18.4.2011

Tervetuloa

Kylmää. Tuulista. Silti eräitä on vaikea estää ilmaantumasta. Minä seison pihamaalla ja palelen. Pidän yhden naisen vastaanottoseremonioita. Kiirettä piisaa; vastaanotettavia on paljon ja ne lisääntyvät silmissä. Kyllä ihmisellä voisi mennä huonomminkin.


PS. Tekisi mieleni tietää, onko teillä kenelläkään muulla ollut ongelmia Bloggerin kanssa viime viikkoina. Postausten tekemiseen menee nykyään tolkuttomasti aikaa, koska komentoni eivät mene yksinkertaisesti perille. Teen kaiken samoin kuin ennenkin enkä ole muutellut asetuksia. Kuvien ja tekstien asemointi on mennyt vallan mahdottomksi ja tekstikappaleiden väliin ilmestyy valtavia, useamman rivivälin aukkoja, joita en saa pois kuin kovalla taistelulla. Tai sitten en saa tekstiä irti kuvista - kuten tuossa perhoskuvan yllä; rivivälejä ei synny näppäinkomennoilla eikä koodaamalla. Asetuksissa näyttävät suosittelevan uutta Blogger-pohjaa; minulla on käytössä vanha. Olisiko uudessa vara parempi? Tämä vääntö ei taida huvittaa enää kovin kauaa.

Edit. Asetuksissa oli kohta "kelluvasta asettelusta". Muutin sitä ja nyt perhoskuvan yllä on valtava aukko. Täällä voi olla jatkossa sählinkiä, koittakaa kestää.

14 kommenttia:

 1. ei tiedä eroa vanhan ja uuden välillä, ehkä jotenkin automaattisesti otin uuden käyttöön. Mutta muuten on samoja ongelmia, paitsi suht helppo ratkaisu on välillä siirtyä käyttämään muokkaa html koodia. Eli siinä 2 välilehteä luo ja tuo html. Html :ssä helppo painaa enteriä kun haluaa lisäta väliä tai deletea kun haluaa kaventaa väliä esim kuvien ja tekstin välissä. Ja samoin kun haluan vaihtaa kuvien paikkaa leikkaan/kopioin html koodia.

  VastaaPoista
 2. ööh, katosiko äskeinen bittiavaruuteen?

  VastaaPoista
 3. On, uusi on parempi tässä tapauksessa. Muutokset eivät ole suurensuuria, mutta lisäävät mielestäni käytettävyyttä melkoisesti.

  Samoja eräitä on näkyvissä myös meidän pihalla. On niitä kyllä odotettukin! :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Minullakin on onglemia, teen kaikki samoin, mutta tekstin ja kuvien asemointi on todella mahdotonta. Joskus riviväli pelaa omia pelejä. Ei minulla uusi pohja kiinnosta, mutta jos näin jatkuu, täytyy mietiä.

  VastaaPoista
 5. Bloggeriin on tosiaan ilmestynyt noita rivivàlejà. Sitten kun en enàà laittanut yhtààn rivivàlià itse, niin kuvat liimautuivat tekstiin. En ymmàrrà. Joitain blogeja en saa auki, mutta se johtuu tàmàn kylàn huonosta sijainnista nettitaivaalla. Huomasin just ettà esim postaukseni ensimmàinen kuva sinunkin blogissasi on jossain nàkymàttòmissà. En ymmàrrà. Mutta kevàttà nàyttàà siellà pukkaavan. Laitoin jo eka pààskyset teità ilahduttamaan.

  VastaaPoista
 6. No sen ymmärtää että Oulussa tuulee mutta että täällä sisämaassakin. On ollut niin mahdoton tuuli että hyvä jos pyykit narulla pysyy.

  Olen huomannut saman, eli postaaminen on paljon hitaampaa kuin ennen, varsinkin kuvien lataaminen. Mitäs selainta sinä käytät? Minä käytän Mozillan Firefoxia ja se on ainakin Explorerin verrattuna sata kertaa parempi. Jälkimmäisellä olen yrittänyt postata työpaikalta mutta siinä on niin paljon ongelmia ettei ainakaan näillä taidoilla onnistunut, ei sitten millään.

  VastaaPoista
 7. Se on nyt kevät, ihanaa :) .

  Samat ongelmat riivasivat täälläkin. Auttoi, kun vaihdoin uuteen (suositeltuun) editoriin.

  VastaaPoista
 8. kio: Tuo on mulle outo systeemi; pitää perehtyä siihen, jahka saan aikaa. Kesällä? kiitos vinkistä!

  Vilma: Eli vaihtanen siihen uuteen sitten. Vaatineeko kovin säätöä, noh... varataan siihenkin aikaa ja hermorikas ketki.:)

  Anna: Mikähän kumma tähän on syynä? Yleensähän vaivat ovat korjautuneet aika pikaisesti, tämä on kestänyt minulla jo turhan pitkään. Turhauttavaa. Harkitsin jo wordpressiä, mutten jaksaisi enkä ehtisi ruveta opettelemaan uutta systeemiä nyt.

  Lissu: Kiitos pääskyistä!

  AnniKainen: Exploreria käytän, mutta on mulla se Tulikettukin tuossa ihan valmiina kuvakkeessa. Joku suositteli sen käyttööä jo tietoturvankin takia, mutta jotenkin rutiinilla aina klikkaan Explorerin puolelle.

  Heidi: Jep, tämä ratkaisi asian. Sinä ja Vilma sitä suosittelette; joten perässä tullaan!

  Kiitos kaikille!

  VastaaPoista
 9. Samoja blogiongelmia täälläkin... Mutta ihanan keväisiä kuvia sulla!

  VastaaPoista
 10. Ellimelli: Onkos sulla se vanha vai suositeltu uusi editori?

  VastaaPoista
 11. Rupesin vähän lukemaan bloggerin ohjeita ja ilmeni että kuvien paikkaa voi siirtää *tarttumalla* niistä ja viemällä oikeaan paikkaan. Ja tarkistin et mullakin on uusi editori.

  VastaaPoista
 12. kio: Mä tiedän tuon vetämisen ja olen sitä käyttänytkin, mutta sekään ei aina toimi. Kuvat palutuvat helposti entiselle paikalleen heti kun hiiren ote irtoaa.

  VastaaPoista
 13. Muita ongelmia ei ole ollut (kopkopkop) kuin että kuvat käännähtävät poikittain! Sitten koitran kääntää niitä useaan kertaan, ennekuin saan paikalleen.

  VastaaPoista
 14. eilen tänään huomenna: Jotenkin kummallista, että sama systeemi tuottaa niin monenlaista variaatiota. Yritän uutta editoria, jahka ehdin, mutta hirvittää kyllä, mitä siitäkään oikein tulee. Lisää sotkua?

  VastaaPoista