22.7.2011

Lapsi (2v) - aikuinen -sanakirja

Minua ei väsytä = Lapsi on todella väsynyt. Petiin äkkiä.
Minulla ei ole nälkä = Taitaa olla ruoka-aika käsillä.
Haluan sitä! = En pitäisi kauheaa kiirettä. Kahdenkymmenen sekunnin kuluttua lapsi on todennäköisesti muuttanut mielensä eikä halua enää. Ainakaan sitä, mitä äsken halusi.
Onni on hyvä poika = Parasta viedä kissa (Onni) turvaan. Lapsi suunnittelee koiruutta ja aikoo kiusata kissaa.
Niinkö? = Yleispätevä vastaus tilanteissa, joissa aikuinen varoittelee lasta, tyyliin sitä ei saa laittaa suuhun, sinne ei saa kiivetä, sisällä ei saa juosta, kissan häntään ei saa koskea jne. Niinkö?-kysymyksen käyttöön liittyy viaton ja hämmästynyt ilme. Lapsi teeskentelee, ettei ole koskaan aiemmin kuulut puhuttavankaan kyseisestä asiasta.
Iso varis = Kaikki varista suuremmat linnut.
Pikkuvaris = Kaikki varista pienemmät linnut.
Hyvä lätäkkö = Meri.
Läski/Haluan Läskiä! = Jäätelö, jätski. Isompi sisarus on ottanut itselleen jäätelön.
Mikä on Se? = Lapsen äiti on saanut käsityöprojektinsa valmiiksi.


Olen saanut siis hippimummovirkkuuni valmiiksi. Inspiraationa projektiin oli uusimmassa Designers Knitting -lehdessä ollut Anna Suin suunnittelema liivi (Rav-link), joka oli mielestäni edestä aika kiva ja selkäpuolelta sitten vähemmän. Ja liian väljäkin se oli. Piti siis miettiä. Aivomyrskyn lopputuote muistuttaa vilttiä, mutta haitanneeko tuo mitään, koska lämmikkeestähän tässä on kysymys. Viltti kuin viltti.


Jos joku on kiinnostunut, saatan sutaista jotain piirrosta siitä, miten isoäidin ruudut tässä oikein asettuvat. Ruudut on virkattu yllä mainitun lehden ohjeen mukaan, mutta muuten ohjeesta ei ole perustettu. Lankaa vilttiin paloi yksi kerä Noron Silk Gardenia (sävy 84) ja seisemisen kerää Noron Silk Garden Liteä (sävy 2011). Huomattavasti vähemmälläkin langalla pärjää, sillä massiivinen lerppakaulus tuossa edessä ei ole ollenkaan tarpeellinen. Viltti näytti enemmän liiviltä silloin, kun edessä oli yksi kerros neliöitä vähemmän leveyssuunnassa. Koukku oli 4,0.

Joku saattaa muistaa, että tämä projekti oli loppua alkuunsa langan mukana. Lisää Liteä sain Joensuusta liikkeestä nimeltä Käsityövakka. Joku teistä - mikä lie ihanainen Joensuun Elli - oli vinkannut, että Oulun tädillä on lanka loppu. Kaupasta otettiin yhteyttä ja maksut, postit ja kaikki sujuivat suorastaan lentämällä. On tämä blogimaailma sitten mainio! Että kiitokset vaan vielä kerran sinne Joensuuhun niin kaupalle kuin Ellillekkin! Niin, vieläköhän sitä jaksaisi virkata?

23 kommenttia:

 1. Mua niin nauratti toi Niinkö? Voin niin nähdä mielessäni sen ilmeenkin kun toi sanotaan...

  VastaaPoista
 2. Tulipa siitä hieno! Hienot on kuvatkin. Käsityövakassa on ihan paras palvelu!

  Pitääpä testata toimisiko tuo sanakirja oman neiti 2,5-veen kanssa. ;-)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo sanakirja ja niin toimiva!!! :-)

  Ja ihana on tuo virkkauksesikin. Tuollaisen minäkin voisin haluta, kunhan ensin innostuisin noista isoäidinneliöistä! :-)

  VastaaPoista
 4. Oi se on kaunis viltti! Tai ei yhtään viltti vaan semmonen härpäke.

  Ja mitä virkkaamiseen tulee niin jaksaa, jaksaa!

  VastaaPoista
 5. Hiano liivi! On ne lapset ihania, silmät lautasen kokosina nyökytellään et joo-o, ja tehään heti perään päin vastoi. Melläkin rymyää kaksi samanlaista, pelkkää vaikkua korvissa. ;)

  VastaaPoista
 6. Hilja: Toinen aivan yhtä vakuuttava on Eikö? Se vuorettelee sen Niinkö? kanssa.

  Mertsu: Kyllä, siinä firmassa palvelu todella toimii. Ja kiitos kehuista. Voi olla, että sun kaksveellä on oma sanasto - tuntuu vaihtelevan aika tiheästi nuo termit, ei meinaa äiti-ihminen pysyä käänteissä perässä.

  Pami: Kokeilleppas pari neliötä. Ovat tosi joutuisia.

  Soile: Aloitin illalla uuden virkkuun. Hulluutta tämä.

  villafani: Rymyää, nimenomaan, se on se termi. Auttaiskohan, jos puhdistettaisiin niiltä korvat?

  VastaaPoista
 7. Tuo liivi on ihana! Jos vain millään viitsit, niin tee ihmeessä se piirros, haluaisin väsätä jotain tuollaista myös C:

  VastaaPoista
 8. Maija: Minäpä yritän.:) En ole ihan varma piirtäjän kyvyistäni, mutta piirroksella asia voisi avautua parhaiten.

  VastaaPoista
 9. Haha, anteeksi mua naurattaa. Ihan hirvee lankamäärä tohon meni. Mä tein sukka silk gardenista, niin riitti vähempi... mutta silti paljon. Tulee mieleen ritariaika. Monikäyttöhärpäke.

  VastaaPoista
 10. mokkakissa. Juu, lankaa paloi, mutta mä olen aika iso tyttö noin niin kuin kokoni puolesta ja aikani arvottua aattelin, että mitä hittoa - suuri olisi tässä tapauksessa kauniimpi. Tuo kauluksen ylimääräinen kierros vei 2 kerää; yhdestä kerästä tuli 6 neliötä. Pienempi ihminen olisi selvinnyt myös yhtä neliöriviä pienemmällä pituudella, luulen. Eli 3-4 kerää paloi pelkän massan takia, mutta tykkään siitä näin. Ja kiitos Joensuun väen, lankaa riitti. Ritariaikaviittauksesi ilahduttaa minua suuresti, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Mainio tuo kaksivuotiaan sanakirja, hih :) Ja ajattele miten ihanan lämmin liivi on sitten talvella, eivät ylimääräiset rivit paljon häiritse kun kovassa pakkasessa hytistään.

  VastaaPoista
 12. Hyvä sanakirja. Huvittava mutta tosi.
  Lisäisin vielä "se oli vahinko" - suomennoksen tiedät itsekin.

  VastaaPoista
 13. Ihanan syksyinen liivi! Ja kuvauympäristö niin kaunis :)

  VastaaPoista
 14. Kirsikka: Oikeassa olet, lämmin on. Kaulusta riittää nostaa vaikka pieneksi hupuksi asti. varmasti vilttiliivistä on iloa, kunhan kelit joskus viilenevät. Nyt tarkenee ilmankin.:)

  piilomaja: Kaksivee käyttää tuota vahinko-ilmoitusta usein, myös isommalle se kelpaa. Kuuluu ehdottomasti sanakirjan seuraavaan painokseen. Kiitos!

  Emma: Kuvausympäristö rehottaa. Rikkaruohot siellä odottelevat; kuvittelevat saavansa mellastaa siellä. Erehtyvät kyllä.;)

  VastaaPoista
 15. Hauskoja poimintoja sanakirjassa, monet niin totta! :D Kivalta luo liivike sinun päälläsi näyttää! Voi, kun tekisi mieli virkata jotain... :)

  VastaaPoista
 16. Oikein kiva hippimummovirkkuu! Ja hauska sanakirja!

  VastaaPoista
 17. ArualMaria: Nyt kuule koukku heilumaan!

  Pikkusisko: Kiitos!

  VastaaPoista
 18. Sanakirja on mainio, tulee eräskin rakas pieni ihminen siitä mieleen :)
  Aivan ihana "viltti". Ja mittasuhteet, ne ovat tärkeät, mitä siitä jo lankaa palaakin? Se vasta sitten harmittaa jos jää kittanaksi. Ps. muutin eilen Ouluun :D

  VastaaPoista
 19. Mari: Haa! Komea ukkonen toivotti sinut tervetulleeksi. Sinulla oli talvella jokin muuttoon viittaava vihje, mutta kuvittelin tulkinneeni sen väärin. Kivakiva! menehän ravelryyn vaklaamaan oulu-ryhmää, niin päästään näköetäisyydellekkin joskus.:D

  VastaaPoista
 20. Eikä sovi unohtaa myös monikäyttöistä " en mäâ tahallani"....

  VastaaPoista
 21. piilomaja: Näsitähän tulisi ihan kohta oikea sanakirja. Keksittäisiin me jokunen vielä.

  VastaaPoista
 22. Ai tämä se härpäke on, josta Soile mainitsi ravelryssä. Minä jo uteliaana meinasin kysyä, että onko se rukki vai värttinä. Mut sitten tulin toisiin ajatuksiin, et varmaan rukkia kantaisi pubiin. Tai mistä mä tiedän. Kaunis härpäke.

  VastaaPoista
 23. kaisa: Juu en rukkia!:D Kyllä se härpäke oli tuo takki. Vähän turhan paksu näille keleille.

  VastaaPoista