3.3.2011

Tuulella käypää


Parina päivänä on tuullut navakasti. Se on puhaltanut sieluun asti. Läpi. Jos tuolla puhurilla ei ihminen puhdistu eikä olo kevene, niin jo on ihme. Ulkona on painettava kumarassa tai varottava, ettei tuuli nakkaa naista selälleen. Tulee mieleen se yksi lastenlaulu, jossa hoetaan onko etukeno parempi kuin takakeno? En osaa päättää, vaikka hiukan olen asiaa miettinytkin keinuessani tuulen suunnan mukaan etukenosta takakenoon ja päinvastoin. Olen orientoitunut säähän positiivisesti ja ajatellut, että kevättä se on ja että ennen lomaa ei ole yhtään pahitteeksi puhallella enimpiä pölyjä tästäkään muorista. Sitähän kirkastuu ihan silmissä.

Esikoinen on keskittynyt arvioimaan tuulen suuntaa. Neitiä kismittää, kun ei muista, onko Maija Poppanen tulossa vai menossa länsituulella. Sillä enimmäkseen se näyttäisi puhaltelevan lännestä. Minua huolettaa se, etten ole vielä osannut päättää riehuisinko lomani myrskytuulen tavoin. Saattaisinko sinnillä jokusen käsityön finaaliinsa. Laittaisinko huushollin uuteen uskoon. Vai olisinko mieluummin sellaista seisovaa ilmaa; olla möllöttelisin, pötköttelisin ja laiskottelisin. Vailla huolta huomisesta. Molemmille olisi tilausta.

Mies on jo vaihtanut lomavaihteelle. Rakensi teille lumiukonkin. Viiksekkään tietysti. Ja eikös tuolta kuvan alalaidasta pörhistele jokunen rintakarvakin!

12 kommenttia:

 1. Mä aion tehdä tuota jälkimmäistä omalla lomallani.

  Rentouttavaa lomaa, teetpä sitten mitä hyvänsä. Mutta älä sitten tee mitään, mikä ei rentouta.

  VastaaPoista
 2. Ai ne on rintakarvoja? *tirsk* Mulla mikään likanen mielikuvitus oo...

  Mukavaa lomaa - oli sitten vauhdikasta tai vähemmän vauhdikasta.

  VastaaPoista
 3. Olipas hassua luettavaa. Vähän on olo kuin risteyksessä täälläkin. Tekiskö loppuun kaikki vanhat hommat vai alottaisiko uutta? Siivoisko kaapit vai ei? Jos vaan istuisi ja makaisi ja söisi jotain... Rintakarvat huvitti.

  VastaaPoista
 4. kaisa: Kiitos, samoin. Tullaan pyörähtämään siinä naapurissa sunnuntaina. Jokohan toisin sen värttinän?:D

  Tess: Kiitos kiitos, kyllä minä niitä rintakarvoina ajattelisin, mutta voihan olla, että olen vähän tylsä.:)

  mokkakissa: En ole osannut päättää. Ehkä se on merkki siitä, että laiskotteluksi se menee. Annetaan ajan näyttää.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin tuulee lännestä enimmäkseen. Kolmatta päivää jo. Miehen täti sanoi, että kevät tulee tuulineen ja että vanha kansa sanoo, että vielä täytyy olla 6 tapion puintia ennen kuin kesä on. Puinti kuulema tarkoittaa havupuiden neulasten puhdistusta. Meillä on kyllä näillä tuulilla puhdistuneet neulaset ja oksat! Hyvää lomaa.

  VastaaPoista
 6. Maiju: Tuo sanonta on minulle ihan uusi ja ennen kulematon, kiitos siitä. Täälläkin ovat neulaset puhdistuneet, mutta tuskinpa ihan kuutta kertaa eli antaa tuulla vaan! Kiitokset loman toivotuksesta!

  VastaaPoista
 7. Hyvää ja rentouttavaa lomaa sinulle! Muista huilatakin, älä käytä ainakaan koko lomaa suorittamiseen ;) neulotkin vaan, jos se on HAUSKAA! -ihana mekkonen muuten tun edellisen postauksen modan mekko. Minäkin ihailin, mutta ei riitä into tikuttamaan kakkosen puikoilla, ei. Onhan niitä muitakin malleja!
  Outi

  VastaaPoista
 8. O: On kaimaseni, on onneksi muitakin malleja. Kakkosilla tekisin ehkä jotakin hivenen pienempää työtä, jos tarkoituksena on saada valmista eikä vain nautiskella matkanteosta.:) Ei täällä mitään suoriteta. Odotellaan sellaista tuulta, että oikein rupeaisi touhuttamaan.

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea, suhtautua positiivisesti säähän muistaen sen tuovan kevään. Yritän muistaa tämän ensi viikolla kun kuuleeman mukaan sataa koko ajan. Ovat sitten varmasti viimeiset sateet, tai ainakin melkein.

  Ihanaista lomaa!

  VastaaPoista
 10. pikkujutut: Kiitos! Tähän vuodenaikaan on oikeastaan aika helppo keksiä kaikenlaista positiivista. Syksypuolella mieli ei ehkä toimi samalla tavoin. Mukavia sateita sinnekkin!

  VastaaPoista
 11. Molemmat ovat tosiaan hyvästä, temisen vimma ja ihan vain rentoutuminen ''tekemättä mitään''. Minulla ovat ompelukoneet ja käsityötarvikkeet pölyttyneet keittiön pöydän alla jo ihan liian kauan!

  VastaaPoista
 12. Kirsikka: No jos noin on, niin toivotan sinne keittiön pöydän alle oikein kunnon puhuria!:D

  VastaaPoista