26.8.2011

Mission Impossible

Minua muistettiin pitkästä aikaa tunnustuksella (kiitos vaan, Santra!) ja kuten yleensä, siihenkin liittyy erinäisiä kysymyksiä ja paljastuksia ja kaikkea sen sellaista. Tajusin varsin pian, että nyt ei ollutkaan helppo homma. Tajusin myös tulleeni vanhaksi, sillä teininä kysymykset kuten "lempiväri" tai "paras viikonpäivä" olisivat olleet naurettavan iisejä. Sitä kun oli NIIN varma kaikista asioista. Asiat olivat joko tai, mustaa tai valkoista. Ja nyt ne ovat sarjaa "kaikki käy" (lähes), "ihmisiähän tässä vain ollaan" ja "kukin elää tavallaan". Mutta tapanani ei ole perua eikä purkaa - paitsi käsitöissä, joten here we go:


1. Suosikkiväri
Ajattelin ensin, että se on Kreikan meri. Mutta sitten tajusin, että syksyhän nyt on, eivätkä veden värit liplata minulle niin sulokkasti kuin kesällä. Joten sanon, että semmoinen paahteessa kulahtanut kaupunki Välimeren rannalla. Sellainen, josta laastit ropisevat alas. Ja sitten on ikisuosikki: metsä. Vihreään en kyllästy näemmä koskaan. Enkä siihen kummalliseen harmauteen, missä koivumetsä seisoo kirpeässä pakkassäässä.

2. Suosikkieläin
Sydäntäni lähellä ovat erityisesti kastemadot, sudenkorennot ja lohikäärmeet. Tosin pidän kaikista, joten tämmöinen rajaus tuntuu epäreilulta. Ehkä hämähäkit ovat jotain sellaista, jotka puhuttelevat minua kaikista vähiten. Ja onhan meillä tietysti Onni (kissa, jos joku ei vielä Onnia tunne). Hän on Tyrnävän lahja maailmalle.

3. Suosikkinumero
Täh? Onko jollakin suosikkinumero?

4. Suosikkialkoholitonjuoma
Vihdoinkin helppo. Vesi. Mieluiten kylmänä. Ja on muuten itsepuristettu appelsiinimehukin ihan huippua.

5. Facebook vai Twitter
Ei mitään hajua. Näistä olen pihalla kuin lumiukko.

6. Intohimo
Eikös tämä ole jo turhan intiimi kysymys? Näin niin kuin julkiseen sanaan painettuna? Eikä minulla sitä paitsi edes ole. Minähän olen Harmaa täti; ei sellaisilla ole intohimoja. Älkääkä yhtään kommentoiko, että himot ne ovat hiirelläkin.. Tai no joo. Minä olen aina ollut oudon kiinnostunut kaikesta vanhasta. Suurin osa harrastuksistani pyörii sen ympärillä ja tienaan muinaisuudella elantoni. Ja tietysti minä näprään koko ajan kaikkea. Mutta onko se elämäntapa vai intohimo?

7. Suosikkikuvio
Höh? Olisiko vaikka se jälki, mikä jää tahmaisesta sormesta tai nenänpäästä parvekkeen lasin oveen. Siitä huolimatta, että pesen ne aina pois.

8. Suosikkiviikonpäivä
Ei se ainakaan maanantai ole.

9. Suosikkikukka
Tämä on vähän kuin nuo eläimet. Kaikki niin kauniita. Eli sanon vaan, että puutarhamakuni on englantilaisittain romanttinen. Valkoinen, sinisestä purppuraan taittuva, joskus jopa pirskahtelevan vaaleanpunainen. Runsas, mieluiten hivenen villi. Sellainen, jossa nurmi leikataan käsipelillä ja jossa ilma on sakeana linnuista, kimalaisista ja perhosista.


Ja seuraavassa postauksessa: solmuja! Solmuja? Kyllä, luitte oikein. Ja uusi pitsivirityskin on tekeillä. Tosin se on semmoinen  kokeilu vaan.

9 kommenttia:

 1. Uusi pitsiviritys? Onko se nyt se lamppu mun makuuhuoneeseen? Maltan tuskin odottaa!!!!

  VastaaPoista
 2. kaisa: Sun makuuhuoneeseen? Sori, multa meni se jotenkin mun kässäjonossa ohi.:DDD Mutta joo, kokeilen miten sellainen tekokuituinen - siis ei luonnonkuitua mailla halmeilla - pitsi/valoverho taipuu varjostimeksi. On vielä sen verran vaiheessa, että en sano mitään.

  VastaaPoista
 3. Solmuja? Oletko vetänyt joltain eläimeltä korvat solmuun?
  Kastemato lempieläin?
  Ilma sakeana linnuista?

  VastaaPoista
 4. mokkakissa: Kastemadot ovat parhautta! Ne ovat jokaisen puutarhurin suokkareita.:D Ja jep, arvasit oikein: olen vetänyt eläimeltä korvat solmuun.

  VastaaPoista
 5. Hauskaa kuvailua! Lempivärisikin oli ihan helppo kuvitella silmien eteen. Jos sanois vaikka vaan "vihreä", se voi tarkoittaa niin montaa eri vihreää, että...

  VastaaPoista
 6. maijja: Nykyään väreillä on niin ihmeellisiä nimiä, etten tahdo enää tietää, mistä kulloinkin puhutaan. Minun on pitänyt junttiuttani siirtyä tämmöiseen rautalankamalliin; edetään mielikuvien kautta kuten mainosmiehet.:)

  VastaaPoista
 7. Harmailla-Tädeillä saattaa olla hyvinkin erikoisia intohimoja...mutta ei niistä sen tarkemmin.

  Kävin vaklaamassa ärrässä mitä tuosta solmujutusta tuli, ja sehän oli vallan pähee!

  VastaaPoista
 8. tikru: Hymy sinnekkin!

  Soile: No vaan ei semmoisista harmaiden tätien intiimeistä asioista kannata julkisesti höpötellä..:D

  VastaaPoista