28.9.2011

Joskus

Himalainen sanoi, että hänellä on paljon sellaista, joka odottaa jotakin toista aikaa. Ymmärsin hänen tarkoittavan aikaa tehdä, ajatella, toteuttaa. Mieleni karkasi heti kaikkiin omiin haaveisiini. Samaa vikaa siis täällä; ehkä koko universumi kärsii samasta ajan puutteesta.


Mitä se nyt jaarittelee, te mietitte. No, minut haastettiin kertomaan kahdeksan ennen kuulumatonta asiaa itsestäni. Sellaisia ei tietenkään ole; ainakaan sitä sorttia, josta täällä voisi puhua, joten ryhdyin heti miettimään, miten tästä voisi venkoilla itsensä kuiville. Himalainen sen sitten sanoi. Aion listata kahdeksan projektia, joihin tekisi mieleni tarttua, jos olisi sitä toista aikaa. Osan saatan hyvinkin joskus toteuttaa, osa saattaa jäädä hetken haaveeksi ja tähdenlennoksi. Mutta jos olis valtaa, niin kuin on mieli, niin laittaisin alulle ihan pikapuoliin (heilutelkaapa hiirtä tekstin päällä, niin löytyypi linkkejä):

1. Tämmöiset kauhean lystit virkatut pinnansuojukset, vaikken hameihminen olekaan. Ja kun kevät koittaisi, hulmuaisin pyörälläni pitkin kaupunkia ja herättäisin kateutta. Hah!
2. Koko meidän porukka on ihan selvästi vailla hyppytossuja (hopsalots). Syksy on vetänyt naamat sen verran kurtulleen ja päät painuksiin, että kaikelle, missä on pupuja, on ehdottomasti tilausta. En tiedä, mitä mies sanoisi (onhan niitä urospupujakin..), mutta perheen naisväki ansaitsisi tuommoiset vaikkapa pukinkonttiin.
3. Jalanlämmittimistä puheenollen, siitä lähtien kun Taina raportoi jossain Ravelryn keskusteluketjussa omaavansa noin 38 paria villasukkia, olen nähnyt märkiä unia sukista. 38 paria! Se olisi ehkä jo liikaa, mutta jos pari-kolmekin paria ihanaisia raitasukkia Tuin ohjeella, niin olisihan se jotakin!
4. Sukkien lisäksi tarvitsisin mustan tai tummanharmaan pitkän neuletakin ilman mitään kiemuroita ja krumeluureja. Taskut ja tarpeeksi väljyyttä, minimalistinen muotokieli, ei liian paksua lankaa. Mallista ei ole tietoakaan, se on vain omassa päässäni. Enkä ikinä saa valmiiksi ohuesta langasta tarpeeksi pitkää takkia pelkällä sileällä tai edes aina-oikealla, joten se siitä. Kun ei ole sitä aikaa - eikä sinniä.
5. Sen sijaan saattaisin aloittaa tätä aika härskisti OddMolly-takin kopiolta näyttävää mallia.
6. Läppärini saattaisi tarvita tällaista. Mutta koska suojus ei ole kovin tähdellinen, aina on löytynyt jotain kiireellisempää tai tarpeellisempaa puikoille. Milloinkohan olisi aikaa...?
7. Ihan ehdottomasti haluaisin kommunistilapaset. Sanotaanko, että lähestulkoon jo viran puolesta. Mutta kun on kaikenlaisia muitakin aivan ihania kirjoneuleohjeita mielessä.
8. Ja sitten on tämä kassi, josta olen haaveillut jo kauan. Pitäisiköhän tempaista ja ruveta? Ohje on. Huovat on. Mitä puuttuu?

En aio haastaa ketään, koska kaikki eivät haasteista tykkää. Jos kuitenkin haluat raottaa salaisuuksien verhoa ja listata omaa "jonoasi", niin antaa palaa vaan! Odotan mielenkiinnolla.


Koska Himalainen puhui myös halustaan liihotella, liitän mukaan kuvia viimeisimmästä tuotoksestani sarjassa "vartissa valmista". Taulun kehys on kirpputorilöytö, jonka sisään silppusin karttakirjasta jokusen perhosen. Tosin ne eivät enää liihottele; vankilaan joutuivat. Aijai minua. Idea on varastettu opuksesta nimeltä Kirjan uusi elämä. Suosittelen lämpimästi.

20 kommenttia:

 1. Oi oi miten ihanat nuo karttaperhoset!!!!

  VastaaPoista
 2. Kaunokaiset perhoset! Tuo kirja on minulla juuri lainassa ja se on kyllä aika loisto-opus, erityisesti tykästyin lopun galleriaan.

  Pitänee itsekin tehdä kahdeksan lista, että mieli karkailisi harkitummin.

  VastaaPoista
 3. Oijoijoi mitä ihania ideoita ja hauskasti kerrottu! Pakko saada ainakin tuo läppärisuojus. :)))
  Perhosetkin on ihkuja.

  VastaaPoista
 4. Pieni Lintu: Ne ovat todellakin näyttäviä ollakseen noin pieniä ja hentoisen sorttisia. Jotenkin tuntuu, että niihin pitäisi saada vieläkin lisää volyymia: enemmän, paljon enemmän perhosia eli isompi kehys! Ruvetaanko etsiskelemään?:)

  Merruli: Listat ovat kivoja ja niistähän voi aina poiketa; uusia ihanuuksia puhkeaa esiin koko ajan. Minun listallani olevat ovat tosin jo pitempiaikaisia haaveita kaikki; tehneet jo pitkään tilaa muille töille pitämättä järin suurta ääntä itsestään. Jospa tämmöinen lista toisi näihin haaveisiin vähän uutta eloa.

  Mertsu: Niin olisi. Läppärinsuojus olisi niin pähee.:D

  VastaaPoista
 5. Ihania perhosia ja hienoja juttuja listalla.

  VastaaPoista
 6. Voi. Kommunistilapaset. Isä antais selkään. ;D

  Kaikki muutkin oli hauskoja, kivoja tai niin söpöjä, että pakkohan niistä on haaveksia. Mutta unohtuiko siksak-peitto?

  VastaaPoista
 7. Hauska posti! Tekemättömien lista kyllä kasvaa vaikka tekee ja tekee, aina uusia kivoja juttuja haluaisi tedä. :)

  VastaaPoista
 8. Oo mikä lista. 5ahtoo kanssa kommunistilapaset

  VastaaPoista
 9. morso: Kiitos! Minkälainen lista sinulle tulisi?:)

  Solveig: Sulla pitäisi käyttää kommunistilapasia salaa.:D Unohtuihan se, mutta kun listassa on vaan kahdeksan kohtaa, niin unohtui monta muutakin. Snif.

  santra: Se on kyllä totta ja kamalaa. olen koittanut aika aijoin karsiakin listojani, mutta enempi tuppaavat venymään.

  ritvis: Sinäkin?:) Äkkiä ajateltuna kommunistilapasia ei välttämättä miellä hittituotteeksi.:)

  VastaaPoista
 10. Oh... karttaperhoset ovat kauniit!
  Ja voi minkä sivun linkkasit sen tiny owlin kanssa. Ehkä voisin lahjoa kummitytyön ja hänen äitinsä noilla puputossuilla ? Luulen että tykkäisivät :)

  Jos aikaa olisi vaikka kuinka, tekisin tietenkin double knitting -tekniikalla takin, tuonne polveen saakka. M'lou Baberin kirjassa on kauniita malleja.

  VastaaPoista
 11. Mari: Myönnän, ne ovat pahat sivut.:) Olen itse tilannut sieltä aika kasan ohjeita, mutten ole saanut mitään alulle. Mutta joskus!

  VastaaPoista
 12. Hieno lista. Sopii paljon paremmin käsityömaailmaan. Mäkin haluun puputossut, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nuo Tiny Owlin tossut ovat erityisen söpöt.

  Minulla on kyllä haluamisissa jokin eläinteema menossa: haluan pöllöhatun, puputossut, kettukaulurin ja kissalapaset. :)

  VastaaPoista
 13. Emmanuelle: Niistäpä tulisikin vaikuttava kokonaisuus!:) Joko sanoin, etten pääse kommentoimaan sun blogiin? Joten en päässyt kiittämään tunnustuksestakaan sinne.:(

  VastaaPoista
 14. Heititpä pahan. Pitää ruveta listaamaan. ;)

  VastaaPoista
 15. Et sanonut. Onpa outoa. Mikä siinä oli ongelmana, se kommentointisysteemi vai mikä?

  VastaaPoista
 16. morso: Tsemppiä koitokseen!;)

  Emmanuelle: Minulla - ja monella muullakin - on ollut kesästä lähtien jotakin häikkää Googlen kautta kommentoidessa. Sun valikoimissa ei muistaakseni ole vaihtoehtoa "Nimetön" vaan siellä pitäisi kirjautua esmes Googlen kauttaja se ei jostain syystä onnistu. Sun kannattaisi sieltä Bloggerin kommentointiasetuksista valita vaihtoehdoksi ponnahdusikkuna; se jostain syystä poistaa ongelman ja kaikki halukkaat pystyvät kommentoimaan. En osaa sanoa miksi tämä on näin, mutta pystyn todellakin kommentoimaan omalla "nimelläni" vain niissä bloggerin blogeissa, joissa tuo ponnahdusikkunavalikko on käytössä. Muissa en. Enkä tosiaan ole ainoa.

  VastaaPoista
 17. En edes tiennyt, että olen laittanut anonyymikommenttikiellon päälle. Outoa. Kuinkahan pitkään se on ollut päällä? Ei ihme, jos kommentteja tulee niin harvakseltaan. :)

  Ja laitoin ponnahdusikkunan päälle. Joskus nää nettiongelmat on huonoja, kun jos joku ei voi kommentoida, ei sitä bloggaaja saa koskaan tietää. Plus että Luukku on poistanut blogin sähköpostin, joten sitäkään kautta ei saa tietoa.

  VastaaPoista
 18. Emmanuelle: Minäpä tulen heti koittamaan. Jos ei näy eikä kuulu, tiedät että olen edelleen paitsiossa.:)

  VastaaPoista
 19. Augh listoja! On lähinnä lippuja ja lappuja, joiden kulmaan on äkkiä pitänyt kirjoittaa muistiin idea... kasa kasvaa

  VastaaPoista
 20. Jokke: Minulla meinaavat listat olla enempi päässä kuin paperilla. Siinä on se hyvä puoli, että pää on armeliaampi. Se unohtaa helpommon ja siten lista ei kasva tolkuttoman pitkäksi.:D

  VastaaPoista