22.8.2011

Pöllön pesä

Edellisen postauksen pöllö lennähti neuletakin rintamukseen. Siinä on pöllön lysti olla. Ja lysti on lapsellakin. Siitä huolimatta, että takki on ehtaa villa-alpakkaa ja kuuman sorttinen, hän ei suostu riisumaan sitä. Olen tainnut kerrankin onnistua.


Malli: Cascade täältä. Koko on toiseksi suurin.
Lanka: Drops Nepal, väri 2920. Sitä meni 5 tai 6 kerää aika tasan. Laskut menivät vähän sekaisin, sori. Olen ihan heikkona tuohon väriin.
Puikot: 4,5 mm.
Kaavio pöllön neulomiseen löytyy puolestaan täältä.

Sen verran muokkasin ohjetta, että hihoja pidensin reippaasti. Käytännössä koko resoriosuus on ekstraa. Piparkakkureunuksen virkkaaminen on myös oma aatokseni samoin kuin alimmaisen, ylimääräisen lehden neulominen nappilistaan. Se jää roikkumaan alemmas, kuin mitä alimmaksi tarkoitettu lehti virallisen neuleohjeen kuvissa tekee.

29 kommenttia:

 1. Suloinen takki - ja nuo tekemäsi muokkaukset olivat kyllä tarpeen. Niiden myötä takki näyttää paljon käyttökelpoisammalta kuin ohjeessa.

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi nätti! Tiedätkö mistä voisi lainata toisen käsiparin tai ostaa toisen mokoman tunteja vuorokauteen?

  VastaaPoista
 3. Olen viime viikon neulonut eskarilaiselle villatakkia tuolla samalla ohjeella. Hihoja joutuu kyllä reippaasti pidentämään, mutta muuten ihana malli. Piparkakkureunus ja pöllö sopii tuohon tosi hyvin!

  VastaaPoista
 4. No jopas on soma! Ja just oikean värinen, niin lanka, napit kuin pöllökin. Ei ihme että tyttö viihtyy siinä. Eikö ookki paras kiitos neulojalle tuollainen tykästyminen :)

  VastaaPoista
 5. Pia: Kiitos!

  Hiipu: Yritin tehdä isoa, kun lapsikin on aika kookas. Onneksi, sillä malli taitaa olla sorjemmille lapsille kuin omani. Nyt takki on mukavan oloinen ja kasvunvaraakin on koko talveksi. Hihoissa saa mielestäni olla mittaa.

  Mertsu: Ei, en tiedä. Tarvitsisin itsekkin. Jos tekee käsitöitä, mitään muuta ei tapahdu ja päinvastoin.:) Sovitaanko, että kerrotaan toisillemme, jos jostain saamme tietää?

  Jaana: Hauska yhteensattuma! Minun esikoiseni ei pidä mielellään neuleita, vaikka neulomisiini muuten suhtautuukin kiinnostuneena. Malli tosiaan sopisi monen ikäisille. Onneksi tämä pienempi ei laita hanttiin.

  AnniKainen: Tämä malli on hiukan ailahtelevainen. Ei halunnut ensin pukea millään päälle ja sitten en saanut neuletta pois.:)

  VastaaPoista
 6. Piti tulla vielä tänne blogiinkin tuota takkia ihastelemaan. On se nätti.

  VastaaPoista
 7. heips! Ihana takki! syysterkkuja mallamarjalta

  VastaaPoista
 8. Ei mikään ihme että lapsi viihtyy tuossa neuleessa, värit on aivan nappiin. Tuo tekemäsi lehdykkämuokkaus on ehdottoman tarpeellinen, tekee viimeistellymmän vaikutelman. Ei parane näyttää tätä neuletta meidän keskimmäiselle tai saan tilauksen, mikä olisi ongelma koska neulemojo on kateissa.

  VastaaPoista
 9. Tiina: Ko. henkilöä kuvattaessa onnistuneita kuvia tulee ylensä aika vähän. En ole hyvä liikkuvien kohteiden kanssa. Siksi valitettavasti samat kuvat kuin ravelryssä; isompina vaan ehkä.:)

  mallamarja: Heips vaan!:) Kiva nimi sinulla!

  Merruli: Mihinkäs se nyt meni? Syksykin tulossa? Auttaisko yhtään, jos vinkkaan, että takki neulotaan ylhäältä alas eikä tule sauman saumaa...

  VastaaPoista
 10. Iiiihana. Täydelliset värit.

  VastaaPoista
 11. Kaunis takki! Väri on myös tosi nätti.

  VastaaPoista
 12. Söpö takki! En ihmettele, että on lapsosen mieleen :D

  VastaaPoista
 13. Suloinen malli, muokkauksesi osuivat kyllä ihan nappiin! Ja niistä puheenollen, pikkunapit ovat erityisen ihanat :)

  VastaaPoista
 14. Hurmaavan syksyinen pöllötakki, ja lanka on tosiaan mahtavan sävyinen...

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtava! Sinä sitten osasit ottaa huomioon tuon kasvuvaran. Minä tein neidille takin, mutta hihat on lyhyet, tai no jämptit. Pitäisi olla pidemmät mutta purkaminen ei nappaa pätkän vertaa. Sovittaminen on niin kovin hankalaa kun toinen nukkuu niin toinen neuloo ja aamulla tuleekin sitten harmillisia yllätyksiä koon kanssa.

  VastaaPoista
 16. Vallan ihana! Luulenpa, että meiltäkin löytyis neitejä, joille tuollainen ihanuus kelpaisi. Tai sit löytyy vain äiti, joka haluaisi ihastella tyttäriään tuollaisessa, paino konditionaalilla.

  VastaaPoista
 17. morso: Kiitos! Tuo oranssi on kyllä upea. Pitää ehkä itsellenikin jotain..

  Katija: Kiitos sinulle!

  ArualMaria: Kiitos! Vähän oli jo hätä, kun halusi syödäkin takki päällä. Siinä olisi voinut tulla pahaa jälkeä.:D

  liinu: Kiitos! Ostin aluksi oranssit napit, mutta nämä vihertävät voittivat kuitenkin kisan.:)

  Emma: Oranssin sävy on todella lämmin. Ettei tuo nyt olisi sellainen "poltettu oranssi"?

  Maritta: Meidän neiti on sen verran julma kokonsa puolesta, että on ihan pakko miettiä, mihin lapsi mahtuu. Tämä on ollut kasvun paikka minulle, koska periaatteessa en pidä liian suurista vaatteista.:D

  Minna: Ei muuta kuin pistät puikoille. Hiljoksiin olen neulonut ilman kiirusta eikä tähän nyt silti niin kauaa mennyt. Jos olet minua nopeampi neuloja, takki valmistuu suit sait sukkelaan.

  VastaaPoista
 18. Oi mikä Pöllö! Ihana!!! Ja takki on nätti. Olin ihan varma sen sun vilautuskuvan perusteella että teet Saroyania, mutta ähäkutti.

  Mulla on muuten tuota oranssia ja sitten sitä vihreää Nepalia. Otanko Porttiin mukaan? Hamstrasin ne joskus taannoin, mutta ei ne taida tässä taloudessa muotoutua miksikään.

  Niin ja sanoinko jo että ihana pöllö?

  VastaaPoista
 19. Soile: Pöllön malli taitaa olla tarkoitettu niihin heksoihin; ainakin se on linkattu heksapeittoon ravelryssä. Joten ei muuta kuin pöllöjä tekemään, jos Dahlian lankaa pitää ruveta metsästämään. Ja joo, ota vaan Nepalit matkaan. Ei mulla just nyt ideaa ole, mutta tykkään langasta ja noista väreistä paljon. Polttelen ne varmasti joskus johonkin projektiin.

  VastaaPoista
 20. Nepal on kyllä nappilanka - je edukaskin vielä. Muta takki on ihana! kuten Soile tuossa, olin lähes 100% varma että Saroyan sielä tulee :D
  On hieno tunne, kun saa tehytä mieluisaa saajan mieleen, siitä kelpaa nauttia!

  VastaaPoista
 21. Mari: Nepalissa totisesti laatu ja hinta kohtaavat. Talvella itselleni tekemäni takki on kestänyt hyvin, joten uskalsin tehdä lapsellekkin. heillähän se "kulutuskestävyystesti" pukkaa olemaan jokseenkin kova.:)

  Hepsi: Kiitos! Takki tuntui paljaalta, joten onneksi keksin Ravelrystä tuon pöllön.

  VastaaPoista
 22. vau! Nappasin ohjeen heti talteen.

  VastaaPoista
 23. Anna: Sillä lailla! Hihojen pituuden kanssa kannattaa olla tarkkana.

  VastaaPoista
 24. Aivan ihana, se näyttää pehmeältä ja tuo tyttölapsi näyttää viehättävän topakalta tuon kauniin pehmeyden sisällä!
  Hiisi, tuo väri ja malli näyttää niin passelsilta että ajattelin jo pienen hetken että jos kerta pojan 120- senttinen farkkutaki sopii niin entäs sitten... muttei tää romu habitus kestä neulomista kummiskaan.
  Mutta todella ihana takki!

  VastaaPoista
 25. WeirdRockStar: Painoa tuommoisellekkin pikku takille tuli jonkin verran. Omat hartiani oireilevat nimenomaan takkien neulomista ja olen päätellyt, että jos ja kun neulotaan muodikkaasti ylhäältä alas yhtenä kappaleena, niin nämä nykyiset neuletakit taitavat olla painavampia käsissä pyöriteltäviä kuin ne entivanhaset etukappale-takakappale-jne neuleet. Niin sitä minä vaan, että hos mun hartiat itkee, niin mitähän sanoisi sinun kätesi? Mutta pikkuhiljaa? Pienissä erissä? Semmoinen ei kyllä taida sopia sinun tekevälle temperamentillesi?:D

  VastaaPoista
 26. Nääh. Tyrät rytkyen umpimettään- mentaliteetti uppoaisi paremmin. JOten nostan tassut pystyyn just ja mietin niitä särkylääkkeitä mitä heti huomenaamulla haen lisää apoteekista. Jännä juttu kuinka jatkuva ( jo Kelankin arvoasteikolla " invalidisoiva " ) kipu hyvin nopeasti saa maailman lääkevastaisimman tyypin laulamaan lempeitä lauluja kolmiolääkkeille. Kaikesta löytyy lopulta vinha perspektiivi.

  VastaaPoista
 27. WeirdRockStar: Niih. Mitä tässä voi sanoa.. Toivoa potkuisia lääkkeitä? En minäkään lääkkeistä perusta, mutta on se tosiaan luojan lykky, että niitä on, mistä ottaa, sitten kun hätä on suuri.

  VastaaPoista