8.6.2011

Helle

Pihallamme on iso vesikuppi siileille ja kaikille niille, joita sattuu maan rajassa janottamaan. Linnuille on kaksi kylpyallasta ylempänä; ei pidä tehdä touhua kissoille turhan helpoksi. Altaat ovat sitä kokoa, että variskin mahtuu vilvoittelemaan. Onhan siinä tietenkin oma työnsä pitää kipot ja kupit puhtaina ja raikkaina, mutta vaiva kyllä palkitaan. Lintujen vierailuja on mukava seurata. Tiedän kuulostavani hassulta, mutta hellepäivinä altaiden yläpuolella kaartuvan syreenin oksat ovat täynnänsä lintuja, jotka ikään kuin odottavat vuoroaan. Siltä se ainakin näyttää. Ei puutu kuin sellainen vuoronumeroautomaatti. Sen jos hommaavat, lupaan olla yllättynyt.

Eikä kissoja ole tänä suvena näkynyt mailla halmeilla. Meidän omammekin on helteestä tajutonna. Suuri Saalistaja ei jaksa heilauttaa tassuaan edes kärpäselle. Siinäpä pöriskööt.


6 kommenttia:

 1. Lintujen kylpypuuhia on kyllä hauska katella. Ja kyllä nyt taitaa tarvita pienet eläimet kaiken juomavesiavun mitä vaan saavat. Pitkiä matkoja voi olla vesipaikoille. (Tai täällä ainakin on ollu jo taas niin kuivaa että on pulaa.)

  VastaaPoista
 2. Helle siitä suomalainen tykkää!

  Tulin just pellolta, sielläkin kaivattiin vettä. Mutta oli miten hiki tahansa, niin ihanaa että on lämmintä. Olihan sitä pakkasta ja vilua jo ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Jestas että on ihanaa, kun lämpöä riittää. Alkaa se viime talven kohme pikku hiljaa hellittää. En olis uskonut, että siitä roudasta enää sulaisin.

  VastaaPoista
 4. Meillä on puolestaan linnunpesiä tontilla ja sen ympäristöstä. On talitintin pesä, ilmeisestikin useampi räksän pesä ja pääskyset puolestaan tykkäsivät huonoa, kun emme päästäneet niitä pesäntekopuuhiin meidän keskeneräiseen autotalliin. En vielä paikallistanut, että minne pääskyset päätyivät.

  VastaaPoista
 5. Kammoan lintuja ( ja pellejä ja ampiaisia ) joten ihailen rohkeuttasi.

  Otat hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 6. Jos meillä olisi oma piha, laittaisin linnuille kesäksi altaat ja talveksi lyhteet sun muut. Ja sitten kyttäisin niitä ja ottaisin kuvia ja hihkuisin miehelle, että katso, täällä on lintu ja se syö ja nyt se lentää ja... Joku kun on sellainen luontohupsu :D .

  VastaaPoista