17.6.2011

Kukassa!


Kuka muistaa, miten viime vuotiselle äitienpäiväruusulleni kävi? Sille, joka kukki kuin vimmattu koko kesän. Vielä silloinkin, kun kesä oli ohi. Huonostihan sille kävi; siltä se ainakin tuntui, kun keksin kaivaa sen talveksi kukkapenkkiin. Huhtikuun lopussa nostin pitkän ja sorjan runkoruusuni takaisin ihmisten ilmoille eikä se silloin ollut järin kaksinen näky. Ainoa, mistä kasvin tiesi eläväksi, olivat sen upean vihreät oksat. Muuten se oli kurja ja kalju. Leikkasin kuolleet oksien päät pois, vaihdoin uudet mullat ja tarjoilin annoksen kanankakkaa.

Silmuja ruusu rupesi tekemään aika pian. Täydessä lehdessäkin se on ollut jo hyvän aikaa. Ja nyt se on räjähtämäisillään kukkaan. Koko "puu" on tupaten täynnä nuppuja, joista jotkut ovat jo auenneet. Aivan varmasti hautaan ruusun multiin myös tänä vuonna ja toivon menestystä. Nyt sille on ihan oma kehikkokin siltä varalta, ettei kukkapenkissä ole enää syksyllä tilaa. Mies nikkaroi alkuviikosta pihaamme kasvatuslaatikon ja teki siitä sen verran korkean, että ruusuni mahtuu sinne tarvittaessa pötkölleen ruukkuineen päivineen. Eikä tarvitse olla siellä yksin. Istutin laatikkoon eilen pari mansikkaa ja kesäkurpitsan. Nostin sinne suuren yrttiruukkuni. Ja pohdin, josko ostaisin yhden herukantaimen ja kasvattaisin siitä laatikon nurkkaan pienen runkopuun. Siellä ne sitten olisivat talven laatikossaan: ruusu, herukka ja mansikat. Toivon mukaan sulassa sovussa.

17 kommenttia:

 1. Aah ihanaa, nyt sitten sait sen kasvatuslaatikon :) Onnea viljelyksille, ja uskomaton tuo tarina ruususta! Näköjään konsti toimii, vaikka kuulosti niin hassulta syksyllä!
  Outi
  ps. Mä en edelleenkään onnistu normaalisti kommentoimaan, eli mistähän multa löytyis koneesta sellanen asetus, millä tuo korjataan..

  VastaaPoista
 2. Onpa upea ruusu. Vitsit, kasveista saa voimaa ja iloisen mielen =o)

  VastaaPoista
 3. Outi: Minä en pysty auttamaan enempää, en ole häävi nettivelho. Jos olet kokeillut jo ponnahdusikkunajutut, niin sitten en tiedä. Jospa joku muu osaisi neuvoa.

  Hanna: Ruusustahan tulee oikea äidin kullannuppu, kun sille varttuu ikää ja meille yhteistä elämäntaivalta. Montakohan vuotta tuommoinen peli voi kestää; että puolet vuodesta multien alla...:) Tässähän tulee ihan ahneeksi.

  VastaaPoista
 4. Kannatti haudata se sinne multiin. Olisi pitänyt varmaan tehdä sama omalle ruusulle. jäi sitten tekemättä.

  Toiselle Outille, mitä selainta sä käytät? Voisko se olla siitä kiinni? Firefoxilla ei ainakaan ole ongelmia millään sivulla. Saa kommentoida ihan niin paljon ku huvittaa

  VastaaPoista
 5. Tulee mieleen kirja Pikkuprinssistä.
  " Ruususta tulee sinulle tärkeä koska olet sitä hoivannut. "

  VastaaPoista
 6. Soile: Haa, hyvä kun muistutit tuosta selaimesta. Joku muukin nimittäin vinkkasi, että Tulikettu pelittää. Olikohan se AnniKainen..

  WeirdRockStar: Ihan noin leppeässä suhteessa ei vielä olla, mutta tiedä vaikka tässä vielä sillekkin tasolle yllettäisiin.:)

  VastaaPoista
 7. Oi. Hän on kaunis.

  ja minäkin vaihdoin kommentit ponnahdusikkunaan. Ainakin joillakin toimii. Kiitos vinkistä. - Ja siitä, että kerroit, ettei kommentointi toimi blogissani. Mulla ei ollut aavistustakaan siitä. :)

  VastaaPoista
 8. Jep, vastaanpa Outille ja Soilelle että kiitos, kokeilenpa Firefoxia! Mun äijä aina käskee käyttää sitä mutta jostain syystä olen jumittunut Exploreriin. Kuulemma Foxi toimisi paremmin monessa suhteessa..
  Mä en myöskään TODELLAKAAN ole tietokonevelho, niin en osaa koskaan säätää mitään asetuksiakaan :)
  Outi

  VastaaPoista
 9. morso: Juu, ollos hyvä vaan. Jospa me nyt pystyttäisiin kommentoimaan; käyn yrittämässä, kunhan saan aikaa syventyä surffaukseen.

  Outi: Kerro sitten, miten kävi. Jos tulee jatkossa taas probleemaa, voin sitten itsekkin kokeilla sitä.

  VastaaPoista
 10. Hei Outi,

  Toivottavasti et pahastu tällaista "markkinointia" täällä blogissasi, mutta mulla olisi ylimääräinen rukki, ihan täällä Oulussa. Se on vanha mutta käsittääkseni ihan toimiva. Hahtuvalangan kanssa olen sillä opetellut. Mutta opetteluasteelle jäi, minä kun olen enemmän värttinätyttöjä näköjään. Muistelen että olet kehrännyt värttinällä mutta haaveillut myös rukista. Tämä yksilö lähtisi hyvin edukkaasti uuteen osoitteeseen. Eihän se uusi ja moderni kyllä ole, sellaisesta muistelen sinun joskus haaveilleen.

  VastaaPoista
 11. Sanna: Tuota noin, nyt pitää hengittää. Siis toimiva? Minulla on modernin rukin palooni kaksi syytä: a) On aika hankala löytää toimivaa Wanhaa Rouwaa, näin olen ymmärtänyt. Ja b) modernin rukin saattaa saada pikkukasaan ja vaatehuoneen nurkkaan, silloin kuin ei kehruu maita, perinteinen rukki on vähän hankalampi siirreltävä ja pakattava. Mutta joo, jos se toimii ja on edullinen, niin olen kiinnostunut. Jos olet tosissasi, niin voidaan siirtyä tuonne sähköpostin puolelle hieromaan ykstityiskohtia.

  VastaaPoista
 12. Sanna: Piti vielä lisäämäni, että en pysty jättämään sun blogiin kommenttia. Sulla ei ole siellä vaihtoehtoa "anonyymi" ollenkaan ja kuten ehkä olet huomannut, mun Google-tilini ei aina kelpaa Google-tilille eli joistakin blogeista tulee kenkää. Sulta tuli äsken.

  VastaaPoista
 13. Muistanpa hyvinkin tuon, kun kaivoit ruususi maan alle. Kiva, että se on täydessä voimissaan! Ja tuo selaimen vaihto on auttanut myös omissa ongelmissani :)

  VastaaPoista
 14. Sini: Minä jo mietin, että mitähän muuta voisi talvettaa hautaamalla. Pelargoneja tuskin?;) Pitäisiköhän syksyllä tehdä testejä?

  VastaaPoista
 15. Laitoin sulle rukkisähköpostia:)

  VastaaPoista
 16. Kokeilu Tuliketun puolelta, pystyiskö täältä kauttaa kommentoimaan..
  Outi

  VastaaPoista
 17. sanna: Kiitos!

  O: Ja sehän toimii!

  VastaaPoista