26.9.2011

Setä-meininkiä


Se on kait sitten korjausliikkeen aika. Kaiken hattaran, pitsin ja pastellisävyjen jälkeen tekee mieli karua, selkeää ja suoraviivaista. Ostin läjän harmaata ja laitoin isäntäneuleen puikoille. Kuvan japanilaisesta neulekirjasta voisin kravaattia ja kissimirriä (leuanalusrusettia) lukuunottamatta tehdä kaiken. Itselleni. Mitä ahneutta!

13 kommenttia:

 1. Kyllä, Urkki on Äijä ja Isäntä, ja mitä vielä muuta! Kyllä, harmaata kaipaa sielu ja ruumis tässä kohtaa vuodenkiertoa.

  Mutta minkälaista harmaata siellä on tulolla? Kuvat kyllä on daideelliset, mutta kun uteliaisuus iskee, ni informatiivisuutta sais tulla lisää. ;)

  VastaaPoista
 2. Tuommoinen harmaa puhuttelee. urkista tulee mieleen se että multa kysyttiin pienenä että tahtoisinko presidentiksi. En tahtonut koska silloin lähtee hiukset päästä.

  Virkkattu kraka on kyllä aika paha...kannattaa ehkä vältellä

  VastaaPoista
 3. Solveig: Daideelliset?:D Meillä päin puhutaan "taide ja jazz- kuvista".. Ei mitään kaksista eikä isoa tietenkään ole tulossa; en ehdi. Pientä ja sellaista, että huomaa etenevänsä. Tuosta Japanin miestenneulekirjasta ajattelin kaikenlaista pipoa ja muuta pientä. Tuo Urkin ympärillä oleva resori kuvittelee tulevansa hupuksi. Saa nyt sitten nähdä. Se koepino on vieläkin kesken, joten en saisi olla täällä ollenkaan kirjoittelemassa saati neulomassa..

  Soile: Hyvä kun et ruvennut pressaksi, sulla on nykyään komea letti.:D Virkatusta kravaatista sanoin just miehelle, että jos tuommoinen ilmestyy, niin sitten on asiat jo pahasti. Vie joko minut hoitoon tai juoksee karkuun sitten, jos ei muu auta.

  VastaaPoista
 4. Taide- ja jazz-kuvat, haah haa! Ihan samasta asiasta puhutaan silloin. :D

  VastaaPoista
 5. Ja mää kun luin "Seta-meininkiä". Meni hetki miettiessä, että oiko Urkki siis homo, vai miten tämä asia pitäisi ymmärtää. :D

  VastaaPoista
 6. Solveig: Eli jonkinlaista kylttyyriä, eikö?;)

  Tiina: No johan nyt. Sitä saa olla kilen kanssa nykyään aika tarkkana.:D Joo ei tainnut Urkki olla niitä miehiä, pikemminkin päinvastoin. Jotenkin tuo "isäntä"-sana maistuu aika vahvasti heteromieheltä.. setä taas voi olla sekä että. Mitähän kieli-ihmiset sanoisivat?

  VastaaPoista
 7. Tiina: Siis KIELEN kanssa saa olla tarkkana, ei KILEN. Piti tulla korjaamaan, kun kerta hienosäädöstä oli puhe.:)

  VastaaPoista
 8. Kaunista harmaata on tuloillaan. Tulee siitä sitten mitä tulee...no toivottavasti ei kravattia kuitenkaan :D Millainen tuo Nepal-lanka on muuten neuloa ja muutenkin? (Jotenkin musta tuntuu, että olen tätä asiaa kysellyt ennenkin jossakin blogissa, mutta puoli vuotta pois näistä kuvioista on saanut mut unohtamaan suurimman osan neuleasioista).

  Minkäs kokoinen se sun hienon hieno pyöreä pitsilamppu on? Halkaisija meinaan...Pikaselauksella se osui silmiini (osui paljon muutakin hienoa) ja vanha haluni virkata itselle pitsiliinoista lampunvarjostin nosti taas päätänsä. Vilman lampun aikanaan nähtyäni hinkusin itselleni samanmoista, mutta idea hautautui, kun en keksinyt tarpeeksi suurta pingotusalustaa. Tahtoisin nimittäin aikas ison pitsipallon lopputuloksena.

  VastaaPoista
 9. Tess: Kiva kuulla sinusta! Pitsipallo on kutakuinkin 40 cm; se on tehty Tiimarin jätti-ilmapallon päälle. Pallo ei ole makuuni tarpeeksi iso, joten mulla on koko ajan jätti-ilmapallot hakusessa.:) Vaikka ihan ookoo tuokin. Ja Nepalista: tämä on mun kolmas projketi ko. langasta, sekin jo kertonee jotain. Minä tykkään neuloa tuommoista 3,5-4,5 puikkokokoa. Nepal soljuu mukavasti, on napakkaa ja antaa mielestäni mukavan näköistä pintaa. Myös sävyjä makuuni löytyy. Ajattelin juuri eilen harmaata tikutellessani, että taitaa olla mun lemppari näistä perusvilloista tällä hetkellä. Ei mulla ole tullut mitään valitettavaa vielä eteen.

  VastaaPoista
 10. Eipä tuo 40 cm minunkaan tarpeisiini riitä. Pitäs olla isompi.

  Ilmapallokeskuksen Juhlamaailma-myymälästä saisi ihan oikeita jättipalloja (55 cm ylöspäin), mutta kivijalkamyymälä on tietysti Espoossa ja nettimyymälässä tulee muutamalle kumipalaselle hillitön hinta, kun menisi lähetyskuluja 7 euroa ja vielä pientoimituskuluja 4 euroa. Pitää ehkä kysellä jos joku Espoossa asusteleva voisi käydä tai sitten pitää vain toivoa, että osuu kohdalle.

  Onkos Oulussa muuten pilailutarvikeliikettä tai vastaavaa? Semmoisestahan voisi löytyä. Jos muuten löydät jostain päin sellaisia 50-55 cm:n palloja, niin olisin kovin kiitollinen jos voisit hankkia mullekin. Täältä kun ei löydy mistään.

  VastaaPoista
 11. Tess: Kiitos vinkistä! Minun mieleeni tulee heti yksi huumorikauppa; pitääpä joskus kysäistä sieltä. Tuo 40:n sentin pallo on oikein passeli tuohon tilaan, missä se nyt on; isompaa siihen ei oikein mahdu. Mutta muuten himottaisi oikein kaamean iso pallo johonkin korkeampaan huonetilaan. Ostan sullekkin, jos vastaan tulee!

  VastaaPoista
 12. Vauh, mikä kuva UKK:sta. Mullekin UKK oli presidentin synonyymi ja huoli oli kova, mitä sitten tapahtuu, kun presidenttiä ei enää ole. Anarkiaan vajoaa Suomi ilman presidenttiä.

  VastaaPoista
 13. Jasmiina: Kuva on tosiaan hyvä, minäkin tykkäsin. Sun pitää hommata tuo lehti; se on Hesarin Kekkosteemanumero. Ihan uusi.

  VastaaPoista