1.6.2011

on niin märkä, uh

Jouduin tänään kaivelemaan puskia oikein viran puolesta. Musta jätesäkki kainalossa, kumihanskat käsissä. Tennarit kastuivat. Huomasin, että tupakoivat osuvat aika huonosti roska-astioihin. Ja että jonkun mielestä on aivan asiallista heittää avattu jäähdytysnestepullo pötkölleen luontoon. Olin jo valmiiksi näreissäni, kun katseeni osui johonkin aivan käsittämättömään korkeassa heinikossa. Kaiken sen vihreyden keskellä, aivan hukuksissa, kyyhötti yksinäinen villasukka. Ehyt, käsinneulottu, harmaa ja hyvin märkä. Varressa jokunen sininen raita. Eikä kaveria mailla halmeilla. Että joku hukkaa sukkansa. Ja vielä neulotun. Semmoisen työn toinen nähnyt, hyvä sukka. Ei varmasti ollut itse sukkaansa neulonut, se hukkaaja. Ei varmasti. Samassa kohdin kasvoi mesimarjaa. Se vähän lievitti.

Vettä sataa koko ajan. Kasvit ja lapset kasvavat silmissä.

5 kommenttia:

 1. Olin yhtenä kesänä kaupungin kesätöissä siivoamassa teiden varsia. Edelleen oon järkyttynyt siitä roskan määrästä. En tajua miten jollain voi tulla edes mieleen vaikkapa autolla ajaessa että "heitänpä tämän puhelinluettelon tuonne ojaan", tai pizzalaatikon tai ihan yhtä lailla niitä pienempiäkin roskia, en vaan tajua.

  VastaaPoista
 2. Tàssà kylàssà roskat osuvat roskikseen - kunnan siivoajien toimesta. Ja heillà kyllà tòità riittàà. Et sitten pelastanut orpoa villasukkaa ja tehnyt sille kaveria! Kohta kàyt ahon laitaa, sinà ilman paitaa...
  -Lissu-

  VastaaPoista
 3. Märkää on. talikkohommat käyvät selän päälle. mutta nyt se on tehty. vähän piti kiirettä. huomiselle kun lupasivat lisää sadetta. vaikkei sitä nyt uskoisi.

  toppilan ja taskilan rajamailla oli pyörätiellä villasukkapari. semmonen vihreä. kuka unohtaa sukat keskelle tietä??

  VastaaPoista