2.8.2011

Elokuu

Minulla on ollut viime vuosina hiukan vaikeuksia orientoitua elokuuhun ja lähestyvään syksyyn. Syyskuu oli joskus lempikuukauteni, nyt ajatuskin puistattaa. Koska alkava vuodenaika on kuitenkin turhan pitkä alahuulen jatkuvaan roikottamiseen ja sitruunanaaman esittelyyn, aion yrittää suhtautua toiveikkaasti tulevaan. Ihan vaan tsempiksi itselleni liitän tähän linkin blogiin, jossa syksyn tulo ei selvästikään itketä. Siellä ihminen sanoo, että nyt on alkanut vuoden kolmen parhaan kuukauden putki. Siinäpä miettimistä. Ja katsokaapa myös naisen kampausta. Kokeilen sellaista heti, jos naamani meinaa mennä sitruunan puolelle.


Elokuu on aloitettu värikkäissä merkeissä. Lapsi on rakastunut lankakaupan katossa keikkuvaan parveen virkattuja lintusia. Papukaijoja! Ja niitähän piti tietysti saada. Isoja! Kolme on valmiina ja minusta jo riittäisi, mutta lapsen mielestä se ei vielä ole monta. Eikä siis tarpeeksi. Noh, näitä on kiva tehdä. Papukaijat on tehty mukaellen tätä ohjetta. Pylväillä ja kaksinkertaisella langalla kaijoja tulee nopsasti. Mikä on hyvä, koska toinenkin lapsi on rakastunut niihin. Hänkin haluaa monta.

Ja joo, te arvasitte heti edellisen postauksen pitsiarvoituksen. Kyseessä on uusi kattolamppuni. Mutta kuvia saatte lisää vasta kun lamppuun tulee valo.

12 kommenttia:

 1. Ihania nuo linnut. Minunkin pitäisi tehdä, meillä on tuvassa hirvensarvet, joihin voisi laittaa lintuja lentämään. Joulun aikaan siinä on hahtuvaisesta tehdyt punatulkut ja talitintit.

  VastaaPoista
 2. Tää on nyt jo vähän pelottavaa. mietin näitä samaisen kaupan tipuja ja tuumasin niitten tekemistä, eikä siitä ole kuin päivä kaksi.

  VastaaPoista
 3. Tuo taaempi, apea lintu ilmeisesti kuvastelee tunnelmiasi. Nokka pystyyn, vuoden paras aika on edessä!

  VastaaPoista
 4. Pami: Olen tehnyt ohjeella aiemmin yhden pikkutipin. Semmoisen punatulkun kokoisen. Kiinteillä silmukoilla, ohuella langalla ja pienellä koukulla. Hohhoijaa. Se ei saanut koskaan kavereita. Mutta näin krouvimmalla tyylillä kottaraisia tulee vauhdilla. Suosittelen pylväitä ja paksumpaa lankaa; hirvensarvesi ovat hetkessä tipusia pullollaan.

  Soile: Ne ovat niin upeita ne Lumoavan linnut, siksi me hoksattiin molemmat. En ymmärrä, miksi en itse tajunnut aikaisemmin jo tehdä sellaisia isoja valtavia kotkia. Hommiin vaan! Teet pojille sinne jotkut ihan mahtavat albatrossit tai lohikäärmeet kattoon. Mulla ainaski tytöt tykkää kovasti.

  -sanna-: Ai sinäkin olet niitä? Voisit pitää mulle jotkut näin-astumme-syksyyn-kurssit.:DDD Niin ja noista linnuista tulee apeita, jos tekee kauniin säännöllisen ympyrän. Jos haluaa taas sellaisen, jolla on kaula ja pyrstö ylöspäin, niin pitää lisäillä silmukoita aika lailla rajusti. Apea on mun suokkari. Tein sen ensiksi ja lapset tykkäs, että se on surullinen kun sillä ei ollut vielä kavereita. Mutta on se vähän onneton vieläkin.

  VastaaPoista
 5. Miustakin syyskuusta alkaa vuoden paras aika, kaikki loput neljä kuukautta on varsinaista neuloja kulta-aikaa ;)

  Söpöjä lintusia!

  VastaaPoista
 6. Emma: Sulla on hyvä asenne! Eli lankaa vain puikoille ja kaamos taittuu.:)

  VastaaPoista
 7. Ihania tipuja - tai kotkia, mittakaava ei ihan kuvasta erotu. :) Mun lapset (16 ja 18 v) varmaan räjähtää raivosta, jos äiti täyttää niiden huonee tommoisilla. ;) Olkaa vaan ilosis, kon lapset tykkää.

  Syyskuu voi olla ihana ja kuulas, mulla se on usein omenahilloa niin että korvista tursuu. Toisaalta se on kauhean haikea kuukausi, kun alkaa pihalla kaikkin lakastua ja lehdet kellastua jne jne. Mutta siihen on vielä kokonainen kuukausi. Nautitaan vielä tästä kesästä.

  VastaaPoista
 8. Minäkään en pidä syksystä. Tänä vuonna esim. töihinpaluu kesäloman jälkeen tuntuu erityisen kammottavalta ajatukselta. Kyllä se sitten yleensä rullaa, kun pääsee alkuun. Oiskohan meille syksykielteisille missään sellaista vertaisryhmää vai perustetaanko oma? ;-)

  VastaaPoista
 9. Tuntuu kyllä että syksy tulee vuosi vuodelta aiemmin. Vastahan se heinäkuukin alkoi... Mutta onhan syksyssä puolensa, raikkaat päivät, kauniit värit, ja neulomaankin se tosiaan innostaa. Heh, hyvä kyllä tuo kampausvinkki :) Ja hauskat linnut myös!

  VastaaPoista
 10. morso: Kesää jatkuu vielä, vaikkakin yöksi lupailivat jo hallaa. Vähän äkkinäinen on tuo säiden haltija; ulkona on mieltei helle ja sitten tuommoisella pelottelevat. Kaikenlaista pientä satoa minullakin pihalla tulollaan.

  Mertsu: Semmoinen tukiryhmä on paikallaan, jos en nyt sitten selviä tästä überoptimistisella asenteella. En tiedä kyllä mistä sen kaivan, mutta koetan nauttia.;)

  virkattu lintu: Eikös olekin hyvät hiukset? Oikein passeli hapannaamoille ja sitten siihen badhairday-probleemiin. Neulomishommia minäkin mietin. Jotenkin semmoinen lapasolo.

  VastaaPoista
 11. No, miten se lamppu oli tehty??? Mä muuten en ollut ajatellut tehdä virkattuja lintuja, siis ennen kuin nyt...
  Syksyllä tuoksuu. Nam.

  VastaaPoista
 12. mokkakissa: Teen oman postauksen lampun teosta kunhan sähkömies käy ja saan otettua kuviakin lampusta oikeassa paikassaan. Ja kaijoja vaan koukulle! Kivoja ovat! Mulla on suurimman läpimitta semmoset reilu 40 senttiä. Komia tipi.:)

  VastaaPoista