26.6.2011

Eläimellistä menoa

En nähnyt ihmisiä suviyössä. Sen sijaan tapasin koko joukon lehmiä. Lapsi, joka on halunnut nähdä niitä koko kesän, totesi, että nyt niitä on liikaa. Lisäksi tapasimme lampaita, possuja ja kaneja. Luulisi kuopuksen saaneen vähäksi aikaa kyllikseen. Esikoinen valitsi vedenelävät ja lähti isänsä kanssa kalaan. Päätöstä edesauttoivat uusi virveli, uistinlaatikko ja uistimet. Väliaikatietojen mukaan neiti on näyttänyt miesväelle niin sanotusti närhen munat; pinkkisävyisellä virvelillä on nostettu kotiin tuomisia kahden muovikassillisen verran. Yksitoista siikaa, kaksi ahventa ja yksi hauki. Luulisi senkin riittävän.


Minun saaliini sen sijaan on varsin vaatimatonta sorttia. Sain aikaiseksi miltei kokonaisen virkkaustyön, mutta neulomaan en päässyt yhtään. Tosin en ollut lähimaillakaan kotoista sohvannurkkaani; pääsen linnoittautumaan siihen vasta tänä iltana. Toivottavasti teilläkin oli kivaa.

8 kommenttia:

 1. 11 siikaa? Vau, mahtava saalis.

  Sohvannurkasta sain jotenkin tiristettyä just ja just tarvittava sivumäärä tekstiä. Lopetuskappale puuttuu vielä, kaksi iltaa aikaa.

  VastaaPoista
 2. kaisa: Sanoppa muuta! Saas nähdä, miten polleva neiti sieltä kohta vyöryy saaleineen kotiin..:D Mutta sinäkään et ole sitten ehtinyt juuri neulomaan? Ahkerana olet ollut kirjoitushommissa!

  VastaaPoista
 3. vautsi, hieno saalis. Tyttöhän on ihan pro. Onko ensimmäinen kerta peräti?

  VastaaPoista
 4. kio: Arvasit oikein. Pitänee lähettää lapsi kaikkiin maailman kalakilpailuihin tienaamaaan palkintoja.:D Rehellisyyden nimissä siellä on tietysti ollut huomattavasti kokeneempi isäihminen silmänä, korvana ja vinkkien antajana. Mutta siitä huolimatta. Nyt on siikaa pakkasessa pussi poikineen!

  VastaaPoista
 5. Vau. Teillähän on oltu vallan aikaan saavia. Kukkakaalityyny, lähimetikössä hilpaisut, yksi kappaletta munanmuotoista päätä, onkiteknisiä seikkoja pinkkinä mistä on seurannut eväkkäitä muovikassitolkulla...
  Itse asiassa tuo kaikki kuulostaa aivan ihanalta.

  Nimim. lähden tästä vielä tiskaamaan.

  VastaaPoista
 6. "Nyt niitä on liikaa";-)
  Hilpeää.

  VastaaPoista
 7. WeirdRockStar: Saat sen kaiken kuulostamaan mielessäsi autuaammalta kuin mitä se on. Tämä meidän säätäminen täällä.:)

  piilomaja: Koskaan ei tunnu olevan hyvä. Niin että oleppas tässä nyt sitten mieliksi. Vai oliko se niin, että vanhempien velvollisuus on tuottaa lapsilleen pettymyksiä?

  VastaaPoista
 8. WeirdRockStar: Saat sen kaiken kuulostamaan mielessäsi autuaammalta kuin mitä se on. Tämä meidän säätäminen täällä.:)

  piilomaja: Koskaan ei tunnu olevan hyvä. Niin että oleppas tässä nyt sitten mieliksi. Vai oliko se niin, että vanhempien velvollisuus on tuottaa lapsilleen pettymyksiä?

  VastaaPoista