1.10.2011

Lokakuu


Kalenterissa seisoo selvästi, että on lokakuu, mutta ei se siltä näytä. Esikot ja pelargonit kukkivat, kärpäset pörisevät ja syysvaatteissa tulee kuuma. Vaikka lapset potevat, minulla kolottaa ja lankakin loppuu kesken, niin olotila on ihmeen autuas. Ikkunoita on pesty, kukkasipuleita istutettu ja siivottukin vähän. Minulle hankalin vuodenaika lähestyy hyvää vauhtia ja voin kerrankin sanoa, ettei tunnu missään. Syksy on ollut upea. En saa puristettua tästä kaikesta kuin yhden hivenen huolestuttavan huomion: koska tapanani on neuloa villasukkia syksyn pimeydessä hirmuisella angstilla ja jurnotuksella, ei sukanneulonta huvita vielä yhtään. Se vaatii loskaa, nurkissa ujeltavaa tuulta ja vaakatasosta vihmovaa vettä. Sammioittain teetä ja valtavaa matalapainetta otsalohkon ylle. Ja koska sellaista ei näy eikä kuulu, eivät sukkapuikotkaan kilkata. Ehkä pystyn elämään sen asian kanssa. Vaivoin. Ja onhan minulla vielä yhdet ehjät viime syksyltä. Sekin on historiallista tähän aikaan vuodesta.

8 kommenttia:

 1. Komea on syksy ollut, siitä huolimatta minulla on yksi lentokoneessa vihdoin valmistunut sukkapari päättelyä vailla ja elämäni ensimmäinen tilaussukkapari puikoilla. Tosin jälkimmäiset vähän huolestuttaa; tuleeko tarpeeksi siistit pois annettavaksi. :)

  VastaaPoista
 2. Äh. Siis jäi sanomatta, että sukat on tarpeeksi aivotonta neulottavaa, kun oikeastaan vain kantapäässä pitää keskittyä kovasti ja se on nopeasti ohi. Villatakkia pitää laskea koko ajan. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, kovin kesäisiä vielä. Mutta, oi ja voi, vielä me sitä loskaa ja vihmovaa tuulta saadaan. Se jos jokin on varmaa.

  VastaaPoista
 4. morso: No vaan on ne jotenkin tylsät. Minä en jaksa vartta enkä varsinkaan sitä suoraa kantapään ja varpaiden välillä. Kantapäät ovat se ainoa highlight; kunpa voisi neuloa vain niitä!:D

  helena: Niin minäkin ajattelin eilen, kun kirjoitin postausta. On ollut niin upeita kelejä; harmaata mössöä todella vähän. Hyvällä tuurilla sitä ei ehdi paljoa ollakkaan, jos lumi tulee ajoissa. Tuntuu toiveikkaalta.:D

  VastaaPoista
 5. just nyt kyllä näyttää niiiin syksyltä kuin vain voi olla. se alkuviikkoinen myrsky kun vei lehdetkin puusta. Mutta ei valiteta. Kovin paljoa ainakaan vielä. Voisihan tuolla jo hyvin olla vaikka loskaa ja kaikkea semmoista.

  Yhdet lapaset on puikoilla ja yhdet kämmekkäätkin melki valmiit. Talveen ollaan valmistautumassa

  VastaaPoista
 6. Soile: Samantyyppistä talveen valmistumista täälläkin; lapasta, kauluria. Pipoja mietinnässä. Ihan kaikkea en taida täällä huudella. SUunnittelin vähän, josko jotain laittaisin pukin konttiinkin. E ole sellaista juurikaan harrastanut; voisi olla ihan kiva vaihteeksi järkyttää sukulaisia. Ja joo, kelit muuttuivat vuorokaudessa. Tuulee ja sataa siihen malliin, että kohtahan on oikein sukanneulontakeli.:)

  VastaaPoista
 7. Jaa- a. Henkilökohtaisesti olen asunut Mordorissa viime viikot, jos ikkunasta näkyviä näkyjä on uskominen. Tosin pari viimeistä päivää ovat olleet kivoja, ei ole satanut ihan jatkuvasti kuitenkaan ja tänään paistoi jopa aurinko sen hetken kun kävelin korjaamolta kotiin ( kausihuolto, ja korjaamo on lähellä ja se on ehkä tämän kaupungin edullisin. Kansalainen on saanut loisteliasta opastusta elon tielle ). Kivaa jos teillä edes on hienot syyskelit olleet. Vähänkö katselin vaikuttuneena ajellessani kohti Helsinkiä puiden kaunista ruskaa- funtsin että tännekö se mun kaunis syksyni oli karannut lusimaan! Mutta näemmä vosu on loikannyt tyynesti meidän yli ja jatkanut matkaansa sinne teileekin. Mutta hei pääasia ettei daami kokonaan sit joutunut hukkaan! Ilkamoin vaikka hengessä mukana, jos ei muuten. Olen syksytyyppejä vaikka mikä olisi, rrrrrkele...

  VastaaPoista
 8. WeirdRockstar: Minäpä lohduttelen, että melko lailla Mordoriksi se on menossa täälläkin. Juutas kun on märkää ja kurjaa ja palelee tietysti. Kohta rupeaa tulemaan sukkaa, jos tämä keli jatkuu.

  VastaaPoista