28.7.2011

Virkkaappa liivi

Tässäpä olisi kuvallinen ohjeistus jokunen postaus sitten esitettyyn isoäidinneliöistä koottuun väljään liiviin. En osaa oikein sanoa, tuliko kuvasarjasta riittävän informatiivinen, mutta jos joku leikkiin ryhtyy eikä homma toimi, kysyähän aina voi. Kuvasarja on sikäli valheellinen, etten virkkaa palasista pikkuhiljaa koostuvia vaatteita niin matemaattisesti, kuin mitä kuvien perusteella ehkä näyttää. Kiinnitän palaset sitä mukaa kuin virkkaan, vaikka minulla ei olisikaan vielä selkeää kuvaa siitä, mitä koukulta on tulossa. Aloitan selkäpuolelta, koska sieltä näkee äkkiä hartioiden kohdalta, montako neliötä, heksistä  - tai mitä nyt kulloinkin virkataan - selkäkappaleen leveyteen tarvitaan. Sen ratkettua pyrin saamaan aikaiseksi jonkinlaiset hiha-aukot, jotta virkkuun sovittaminen päälle onnistuu ja vaate alkaa saada jotakin hahmoa.

Eli en ole tehnyt kuvasarjan mukaista liiviä ja sen päälle suorakaiteen muotoista kaulusosaa ihan noin jämptisti ja suunnitellusti, mutta piirsin ne noin, jotta vaatteen muoto tulisi paremmin selville.


Jokainen voi soveltaa liiviä omien lankojensa ja kokonsa puolesta helposti. Neliöistä voi tehdä isompia, pienenmpiä. Niitä voi tehdä enemmän tai vähemmän. Lisäämällä lisää kaulusta liiviin saa hupun. Vähentämällä kaulusta tulee helpommin takin alle mahtuva liivi. Nappeja ja nauhoja voi lisätä. Myös hihat.

Isoäidinneliöissä on se hyvä puoli, että ne valmistuvat nopeasti. Eli jos joku visio ei toimi, purkaminen ei kauheasti harmita. Yksi huono puoli niissä kuitenkin on. Tarpeeksi niitä virkattuaan kyllästysmispiste saavuttaa sellaisen maksimin, että sen sulatteluun saattaa mennä aikaa. Minulla oli pari ajatusta siitä, mitä tämmöisistä voisi viritellä lapsille, mutta just nyt ei natsaa. Ei millään.

En saanut kuvia kuten olisin halunnut. Bloggerilla taitaa olla se aika kuukaudesta.

10 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Laitanpa muistiin! Sille "teen joskus" -listalleni... :-) Enää ei uskalla tehdä "on pakko" -tehdä listaa!! :-)

  VastaaPoista
 2. No ei kait siinä sitten muu auta kuin virkata. lankaa on joka nurkka ja nyssykkä täynnä, mutta onko oikeanlaista? ja tarpeeksi?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos oikein paljon! Ja oikein hyvin piirsit, tuosta hahmottaa hyvin. Tahtois päästä jo aloittamaan!

  VastaaPoista
 4. Hyvä ohje - ja minusta tuntuu, että hyvinkin muodin aallonharjalla juuri tänä syksynä. Ennustan että näitä tekee viellä moni :D

  VastaaPoista
 5. Pami: Laita vaan. Täältähän se ohje löytyy, jos sellaista tarvitset. Itse säveltämällä ne parhaat tulee.:)

  Soile: Käytin tähän yhden kerän silk gardenia. Menetteli, mutta ehkä hitusen liian jäykkää. Sitähän meillä vielä taitaa olla niitä Irlannin peruja..;)

  Maija: Hommiin vaan!

  Mari: Isoäidinneliöitä näytti todellakin olevan catwalk-kuvissa kun selasin. Virkkaustaitoisen ei kannata sellaisistas kyllä maksaa; ovat ripeita tehdä.

  VastaaPoista
 6. Ihana ohje, tämmösiä ohjeiden pitää olla ;-). Aivan kuin olisi päässyt kurkistamaan toisen luonnos/muistivihkoseen. Sellaisesta itse haaveilen, vaan eipä ole koskaan tullut toteutettua.

  VastaaPoista
 7. anpali: Kuulostaa kyllä tosi hienolta tuo luonnosvihko! :D Mulla ei ole sellaista, mutta enpä ole juuri itse suunnitellutkaan mitään muuta kuin tämmöisiä helpohkoja virityksiä. Meillä pitäisi varmaan perustaa semmoiset vihkoset. Muistikirja mulla on, mutta en muista sitä koskaan.

  VastaaPoista
 8. Hieno!

  Kiitos ohjeesta. Sinun mallisi on kyllä hienompi kuin Anna Suin, siinä oli ihan kummallinen takaosakin... :)

  T:Anne F

  VastaaPoista
 9. Anne F: Siihen se Suin liivi tökkäsi minullakin: selkään. Iso sateenkaari selässä menee näin tylsän tyypin kohdalla turhan hipiksi.:)

  VastaaPoista
 10. Hyvä jämälanka-idea :) pitää ottaa harkintaan...

  VastaaPoista