11.9.2011

Lapasvaroitus!

Tottahan se on, että täällä mielihalut ja suunnitelmat vaihtuvat jokseenkin sukkelaan, mutta sanonpahan silti, että tulevana talvena saatan neulasta useammankin kirjokinnasparin. Kirjoneulekuumetta on ollut havaittavissa jo jonkin aikaa, enkä ehkä enää olisi tarvinnut enempiä potkuja persuuksiin, mutta semmoinenkin tuli. Löysin nimittäin antiikkimessuilta kuvassa näkyvän kirjaparin vuodelta 1947 loistavassa kunnossa. Haavisto vaikuttaa miltei aukaisemattomalta.


Yritän saada kesken olevat kirjoneulelapaset valmiiksi pikapikaa, jotta pääsisin testaamaan löytöjäni. Viron puolestakin on saman teeman alle sujahtavia opuksia tilattu, joten varoituksen sananen lienee tarpeeseen: lapasia luvassa! Voi pojat, että osaa olla ihmisellä lystiä!

14 kommenttia:

 1. Oih. Kade kade kade! Mä haluisin tuon Haaviston kirjan, mutten ole vielä raaskinut ostaa.

  VastaaPoista
 2. Loistavia löytöjä! Miulla on Haavisto uusintapainoksena. Kirjokintaita odotellessa ;)

  VastaaPoista
 3. Voi veljet mikä löytö! Onnentyttö. No nyt rupes päässä soimaan se onnenpoika onnenpoika, arvannet kenen biisi :)Minäkin olen ajatellut käpälänlämmittimiä eli niihin siirryn jahka saan nuo sukat kudottua.

  VastaaPoista
 4. Judiuni: Sama vika ollut täällä; en ole raaskinut eikä sitä ole kyllä ollut aina saatavillakaan. Mutta nyt se käveli vastaan eikä hinta hirvittänyt, joyen äkkiä aarre kainaloon ja kotia kohti! Jospa tärppää sullakin jossain.

  Emma: Minäkin odotelen, että löytyisi aikaa jostain. Hitsi että voi työ haitata harrastuksia taas oikein urakalla!;)

  VastaaPoista
 5. Mä jätin kirjakasat pekomatta ja ihastelin vain värilasia. Eräs Grapponia pullo neodymi (olikohan se se sana?) värisenä lähti mukaan.

  Lasin hinta on muuten ihan vaan pikkasen pompsahtanut taivaisiin.

  Ilmeisesti olisi pitänyt jaksaa katsella kirjojakin, mutta hyvä että sinä löysit tuon, se saa hyvä kodin luonasi. Toivottavasti pääsee ahkeraan käyttöön!

  VastaaPoista
 6. Yleisö vaatii lisää tieoja ruusulapasista! Ehkä ne pian ovat jo esillä täällä.

  Kirjoneuleet ovat aikavarma syksyn merkki myös - se aikaisemman postauksen muhu-takki on huikean näköinen. Tarviiko sitä kaikkea aina ajatella käytännöllisen kautta - tekee vain kaunista :)

  VastaaPoista
 7. Oi että, onko mitään ihanampaa kuin vanhat neulekirjat? Ei ole!!! Niistä saa aina ideoita ja löytää kivoja malleja!

  VastaaPoista
 8. Säähän oot aivan liekeissä!

  VastaaPoista
 9. Baa, mä rakastan ruusukuviota...

  VastaaPoista
 10. AnniKainen: Arvaan, arvaan!:D Meillä pitää siis vaihtaa hetkeksi osia; sulle hiukka lapasintoa ja mulle sulta semmoinen sukkamojo! Se käy täällä niin harvakseltaan.

  Soile: Minulla on taas lasi ollut boikotissa jo jonkin aikaa ihan käytännön syistä; viime vuosina olen messuillut esikoisen kanssa ja mulla on pelottanut posliini- ja lasipöydissä ihan sikana, että vilkas lapsi vetää kalleudet lattialle. Ne on siis kierretty kaukaa.:) Mutta kirjoja tosiaan oli, enkä voinut ostaa kaikkia, mitä olisin halunnut. Karsintaa piti harjoittaa.

  Mari: Yritän saada lapaset viikonlopuksi viimeistään. Hiukan väriongelmaa; voi olla, että joudun kirjomaan päälle lisäpotkua. Eli tulossa on!

  Käsityöläinen: On se harmi, etten saanut kaikkea haluamaani mukaan. Vanhoja karjalaisia kirjontamalleja jäi sinne, nyyhk.

  Nasti: Minä? Liekeissä? Ilmaus tuntuu värikkäältä näin nihkeään naisihmiseen liitettynä, mutta kuulostaa kyllä kivalta!:DDD

  mokkakissa: No tästä sulle mainostan ihan kohta ruusulapasmallia, kunhan saan valmista. Oottelehan tovi!

  VastaaPoista
 11. Ooh, odotan innolla sun kirjoneuleinnostuksen tuloksia! Minä ja kirjoneuleet ei tulla kovin hyvin toimeen, mutta kyllä mäkin aion sen mörön tänä talvena selättää... :D

  VastaaPoista
 12. ArualMaria: Minulla oli joskus aika, jolloin en oikeastaan neulonutkaan muuta kuin kirjoneulelapasia, mutta siitä on vierähtänyt enenmmän kuin kehtaan sanoa. Joten aika noviisi olo täällä on, mutta käydään taistohon vaan! Ei se mitään avaruusfysiikkaa ole.:)

  VastaaPoista
 13. Olet kyllä aarteita löytänyt. :) Tuollaiset vanhat ohjeet ovat ihania!

  VastaaPoista
 14. Inka: Niinpä! Joskus jo niiden pelkkä katselu riittää.:)

  VastaaPoista