13.8.2011

Herranpieksut

Nyt vasta huomasin, että vaahtera on viiksipuu. Puu, josta roikkuu satoja viiksipareja. Tuhansia? Rohkenin valtaisan vaahteran alle ja tuijotin näkyä mykistyneenä. Nappasin jokuset viikset matkaani ja olen leikkinyt viiksisiedätystä. Kaikkea sitä. Eikä muuten toimi. Naurattaa vaan.

9 kommenttia:

 1. Voi voi, täti muistaa kun -60-luvulla Lahdessa leikittiin vaahteran viiksillä. Tulipa niin nostalginen olo...

  VastaaPoista
 2. Käsityöläinen: Eikö? Musta olisi niin hauskaa elvistellä viiksillä, mutta lapsia ei huvita yhtään. Piti sitten tänne laittaa..

  -sanna-: En mää vaan tajunnut vielä 60-luvulla tämmöistä.:) Eikä meillä ollut edes vaahteroita. Oltiin niin alkeellisia.:D Mutta joo, nyt olen repinyt riemua senkin edestä. Ja jos kovin nostalgiseksi heittäydyt, niin viikset nappasin sun lähikirjaston isoista vaahteroista. Jäi sinne sullekkin!

  VastaaPoista
 3. Meillä vaahtera oli lapsena nenäpuu. "Viiksi" puoliksi ja paksumpaa päätä avataan ja liimataan "nenä" nenänpäähän.

  VastaaPoista
 4. :D me tehtiin niistä neniä. Ei ymmärretty hyvän päälle

  VastaaPoista
 5. Hih, minä keräsin vaahteran viiksiä kolme viikkoa sitten mökiltä ja meinaan laittaa niitä roikkumaan unisieppariin (kunhan saan sen vaan tehtyä). =o)

  VastaaPoista
 6. Mertsu: Hyvä kun kerroit. Ihmettelinkin jo tuota Soilen kommenttia, että miten näistä neniä. Vinkkaanpa mukuloille. Jospa hekin pääsisivät sitten käsiksi tähän vaahterariemuun.

  Soile: Kyllä ne nenät vaativat minusta jo hivenen enempi mielikuvitusta.:D

  Hanna: Mitäköhän unia ne viiksiunisiepparit sieppaavat? Kunhan ei tulisi turhan karvaisia unia..

  VastaaPoista
 7. Ja minä olen kaikki nämä vuodet pelannut vaan niiden liimattavien nenien kanssa...vaikka tällaiset huikeat viiksimahdollisuudet ovat olleet koko ajan olemassa!

  VastaaPoista
 8. piilomaja: Mä en ole tajunnut edes sitä nenää. Mutta onhan meillä aikaa; aloitetaan nyt oikein ylenpalttiset viiksen-vipatus-ajat!

  VastaaPoista