10.9.2011

Paljon parempi

Kannatti purkaa. Kannatti liotella liimat pois ja nakata pitsit pesukoneeseen. Siellä ne nöpöttävät nyt sievästi kaapissa toisten liinojen seurassa, sillä arvioidessani seuraavaa siirtoa silmäni osuivat tähän ja siitä se sitten lähti. Virkkaus nimittäin. Pitsilampun toista kierrosta ei koskaan tullut. Tuli sen sijaan heksis-lamppu. Ja parempi niin; siitä selvittiin ilman liimaa, ruostetta ja tekokuituja. Ja ainakin minusta näyttää siltä, että kannatti. Tykkään.


Jos joku ei vielä tiedä, niin heksisten teko-ohje löytyy täältä. Värikkäät langat ovat mitä sattuu; niitä samoja, joista olen virkannut reilun vuoden aikana vaikka mitä. Vaikuttaa siltä, että ne eivät lopu koskaan. Valkoinen lanka sen sijaan on Novitan Luxus Cottonia, joka hiukan nolosta nimestään huolimatta on ihan kelpo lanka. Koukku taisi olla 3,5 mm ja nämä ovat nyt niitä pylpyröitä, joita vilauttelin pari postausta sitten. Että tämmöinen niistä sitten tuli.

33 kommenttia:

 1. Oj vad fin! Tämä on ihan jättekiva, täälläkin tykätään

  Eihän kuume liikaa yläpuolelta? Ettei tartte kutsua palokuntaa?

  VastaaPoista
 2. Soile: Se jää nähtäväksi. Ihan tiivishän tuo virkkuupinta ei ole, auttaisko se. Ja just lampun päällä on sellainen kakseurosen kokoinen metalliympyrä ilmeisesti suojaamassa kangasta. Varjostin oli alkujaankin verhoiltu yltympärinsä; niin kait joku on jossain laskenut, että viitisen senttiä riittää lampun ja kankaan väliä. Katellaan, pitää testata. Äkkiäkös myö puretaan joku reikä, jos rupeaa kovin verhoilu ruskettumaan.:)

  VastaaPoista
 3. No onpas soman näköinen lamppu :)

  VastaaPoista
 4. :D :D :D !!!

  Pahasti alkaa näyttää siltä, et pitäis ihan oikeesti opetella virkkaamaan.

  VastaaPoista
 5. Hiipu: Kiitos, kekseliäs kuulostaa mukavalta, mutta totuus taitaa olla toinen. Tämä taitaa olla kolmas(?) heksisvirkkuuni eli onko paremminkin niin, että toistan itseäni?:D

  AnniKainen: Kyllä se näyttää kuule kivalta. Plttelen siinä just valoa ja jänskän, miten kuumenee. Ainahan voi tietysti laittaa watteja pienemmäksi.

  Kesän lapsi: Kiitos! Kesäinenhän se on, mutta tällä mennään syksyyn.:)

  Heidi: Kiitos! Kyllä se parempi on kuin se aiempi pitsiviritys; se meni jotenkin aivan pyrstölleen. Nuo heksagonit taipuvat aika moneen; niillä voi näköjää päällystää ja verhoilla mitä tahansa.

  villafani: Ihan totta? Tuli siis tehtyä päivän hyvä työ. Kannattaa se; virkkaaminen on ihan huippua!

  VastaaPoista
 6. Vau, ihan mahtava! Tuohan on oikea kuningasidea :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva idea :)! Onko virkkuun alla joku kangas? Vai pelkästään virkkauskerros lamppua vasten? Olisipa hauska nähdä millainen valo tuosta siivilöityy läpi.. mutta ei se taitaisi oikein valokuvaan välittyä vaikka yrittäisikin..

  VastaaPoista
 8. Maija: Kiitos! Täällä sitä nyt röyhistellään.:D Ei vaites; virkattujen pitsiliinojen käytöstä ei ole kauhean iso hyppy virkata itse jotain. Heksiksistä olen vääntänyt jo vaatteen ja yhden rahin - se on muotona tuttu väännettävä. Eli valitettavasti en voi ottaa neron viittaa kannettavakseni.:(

  Maiju: Yritin minä eilen jo kuvata ja varmaan riomasen kuvia joskus kunhan muu asian juuri on vähissä. Kuviot ovat aika "pitsisiä" seinällä. Ja virkkuun alla ei ole mitään. Virkkasin heksiksistä putken, johon sitten mittoja tutkimalla "katon" ja alareunaan yhden pylväsrivin, joka on käännetty nurjalle kehikkoon kiinnitystä varten. Virkkuu on kiinni kehikossa vain alalaidastaan.

  VastaaPoista
 9. Ihana! Tuollaisen minäkin haluan joskus tehdä. Sitten, kun olen sellaisessa tilanteessa, että voin sisustaa.

  VastaaPoista
 10. Aijai miten upea! Miullakin ois jalkalamppu vailla uutta asua...

  VastaaPoista
 11. Judiuni: Kyllä se yksi lamppu sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Rupeahan katselemaan jo valmiiksi sopivia varjostimia.:)

  Emma: Sitten vain hihat heilumaan! Isoäidinneliöistäkin tulisi varmasti kiva!

  VastaaPoista
 12. Hieno on lamppu, vaikka ilman valoakin. Värit osuvat minunkin silmääni hyvin. Eipä ihan heti tulisi mieleen käyttää heksiksiä noin, hauska oivallus :)

  VastaaPoista
 13. Mä olen tyytynyt vain haaveilemaan sisustamisesta, kun ei ole rahaa ja asun opiskelijaslummissa, jossa ei ole edes tarkoitus viihtyä. Tai siis olen aina ajatellut niin ja siksi varmaan en tässä läävässä viihdykään. Mulla olisi kyllä kolmea väriä Dropsin Safrania, joille ei ole nyt mitään suunnitelmaa ja kirppiksiä on ihan vieressä...

  VastaaPoista
 14. liinu: Heksoja voi tosiaan liittää toisiinsa näköjään mitä kummallisimmilla tavoilla. Tuossa varjostimen "katossa" jouduin tosin virkkaamaan neljä neliöntapaista ihan puhtaasta valkoisesta, mutta muutoin sujui hyvin.:)

  Judiuni: Virkkaat kuule semmoisen lampun varjostimen, että oksat pois. Ja kämpän viihtyvyys paranee heti hurjasti. Siellä kelpaa sitten syksy tunnelmoida. Minä sain oman varjostimeni vitosella; toivon sinulle yhtä hyvää kirppisonnea!

  VastaaPoista
 15. iHANA lampunvarjostin! Loisto idea ja Kauniit värit!

  VastaaPoista
 16. Lamppukuume, lamppukuume!!! Edellisen kerran ku kävin kotikotona niin hamstrasin jo monta kiloa pitsejä kaappienperukoilta aiemmissa postauksissasi esittelemääsi kattolamppua varten, mutta tilan puutteen vuoksi toteutusta täytyy ehkä odottaa ensi kesään. :/ Noi värit on kyllä todella kauniit.

  VastaaPoista
 17. Upea lamppu! Sattuisitko muistamaan mitä tuo tummepi turkoosi lanka on? Mulla olis just tuolle sävylle tilaus.

  VastaaPoista
 18. Ihana! Tuuppaa lamppuun energiansäästölamppu niin ei tule vormupukuisia miehiä kylään. Olen tämän tassuni kanssa niin sählä että hyvin nopeasti hokasin vaihtaa e- lamput yöpöydän valaisimiin. Tuli käsivarteen parit vauhtiviivat...
  Valtavan hienosti muuten nappaa samoja värejä ja metalleja ympäristöstä!

  VastaaPoista
 19. Käsityöläinen: Viheliäistä tuommoinen tilan puute, jos kerta ihmisellä palaa mieli tehdä! (ärisee ja murisee täällä)

  helena: Voi en, olen todella pahoillani. Mulla on valtata kori puuvilla- ja bambulankoja ja olen tuhonnut niiden vyötteet aika tehokkaasti. Turkoosit ja vedensiniset olen ostanut vuosi sitten kesällä teetee-myymälästä; eli jotain niitä ihan perusperusmerkkejä, mitä teeteet nyt myyvät. Olen ihan surkeana, ettei minusta ole enempiä apuja.:(

  WeirdRockStar: Niinpäs teenkin! Nehän ei tosiaan kuumene ja tuota lämpöä kuten hehkut. Kiitos!

  VastaaPoista
 20. Tanja: Kiitos! Kunhan saan energiasäästölampun hankittua, niin uskaltaa pitää valoa pidempääkin...

  VastaaPoista
 21. No problem, kunhan kysyin. Eiköhän noita vastaavia löydy kun vaan lähtee lankakauppaan...

  VastaaPoista
 22. helena: Varmasti. Vaikka ainahan siinä se pelko on, että sattuu olemaan joku hetken trendiväri.

  VastaaPoista
 23. Ooooooo, aivan ihana varjosin!!!

  VastaaPoista
 24. Taidanpa hakea lankaa ja virkkuukoukun!

  t.Paula :D

  VastaaPoista
 25. Piti tulla oikein tarkistamaan ja kyllä, oikein muistin. Tämä sun lamppu tuli vastaan täällä ja heti tunnistin: http://innovartencrochet.blogspot.com/search?updated-max=2011-11-27T15:35:00-02:00&max-results=7&start=7&by-date=false
  Kumma kun ei ollut edes mitään linkkiä tänne kun sun kuvaa käytettiin.

  VastaaPoista
 26. Maija: Kiitos linkistä! Kuva on varmaan napattu Ravelryn tai Pinterestin kautta; tekijä tuskin on minun blogiani ikinä nähnyt. Ikävä juttu, että linkki puuttuu, todella. Noiden tekijänoikeuksien kanssa kannattaisi olla tarkkana. Joskus kuva saattaa tulla napatuksi joltain sellaiselta, jolla on aikaa, tarmoa ja rahaa lähteä penäämään oikeuksiaan. Minä voin jäädä tänne vain harmittelemaan. En tiedä, kannattaisiko tuonne esim. kommentoida asiaa. Mutta kiitos todella; onhan se edes hyvä tietää, mihin kaikkeen omia kuvia tulee liitettyä.

  VastaaPoista