12.4.2011

Ennen ampiaisia

Minulla on huonoja kokemuksia sokerilla kovetettavista virkkuutöistä. Blogitaipaleeni alussa taistelin yhden kruunun kanssa pitkään ja hartaasti. Se ei jäykistynyt edes erikeeperillä. Tuolloin myös luonnonvoimat olivat minua vastaan; ampiaiset söivät sekä sokerin että virittelemäni liimaseokset. Kovan onnen kruunu on sittemmin kadonnut ja olen jopa leikitellyt ajatuksella kahdesta uudesta kruunusta tulevien kuninkaallisten häiden kunniaksi. Selattuani noita parin kesän takaisia ampiaisilla kuorrutettuja taisteluraporttejani, taidan päätyä kuitenkin sille kannalle, että se asia saa olla. Täytyyhän ihmisen joskus tajuta ottaa opiksi.


Sen verran olen kahdessa talvessa viisastunut, että nykyisin virkkaan kovitettavaksi tarkoitettua tavaraa vain aidoista luonnonmateriaaleista. Ja mikäli aion antaa sokerilla kostutetun virkkuuni kuivua ulkosalla, ymmärrän tehdä sen reilusti ennen kuin ampiaiset heräävät. Kuvissa näkyvä kulhoni kuivahti kolme vuorokautta. Sinä aikana en nähnyt yhtään ampiaista. Siunattu huhtikuu.Virkattu kulho; ohje täältä. Suunnittelija Linda Permann. Lankana käytin Novitan Luxus Cottonia; sen menekki oli reilusti vajaa kerä. Koukkukoko 3,75.

17 kommenttia:

 1. Nätti on! Toivottavasti ampparit jättävät sen rauhaan. Mun sokerilla kovetettu lampunvarjostimeni on kahden vuoden jälkeen priimakunnossa. Pidän silti sen jatkossakin sisätiloissa, jos kerran ampiaiset voisivat luhistaa sen rakenteen. Hui.

  VastaaPoista
 2. Vilma: Tämä oli kokeilu. Minullakin on tarkoituksena jonkinlainen lamppuviritys. Olen kerännyt pitsiliinoja sitä varten, mutta joku siinä tökkii. Saattaa olla, että joudun itse virkkaamaan saadakseni silmääni miellyttävää tavaraa. Se sun lamppusi oli kyllä silloin aivan huikea! Hyvä kuulla, että se toimii edelleen. Omiin kokeiluihin uskaltaa siis ryhtyä.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Muistan sen kruunun. Todellakin, siunattu huhtikuu!

  VastaaPoista
 4. Tyrskähdi nauramaan jo ensimmäisen lauseen kohdalla. En milloinkaan tule unohtamaan sitä savottaa, minkä väänsit niiden kovetuksiesi kanssa. Itse olisin jo nakannut kamat seinään monta kertaa. Tässä nähdään, kuinka sinnikkyys palkitaan.

  Ja kauniit kupit, ihanan lempeät kirjailut liinassa.
  En onneksi itsekään ole havainnut ainoatakaan pistiäistä vielä. Ei ole tarvinnut vetästä satasen spurttia.

  VastaaPoista
 5. Oioi, tuo kulho on kyllä tosi söpö!

  VastaaPoista
 6. hillanen: Kruunua ei löydy mistään. Se on harmi, koska siinä oli aika vääntö. Tämä kulho oli hetkessä valmis, Luxux Cotton ymmärsi virkkuuntua aika nopsaan. Kovettaminen oli se "kovin" työ. Helppoa kuin heinän teko.

  WeirdRockStar: Oli se touhua. Muistan kun mies syöksyi parvekkeelle niiden pirulaisten kimppuun niitä huitomaan.:DDD Kohta niitä taas ilmaantuu. Perhosia näin jo!

  Maija: Se on aika söötti, joo. Nyt on tullut söpösteltyä sen verran runsaasti, että kohta saattaa olla vastareaktion aika. Jotain yltiöyksinkertaista ja tylyä, mitä se voisi olla? Betonia?:D

  VastaaPoista
 7. Perhosia♥

  Itse hätistelin useamman kärpäsen parvekkeelta, mitä jynssäsin koko helv... päivän.
  Vieläkin jalat on ikiroudassa. Hitto vie, mutta kyllä sieltä lähti sitä ihtiään.

  VastaaPoista
 8. WeirdRockStar: Hyi kamala! Mulla on mokoma touhu vielä tekemättä, mikä kaduttaa kyllä heti kun ensimmäinen lämmin päivä tulee. Pitäisi päästä heti partsille tunnelmoimaan. Toisaalta ihan tuollaisesta suururakasta ei meillä ole kyse, sitä ihteään siellä ei ole.:)

  VastaaPoista
 9. Emma: Kiitos! Se on hyvä paikka pääsiäismunille.

  VastaaPoista
 10. Tänään näin ampparin. Nokka vuotaa kun oltiin ulkona. On kevät. Suunnittelen koivujen joukkomurhaa. Se pitäisi toteuttaa salakavalasti ja jälkiä jättämättä.

  VastaaPoista
 11. WeirdRockStar: Koivujen joukkomurha jälkiä jättämättä? Siinäpä olisikin savottaa!:D

  VastaaPoista
 12. kaunis kulho. Piti mennä taaksepäin ajassa lukemaan sun tärkkäystouhuja, ja nauramaan. Mun nypläyksiä tärkkään seoksella puolet erikeepperia ja puolet vettä, ei kai enää kuivuttuaan ole vesiliukoista.

  VastaaPoista
 13. onpa kaunis! saisikohan muuten samalla idealla lampunvarjostinta, tuli mieleen. kääntäisi kulhon vaan ylösalaisin:)

  VastaaPoista
 14. kio: Minäkin testasin erikeeperiä silloin sen kruunun kanssa, mutta ampiaiset tosiaan söivät sitäkin. Mutta luulisin sen toimivan olosuhteissa, joissa ei pöriseviä ole.

  Laura: Saa, tottakait. Hommiin vaan!

  VastaaPoista
 15. Todella kaunis kulho!

  VastaaPoista