27.5.2011

Äidin tukkaa ei palele

Kävin eilen lääkärissä. Ilmeisesti olomuotoni on harmaantunut entisestään, sillä minua noin kaksikymmentä vuotta nuorempi lääkäri - liekö edes valmis vielä - suositteli lääkkeitä ja hoitoja, jotka yhdistyvät mielessäni lähinnä geriatriaan. En tiennyt itkeäkkö vaiko nauraa poistuessani vastaanotolta. En minä nyt vielä niin raihnainen ole. En minä sellaisista vaivoista valittanut. Sen olen kuitenkin tässä potiessani havainnut, ettei tekemättömyydestä ole ihmiselle mitään hyötyä. Päinvastoin. Olen ollut neulomatta, virkkaamatta, ompelematta - mitään tekemättömissä kohta kuukauden enkä ole sen kummempi. Edelleen täällä burana maistuu. Olenkin tullut siihen tulokseen, että lääke vaivaan on väärä. Minä kirmaan reilun viikon päästä kesälaitumille - ehkä hieman ontuen - ja aion ihan varmasti tehdä kaikkea sitä, mistä olen koko toukokuun pidättäytynyt. Tässähän menevät kohta hermot ja muutkin johtimet. Kaiken muun lisäksi. Tulossa olevaan touhu-urakkaan liittyen tiedustelisinkin kohteliaasti kaikilta heiltä, jotka ymmärtävät jotakin vanhojen huonekalujen entisöinnistä (Tytti?), että mitä tekisin ihanaisen kaappini kanssa.


Tarkoituksenani oli poistaa vanhat maalit ja sitten maalata kaappi uudelleen. Vanhat maalit poistin jo viime kesänä ja homma jäi siihen. Maalien alta paljastui viehättäviä koristemaalauksia, jotka pelkäsin pilaavani. Kaappi on ollut talven käytössä sellaisenaan ja olenkin alkanut kallistua ajatukseen, etten maalaisikaan kaappia vaan jättäisin sen noin. Hioisin loputkin roiskeet pois ja se olisi siinä. Sutisin maalia korkeintaan kaapin sisälle, joka on puupinnalla ja vähän kärsineen näköinen. Mutta miten on - kestääkö vanha esille hiottu maalipinta miten käyttöä? Vaatiiko se jotakin suojakseen? Vai olisiko sittenkin viisaampi maalata? Vinkkejä siihen, miten saisin koristekohdatkin onnistumaan?


Enkä muuten tiedä, pystyykö blogiini tällä hetkellä ylipäänsä edes jättämään kommentteja. Minä en ainakaan pysty. Bloggerissa on sellaista vikaa. Mutta odotellaan. Täällä ei äidin tukkaa palele, kuten kaksivuotias tänään asian ilmaisi.

6 kommenttia:

 1. Niin, ikä ei tule yksin, tuo rempat tullessaan. Ja kremppoja tulee jokaisella joka vähänkin saa elää... ei siis välttämättä ole mistään geriatriasta kyse hoidoissasi, vaikka siltä tuntuu.
  Ja joo, tiedän miltä tuntuu kun patikat prakaavat. Osanottoni sen buranan kanssa... minulla on myös oma purkki.
  Ilahduttavia kevään merkkjä näkyy kyllä blogissasi. Pidän peukkuja että voit jatkossakin puuhata aina jotain kivaa kivuitta :)

  VastaaPoista
 2. Tämä täällä kokeilee lähettää kommenttia. Näyttäisi onnistuvan... Älä VAAN hävitä noita koristemaalauksia!!! Älä tee mitään! Kysy joltain entisöijältä, voiko laittaa mattaa suojalakkaa tms.

  VastaaPoista
 3. Hei, koitan kommentoida, vaikken kyllä kaapin suhteen osaa ollenkaan neuvoa. Herkät nuo vanhat koristeet, itse yrittäisin säilyttää ne.

  Omien kolotusteni kanssa olen jo pitkään yrittänyt tehdä liikettä ajanvaraukseen fysiatrille. Terveyskeskuksessa meillä ei edes ole yhtään vastaanottavaa lääkäriä, pari vaihtuvaa päivystävää keikkatyöläistä vain. :(

  VastaaPoista
 4. Nuot koristeet ovat tosi kauniit! Olisiko parempi laittaa jotain vahaa tai puuöljyä tai jotain semmoista. En tiijä oikeaa aineitta. Minen sorkkisi noita maalauksia mitenkään

  VastaaPoista
 5. Ehdotus- suojaa vanhat mehiläisvahalla ( antaa puun alla hengittää ) ja sitä ennen riivit uusia päältä pois minkä saat- varovasti sittenkin.
  Jos haluat sisäpuolta maalaamaan riehaantua, kokkaa oma munatemperamaali että saat oikeaa, vanhan puun fiilistä etkä heittäydy turhan moderniksi. Haluatko että kaivan vanhat munatemperoiden ohjeet? Mulla on ne tuolla eteisen senkissä huolella tallessa jos haluat.
  Tai sotke omat öljymaalit sitten. Niihinkin piisaa ohjeen tynkää jos haluat.
  Nimim. mitä reseptejä meillä ei ole...

  VastaaPoista
 6. Hei! Mielestäni vaha ei ole hyvä koska sen päällä ei maali pysy. Oli se vaha mitä ikinä sittenkin. Itse suojaisin kuviot sellakalla (lakka) ja sitten maaalia päälle jos haluaa kuvviot peittoon (jos et siis halua kuvioita säilyttää) tai sitten esim. tuolla munatemperamaalilla tai itsetehdyllä öljymaalilla hieman = varovasti restauroisin kuvia ja muuten maalaisin vastaavan sävyisellä kuin alkuperäinen pohjamaali on (itse tehty öljymaali) koko kaapin.

  VastaaPoista