24.7.2011

Ne pienet ilot

Olen istuskellut illat katoksen alla ja virkannut. Kuunnellut kaupungin ääniä ja etanoiden rouskutusta kukkapenkissäni. Nautiskellut trooppista lämpöä, mojitoa ja leppeää tuulta. Tehnyt muutamia huomioita.


Lintuja ei enää laulata ja se huolestuttaa minua hiukan. Vettä ja ukkosta tuntuu riittävän. Ja kirvoja. Auta armias, että on kirvoja. Leppäkertuista sen sijaan huutava pula. Illalla on sytytettävä valoja, jos halajaa nähdä jotain. Ja syödä. Voi pojat, että olen syönyt. Siitä kuuluu kiitos Solveigille ja himalaiselle, joilla on blogeissaan semmoiset reseptit, ettei paremmista väliä. Näin meidän kesken: kannattaisi kokeilla.

Niin ja näköjään en pysty lopettamaan virkkaamista.

19 kommenttia:

 1. Juu ei laula ei, paitsi rastaat marjapuskissa. Täällä meillä viime vuosi oli pahempi kirvojen suhteen kuin tämä kesä, lensivät kait siis pohjoiseen lomalle tänä vuonna. Virkkuussa on kovin kauniit värit!

  VastaaPoista
 2. Meillä on leppäkerttuja, mutta ihan totta, lintuja ei juuri näy tai kuulu! Liian kuuma ollut niillä?

  VastaaPoista
 3. Huh. Syöty on täälläkin. Terveisiä Ruotsista, täällä on maailman parhaat prinsessaleivokset. Kohta on ympärysmitta samaa luokkaa kuin poneilla. Tuo etanajuttu kuulostaa huolestuttavalta. Luin jostain ,että Italiassa ne laittaa ne häkkiin ja syöttää viikon verran mausteyrttejä ja kaurahiutaleita ja sitten paistaa pannulla...

  VastaaPoista
 4. Marruli: Saaneet jonkun edullisen pakettimatkan kait?:D On niitä paljon. Tein eilen pienen tauon jälkeen hiukan perusteellisemman syynin pihamaalla ja löytyi jos minkälaista ötökkäkasvustoa. Paitsi niitä leppäkerttuja vain kaksi. Ne kaksi ovat varsinaisten lihapatojen äärellä. En oikein tiedä mitä tässä tekisi. Vastustan periaatteessa myrkkyhommia, vaikka joskus niitä käytänkin. Eli jos niitä leppäkerttuja siellä teillä on, niin mainosta samaa matkatoimistoa kuin mitä kirvat käyttivät.

  minja: Kaksi iltaa pihalla istuneena voin listata saldon aika tarkkaan. Yksi varis, pari harakkaa ja jokunen lentävä pääsky. Mutta ihan hiljaista muuten. Täytyyhän se tosiaan olla muukin syy, kuin syksyn tulo, koska varpusetkin vaikenevat. Helle varmaan.

  mokkakissa: Aika paksuja vonkaleita oli tuossa pihamaalla, mutta ei sen kokoisia, että vielä nälkä lähtisi. Ja en taida ymmärtää etanoiden syöntiä ollenkaan. Minä taidan kehitellä jonkin muun konstin; syötän siileille.

  VastaaPoista
 5. Ei laula täälläkään enää linnut, harakat vain räkättävät. Ihania värejä! Mikä kukka on ensimmäisessä kuvassa? Aivan ihana! Oma puutarha ei ole edennyt tänä(kään) kesänä ollenkaan, mutta värimaailma alkaa hahmottua. Tuo sopisi!

  VastaaPoista
 6. Terve, Jasmiina! Kukat ovat ritarinkannuksia omalta pihalta. Minulla on niitä sini-violettisävyisiä ja kasvavat miehen mittoihin. Näyttää olevan myös muissa väreissä toisten pihoilla. Tekee aika lailla siemeniä. Kukka ei ole minulle lauhean tuttu vielä, koska istutin ne viime kesänä, mutta lähtisiköhän tuo noista siemenistä helposti, jos lähettäisin sinulle pussillisen.... En tiedä. Kasvia toisaalta löytyy varmasti monelta pihalta.

  VastaaPoista
 7. On satanut, on. Mulla odottaa terassin öljyäminen. Ensin pesin sen, ja odotin kuivumista. Sitten on joka toinen päivä satanut, se ei varmaan valmistu tälle kesää. Ja luulen vielä, että nyt kun oon pari viikkoa lähes reissun päällä, niin sinä aikana taatusti paistaa aurinko.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! No voi sun! Mun peukaloni vihreyttä kuvaa se, että samaa kukkaa kasvaa omalla pihalla tummempana versiona :D Tai sitten se, että kannusparka availee kukkiaan ohdakkeiden ja saunakukkien keskellä. Täytyy laittaa ylös tuon sävyn olemassaolo, on selvästi riittävän sitkeää sorttia mun peukaloni hoivaan. Siementen aika ei ole vielä, täällä vielä odotellaan kaivinkoneen kunniakierrosta tulevan puutarhan kohdalla. Kukkikoot saunakukat ja horsmat siihen asti.

  VastaaPoista
 9. Pieniä havaintoja täälläkin, tuntuu että sitä enemmän, mitä pahempia uutisia kuulee muualta. Niin surullista.

  Pieniä havaintoja on, kuten se, että ampiaisilla on pesä mun kukkaruukussa, sinne ne kömpii sammaleen alle. Täytyy pysytellä aika kaukana siitä ruukusta, en ainakaan ala vaihtamaan kukkaa uuteen ruukkuun. Ja sekin, että kimalaisia on ollut kovin vähän, se huolettaa ja lintujen laulun väheneminen, niin ei haluaisi sitä oikein myöntää, laskeskelee kuin salaa itseltään päiviä, kuinka monta jäljellä vielä kesää.

  Samaan aikaan kaikkea pientä hyvää on paljon, ja jos ne laskee yhteen, ehkä ne isotkin pahat hetken aikaa ainakin on mielestä pois huolettamasta, vaikka eihän niitä oikeasti saa pois, mutta hyvää on silti paljon ja sitä vain täytyy vaalia. Joka päivä, kyllä!!!

  Söin puoli kirsikkapiirakkaa äsken, eikä yhtään kaduta :D Ja risottoakin yöllä ison lautasellisen... ;-)

  VastaaPoista
 10. kaisa: Noin se yleensä menee.:) Jospa säät suosisivat syksymmällä. Mukavaa reissua!

  Jasmiina: Horsmat ovat upeita! Palataan siemeniin sitten myöhemmin.

  himalainen: Meillä oli kimalaisten pesä katon alla ja niitä oli kiva seurata. Mutta nyt on sielläkin hiljennyt. Onkohan kimalaisillakin pörinäaika jo ohitse? Luin jostain, että siivet kuluvat noin puolessatoista kuukaudessa. Surullista sekin. Niin ja maailmanmeno on sellaista, että hernerisottoa ja kirsikkapiirasta totisesti tarvitaan.

  VastaaPoista
 11. kirvoja? ei ole täällä näkynyt. Mutta leppäkerttuja senkin edestä. Eli kait niitä kirvojakin sitten jossain on. Varikset olivat eilen pellolla nokka auki. Siis istuivat ja pitivät suutaan auki. Taisi olla kuuma niilläkin.

  Virkkaaminen koukuttaa, itse vaihtelen 1,5 millisen ja 4 ,5 millisen välillä. Kivaa vaihtelua.

  VastaaPoista
 12. En ole varma luetko pitsikirjan blogia. Huomasin sielä tämmösen linkin: http://pinterest.com/dreamversions/lace-crochet/

  ja voe pojat!

  VastaaPoista
 13. Soile: Täh? Ne n siellä Patelassa kaikki kertut, vai? Voihan nenä! Minä yritin saada keskustasta tänään mukaani yhtä, mutta sekin katosi matkan varrelta. Vinkaappas siellä, että täällä olisi kirva poikineen. Tosin ovat saaneet aika tujauksen Tolua, mutta sehän on vain pikantti aromilisä. Ja meillä päin varpuset ovat suut ammollaan. Hiki niilläkin. eikä muuten ole asiaa enää heilläkään siihen malliin kuin kevätkesästä. Ja joo, luen sitä ja luolasin läpi saman linkin. Monihan siinä oli semmoinen jo nähty ja jopa printattukkin ohje, mutta kaikki siinä kerralla silmien edessä. Henkeähän se ahdisti. Että saa koukulla komiaa jälkeä. Ja hei, NappiKikassa oli jotain ihme puuvillaa kutosen koukulle tai jotain. Ale 20%. Tiedän, minäkin aion mennä uudestaan. Tulee se toinenkin kesä vielä.

  VastaaPoista
 14. Syksy on jo lähellä. Sikahienoa! Mutta muistelen että itse olit niitä kesätyyppejä joten toivottavasti kesällä on vielä sinulle tarjota lämpimiä päiviä ja mojitoa lisää.
  Olet kyllä pätevä virkkaaja, toi liivi on oikeasti aivan tajuttoman hieno. Syksyn värinenkin ja kaikkea.
  Tänään funtsin taas sua kun parvekkeelle kaivautui jostain ihme rakosesta kimalainen ja surullisena kyhjötti tulikuumalla sälekaihtimella. Jos uskaltaisin, avaisin jo oven ja kuuntelisin suriseeko vielä jossain. Mutta kun en tohdi, jään odottamaan jännittyneenä.
  Eilen illalla muuten ihmettelin kuinka pääskyset singahtelivat jotenkin hätäisen kiivaasti taivaalla. Tässä meidän keittiön ikkunan takana heti on kappale taivasta missä niitä on joku hullu parvi touhunnut jo keväästä asti. Niiden lennossa on nyt uusi sävy. Niiden lentoon on tullut levottomuus ja hermostuneisuus.
  Niiden ääntelykin on tullut hätäisyys ja se totta puhuen kuulostaa siltä kuin ne huutaisivat kiukkuisina.

  VastaaPoista
 15. WeirdRockStar: Kaikki vuodenajat kelpaavat, toivoisin vain kesän olevan hiukan pidempi:) Kevät- ja kesäinnokas minusta on tullut varmaankin oman pihan myötä. Surettaa se lakastuminen. Ja kimalaisetkin tietysti. Olen aika tavalla valon perään ja vaikka elokuun leppeät, hämärät illat ovatkin upeita, ne johtavat vääjäämättä taas siihen pimeään pussiin, jota kestää ziljoona vuotta. Niin ja mulla palelee yleensä aina. Kesällä ei ihan joka päivä ole kylmä. Se on hirveän hieno juttu. Oliskohan niillä pääskysillä jo Välimeri mielessä. Huutavat jälkikasvulle, että vahvistukaa siitä lentokuntoon! Nuorisoa saa aina odottaa, kele!

  VastaaPoista
 16. Huh, ihan punastuin mielihyvästä. Mitä olet syönyt, kerrohan?

  VastaaPoista
 17. Solveig: Näistä viimeisimmistäsi olen tehnyt sitä yhtä marjapiirakkaa, johon ei tarvittu kananmunaa. Mutta varsinainen herkkujen herkku on se Jamie Oliverin zuccinitagliatelle. Mieskin tykkäsi ja kaksveelle maistui ja aina ennakkoluuloinen eskoinenkin veti pastan naamaan kiertäen vain kesäkurpitsat kaukaa. Teen sitä lisää sitä mukaa kun meidän kesäkurpitsa pukkaa uutta hedelmää. Niin että kiitos vaan loistavasta, maistuvasta ja edullisesta kesäherkusta. Niin ja kokeileppas sitä himalaisen hernerisottoa, jos et ole vielä ehtinyt.

  VastaaPoista
 18. Ihanat värit alakuvassa. Meillä tuli ukkonen ja maailmanlopunsade vasta tänään.

  VastaaPoista
 19. eilen tänään huomenna: Niin se onni vaihtelee.:) Me ollaan paistateltu arkipäivät täällä helteessä.

  VastaaPoista