9.9.2011

Jopas jopas

Heitettyäni aamusella lapsen kouluun, kurvasin vielä lähikaupan kautta kotiin aamukahville. Kahvit pärskähtivät pöytäliinalle, kun aukaisin kaupasta mukaan tarttuneen uusimman Käsityö-lehden. Siis sen virolaisen. Jäin miettimään, onko yksikään lehden numero pettänyt. Vastaus on ei. Tiedän kyllä kuuluvani siihen porukkaan, joka vasta huokailee, eikä ole päässyt taivastelemaan lehden haasteellisiksi kehuttuja ohjeita käytännössä. Mutta silti.


En minä osaa kuvitella päälleeni tuollaista takkia. Mutta silti sydän löi muutamat ylimääräiset pomput, kädet hikosivat, hengitys tiheni ja lehti kastui. Huomasin miettiväni pienempiä puhveja, hivenen pidempää helmaa. Minulla on ensi viikolla synttärit. Pitäisiköhän juhlistaa itseään tilaamalla jokunen Muhu-kirja?

Kuva on otettu aamun kelmeässä valossa Käsityö-lehden syksy 2011-numerosta.

19 kommenttia:

 1. Hih. Mulle tuli heti tuosta kuvasta mieleen tämä:
  http://neulovanarttu.blogspot.com/2011/08/viimeinen-paiva.html
  Ajassa liikku nyt tätä kirjoneuletta olan takaa. - Ei en aio ryhtyä. Edellinenkin on yhä kesken. :D

  VastaaPoista
 2. Olen täysin samaa mieltä Käsityö-lehdestä. Joka kerta se oikein räväyttää taas jotain uutta. Kuvat ovat myös melkoisen rohkeita. Olisko ollut elokuun numero jota selailin ja siinä kyllä vilahteli useammankin mallin rinta tai ainakin kuulsi läpi. En panut pahakseni, olivat ihan hyvän maun mukaisia kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 3. No jopas jopas tosiaankin! Kaunis. Olen monesti katsellut kaupassa noita lehtiä, mutten koskaan ostanut. Jospa katsastaisin uusimman sillä silmällä. Kirjoneulevillatakkisuunnitelmia on, mutta kuvioita varten tarvitsisin inspiraatiota. Viron suunnalta olen arvellutkin sitä löytyvän.

  Kaunista syysviikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Voi pylly! Tuo lehti on saatava! Aivan mahtava malli. Puhvit pois ja pinoon

  VastaaPoista
 5. Mulla on samat tunnelmat tuosta lehdestä: joka numerossa on jotain upeaa ihailtavaa, ja sen lisäksi sisältörikkaita artikkeleita. Harvemmin sitä suomalaisessa käsityölehdessä törmää informatiivisiin artikkeleihin perinnetekniikoista, yksityiskohtaisia selostuksia myöten. Minut vakuuttaa nimenomaan se perusteellisuus ja jopa hartaus, jolla asioihin paneudutaan: lukijan kysymyisiin vastataan ennen kuin niitä on esitettykään.

  En ole minäkään päässyt tositoimiin yhdenkään lehden ohjeen suhteen, mutta pelkkä selailu saa ideoita aikaan. Tuo sama jakku hengästytti myös minua. Vaikka en itsekään osaisi sitä juuri tuollaisena pukea. Mutta juuri siinä tuon lehden arvo onkin; antaa ideoita, inspiroi ja rohkaisee kokeilemaan.

  VastaaPoista
 6. Aikast makee neuletakki, todellakin! Ei ehkä ihan nuin kirjavana ja tosiaan helmaan vähän lisää pituutta, mutta muuten:)

  VastaaPoista
 7. Juu, kuule. Samoin kävi minulle, ja lehti oli pakko ottaa matkaan sieltä kaupasta. Mietin jopa, että hameen kanssa se voisi olla oikein kiva noin lyhyenäkin. Huh.

  VastaaPoista
 8. Tämä vetos minuunkin! Lisää hartioita en varsinaisesti kaipaa, mutta muuten niukka malli, kuviot ja väritkin on ihanat. Ei kyllä taida sopia ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi. Pitäs harjoitella jollain tumpuilla ensin...

  -Hanna

  VastaaPoista
 9. morso: Sanoppa muuta!:DDD Ajattelin just samaa, NIIIN Soilen näköinen takki!

  maijanmaja: Muistan lukeneeni Ravelryssä samoja huomioita niukkapukeisista naisista edellisen numeron kohdalla. Minä olen tainnut lukea ko. numeron huonosti tai sitten olen tuijottanut jotain muuta niin tiiviisti, että mulla jäi vilautukset vallan huomaamatta. Mutta voisko ne selittää kulttuurieroilla? Hankala tosiaan ajatella semmoista kotimaiseen aviisiin.

  sanna: Minä luulen, että Viron suunnalla sulla tulee runsauden pula.:) Viime kuukausina on tullut siltä suunnalta vastaan semmoista kirjonta- ja neulepommitusta, että taitaa olla aika hengästyttävää porukkaa. Joku opus on nyt saatava justiinsa.

  Soile: Arvasin, että sinuun uppoaa. Tuohan on kuin sinua varten tehty. Osa kuvioista on Muhu mustrid -kirjasta enkä ehtinyt vielä lukea ohjeita, että onko ne painettu myös lehteen. Mutta saattaapi olla, että tämä täti painaa tässä lähiaikoina send-nappulaa jossakin kirjakaupassa, joten no hätä.

  Vilma: Voisin allekirjoittaa kommenttisi; lehti on kyllä semmoinen ispiraation ilotulitus, ettei paremmasta väliä. En olisi itse osannut käyttää sanaa "hartaus", mutta kun sen nyt ääneen sanoit, se kuulostaa jotenkin todelta. Siitä juuri on kysymys.

  Niinu: Eikö? Malli on perinteinen eli se selittää nykymitoilla arvioituna hienoisen "outouden", mutta upea se on. Hameen kanssa varmasti hieno noinkin.

  Minna: Työmatkalla näin mustalaisnaisen, jolla oli aika lailla saman mallinen jakku samettihameensa kanssa. Silloin ajatus iski myös minulle: hameen kanssa näyttäisi komialta! Ehdottomasti!

  Hanna: Joo ei ekaksi työksi.:D Tai mistäpä sen tietää, onhan niitä hurjia. Hartiaseutu kaipaisi tosiaan hiukan sorjentamista... Laitetaan mietintämyssyyn.

  VastaaPoista
 10. On kyllä kaunis takki. Nyt haluttaisi kovastikin tuommoista. Meidän lähikaupassa taisi olla lehteäkin myynnissä, ehkä pitää piipahtaa siellä...

  VastaaPoista
 11. Katija: Haluttaisi minullakin, mutta saisinkohan tuommoista ikinä valmiiksi.:)

  VastaaPoista
 12. Mikä ihmeen virolainen lehti? ja missä lähikaupoissa te oikeen käytte? en ole ikinä nähnyt tuota....

  VastaaPoista
 13. Lähäristä löytyi tuo lehti ja nyt on takin kuvaa ja ohjetta tuijoteltu. Mietitty sopivaa lankaa ja sitä että mallikappale on aika pieni. Mutta pikkasen paksumpi lanka ja...tuo NIIN minun takki ja oiva kumppani Lintutakille.

  Jos lehteä ei olisi ollut lähärissä olisi pitänyt suunnata ärrälle, siellä kysymys virolaisesta käsityölehdestä olisi voinut saada uuden, vähän toisenlaisen merkityksen :D

  VastaaPoista
 14. Mitkä värit! Nuo puhvit on ihanat, mutta vaativat melkoisen sirot olkapäät sisäänsä. Huoh, turha intoilla mitään aikuisten kirjoneuletakkieja, mä oon kesän jälkeen tarttunut puikkoihin ja saanut ainaskii 10 kerrosta tehtyä 1-vuotiaan takkia.

  VastaaPoista
 15. mokkakissa: En osaa lonkalta heittää, kauanko sitä on Suomesta ja suomeksi kaupoista saanut, mutta jotain pari vuotta ehkä? Jos oikein muistan niin neljä numeroa vuodessa. Olen ostanut kaikki suomenkieliset numerot.:) Virossa lehti on tietysti vanhempaa perua; sen nimi on jotain sellaista kuin eesti kasitöö (?) tai jotain.:D Esmes Salesta saa ja tietysti muistakin kaupoista.

  Soile: Olisi siinä voinut ärräntäti arvuutella..:D Mutta olet siis jo noin pitkällä?!

  Jasmiina: Minä olen tehnyt kirjoneuleesta lapasia, nytkin on sellaiset kesken, mutta kieltämättä takki kuulostaa hiukan utopistiselta.. Mutta jos aloittaisi vaan ja valmistuisi sitten vaikka viiden vuoden päästä.:)

  VastaaPoista
 16. Jösses sentäs. Tilaa jo hyvä ihminen itsellesi lahjomus- Muhut!

  VastaaPoista
 17. WeirdRockStar: Tilattu on ja kieli pitkällä ootellaan.:D

  VastaaPoista
 18. On kyllä kaunis! Mietin, että olenko joskus nähnyt kaupassa lehden? Täytyypä katsella uudestaan!

  t.Paula

  VastaaPoista
 19. Piuza: Eiköhän niitä vielä läydy; aika huomaamattoman värinen kansikuva siinä on, joten tarkkana!

  VastaaPoista