4.8.2011

Sarvijaakko

Mitäs sanotte? Tapasimme eilen. Siinä se oikoi jäseniään ja antoi leppeän tuulen leyhytellä tuntosarviaan. Ihastelimme körilästä kolmissa naisin ja toivoimme, ettei se lähtisi lentoon. Silloin meille kaikille olisi tullut aika lailla kiire. Tuommoinen olisi tympeä irroitettava hiuksista. Ja kun nyt ei kiire kiinnostaisi ollenkaan. Täällä vietetään viimeisiä lomapäiviä ja kuin tilauksesta takapihallemme on ilmestynyt oikea kansituoli pehmusteineen. Aion olle loppuloman siellä, mikäli lapset sallivat. Nähdään taas, jahka olen saanut itseni töiden alun aiheuttamasta rytmin vaihdoksesta järkiini. Moi siihen asti!


PS. Uskokoot ken haluaa, mutta olen laittanut virkkuukoukun kiltisti koukkulootaan. Täällä neulotaan, peijakas sentään!

Edit. Kommenteissa epäiltiin, ettei kuvan könsikäs olisikaan sarvijaakko vaan runkohaapsanen.

20 kommenttia:

 1. Wau ja hui mikä otus! =)
  Upean kuvan olet siitä saanut!

  VastaaPoista
 2. Hepsi: Jaakolla oli selvästi lomafiilis, sen verran rennosti se oikoi raajojaan. Ajattelin, että jos tuolla ei syksy ja talvi pelota, niin mikäs hätä tässä meikäläiselläkään sitten on. Isokin se oli, ehkäpä sellaiset 7 senttiä.

  VastaaPoista
 3. Jösses mikä köriläs! Kelpaa siinä ruhoaan naisille esitellä, kun on selkäkarvat ja sikspäkit ja kaikki :D

  VastaaPoista
 4. Nasti: Arvasin, että ymmärrät hyvän päälle.;) Kyllä minustakin tuo on ihan kuningas.

  VastaaPoista
 5. Hui hitsi! Ajattelin just yhtenä päivänä, että onneks noi hyönteiset on pieniä ja leijonat ja semmoiset isoja... Jos olis toisinpäin niin vois olla elämä aika hirveetä.

  VastaaPoista
 6. KAtson Jaakkoa mieluiten näin klasin takaa. Aika hunksi kyllä.

  VastaaPoista
 7. mokkakissa: Kuulostaa joltain tieteissarjalta... hui.

  Oranssi: Hunks, joo! Sepäs olisikin show.:D

  VastaaPoista
 8. No onpas jaakolla kokoa ja näköä! Siinä sitä on ollut ihailemista. Minäkin näin tiistaina jotain todella outoa ja ihmeellistä ja kohta teen siitä postauksen.

  Tuo kansituolilla istuminen kuulostaa mainiolta tavalta viettää viimeiset lomapäivät. Täällä ollaan samoissa tunnelmissa.

  VastaaPoista
 9. Uaah! Ötökät aiheuttavat minulle pakokauhuisia väristyksiä. Joskus vuosia sitten löysin tuollaisen Jaakon olkapäältäni ja siitä huudosta ei tullut loppua ennen kuin isäni tuli hätistämään otuksen muualle...

  VastaaPoista
 10. Täällä sanotaan: Iiiiiiiks. Onneksi ei lentänyt kenekään tukkaan. :) Mahtavia kuvia on ihmiset ötököistä saaneet. Munkin taitaa tarvita etsiä hämähäkkikuvat näytille, jos joku niistä on terävä. Että vähän niinkuin kisa, kuenellä keuhein tuttavuus. ;)

  VastaaPoista
 11. aikamoinen jölli. Meidän pihalla kävi pääkallokiitäjä. Kerkisin kameran kanssa hätiin mutta siivekäs meni kuvassa just ritarinkannuksen kukan taakse ja lenteli sitten tiehensä. Kuvassa näkyy vain värisevä siipi. Ei ollut samanlainen poseeraja.

  Otahan loman loppu rennosti

  VastaaPoista
 12. AnniKainen: Kävinkin jo sulla kylässä ja kyllä löit pohjat tämän kesän luontokuville. Ainaski näissä neuleblogeissa.:D Ei ole sarvijaakosta kisaan karhun kanssa.

  Heidi: EN ois tykänny minäkään, jos tuo olisi lähtenyt lentelemään. Jätimme körilään siihen pihamaastoon ja siitä se oli poistunut.

  morso: Kyllä varmaan ne hämähäkit on kamalampia...

  Soile: Kieltämättä tämä koppis ymmärsi mannekeerauksen päälle.:)

  VastaaPoista
 13. Huu, mun piti kysellä, että minkä kokoinen tuommoinen oikein oli, mut kerroitkin sen jo tuolla. Mä pelkään tuollaisia livenä, just sitä että ne tulis KOHTI!! :D Onneksi vältyitte siltä. Hienolta se tolleen kuvassa näyttää. Mukavia lomapäiviä siellä lepolassessa!
  Outi

  VastaaPoista
 14. O: Kiitos! Harmittavan vähän sinne lepolasseen olen ehtinyt. Lapset pitävät hirveässä pinteessä. Mutta neulomus etenee joten kuten. Onhan sekin jotain.

  VastaaPoista
 15. Hyviä viimeisiä lomapäiviä!
  Toivon teille Lassen kanssa mahdollisimman monia leppeitä hetkiä.
  Törkee hönniäinen!

  VastaaPoista
 16. WeirdRockStar: Ei kyllä tullut Lassesta tälle suvelle enää kesämiestä. Kelit kylmeni eikä Lassen syli lämmitä. Siirryin sisätiloihin neulomaan villaista päällepantavaa.

  VastaaPoista
 17. Sounds like a plan.
  Kesämiehet on niin oikukkaita...

  VastaaPoista
 18. WeirdRockStar: Toinen lapanen valmis. Jei.

  VastaaPoista
 19. Luen myöhässä, mutta kuvan perusteella minusta tuo näyttää ennemminkin runkohaapsaselta kuin sarvijaakolta.
  Eipä mitä, komea otus tuokkin.

  VastaaPoista
 20. Vape: Rehellisesti sanottuna en tiedä nimeltä muita isoja koppiksia kuin sarvijaakon. Enkä ole oiken varma sen ulkonäöstäkään. Kuvan otuksesta sanoi kaksi ihmistä, että "sarvijaakko". Mainitsemasi runkohaapsanen on jotain, josta en ole koskaan kuullut mitään. Aivan kuin olisi löytynyt uusi laji.:) Koska vaikutat luotettavalta hyönteistunnistajalta, se on sitten runkohaapsanen. Menen googlettamaan. Kiitos!

  VastaaPoista