21.6.2011

Ette kyllä usko,

mutta täällä on jotakin valmista käsityörintamalla. Hyvä, etten suorastaan pökerry.Onneksi jouduin teurastamaan kaksi alppikärhöäni aivan mataliksi. Olivat ilmestyneet täyteen pienen pientä mustaa papanaa; mitä lie toukan alkua. Eivät edustaneet mitään sellaista lajityyppiä, joka olisi tullut minulle jo aiemmin tutuksi. Ja kun niillä oli seuranaan sankoin joukoin joka keväisiä vihreitä pistiäistoukkia, päätin laittaa niin sanotusti haisemaan. Olivat vaan aika isoja ne kärhöt. Ja oli niissä muutakin porukkaa. Sääskiä, hämähäkkejä, yökkösiä ja vaikka sun mitä siivekkäitä. Sain niskaani aika kasan kaikenlaista. Vaikka juoksentelin hämähäkinkammossani läheisen metsikönkin puolella, en tainnut saada kaikkia salamatkustajia karistettua kyydistä. Kotosalla tuntui, että niitä on housussakin. Miksi ne muuten aina menevät housuihin? Niin, että ei täällä jouda pökertymään. Uutta putkeen vaan.

PS. Tyynyyn ohjetta täältä. Käytin koko joukon erilaisia puuvillalankoja: Novitaa, Marks&Kattensia ja vyötteettömiä langanloppuja korien pohjilta. Koukku oli 4,0. Valkoiset kukat (kukkakaalit) tein kaksinkertaisella langalla.

16 kommenttia:

 1. Siitähän tuli aivan huikean hieno! Voiks kärhöissäkin olla noin paljon asukkeja??? Nyt täytyy kyllä käydä tutkimassa omat, että minkälaisia bileitä siellä vietetään :) Leppoisaa tiistai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. No onpas se kukkakaali. Onhan siitä ollut puhetta, mutta uskoo kun näkee. Hieno!

  VastaaPoista
 3. Oi miten se on hieno! Tämmö sitä pittää kyllä itekin alkaa. Sitten joku päivä.

  Mulla on ollut kärhössä monen vuotena semmoista vihreää toukkaa. Ne syövät ihan kaiken. Siis kaiken

  VastaaPoista
 4. Hienot tyytnyt, on ainaskin jotain kukkia, kun ne kärhöt jouduit leikkaamaan. Surku. Mutta kyllä ne sieltä taas kasvaa.

  VastaaPoista
 5. Heidi: Voi olla, ihan kauheasti porukkaa. Siellä piileksi varmaan lintujakin, koska kärhöjen taustalla ollut varaston seinä oli aika täynnä sitä ihtiään. Tietysti määrä on suhteessa kärhön kokoon, ikään ja syvyyteen. Minulla noita ulottuuuksia riitti; jengiä oli sen mukaisesti.

  -sanna-: Eikö? Kukkakaalirykelmä, suorastaan kasvusto.

  Soile: No se vihreä nälkäinen on just se pistiäinen. Se todella syö kaiken. Ei sillä kukintaan näytä olevan vaikutusta, mutta aika kurjan näköiseksihän se kärhöt vetää. Olen kerännyt ne yleensä käsin. Siinä on tietysti iltapuhde poikineen kulunut ja tarkoitus oli tänäkin suvena tappaa niitä massoittain, mutta kas, lehtiin oli ilmestynyt myös joka puolelle sellaista munaa/toukkaa/kakkaa; tiedä häntä - mutta mustaa, pientä ja paljon, joten katsoin parhaimmaksi niittää kärhöt maan tasalle ja roipasta luomumyrkkyä päälle. Reippaasti.

  VastaaPoista
 6. morso: Olen niin kyllästynyt noihin pistiäisiin, että olen miettinyt kärhöistä luopumista. On vaan niin hankala tuo kasvupaikka; siinä ei kovin moni kasvi ole kestänyt, joten en ole vielä uskaltanut touhuun ryhtyä. Odotellaan ja katellaan.

  VastaaPoista
 7. Huh, puutarhurin osa on kova. Mutta noihin kukkakaaleihin ei voi tulla möhöjuurta! Kauniita ovat!

  VastaaPoista
 8. Tyynyssä on kyllä ihanat kesävärit. Tuo kärhöseikkailu ei kuulosta kovin houkuttelevalta... yööööööök hämähäkit housussa. Saankohan unta ensi yönä? ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo tyyny! Tuo sun oma näyttää paljon kivemmalta kuin siinä ohjeessa.

  VastaaPoista
 10. Nooo mitä nyt parista hämähäkistä, kun sulla on noin komia ja kesäinen tyyny!

  VastaaPoista
 11. Sinun kukat on paljon paremman näköiset kuin ohjeessa. Johtuuko se kaksinkertaisesta langasta?

  Minä en ees uskalla mennä kasvihuoneeseen kattomaan mitä "tuhoja" siellä on syntynyt nyt kun on pari päivää satanut yhteen putkeen eikä ole juuri saanut ilmastoitua huonetta :(

  VastaaPoista
 12. Ehdottomasti parhaimman näköinen kukkakaali mitä olen nähnyt!
  Mulla on önniäiset syöneet lumipalloheisin lehdet iiiihan repaleiksi ja kylmää kyytiä saavat ruusutkin. En tiedä enää mihin aineeseen hukuttaisin kasviparat, jotta pääsisin ötököistä eroon....

  VastaaPoista
 13. Nyt kun mainitsit uudemman kerran nuo kakkapallerot, niin tulipa mieleeni että ritarinkannus oli täynnään niitä. Ja kun käpristynytta lehteä vähän tarkemmin tutki, niin sisällä oli vihreä, mustapilkkuinen toukka syömässä ja paskomassa.

  Oli äkkiä litteä toukka. Ja kaikki sen aika monta kaveria. Mutta se oli erilainen kuin se kärhössä majaileva.

  Mulla se elukka syö ensin akilleijat ja niistä kiipeää kärhöön.

  VastaaPoista
 14. Tässä on ihanat värit ja niin kaunis koholle nouseva kukkanen!Ihan pitää pidätellä itseään, etten aloita nyt taas uutta käsityöprojektia kesken monen muun keskeneräisen...

  Tääläki luonto pyrkii turhan lähelle, sukkaan ;)

  VastaaPoista
 15. Kauniin kesäinen tyyny, kelpaa nojailla (tai istua päällä?) :)

  VastaaPoista
 16. Mari: Sinäpä sen sanoit. Pitänee kohta siirtyä virtuaalipuutarhuriksi.;)

  Miia: Kovin on kolkonnäköinen etupiha, kun kärhöä tuli raavittua alas kuutiokaupalla. Ja joo, aika moni öttiäinen joutui kodittomaksi. Harmi, etteivät hämähäkit tehokkaammin pistelleet poskeensa tuholaisia; silloin saisivat vaikka kansoittaa koko kärhön. Myrkyttäminenkin on ihan hanurista.

  Maija: Kiitos kehuista! Taidat olla vihreän ystäviä?:)

  Nasti: No niin, vaan kun ne on jotenkin niin ehtiväisiä, harsomaisia ja kamalia yhtäaikaa. Tosin ne syövät tuhoeläimiä; nitistän hämppärit vain kun ollaan kosketuksissa tai sisätiloissa. Sen verran olen karaistunut.:)

  Mari: Näyttävät nousevat esille paremmin kaksinkertaisella. Dottie Angel-blogissakin vinkattiin kaksinkertaisesta langasta; siellä virkataan tämmöistä pylpyrää 6,5:n koukulla. Se mahtaakin olla jo muheva esitys.

  Tindiska: Jotenkin alkaa mennä tuo ötökkäpuoli ihan yli. Miten ihmeessä niitä voi olla kaikkialla ja niin valtavasti? Mulla rupeaa ihan pelottamaan, kun luen näitä kommentteja. Pitääköhän heti lähteä pihalle tarkistamaan lumipalloheisi, akielijat ja ritarinkannukset. Pullon kanssa.

  Soile: No nyt otat siitä kuvan ja blogiin. Joku nero näkee sen kuitenkin ja saadaan sille nimi. Vihollinenhan on aina parasta tuntea, jotta sen nitistäminen sujuisi tehokkaasti. Jumankeikka, että rupeaa ahdistamaan. Mä lähden just ulos tarkistamaan mun kukat!

  eilen tänään huomenna: Vaan kuule tulisi kiva vauvanpeitto tämmöisistä!

  Emma: Kyllä mää nojailen. Nojatuoliin laitan, oli tuolla partsilla ihan vaan valon takia. Sisällä tuli pimeitä kuvia sadesäällä.

  VastaaPoista