27.8.2011

Pöllöttää vietävästi

Edellisen postin kommenteissa arvattiin, että nyt se on vetänyt joltain eläinparalta korvat solmuun. Ensin kertoo olevansa eläinrakas ja sitten kääntää takkinsa heti seuraavassa silmänräpäyksessä. Ja se on taas pöllö. Tekisi mieli vaikka mitä pöllömäisiä juttuja, mutta saattaa tulla jokunen kiireellisempi touhu väliin. Ehkä se on hyvä niin. Me ollaan muutenkin ihan pöllöjä kaikki täällä.


Tämän kertainen pöllö on myssykkä ja se on kuvassa omistajansa päässä. Väljähän se on, mutta kuten tiedätte, tuommoiset kaksivuotiaat tarvitsevat päänsä ja villapipon väliin vielä kypärämyssynkin. Niin että tarkenee varmasti. On suuri houkutus kehaista, että malli on oma, mutta taitaisi tulla puhuttua palturia. Surffasin pöllöhuumassani Ravelryssä ja imin ideaa niin, että silmät pullistelivat päässä. Nuo pöllön silmät ja nokka on apinoitu erään maksullisen ohjeen kuvista (täällä) härskillä tavalla. Niin että ei tässä oikeastaan ollut kuin silmukoiden laskemisen vaiva.

Lanka on omien jemmojen kätköistä löytynyttä Novitan Stonea, jota paloi vajaat kaksi kerää. Myssy on tehty putkena 85 silmukalla ja koska tarkoitukseni oli jo alun alkaen huovuttaa, leveydessä ja korkeudessa pyrittiin silmämääräisesti varsin miehekkäisiin mittoihin. Kun rupesi näyttämään siltä, että korkeus riittää, lopetin pälaelta keskimmäiset silmukat kolmen puikon systeemillä ja jatkoin reunimmaisilla silmukoilla etiä päin. Hattu oli valmiina kuin pupuhattu pitkine korvineen. Korvia neuloessa mittailin vähän väliä, milloin niiden pituus riittää kietaistaviksi solmuiksi.  Sitten vaihdoin työkalun virkkuukoukuksi ja virkkasin kiinteitä pipon reunaan jokusen kierroksen. Korvien kohdalla vaihdoin kiinteät puolipylväiksi ja pylväiksi; sillä tavalla syntyivät korvaläpät. Tässä vaiheessa myssy oli aika ruma. Kastelin ja lillutin tuotosta huuhteluainevedessä, huuhtelin ja nakkasin kuivausrumpuun jykevälle teholle. Availin luukkua vähän väliä ja nappasin myssyn pois, kun rupesi näyttämään siltä, että riittää. Jälkikäteen kiinnitetyt silmät on virkattu pylväillä ja nokka enimmäkseen kiinteillä. Lopputulos on mainio. Vaikkakin tajusin Soilen hoksauttamana, että sehän näyttää Maikkarin pöllöltä.

25 kommenttia:

 1. Ihana myssy! Pöllöissä on jotain vastustamatonta, itsekin olen huumaantunut monta kertaa Raverlyn pöllöideoista. Pöllöamigurumeja mulla jo on, muut ideat on vielä ideatasolla. Tyyny ainakin pitäisi saada.

  VastaaPoista
 2. Katija: No niitä tyynyjä minäkin olen arponut.:)

  VastaaPoista
 3. Onko tuo nyt sellainen viisaushattu ja ajatushautomo? Kun eikös ainakin saduissa pöllöt ole niitä viisaimpia otuksia jota metsässä asustaa? Tämä pöllönen ainakin on tosi upea, riippumatta sen ominaisuuksista ideahautomona.

  VastaaPoista
 4. Vilma: Pitääpä olla tarkkana. Jos lapsi rupeaa vallan pulppuamaan ideoita ja kehittelee ikätasoaan korkeampitasoisia hankkeita, teen itselleni samanlaisen. Ehdottomasti. Oma hautomo olisi poikaa!

  VastaaPoista
 5. Päivää. Haluaisin kysyä asiaan kuulumattoman kysymyksen: Kun virkkasit sen Takkatuli-kaulurin, niin siellä sanotaan että sulla meni 2 kerää ja tuli 10 neliötä. Minä en saa kerästä kuin 3 neliötä just ja just...? 4 koukulla ja niin et uloimmalla kierroksella on 6 sellaista mukulaa.

  VastaaPoista
 6. Hulvaton! Maikkarin pöllö oli söpö, harmi ettei sitä enää juuri ruudussa näe...

  VastaaPoista
 7. mokkakissa: Mikäs asiaton se tämmöinen kysymys on? Aivan asiaa.:D Mulla ei ole enää sitä kauluria, äiti vei sen. Mutta vahtasin kaikki kuvani siitä silmä kovana ja näyttäisi, että mullakin on siinä ulommalla kierroksella se kuusi kanttiinsa. Se kuudes on siis jo se kulma, josta käännytään toiselle sivulle. Minä ostin sitä takkatulta neljä kerää. Minulle jäi yksi iskemätön ja ja toinen lähes täysi kerä. Olen siis joutunut ostamaan itselleni vielä yhden takkatulen siltä varuilta, että teen sellaisen vielä itselleni. Tämän matematiikan mukaan kauluriin meni se kaksi kerää ja hitusen sitä kolmatta. Eli nyt en ymmärrä, mistä tämä johtuu. Koukkukokokin on sama. Voivatko käsialat olla niin erilaiset?

  Emma: Ei sitä näe. Harmi tosiaan.:)

  VastaaPoista
 8. Hieno pöllö kuten myös neuletakki! Kiitos tuosta kuivuri ideasta! Täytyykin nakata yksi liian vähän kutistunut virkkuu sinne!:)

  t.Paula

  VastaaPoista
 9. IIH ihana! Mäkin haluun oman pöllömyssyn. Tai totoromyssyn. :)

  Kerkisin jo Ravelryn puolella ihailla tätä. Söötti on.

  VastaaPoista
 10. Ei pöllömpi! IHana pipo. Meillä sisko on pöllö ja mie olen kettu. Mutta nyt kyllä kettukin tykkää pöllöstä :)

  VastaaPoista
 11. Piuza: Kuivuri kuuluu neulojan perusvälineistöön.:) Ainaski jos on tälläainen vähän suurpiirteisempi neuloskentekija kuten itse olen. Aika monesta liian isosta neuleesta on muovautunut kuivurissa oikein passeli.

  Emmanuelle: Totoro olisikin aika pähee!

  Peppi: On ne ketutkin kyllä säättejä!;)

  VastaaPoista
 12. Hm? No voitko nyt äkkiseltään virkata sen 10 neliötä niistä kahdesta kerästä, niin tiedetään? Ja sitten voisit lähettää ne mulle, tai sitten lähetän mun kerät sulle, niin saadaan enemmän neliöitä. Ei täällä etelässä tule siitä kuin se 3 lappua ja eihän siinä ole metrejäkään kuin 100m.....

  VastaaPoista
 13. Hepsi: Kiitos!:)

  mokkakissa: Äkkiseltään?:D Ihan vakavasti sanottuna, kait se pitää kokeilla, mutta en mene lupaamaan, milloin. Sain aika kyllikseni niistä neliöistä. Mutta tosiaan ihme juttu. Pitäisköhän mulla laittaa edittiä siihen takkatulipostaukseen, että lankaa voi joutua varaamaan enempi käsialasta riippuen. Eihän siihen voi olla muita syitä? Minä liitän neliöt sitä mukaan kuin niitä tulee, mutta sillä tavalla ei kovin montaa kierrosta säästetä - ehkä yksi lappu? Ihme homma.:(

  VastaaPoista
 14. mokkakissa: No kuule, yksi ero löytyy kuin löytyykin. Minä nimittäin virkkasin isoäidinneliön (peijaks, sinä!:)) ja kannattihan se. Nimittäin se kuusi pylväsryhmää kanttiinsa näytti tosi isolta ja rupesin epäilemään. Ei muuta kuin koneelle kuvia vahtaamaan uusiksi oikein suurennosten kera ja siellähän on mulla vaan viisi pylväsryhmää per kantti. Eli sulla on yksi kierros enempi kuin mulla per neliö. DK:n ohjeessa on se kuusi kierrosta, mutta enhän mä siitä katsonut kuin sen idean, miten noita ruutuja tehdään.

  VastaaPoista
 15. kio: Parasta myssyssä on se, että se toimii. Se ulottuu mukavasti niskaan, korville ja jopa poskiluille. Ei taida meidän tytöllä päätä tänä talvena palella - päinvastoin!

  VastaaPoista
 16. Ihailin tätä jo räveltämössä, ihana!

  VastaaPoista
 17. ArualMaria: Pöllö kiittää!:)

  VastaaPoista
 18. Ihana pöllö! Olen ollu koukussa pöllöihin siitä asti, kun luin Eddingsin fantasiakirjoja, joissa velhotar muuttui mielellään aika ajoin tunturipöllöksi, ja tää oli ihan loistavan oloinen ohje! Olenkin jo hetken aikaa miettinyt, et pitäis tehdä uus pipo, ja saattaa olla, et lähden toteuttamaan jotain vastaavan oloista pöllöprojektia, jahka löydän puhuttelevat langat. Ihana!

  VastaaPoista
 19. Käsityöläinen: Ei muuta kuin silmukkaa puikoille! Itse olen kovin mielistynyt tuohon Nepaliin; toivottavasti läydät itsekkin yhtä puheliasta lankaa.

  VastaaPoista