3.5.2011

Heippa!

Minä hiljenen hetkeksi. Työt painavat ja kroppa on rikki. Tarvitsen hierojan, venytyksiä ja ämpärillisen magnesiumia. Teen pihatöitä sen, mitä paikat kestävät ja jätän käsityöt hetkeksi telakalle. Ja surffaan. Luulen, että minulla on semmoinen rukkikuume. Enkä ymmärrä alan kielestä mitään. Sama kuin kiinaa puhuisivat.

28 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista. Samoja vaivoja itsellänikin, jotka jo hieman helpottavat. Onneksi. Apua on tuonut akupunktio, hieronta, Sirdalud, burana, liikunta ja hieman rauhallisempi neulomistahti =o)

  VastaaPoista
 2. Rentouttavaa lomaa! Älä tartuttele kuumettasi ainakaan tähän suuntaan, kuumehia ja viirauksia riittää muutenkin jo ihan omasta takaa :D Tuo nyt vielä puuttuisi. (Paitsi että taitaa se jo vähän olla...)

  VastaaPoista
 3. Hanna: Minä en syytä neulomista, saan itseni vuoden mittaan aika hyvään jumiin aina silloin, kuin työt kasaantuvat. Paljon paperia ja huono työasento ovat myrkkyä. Neulominen sitten pahentaa tilannetta, mutta en ikinä aio ääneen ainakaan sanoa, että se olisi kaiken alku ja juuri. Rehellisesti sanottuna minähän en ole juuri neulonut tänä vuonna; yksi neuletakki ei ole kaksinen saavutus. Eli neulomislepo ei ole auttanut, jumi vain pahenee ja nyt on hetkittäin aika vaikea olla. Joo, hoitoa on saatava. Villoja tulossa ja pitäisi pystyä karstaamaan ja muutakin hommaa tekemään, juutas sentäs.:)

  Jasmiina: Ei tämä tartu, ei.:D Tämä on sellaista lämpöilyä. Ei tässä kunnon kuume pääse roihahtamaan, ennen kuin tajuaa jotakin koko asiasta. Tosi kiva lukea jotakin Ravelryn ketjuja ja etsiä tieoa rukeista, kun on pihalla kuin lumiukko.

  VastaaPoista
 4. Pikaista kuntoutumista, mutta toistaalta - se ottaa just niin kauan kuin tarvitseekin. Odotamme täällä taas, kun palaat. Ja jos koskee, niin ihan oikeestin kannattaa käyttää särkylääkkeitäkin, paranee nopeemmin.

  VastaaPoista
 5. Taitaa olla opettajien yleinen jumitys nàin lukuvuoden loppupuolella. Rukkikuume ei kuitenkaan ole vaarallinen. Take it easy!

  VastaaPoista
 6. Heipparallaa!

  Täälläkin on kroppa rikki, Hannan tavoin ajattelin minäkin akupunktiota, mutta en jaksa ottaa selvää missä niitä piikkejä saisi.

  VastaaPoista
 7. morso: Kiitokset kuntoutustoivotuksista. Otan rennosti, douppaan ja pitääköhän se mennä lääkäriinkin..

  Lissu: Siihen kuumeeseen ei ymmärtääkseni kuole, niin se on. Kyllä nämä muut vaivat ovat tosiaan tuskallisempia. Ja rukkiasiaan pitää hankkia joku selkokielinen opus.

  kaisa: Minulla epäilyttää se akupunktio. Kaikki kehuvat, mutta mulla yksinkertaisesti pelottaa. kerro, miten kävi, jos löydät hyvän ja uskallat.

  VastaaPoista
 8. Outi ja Kaisakin: Akupunktio ei satu YHTÄÄN! Minä olen aina ollut ja olen edelleen neulakammoinen. Suorastaan inhoan neuloja, mutta akupunktio on ihan eri juttu! Siinä tosi ohut neula tökätään hyvin kevyesti akupisteeseen (ei edes syvälle) ja sitten hieman neulaa liikuttamalla rupeaa tuntumaan joko paineen tunne, lämpö, lievä sähköisku (älkää nyt säikähtäkö!) tai jokin muu tuntemus, joka leviää tai jää paikalleen. Siinä se neula sitten jököttää puolesta tunnista kolmeen varttiin. Kuivakuppaus on myös ovelaa ja moksaaminen. Moksaamisessa akupisteessä olevaa neulaa lämmitetään moksalla neulan yläpuolella jolloin akupisteiden välissä olevien kanavien kautta lämpö leviää koko kehoon. SUOSITTELEN akupunktiota lämpimästi!!! Itse olen käynyt nyt 12 kerran sarjan ja se auttoi vaeltavaan päänsärkyyni.

  VastaaPoista
 9. Hanna: Oi kamala!:DDD Kovin työ saattaa tässäkin asiassa olla se ennakkoluuloistaan irti pääseminen.

  VastaaPoista
 10. Voi sinua, pikaista paranemista! Mulla on krooninen jumitus mutta ihan itse aiheutettua=liikaa neulomista, niin en valita :) Tai en PIITTAA, neulon vaan jos vain pystyn. Mutta eihän se tilannetta paranna..toivottavasti pystyt ottamaan aikaa jumittavista jutuista, lepäämään ja varmaan hieronta ja tropitkin auttavat. Kyllä me ootellaan täällä sua :)
  Outi

  VastaaPoista
 11. ...niin ja onnea eilisille nimppareille ;)
  Outi

  VastaaPoista
 12. Varmaan tiedàn erààn OKK:n (Oulun KouluKunnan) tyypin, jolla on rukki ja joka varmaan mielellààn auttaa sinua asiassa. Siispà Soilen puheille! Huom kommenttini ajankohta (klo 04.04) - meikàlàinen on taas pikkuòttiàisten hyòkkàyksen kohteena ja noussut ottamaan antihistamiinia. Vaivansa kullakin!

  VastaaPoista
 13. Toivon syviä hengityksiä ja kivuista irtipäästöjä. Kasautuneet ryönät saavat kenet tahansa täysin jumiin, silloin täytyy antaa elämän kulkea läpi ja tuulettaa ne viimeisimmätkin pimeät nurkat paljaiksi.
  Voimautumisia!

  VastaaPoista
 14. Mä oon kerran käynyt 3 kerran sarjan akupunktiossa. Se auttoi kyllä valtavasti, mun mielestä enemmän kuin perinteinen hieronta. Siksi haluttaisi mennä nytkin, mutta kun en tiedä mihin sitä aikaa kannattaisi yrittää. Ja ihan oikeasti Outi, se ei satu yhtään!

  VastaaPoista
 15. O: Kiitos onnitteluista! Mulle sanoi kerran yksi lääkäri, että jo naamasta näkee, että mulla vaivaa krooninen niskahartiajumi. Siis ihan totta? Jotenkin jäykkä ja ärtyisä ilmekö sen kertoo?:D

  Lissu: Tiedän sen saman tyypin. Olen koettanut kehrätä hänen rukillaan kerran ja pelotti aivan vietävästi. En ollut hyvä oppilas, panikoin. Eikä Soilelle kannata sanoa mitään; luulen, ettei se vähennä ko.kuumetta ollenkaan. Päinvastoin.:)

  WeirdockStar: Ryönätpä hyvinkin. Niitä on totisesti kertynyt; mitä lie voimautumistaikoja täällä tarvittaisi.

  kaisa: Silti sanon: hui. Ihan kauhea ajatus, vaikka hädässähän ihminen tietysti saattaa tarttua vaikka miten kamalaan oljenkorteen..

  VastaaPoista
 16. Hyviä vointeja! tähän aikaan vuodesta on tämäkin aineenopettaja aivan jumissa, mutta se tuntuu tuolla latvassa eikä juurissa. Lasken päiviä lukukauden loppuun...

  VastaaPoista
 17. Mari: Mulla taitaa tuntua sekä latvassa että juurissa.:D Aika lailla semmoinen kölin alitse vedetty olo. Päiviä lasketaan täälläkin. Lupasivat onneksi lämmintä; jospa se lämmittäisi lihaksetkin ja antaisi tarvittavat voimat loppuspurttia varten. Tsemppiä sinne myös!

  VastaaPoista
 18. Niskajumi on kamala vaiva.. Oletko kuullut stressipisteistä? Eri elämäntilanteet ja elämänmuutokset on pisteytetty, ja jos puolen vuoden aikana 300 pisteen raja ylittyy, joku paikka kropassa pettää - joko psyykkisesti tai fyysisesti. Mulla on viiden viime vuoden aikana tapahtunut melkoisia muutoksia ja ykskaks tuli huimausta, pää ei kääntynyt ja vasen puoli alkoi puutua kokonaan. Niinpä sitten magneettikuvattiin pääkin, kun lekuri epäili että päässä se vika on.. Minä yritin vängätä, että huono työasento, kutominen ja fillarointi yhdessä jumittavat niskaa. No siihen lopulta päädyttiinkin ja sain kasan jumppaohjeita, lähetteen omt-fysioterapiaan, särkylääkkeitä jnejne. Oli fysioterapiasta apuakin, mutta eniten auttoi kun tajusi mistä kaikesta sitä stressiä kantoikin. Kun tunnistaa stressitilanteet, niihin osaa suhtautua eri tavalla tai joitakin pystyy välttämään kokonaan. Jos haluat stressipistelistan luettavaksesi, niin voin postittaa sen sun meiliin.
  Toimittajakaverini teki muutama vuosi sitten jutun erilaisista vaihtoehtohoidoista. Hän suitsutti kalevalaista jäsenhierontaa - sitä päätin kokeilla ja etsiä täältä Tampereen seudulta jonkun asiansa osaavan hierojan. Myös akupunktio ja kuppaaminen olivat tehneet hyvää, neuloja minäkin tosin vierastan...

  VastaaPoista
 19. Viisas päätös, mutta kaipaamaan jäämme. Toivottavasti vetreydyt pian. Joskus mulla menee kroppa jumiin just säiden vaihtuessa keväällä ja syksyllä, pidä siis lämmintä päällä, tuulenpitävää.

  Rukkikuume on kyllä erikoisin kuume mistä olen kuullut! luulin ensin että puhut sellaiesta ajettavasta rukista jolla nostellaan varastoissa laatikoita hyllyille...

  VastaaPoista
 20. Tindiska: Se kuppaaminen kuulostaa yhtä pelottavalta kuin akupunktio!:D Mutta joo, stressiä on. Ihan valtava riittämättömyyden tunne tässä elämässä. Ei ehdi tehdä sitä, mitä haluaisi - on sitten kyse töistä, kotihommista tai vaikkapa vain harrastuksista. Kait se kroppa kränää jo pelkästä kiireestä. Sitten on ergonomisia syitä; kuopus on aika mötkäle ja tyylini äitinä on aika lailla sylittelevä, kanteleva. Hartioissa tuntuu. En ole käynyt hierojalla pariin vuoteen. Minulla oli käsittämättömän hyvä hieroja, mutta hän vaihtoi hommia enkä ole ollut tyytyväinen keneenkään hänen jälkeensä. Olen siis lakannut käymästä. On näitä. Luultavasti kesäloma ja rennompi elämänrytmi tekee viimeistään ihmeitä!

  eilen tänään huomenna: Niin no, eihän hartiajumi ja sen semmoinen bloggaamista estä, mutta kun viime aikoina on muutenkin ollut aika vähän sanomista varsinaisesta asiasta eli käsitöistä täällä, niin jotenkin tuntuuu, että parasta olla ihan hiljaa. Tuskinpa porukka jaksaa lukea viikkotolkulla juttuja vuokoista, siilistä ja mullan tuoksusta, jotka täällä nyt ovat niitä päällimmäisiä juttuja. Ja kyllä, minulla olisi mahdollisuus ostaa rukki. Nyt. En osaa kehrätä, en mitään; mutta olen miettinyt, että ei se varmaankaan hukkaostos olisi, eiköhän tässä elämässä kehrättyä tulisi. Olisi sitten rukki valmiina. Ja kiinnostaahan se. Mutta kallis on, peijakas, semmoinen moderni rukki. Jotenkin vain tuntuisi kivalta ajatus, että talvella istuisin tuossa hurruuttelemassa. Puhdetöitä, nääs.;)

  VastaaPoista
 21. Lepäile vaan. Me odotellaan sua ja tuut sitten taas täydellä höyryllä takaisin kun siltä tuntuu!

  VastaaPoista
 22. Sara: Täydellä höyryllä?:D Nyt tuli paineita!

  VastaaPoista
 23. Pää pilvissä ja jalat metrin verran maassa vain. Niin kai se menee. Itsekin vellonut hyvässä pyhässä raivossa viime päivät, en ole parhaassa mielentilassa suorille poluille ohjaamaan- paitsi että polta salviaa. Se puhdistaa kummasti.

  VastaaPoista
 24. Rukkikuume on toisaalta ihan postiivinen tauti, se ei tapa mutta erinäisiä jälkitauteja kyllä saattaa tulla. Mutta ei nekään niin vakavia ole!

  Otahan iisisti ja palaa pian linjoille, kyllä me aina pari siilit ja kukat luetaan

  VastaaPoista
 25. Olipa mukava kun sunnuntaina poikkesitte ja näin koko pesueen! Kun olitte menneet mä aloin harmitella että miten olin niin huono emäntä, että, en kysynyt onko lapsella vessatarvetta, onko jano tms. siinä vaan pihassa seisotin teitä!

  VastaaPoista
 26. eilen tänään huomenna: Nyt kyllä täytyy varovasti tiedustella, että voisko olla niin, että kommentti on lähtenyt väärään osoitteeseen? Olen miettinyt pääni puhki, enkä saa päähäni, missä olisin sunnuntaina ollut - saatikka koko pesueella. Tosin pääni on niin hokara, että saattaa hyvinkin olla, etten vaan muista.:D

  VastaaPoista
 27. Hei todentotta! olen lipsauttanut tämän kommentin väärään blogiin! Onneksi palasin, ja nyt saan sen Jonnalle Nurjat-blogiin kuten tarkoitus oli. Ehkä liian monta ikkunaa auki yhtäaikaa tietsikan näytöllä!

  Anteeksi hämmennys!

  VastaaPoista
 28. eilen tänään huomenna: Huhhuh. Mulle tuli kommenttisi kanssa samoihin aikoihin kovasti viestiä Helsingistä. Oli jos mitä valokuvaa Itäkeksuksen Anttilasta noutamatta. Mietin jo, että mikä kaksoisolento mulla siellä oikein on.:D

  VastaaPoista