5.7.2011

Ei luonnista

Tänään on semmoinen päivä. Pyörittelen vain käsiäni ja huokailen. Pöytäliinoja ei ole löytynyt kylliksi. Mitään, mitä tarvitsisin juuri nyt, ei ole löytynyt kylliksi. Kasoja ja röykkiöitä, joita on pitkin huushollia, on sen sijaan aivan omiksi tarpeiksi. Mutta ne eivät huvita. Terassiakaan en jaksa tänään. Siellä olisi enää ihan pieni homma ja sitten pääsisin tekemään sinne itselleni mieluista nurkkausta, mutta hermostuttaa sekin. Heti kun astun takapihalle ja terassin vasta käsitelty lauta narahtaa jalkani alla, paikalle ilmestyy ainakin kaksi siiliä. Ovat ehdollistuneet kuin Pavlovin koirat. Vainukaan minusta ja heti niillä on nälkä. Sitten ne tuhisevat, tappelevat ja kiipeävät terassille pyörimään jaloissa. Näkisittepä mitä virityksiä olen joutunut rakentelemaan, etteivät ne sotke maalauksiani ja itseään. Pitävät minua tuttunaan eivätkä piikkiäkään heilauta, vaikka mesoan ja hätistelen niitä harjan varrella.

Eikä löydy sohvaa, ei sitten millään. En tajua, miten joka ikisessä sisustuslehden ja -blogin keittiökuvassa voi olla vanha, valkoiseksi maalattu puusohva tai -penkki, kun joka paikka myy ei oota. Mistä te löydätte niitä? Lähes joka ikisellä tämän tienoon osto- ja myyntikauppiaalla on yhteystietoni, mutta arvatkaapa, onko puhelin pirissyt. Kaikki, mitä löydän, ovat liian isoja. Liian rikki. Liian kalliita. Liian uusia. Liian pieniä. Ja koska olen päättänyt tarvita sellaisen, olohuoneen sisustusprojekti seisoo jäissä, kunnes sohva löytyy. Uusin Maalaisunelma (6/2011) -lehti kaataa - jälleen kerran - suolaa haavoihin. Siellä oli yhdellä perheellä kuvien perusteella oikein kaksikin sohvaa, jotka kelpaisisivat. Olen kateudesta niin vihreä, että voisin sulautua heinäkuiseen luontoon.


Ja sitten loppui lanka. Tuossa ylemmässä kuvassa näkyy lehden alla kesken oleva virkkuuni, joka on sujunut kuin tanssi. Olisi kohta valmis, jos olisi lankaa. Tilanne on tietysti absurdi. Langan tässä taloudessa luulisi loppuvan ihan viimeisenä. Mutta niin se vain on. Jostain luin, että Silk Garden Lite - jota siis tarvitsen - olisi poistumassa valikoimista ja sitä on ihan turha etsiskellä. Olen laittanut pari kauppiasta asialle, mutta siltä varalta, että heidän metsästyksensä on yhtä menestyksellistä kuin osto- ja myyntiliikkeiden sohvan etsintä, voisin varuilta kysäistä myös täällä: olisiko kenelläkään kahta tai kolmea kerää Silk Garden Liteä sävyä 2011. Siis ylimääräistä? Olisin valmis hieromaan kauppoja aikani kuluksi.

Menen nyt muualle marmattamaan.

Edit. Langan kanssa on tärpännyt. Iso kiitos kaikille yhteyttä ottaneille ja apuaan tarjonneille!

20 kommenttia:

 1. Heip,

  Juvilta löytyy mustan pienen puusohvan tyylisiä sohvia. Onko Juvi sinulle tuttu? www.juvi.fi ja vasemmasta sivupalkista klikkaa kohdasta "sohvat" ja skrollaa alaspäin. Pienin koko kustavilaisesta pinnasohvasta näyttäis olevan 120 cm ja eteisen pientä puusohvaa saa vielä pienempänä, leveysmitta on 107 cm. Juvin tuotteet saa halutessaan puuvalmiina, eli ne voi käsitellä mieleisekseen joko maalaamalla, vahalla tai lakalla. Mikä parasta, kaikki on kokopuuta!

  VastaaPoista
 2. harmillista tuommoinen ihmisen kiusaaminen sohvilla. Ootko Ravelryssä? Siellä paljon ihmiset vaihtaa/etsii/löytää lankaa

  VastaaPoista
 3. Oletko tsekannut Huudosta?
  Frendi ratkaisi samaisen dilemman ja kantoi lasten vanhan pinnasängyn varastosta. Ottivat toisen pitkän laidan pois ja saivat siitä pikkusohvan poikien huoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Minkäs kokoinen sohva on etsinnässä? Meillä on tuolla navetanvintillä osina vanha puusohva (n. 2 m leveä) jota emme tarvitse. Täältä Kouvolan läheltä se löytyisi.

  VastaaPoista
 5. Aino: Tiedän Juvin, kyllä. Mutta enpä ole sohvantuskassani firman sivuja tajunnut katsoa. Juvin kohdalla tulee hiukan sellainen etukäteisolo, että "kallis", mutta menempä silti. Kiitos muistutuksesta!

  kio: Olen minä siellä, mutten ole vielä siellä huudellut. Ajattelin, että odottelen ne kauppojen yritykset ensin.

  WeirdRockStar: En ole ikinä katsonut Huudosta mitään. Pitäisi vissiin.

  Ziina: Se on liian leveä. Harmillista, mutta kiitos silti.;) Enkä malta olla lisäämättä, että jokaisella pitäisi olla tuommoinen navetanvintti, josta voisi löytää vaikka maitä ja jonne voisi varastoida vaikka mitä.

  VastaaPoista
 6. onko kyseessä tämä lanka: http://www.kainuunpuukko.com/silk-garden-lite-sgl2011-800f/?vo=1

  Tsemppiä metsästykseen. :)

  VastaaPoista
 7. Tinjami: Jep. Heillä ei ole sitä enää. Paitsi että lupasivat kääntää kaikki nurkkansa siltä varalta, että pari orpoa kerää olisi jäänyt johonkin pyörimään. Odotellaan, josko löytyisi.:)

  VastaaPoista
 8. Yhtä tuttua puri kuistilla siili nilkkaan kun ei tullut muonaa pöydästä tarpeeksi nopeasti:D
  Virkkausprojekti näyttää kivalta, mutta eikö siihen sopisi joku muukin väri. Tilkuissa kun ei noroilla ole niin väliä (yleensä)...

  VastaaPoista
 9. mokkakissa: No sopii, tietty. Olen jo sotkenutkin Noro-jemmoistani. Mutta tykkään kovasti tuosta nyt loppuneesta sävystä ja mieleni tekisi sitä lisää. Jos sitä ei löydy, sitten on mietittävä vaihtoehto b.

  VastaaPoista
 10. Hei haluutsä sen meidän valkoisen vanhan penkin?
  Muutetaan justiinsa ja sille ei ole sosiaalista tilausta Uudessa Asunnossa. Jos lämmittää, se on alunperin kotoisin yhden navetan vintiltä ja siihen on yhdistetty kahta penkkiä, että jotta saa yhden kokonaisen penkin. Sen pituus oli jotain 130 senttiä.
  No?

  VastaaPoista
 11. Kaunis on kyllä virkkuun sävy, toivottavasti löydät lankaa lisää! Harmillista jos jää pienestä kiinni. Houkuttelevia nuo sohvakuvat kyllä ovat, onnea sellaisenkin metsästykseen!

  VastaaPoista
 12. WeirdRoskStar: Onko sulla siitä kuvaa jossain sun postauksessa? Mulla ei ainakaan soittele päässä minkäänlaista kelloa, että muistaisin tai olisin nähnyt.. Ihan kuin sulla olisi aikaa ruveta kuvia siellä etsimään..:D Onko siinä selkänojaa? Mikä sen kunto on - kestääkö se kahta termiittiä, jotka saavat liitokset natisemaan?

  liinu: Eikös olekkin? Pujoliivi-blogissa joskus Nasti sanoi Noroista, että niissä on aina violettia, eikä tykännyt siksi. Olen sen kommentin jälkeen katsellut Noroja sillä silmällä ja totta, aika hankala löytää sellaista, jossa lilaa ei olisi ollenkaan. Tässä sävyssä sitä ei ole, enkä ole nyt lilalla tuulella olleskaan. Joten tätä on saatava.;)

  VastaaPoista
 13. Siis se on sellainen selkänojaton pirtinpenkki. Voin ottaa tässä illemmalla kuvia jos haluat. Blogissa saattaa olla yksi kuva sen päädystä, mutta kokonaista kuvaa ei. Se penkki on vanhempi kuin metusalemi ja on meillä kyllä kestänyt yhtä ja toista.
  Jos myönnyt selkänojattomaan versioon penkkivanhuksesta, saat sen kyllä kunhan funtsitaan sen fyysinen matka teille.

  VastaaPoista
 14. WeirdRockStar: Juu ei, en minä penkillä tule hullua hurskaammaksi. olet kovin ystävällinen minua ajattellessasi, mutta jatkan etsintää. Niin ja helppoa muuttoa sinne!

  VastaaPoista
 15. Kateus on tärkein syy, miks mä en nykyään lue sisustus- tai puutarhalehtiä. Mä en varmaan itsekään löytäis itseäni tuolta vihreästä luonnosta..;oPP

  VastaaPoista
 16. Pirjo-Riitta: Noissa ns ideoissa, mitä lehdistä ja blogeista saa, on usein se vika, että niiden toteuttaminen kotosalla on yleensä aivan mahdotonta. Ihastun ja kuolaan interiöörejä, jotka ovat vanhoissa rakennuksissa ja luotu hyvin persoonallisilla, harvinaisilla tai turhan kalliilla asioilla. Voihan se olla, että makua ja taitoakin puuttuu;), mutta kotosalla sisutustulokset eivät juuri vastaa sitä ajatusta, jonka jostakin lehtijutusta mieleensä sai. Mutta sohvan tarttisin oikesti, vieläpä aika muunneltavan, jotta sitä voisi ajatella useampaankin eri paikkaan - tilanteet ja tarpeethan muuttuvat - mutta ongelma on se, ettei siustuslehtien hapattamalle oikein Sotkan mallistosta löydy. Sitten itketään, marmatetaan ja ollaan ilman.

  VastaaPoista
 17. Aina välillä huomaan ettÄ lienee syytä riemuita siitä ettei oikeastaan edes tiedä mitä mööpeleitä tai tavaroita kotiinsa kaipaisi;-) - ja ettei lue niitä alan lehtiä....

  VastaaPoista
 18. piilomaja: Niin kait se on. Minussa on se vika, että pidän vanhasta tavarasta. Tilojen puolesta minulla ei ole juurikaan mahdollisuutta korjata huonekaluja, joten joudun etsimään vielä suhtkoht käyttökunnossa olevaa tavaraa. Sellaista löytyy täältä Oulun korkeudelta aika huonosti ja kysyntää tuntuu olevan selvästi tarjontaa enemmän. Lapsiperheessä tavaran ja huonekalujen pitäisi tietysti(?) myös toimia tilassa; mistään koriste-esineistä en ole innostunut. Tällainen combo osuu kohdalleni aika harvoin, sen sijaan sisutuslehtiä luen turhankin ahkerasti. Ja juuri niitä, joita tehdään Suomen rajojen ulkopuolella; sillä, missä ilmeisesti vanhakin tavara näyttäytyy liikkeissä useammin. Että onhan siinä risririitaa unelmien ja todellisuuden välillä, mutta tällä on mentävä. Kyllä se sohva joskus löytyy.

  VastaaPoista
 19. Ihan hyvin se sohva voi löytyä, toivotaan että löytyy!
  Mää mietin että mistä oikein pidän mitä tulee vaikka juuri huonekaluihin.
  Huomaan että helpommin osaan sanoa mistä EN pidä...ja on meillä silti sellaistakin.

  Huomaan että sen sijaan vaatteisiin liittyen mulla taitaa olla tuota enemmänkin että hinkuaisin jotain tiettyä...kenkiä, laukkuja...ei mitään superkallista mutta aivan tietynlaista, ja niitä haluja syntyy paitsi katukuvaa katselemalla myös blogien välityksellä ja lehdistä..valitettavasti.

  VastaaPoista
 20. piilomaja: Joskus mietin sitä, vaikuttavatko esim. juuri lehdet siihen, mistä pitää. Yhtäkkiä huomaa pitävänsä keltaisesta, vaikka ei ole koskaan sietänyt sitä. Bambit tai maatuskat tuntuvat kiinnostavilta. Ihan älytöntä. Sitten huomaa, että kyse on jostain trendiväristä, joka tunkee joka tuutista ja johon on ilmeisesti jotenkin siedättynyt. Tai tajuaa, että joka blogissa tursuaa niitä maatuskoja. Sellaiseen halpaan menen nykyään aina vain huonommin; ehkäpä vanhenemisessa on se hyvä puoli, että alkaa tuntea itsensä. Ettei osta keltaista, eikä innostu bambeista, vaikka maailma ympärillä ei tarjoaisi mitään muuta. Mutta joo, sen tietynlaisen sohvan idean olen varmaan napannut lehdistä.

  VastaaPoista