10.7.2011

If you can´t stand the heat

Ostin Novitan Puroa ihan vaan sävyn vuoksi. Se näytti sopivan kuin nenä päähän villatakkiin, jota olen neulomassa. Että jos siitä lapsen takille kaveriksi lakkia, pipoa, myssyä, jotain. Kotona huomasinkin virkkaavani langasta isoäidin neliöitä; halusin kokeilla ideaa, joka on käynyt mielessä toista työtä virkatessa. Ja ei ollenkaan hullumpi tullut. Kauluri itselleni. Tai noh, kauluri vietiin jo käsistä. Saan tehdä itselleni toisen.Ja helppohan tämä on. Virkataan yhteensä kymmenen aika kookasta neliötä niin, että neliöistä muodostuu yhteenkiinnitettäessä suorakaide, jossa on kahdessa rivissä viisi neliötä. Sitten vain suorakaiteen molemmat päät yhteen, mutta hox: älkää tehkö sellaista suoraa putkiloa, vaan kiepsauttakaa suorakaiteen toinen pää nurjalle ja kiinnittäkää nurja puoli oikeaan reunaan kiinni. Kauluri laskeutuu mielestäni sillä lailla mukavammin. Lankaa meni aika tasan kaksi kerää koukulla 4,0. Langan sävy on Takkatuli.

Edit 1. Kuten tuolla kommenteissa jo mokkakissa ehätti toteamaan, suorakaide kiepsautetaan lopussa siis kierteelle. Suorakaiteen päitä yhteenkiinnitettäessä ei saa vahingossakaan mennä niin, että oikeat puolet olisivat molemmista päistä "samalla puolella". Kun nurja ja oikea ovat vieretysten kiinnityssaumassa, kauluri on todellakin kierteellä ja juuri se kierre saa kaulurin laskeutumaan mielestäni sulavasti. Tämän kokoinen kauluri on aika iso, sen voi nostaa vaikka hupuksi. Tiukempien kaulurien ystävien kannattaa pienentää neliöiden kokoa tai neliöiden määrää.

Edit 2. Tuo pikkuisen reilun kahden kerän Puro-menekki on tienattu niin, että kussakin neliössä on viisi pylväsryhmää kanttiinsa. Ja neliöt on virkattu kiinni sitä mukaa kuin niitä syntyy; viimeinen kierros on ollut kiinityskierros.

15 kommenttia:

 1. Rouvahan on kestänyt kuumutta hyvin. On taiottu terassi kuosiin, pelehditty tiskipyödän kanssa ja kaulurikin valmistunut! Tulisipa joku ja pyöräyttäisi sitä vieteriä, jos sitten lakaisi tapahtua

  VastaaPoista
 2. Mikä? Mikä minne kiinni? Kierteellekö koko homma? Hienon näköinen. Kutittaako?

  VastaaPoista
 3. Tulipas tosiaan kivan näköinen!
  Ihanat väritkin.
  Hmm...ehkäpä innostun itsekin virkkailemaan jotain samanmoista;)

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä! Nuo isoäidin neliöt on tosi koukuttavia. Mitä teet seuraavaksi? ;)

  VastaaPoista
 5. Soile: Julisteen teksti jatkuu: get out of the kitchen. Eli kyökkipiikana en ole juurikaan sitten ehtinyt häärätä. Kieltämättä sait touhuni kuulostamaan reippalta. Taidan nostaa vielä hiukan omaa häntääni ja kehaista siivonneeni myös esikoisen huoneen neidin reissun aikana. Ja se ei ollut urakoista vähäisin.:D

  mokkakissa: Jep. Kierteelle. Semmoinen ei virkatussa pinnassa niin haittaa eikä näy, että nurja ja oikea puoli molemmat ovat ikään kuin näkösällä.

  iinu: Tuommoinen on tulee valmiiksi tosi nopsaa. Oikein äitiystävällinen malli.

  Mertsu: Kiitos. Mulla on neliöistä kesken yläosa itselle. En ole ihan varma vielä siitä, miten se ylleni muotoutuu, koska lanka on loppu ja odottelen lisää. Todennäköisesti ehdin tässä välissä pyöräyttää toisen kaulurin ja lapselle villatakin. Yksi pipokin olisi kiva. Nyt taitaa olla käsityömojo päällänsä.;)

  VastaaPoista
 6. Ihan lempivärejäni, syksyisiä... Kaunis lämmike ja kyllä, muistan kierteen jos tällainen eksyy puikoille tai siis koukulle :) .

  VastaaPoista
 7. Heidi: Syksyisiä, joo. Taitaa tämä takkatuli-sävy olla jo Novitan syksyn lankoja. Yhyy, miksi kesä menee niin nopeasti?

  VastaaPoista
 8. Hoh, kohtahan tässä täytyy itsekin lähteä Puro-ostoksille! Ihanat syksyiset värit. Saahan jo sanoa syksy, saahan (lempivuodenaikani). Reippana oot ollut kun noin paljon touhunnut :)
  Outi
  ps. Bloggerkin alkoi taas toimia?!

  VastaaPoista
 9. O kaimaseni: Siitä s-alkuisesta sanasta sen verran, että suureksi järkytyksekseni keksin marja-aroniastani tänään kirkkaan punaisen (!) lehden. Eihän se voi merkitä kin yhtä asiaa. Mutta jumankaut, nyt on heinäkuu! Ja bloggeri on ihan persiistä (anteeksi ilmaus). Mun kommentointi tökkii taas ja serverit on hukassa ja kaikki on ihan hanurista. Vähän aikaa menikin kyllä kuin elokuvissa. Jospa sulla olisi paremmin tuuria siellä!

  VastaaPoista
 10. Kiva idea ja kaunis kauluri. Voisin tehdä itsellenikin. Ja vinkata myös muille virkkauksesta kiinnostuneille.

  VastaaPoista
 11. Katija: Ostin eilen langat omaani. Tämmöinen tulee sukkelaan, vaikka eihän nyt heinäkuussa vielä mikään kiirus ole. Toivottavasti.;)

  VastaaPoista
 12. Tuosta takkatulesta minä neuloin itselleni Baktuksen. Jostain syystä ;oP värit näyttää virkattuna paljon kauniimmilta. (Taidan purkaa..)

  VastaaPoista
 13. Pirjo-Riitta: Älähän hätäile. Vaikka uskallan kyllä tsempata purkua sikäli, että ainakin minulla Puro on kestänyt sitä kohtuuteen asti ihan hyvin. Semmoisenkin havainnon olen tehnyt, että Puro kestää nättinä virkattuna pitempään, mutta neulottu pinta nyppyyntyy aika nopeasti. Tämän kokemuksen takia päädyin virkattuun kauluriin.

  VastaaPoista
 14. Emma: Tuntuu jotenkin niin oudolta tuo sana "syysneule", mutta ninhän se on. Ja hyvähän se on olla asemissa, sitten kun se syksy on taas täällä.

  VastaaPoista