22.4.2011

Tsirp tsirp

Mulla mitään oikeaa asiaa ole. Kunhan kokeilen Bloggerin päivän kuntoa. Näin pitkänä perjantaina pitäisi kait olla mitään tekemätönnä ja olla vaan. Minä olen ollut pihalla ja tehnyt vaikka mitä. Hommaa nimitetään "pihatöiksi", mutta se mitään työtä ole. Se on silkkaa iloa alusta loppuun. Olen leikannut villiviinin ja hortensian, vapauttanut omenapuun suojistaan, haravoinut ja siivonnut penkkejäni. Löytänyt massoittain kastematoja ja jäniksen papanoita. Upottanut käteni kevätkosteaan multaan ja tutkinut, miten syksyllä maahan peitelty runkoruusuni jaksaa. Ruusua en käsikopelolla löytänyt, mutta ruukussa ruusun mukana elävältä haudattu ulkomuratti viheriöi. Totta. Taidan nostaa ruukun vapuksi ylös.Minulla on parille seuraavalle päivälle kaksi tavoitetta: etsiä linnuille uusi kylpyallas ja päästä linturetkelle. Menkää tekin pihalle siitä. Tästä ei elämä parane. Eikä muuten pääsiäinenkään.


10 kommenttia:

 1. Oikein hyvää Pääsiäistä ja nautinnollisia pihailoja!

  VastaaPoista
 2. Ilkamoin puolestasi ulkoilmasta ja vetäydyn entistä tiukemmin sisätiloihin. Olen painanut tukikangasta kiinni. Illaksi on siivoamista ja touhua, saumuroin hiukan jos ennätän.

  Vaikka toisaalta sitä ajattelee kaihoisasti omasta pihasta, niin onhan siinä aika lailla hommaa. Hyvä että tykkäät tästä tämmöisestä touhusta.

  VastaaPoista
 3. Mammutti: Kiitos sinne myös! Pihailoja toivottavasti riittää, ainakin ilmojen puolesta pitäisi onnistaa.

  WeirdRockStar: Hyvältä kulostavat sinunkin hommasi. Saumurointi ja siivous tuottavat aika sukkelaan ihasteltavaa jälkeä. Ja yrttilammastakin siellä näytti olevan!

  VastaaPoista
 4. Jep jep. Kärvistelen tässä kuin tulisilla hiilillä Laten suhteen. Saattaapi olla että lampo löytää huomenissa tiensä pataan- sunnuntain sijasta. Eihän meille ole tänä vuotena tulossa vieraitakaan.

  VastaaPoista
 5. Samanoloista puuhaa täälläpäin. Tosin vielä pittää ootella lumien sulamista ennenkuin voi täysillä heittäytyä mukaan.

  VastaaPoista
 6. Sen verran myös yritin tehdä tuolla vetisellä pihamaalla, että kaikki raskaat lötkölehdet ja roskat siirsin krookuksien päältä pois, sieltä ne kovin tunkivat jo vartta esiin, voi että ne on sinnikkäitä, mutta kukkia ei vielä ole. Täytyy malttaa. Ja liinan laitoin ulkopöydälle lepattamaan! Ihanaa ulkoeloa sinne teille!

  VastaaPoista
 7. Pihalle palaa mieli, mutta vieraiden tuloon on pakku leipoa ja siivota. :( Mutta kyllä uloskin vielä ängen. Haravoimista olis. Eilinen sade teki hyvää, vähän ilma puhdistui.

  Sinivuokko on niin herkkä. Meidän pihalla on valkovuokkoja, mutta ne eivät ole vielä nousseet.

  Hyvää päsiäistä!

  VastaaPoista
 8. WeirdRockStar: Bon Apetit sitten sinne!

  Soile: Lumien sulamista? Varjostaako ne isot puut niin paljon? Sulla on muistaakseni aika lailla etelän puolella piha kuten mullakin... Joku pälvipaikka siellä onneksi varmaan on, että pääset verryttelemään.;)

  himalainen: Mulla oli joskus krookuksia, mutta eräs myyrä pisteli ne poskeensa. Nyt mulla on sini- ja valkovuokkoa ja roppakaupalla kaikkia muita sipulikasveja. Krookuksia ostin juuri kaupasta pari purkillista - hyvinkin kymmenkunta pikkisipulia. Ajattelin testata, josko myyrälle vielä maistuu. Nyt on hyvät kelit - kyllä sulla piha kuivuu ja pääset sinne pöytäliinan tavoin lepattamaan!

  morso: Valoa onneksi riittää iltaan. Jos kovin polttelee, voit vieraiden jälkeen vielä tehdä pihakierroksen! Mullakin valkovuokot vasta aivan alullaan.

  VastaaPoista
 9. Olen ihan samaa mieltä. Ei tosiaan ole työtä se, vaikkakin illalla tietää tehneensä. Olen juuri taas lähtökuopissa ulos. Ei sieltä voi olla pois! Hauskaa pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista
 10. Sanni: Minäkin tästä kohta lähden. Esikoinen tuossa jo kysyi, että onko tänäänkin puutarhahommia. Halusi mukaan. Niin fiksu tyttö.:) Ja mukavaa pääsiäisen jatkoa sinnekkin!

  VastaaPoista