28.8.2011

Kumman kaa?

Musta piti tulla Pihla. Mutta ei se niin menny. Musta tuli ihan jotain muuta. Isompi. Ja paksumpikin kukaties. Naisihmisessä, joka minut kokosi, on kuulemma semmoinen vika. Että ruokkii hyvin. Yks eläinlääkäri oli tyrmänny heti naisihmisen haaveet itämaisista kissoista. Niiden pitää olla hoikkia. Lääkäri suositteli lämpimästi pitäytymään ihan vaan maatiaisissa. Se on hoitanut kaikki naisihmisen kissat, joten kait se tietää, miten siinä käy.

Niin se Pihla? Se nainen löysi kirjastosta kirjan "Tee omat lemmikkisi" ja tykkäsi kovasti. Siellä oli vaikka mitä. Ihan kirjan lopussa on Pihla Pesukarhu, joka on tosi sievä. Siinä Pihlan vieressä luki, että Pihla viettää kaikki kesänsä neulomalla vaatteita. Ja että lapset eivät innostu saamistaan joululahjaneuleista. Ja että jos Pihlalle antaa puikot ja lankaa, niin Pihlasta tulee mitä onnellisin. Se nainenhan sekosi täysin. Pihla oli pakko saada. Mutta musta tulikin Lyyli. Niin se sano. Että vaikken mä ihan Pihlalta näytä, niin aika makeelta lyyliltä kuiteski. Olisin tietty voinu olla enempi Pihlan näköinen, jos se nainen olisi suurentanut kaavat kopiokoneella kuten käskettiin ja ollut tarkkana. Mutta semmonen ei kuulemma sovi sen vartalolle. Se tempaisi pari valmiiksi huovutettua kirpputorineuletta kaapista lattialle ja huitaisi mun osat oransseilla keittiösaksilla tuosta vaan. Fiiliksen mukaan. Niin että kait se selittää jotain. Minusta. Ja siitä naisesta.


No anto se sitä lankaa kuiteski. Sitä näyttää täällä riittävän. Että ei tässä ehkä hullummin käynyt. Paitsi että joku boyfriend voisi olla aika kätevä. En mä tietysti muuten, mutku mua on niinku vaan yks ja täällon kaksi lasta. Nyt ne tappelee minusta niin että vanut paukkuu. Kun en mä pysty päättämään, että kumman kaa mä leikkisin. Niinku ekaks.


Malli: Pihla Pesukarhu alias Lyyli kirjasta Bobby Dazzler´s Misfits - Tee omat lemmikkisi. Omintakeisia otuksia kierrätysmateriaaleista. Tekijät Fumie Kamijo ja Rosie Short. Minerva kustannus 2011.
Materiaalit: Silmänappeja ja sisusvanua lukuunottamatta kaikki materiaalit kierrätystavaraa. Ruskea vartalo-osa onkin teille ennestään tuttu.

15 kommenttia:

 1. Toivottavasti se naisimmeinen tekee sinulle pian poikakaverin. Yksin ei ole pesukarhunkaan hyvä olla :)

  PS. Olet vallan suloinen.

  VastaaPoista
 2. AnniKainen: Täällä on kateltu kelta-oransseja neuleita sillä silmällä, että oisko kettua tulossa. Jänskättää kyllä, että oisko se sit gimma vai kundi.

  VastaaPoista
 3. Sulla on tosi hyvä putki päällä, valmista syntyy ja vauhdilla!. Se ed. postauksen solmupöllö on upea - olen suunnitelut tekeväni pöllöpipoja kummipojalle täksi syksyksi.

  Neulova pesukarhu on ihanan ilmeikäs- varo vain ettei se hiivi pesemään lankojasi kun selän käännät :D

  VastaaPoista
 4. Sullahan on täällä varsin eläimellistä menoa :D Ihania otuksia!

  VastaaPoista
 5. Mari: Ravelryssä oli aika lailla erilaisia pöllöpipovirityksiä; jos et halua huovuttaa, apua silmukoiden määrään löytyy varmasti sieltä. Tämmöinen pieni ja hauska on kyllä tosi mukava tehdä. Mulla on ollut tosi monta pientä projektia kesken tai suunnitteilla. Nyt kun sairastan täällä flunssaa sohvalla, niin niitä rupeaa valmistumaan. Kaksi valmista vielä esittelemättä.:)

  nasti: Onkohan tää se omituisten otusten kerho, josta Rölli-peikko laulaa?:D

  VastaaPoista
 6. Pihla vai Lyyli vai sittenkin panda vai pesukarhu? Sää tartet semmosen kultapandan poikkikseksi. Sitten voit neuloa sille kaikkea jäskää. Vaikka pöllöpipon?

  VastaaPoista
 7. Soile: Tuli jo kettu..:) Ja taidan olla tavallistakin pimeempi, kun mietin jo, että tarttiskohan Lyyli sukat tai jotain. Saisi vähän väriä. Onhan se aika ruskea.

  VastaaPoista
 8. Herttanen lyyli. Tosi hellyttävä. Syliin otettava :)

  VastaaPoista
 9. Lyyli on huippu, ja pöllöpipo kans. Ihanaa kun jaksat lapsille vääntää. :)

  VastaaPoista
 10. HIENO!
  Minusta tosi suloinen ja ilmeikäs.

  VastaaPoista
 11. Peppi: Kiitos! Olet tarkkanäköinen; Lyyli on kulkenut sylsitä syliin ja sitä on rakastettu kovasti:)

  morso: Kiitos! Aika vähän olen lapsille tehnyt. Nyt on joku kausi varmaan.

  piilomaja: Kiitos! Tein Lyylille jo kaverin, mutta vaikuttaa siltä, että Lyyli on suokkari.

  VastaaPoista
 12. Lyyli voisi eka tehdä sukat itelleen ja sitten luvata tekevänsä ne poikakaverilleen. Ja sitten käy tietty niin ettei poikakaveri saakkaan sukkia, koska Lyyli löysi tosi kivan huivin, joka pitää neuloa nyt heti. Sukat kyllä luvataan tehdä. Sitten joskus.

  Ja tarinalla ei ole yhteyksiä tosi elämään.

  VastaaPoista
 13. Soile: Näin se menee. Lyylillä on kohta villaista enempi kuin on sopivaa. Sattui kyllä tulemaan hellulle sen verran rintakarvotuista, että pörhistelisköhän tuo ne sukat sillä itselleen.. Tiedä jos Lyyli on sellaisen perään?

  VastaaPoista