17.9.2011

Ruusuja ja lintusia

Jo parissakin postauksessa vilahdellut lapaskaksikko on vihdoin valmis. Eikä muuten yhtään liian aikaisin: aamulla mittari oli hädin tuskin plussan puolella ja avonaisesta ikkunasta kantautuu parhaillaan sellaisten lentävien ääniä, jotka tapaavat matkustaa auramuodostelmissa.


Ohje: Spatz by Kamilla blogista Stickamera.se
Langat: Sukkalankoja kaikki; ruskea on Austermannin Step Classic ja värikkäämmät Noro Kureyon Sockia tai Silk Garden Sockia. Minä olen aika hyvä kadottamaan lankojen vyötteitä.
Puikot olivat 2,5 ja pitää hiukka hehkuttaa, sillä ihan ebenpuisilla neulottiin.:)

Siitä on aika tavalla aikaa, kun meikätyttö pisteli tämmöisiä kirjoneulelapasia tulemaan tuosta vaan. Näitä neuloessa mietin pääni puhki, miksi jossain vaiheessa lopetin. Homma on kivaa, joutuisaa ja lopputulos yleensä näyttävä. Niin nytkin, vaikka ymmärrän toki kirjoneulekäsialani kärsineen vuosikymmenten (!) tauosta. Mutta jo näinkin pienen projektin aikana tuntui hetkittäin, ettei taito ole kadonnut. Että kyllä se tästä, kunhan vähän vielä verrytellään. Into pistää heti seuraava pari puikoille on kova, mutta sitä ennen minun taitaa kuitenkin olla viisainta tehdä yksi vastenmielinen asia. Huomasin kirjoneulekaavioita sihdatessani, etten ole enää pelkästään lohikäärme, vaan että minusta on tulossa myös dinosaurus; minun on ostettava ne hiivatin monitehot. Älkää vain kertoko kenellekkään.

Niin ja lapasen pinnassa näkyvä epätasaisen näköinen jälki ei sitten aina välttämättä ole sitä taantunutta kirjoneulekäsialaa, vaan johtuen Norolangan hetkittäisestä ohenemisesta tai turhan paljon pohjalangan värisestä kohdasta langasta, olen koettanut jäljitellä paikka paikoin silmukoita potkuisamman värisillä langoilla. Jätin peukuista kirjoneuleen pois, koska oli myöhä, hämärä ja sitten oli sitä, öh.. nimeltä mainitsematonta näköongelmaa.

32 kommenttia:

 1. Ihanat! Oliko ne ebenpuiset paremmat kuin vaikka knitprot? Siis hintansa arvoiset?

  Jos sua yhtään lohduttaa, niin mullekin tarjottiin tällä viikolla monitehoja. En ottanut, en vaan saattanut. Vaikka huomasin kesällä, että monta kertaa pitää katsoa linssien ali, että näkee.

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs ne on kauniit!
  Suhteellisen tuoreiden monitehojen omistajana voin todeta, että kyllä kannatti. Tosin se näön huononeminen jatkuu vaan ja kohta tarvitsee ostaa jo seuraavat...

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniit! Ja tämmösiin semmonen rustiikkinen ulkonäkö passaa hyvin. Tykkään kovasti. Miksi se lapasten neulominen vaan on niin vastenmielistä?

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa joukkoon, toivottaa nimim. kaksitehoinen :)Kauniit kirjokinttaat ja tuo langan epätasaisuus tekee pinnasta mukavalla tavalla eläväisen.

  VastaaPoista
 5. Ingi: Kiitos!:)

  kaisa: Minun olisi pitänyt ne tehot jo viime talvena ostaa, mutta jotenkin tuntuu kauhealta koko ajatus. Nyt mulla on jo lääkärin resepti laseihin, eikä tarvitsisi kuin kivat kehykset löytää, mutta... En ole päässyt silmälasikauppoihin.. Kiireitä ollut.. öhöm. Ja en osaa verrata knitproihin, kun en ole koskaan semmoisia omistanut. Tykkään puisista (bambu) puikoista kovasti enkä osaa sanoa, antavatko nämä neulontakokkemuksena sikäli mitään uutta ja viehkoa, mutta ne NÄYTTÄVÄT tosi hyvälle ja siksi niillä on suorastaan lysti neuloa. Musta puikko toimii vaaleiden lankojen kanssa hyvin näin huononäköisellä.:D

  -sanna-: Auttaiskohan se leikkaus mitään? Vaikka silloinkin kait aina joutuisi ostamaan uusia ja uusia - ei kait se ikänäköön tepsi... Sinä kehuit tehojasi minulle jo talvella, muistan kyllä, mutta silti täällä emmitään.

  Soile: Minäkään en ole tosiaan lapasia juuri neulonut viime vuosina. Kait se on joku ongelma ollut, mutta jospa nyt jokusen parin saisi aikaiseksi. Huovutettavia hahtuvatumppuja olen täällä myös vääntänyt.. josko vaikka pukin konttiin niitä.

  AnniKainen: Noron epätasaisuus hiukan epäilytti, mutta kyllä se näyttää toimivan. Noita jälkeen päin tehtyjä silmukointeja olisi tietysti voinut painaa raudalla hiukan, mutta kuvasin lapaset ikään kuin luomuna.:D Ja kait se on tehotyttöihin liityttävä. Pitäähän sitä nyt nähdä neuloa, hyvänen aika.

  VastaaPoista
 6. On todella kauniit lapaset, ehkäpä kauneimmat näkemäni. Erityisesti pidän värien vaihtumisesta noiden lintusten kohdalla. Ruusumalli on ihana, myös.
  Harmittaa vain, kun villalapaset eivät tahdo kestää painavia kantamuksia. Muuten tekisin heti perässä.
  OP

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat! Tässähän tulee ihan kirjoneulekuume. Kukahan se oli joka äsken ajatteli, että pitäisi rauhoittaa tätä inspiroitumista muiden projekteista...

  VastaaPoista
 8. Jestas kun kauniit lapaset! Pakko sanoa, että juuri männä viikolla keksin että voisin käyttää norojani vastaavanlaisesti - ettei ihan suorasta plagioinnista ole kyse, jos ne joskus blogiini tupsahtavat! Paitsi että liekö idea pälkähtänyt päähäni tätä kautta kuitenkin...? Mutta ei se mitään, pidän idean mielessä silti. Joku joskus lausahti että varastaminen on niin ruma sana, me lainaamme vain :)

  VastaaPoista
 9. Oh, ne on niin nätit. Inspiroivat yrittämään taas kerran tuota kirjoneuletta. Mä olen sen kanssa vasta semmosella tuttava-asteella, ei olla vielä kauheen hyviä kamuja.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi/OP: Noroissa ja muissa vastaavissa on puolensa. Värien kaunis asteittainen vaihtuminen tekee pinnoista elävän ja mielenkiintoisen. Olen kait vahdannut nuorempana liikaa Kaffe Fassetin neulekirjoja; siellä Kaffe aina muistutti käyttämään useampia sävyjä pelkän yksivärisen sijasta.:) Ja joo, kyllähän ne kovassa työssä villatunput meinaavat huopua ja vanuttua, mutta jos sellaiset hienostelulapaset rauhallisempiin hommiin kuiteski???

  Jaana Matikainen: Kiitos! Itseäni hiukka harmittaa tuo pohjan tummuus; minulla oli kova hinku päästä neulomaan ja langan oli löydyttävä siksi omista jemmoista. Joku vaalea harmaa tai vaaleampi ruskea olisi voinut nostaa linnut paremmin esiin.

  Judiuni: Ei pidä rauhoittua, ei missään tapauksessa! Päinvastoin! Eihän me saada mitään alulle, aikaiseksi eikä touhuttua, jos vallan ruvetaan jarruttelemaan. ELi inspiroidutaan, kehitellään edelleen ja sillä lailla. Eli oikein usutan! Nyt kirjoneuletta puikoille.:D

  Minna: Ei tällä saralla taida kannata puhua plagioinnista.:) Eihän sitä blogeissa kierreltyään enää muista mitä ja mistä on ideaa napannut; mukavasti ne muhivat ja tuottavat uusia ideoita ja mielihaluja sitä mukaa, mitä tuunattavaa tai lankaa omista kätköistä löytyy tahi vastaan kaupoilla kävelee. Joten anna mennä vaan; nämä kaikki omat aatoksenikin on jostain suodatettuja. Eli kierrätetään kaikki oikein urakalla; ei täällä mitään pyörää olla keksitty eikä valitettavasti tulla keksimäänkään!:D Jään odottamaan noro-projektiasi!

  VastaaPoista
 11. Tiina: Just oikein! Langat vaan löysällä eikä tippaakaan periksi. Kyllä se kirjoneule(kkin) taipuu; pakkohan se on!:D

  VastaaPoista
 12. No nih! Kauniit lapaset , ja nyt tuli sokeksejä ohjeestakin. Tuo Norolla "paikkaaminen" tekee näistä kuunnistavan näköiset; värit hohtavat ja tulee ikään kuin lisäyksityiskohta.

  Ja joo, aamulla on kylmä jo. Yhden sormettomat ovat valmiina, pitää laittaa hybridit pian puikoille.

  VastaaPoista
 13. Mari: Joo, ohje ja kaikki fakta tuli ajallaan, kuten lupailin, mutta huomasin, että tuolla blogissa, josta ohje on, on jotain häikkää juuri tämän kyseisen ohjeen kanssa. Kamilla vinkkaa virheestä simukoiden määrässä, mutta ei se minua ainakaan haitannut. Minä laskin silmukat kaaviosta ja huomasin ristiriidan kaavion ja sanallisen ohjeen välillä, mutta posotin menemään pelkällä kaaviolla - joten no problem. Toivottavasti Kamilla saa ohjeen pian kuntoon ja pääsette muutkin neulomaan!

  VastaaPoista
 14. Kauniit ovat, kelpaa noilla ottaa syksyä vastaan ja vilkutella lintuauroille. Haikeaa se kyllä on, tässä meidänkin kohdalla on joku ylilentopaikka kun vähän väliä kuuluu töräyttelyä...

  VastaaPoista
 15. On ne vaan ihanat! Minulla ei ole olemassakaan kirjoneulekäsialaa, mutta ehkä sitä joskus tulevaisuudessa voisi alkaa harjoitella.

  VastaaPoista
 16. liinu: Haikeaa on, todella. Eikä oikein vielä pysty virittäytymään kevään odotukseen, joten kait tässä on johonkin kaamokseen virittäydyttävä.:)

  Merruli: Ihan varmasti sulla on, sinähän olet semmoinen tekijänainen. Kokeileppas ja katso, miltä se näyttää!

  Kirsikka: Kiitos!

  VastaaPoista
 17. Hienot, kerrassaan romanttiset lapaset! Minä lähdenkin tästä luomaan silmukoita omiin kirjoneulelapasiin... ;-D

  VastaaPoista
 18. Upeat! Tuo epätasainen jälki SOPII mainiosti mainiosti. ;)

  VastaaPoista
 19. Mahdottoman kauniit! Ja ihan eebenpuilla tehdyt. Sellaisia en olekaan koskaan vielä kokeillut. Ehkä pitäisi, jos vaikka sillä tavoin saisin selätettyä epäluuloni kirjoneuletta kohtaan :) .

  VastaaPoista
 20. ArualMaria: Hyvähyvä! Kalastajille toivotetaan kireitä siimoja, itäs kirjoneuleen neulojille? Löysiä lankoja?:D

  mokkakissa: Ja siinois nyt sulle ruusumalli!:)

  Elsa: Kiitos! Mietin jo, että rupeanko raudalla painelemaan..:)

  Heidi: Mulla on ollut ebenpuut vajaan vuoden. Ostin ne itselleni viime talven sytyckistä "palkinnoksi". Kun sain kylliksi sukkia tehtyä. Ajattelin että jos eben kannustaisi sukanneulontaan myös jatkossa.:D

  VastaaPoista
 21. Voi voi. Kyllä nyt on kirjoneulesyksy! Ihanat lapaset. Eihän noita raski käyttää, ku joulukirkossa vain.

  VastaaPoista
 22. Solveig: Voi sinua ihanaa, hymyilyttää ihan tuo sinun joulukirkkosi. Että mullakin olisi nyt erikseen kirkkoröijyt ja hienoudet, kuten entisvanhaan ihmisillä. Sepä olisi somaa, todella! Ja nostalgista, kuten postauksen ekassa kommentissa sanottiin.:)

  VastaaPoista
 23. kio: Kiitos! Aamulla olikin jo maa kuurassa, joten tarpeeseen tulivat.:)

  VastaaPoista
 24. Upeat lapaset, raaskiiko noita käyttääkään :D

  VastaaPoista
 25. Emma: No kun ei tässä nyt oikein muita ole...:D

  VastaaPoista
 26. Oi, ihanat kirjoneule ruusu-lintu lapaset!♥ Ja se edellisen postauksen kirjasaalis oli eri hieno! En ole itse koskaan tehnyt kirjoneuletta. Oletan sen olevan niin vaikeaa, että hermo palaa.:D

  t.Paula

  VastaaPoista
 27. Piuza: Ei se ole vaikeaa. Huonohermoiselle se oikeastaan sopii, koska kirjoneule ja kuvion muodostuminen addiktoi sopivasti. Neulonta kiinnostaa ja homma etenee joutuisastai. Tietysti siinä ne omat niksinsä on, mutta tekemällä ne selviävät. Ei muuta kuin hommiin vaan.:)

  VastaaPoista