30.7.2011

Raitapaita

Täällä on aamusta asti koetettu saada kovapäistä kaksivuotiasta pukeutumaan uuteen raitapaitaansa. Kovin hyvin ei onnistuttu, mutta muutama kuva sentäs. Lapsen mielestä kamera on syvältä. 


Kyseessä on todellakin sellainen tunikamittainen pusero, eikä mekko. Isohan se on, mutta haitanneeko tuo mittään. Alkuperäinen idea oli tehdä paitaan myös hihat, mutta koltusta rupesi tulemaan sen verran painava, että luovutin ja jätin puseron sellaiseksi kuin se ohjeessakin oli. Tai no joo, ohje on mekolle. Löytyi Suuri Käsityö -lehdestä 7/2010. Eli raskaasti lyhennetty versio koossa neljä vee. Langat olivat mitä sattuu, koukku 3,75.

Ja tuo Hello Kitty se on suoranainen siunaus. Sain puseron päälle kun tajusin laittaa kittysen neulalla rintarossiksi.

24 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Pitäisköhän hankkia tuo lehti... ;-)

  VastaaPoista
 2. Mertsu: Nappasin omani kirjastosta. Tämä malli taitaa olla niitä kiitollisia, jotka muuntautuvat lapsen kasvaessa. Tein kaksivuotiaalle neljävuotiaan ohjeella ja toimii. Mahtuu myös 7-vuotiaalle, joka tosin on kovin hoikkaa sorttia. Ja tämmöiseenhän voi aina virkata lisää raitaa helmaan, jos tarvii.

  Paula: Kiitos! Toivottavasti menee jatkossa päälle ilman lahjontaa.:)

  kirsikka: Kiitos. Väreissä ollaan aika pitkälti lankalaatikon armoilla. Tuntuu, että vaikka olen tehnyt noista samoista langoista jo vaikka mitä, niin ne eivät lopu koskaan.:D

  VastaaPoista
 3. Ihana tunika, näyttää pehmeältä.
  Olet aika veijari mitä tulee värien yhdistelemiseen. Olen ihaillut sitä monesti mutta eiköhän tuo liivijutska aika hyvin sen kristalisoinut.

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit tosiaan! Samaa ohjetta olen monesti katsellut ja jos vaikka ensi kesäksi yrittäisin meidänkin tytöille. Tunikasta tulee kyllä aika näppärästi paita, joten ei mikään yhden kesän juttu :)

  VastaaPoista
 5. Niin soma mekko. Ja soman pyöreät posket.

  VastaaPoista
 6. WeirdRockStar: Väreistä puheenollen, näkökenttääni lipuu juuri valtavan mustia pilviä. Aivan kuin tietäisivät, että sun kommenttiasi täällä luetaan. Sinähän olit niitä myrsky/ukkonen/antaa tulla vaan-ihmisiä. Täällä taitaa kohta tulla vettä aika tavalla. Ja komiat värit on!

  jaana: Malli oli mukava ja helppo. Koko on tosiaan minusta väljänlainen, mutta tein kaula-aukkoon vielä lopuksi reunuksen kiinteillä silmukoilla ja vähentelin samalla. Pysyy nyt päällä. Tämmöisellä kaavalla tulisi aika kiva villapaitakin.:)

  Solveig: Pyöreät on. Tämä meidän neiti on semmoinen amatsooni. Riski ja reipas.

  VastaaPoista
 7. söpö ku mikä, sekä mekkonen että tyttönen.

  lapset yleensä eivät poseeraa kameran edessä kun pyydetään. sitten jos kuvaa jotain muuta, niin ovat heti tunkemassa naamaansa linssin ja kuvattavan objektin väliin.

  Ja värikombo on herkullinen!

  Mitäs sitten virkattaisiin?

  VastaaPoista
 8. Soile: Virkattaisiin? Mulla niin jo tekisi mieli neuloa villaa, mutta joo, minä virkkaan. Raitapaitainen iski silmänsä Lumoavassa Langassa niihin katossa roikkuviin lintuihin. Tahtoooooo!!!! Montako? Yssi-kassi-kolme... MONTA!!!! Niin että tsirpitsirp vaan täältä meiltä.

  kaisa: Ja kuule sukkela! Koukkuun käsiksi vaan siellä!

  VastaaPoista
 9. Hahaa, Kitty pelastaa päivän :D

  Suloinen paituli, tuli äkillinen tarve virkata...

  VastaaPoista
 10. Jos kamera onkin syvältä niin tunika ei! Ihana malli ja värit ja toteutus! Ja oikeesti suloinen on tuo jääräpääkin:)

  VastaaPoista
 11. Emma: Kitty on ihan super! Teräsnaisia peräti.

  Niinu: Onhan se suloinen. Eikä meillä miehen kanssa tietenkään ole miään tekemistä sen kovapäisyyden kanssa...

  VastaaPoista
 12. Ihana paita, soma lapsi. Kerro nyt hänelle miten paljon kaikki kehuu ja tykkää juuri tästä yhdistelmästä!

  VastaaPoista
 13. Siis minähän en virkkaa, en!

  VastaaPoista
 14. Rva Pioni: Taitaa tietää jo. Ilmoitti olevansa "mestari". Mistä ne repivät noita ilmauksia?

  kaisa: Älähän sano. Kurssittavat siellä sun uudessa elämässä sinut vielä virkkausmaanikoksi. Olisit kyllä varmasti hyvä!

  VastaaPoista
 15. Juu juu, myrsky ja ukkonen ja mylväys on ihan omiaan tälle kansalaiselle. Mutta on loisteliasta että ilkamoivia kesätyyppejäkin löytyy.

  VastaaPoista
 16. WeirdRockStar: Yritän kovasti laajeta ja jalostua myös syksyisempään olotilaan. Hokema "nyt on kesä" ei toimi, kun ihan oikeasti on punaista lehdissä ja tuoksuu syksy ja on kylmä ja omenat putoaa puusta. Eli siirrytään hokemaan "loppukesä/syksy on jees".

  VastaaPoista
 17. AI. Täällä ei ole vielä punaisia lehtiä, mutta odotan innokkaana niiden ilmiintymistä! Lajittelin juuri takkeja ja kohta siirryn myssyihin sun muihin. Lapaset vielä joutuvat varastoitaviksi mutta villaiset myssyt asettelen laatikkoihinsa kujerrellen. Tää on parhautta!!!

  VastaaPoista
 18. WeirdRockStar: Kujerrellen? Kuin kevätlintunen? Pitäisköhän minunkin yrittää tuota....;)

  VastaaPoista
 19. Suloinen pusero! Ja kasvunvara ei haittaa mitään. :)

  VastaaPoista