6.3.2011

Purkaakko vaiko eikö purkaa, kas siinä pulma


Uaaaa, miten se rupeaa tuntumaan, että taidan tehdä sutta. Kiroan hiiteen kaikki langanostolakot ja sellaisen mentaliteetin, jonka ydin voidaan tiivistää lauseeseen käytän tähän vain kotoa löytyviä lankoja. Jestas! Jos langat ovat marinoituneet pussukoissa jo hyvän aikaa, niin joku syyhän siihen on. Kummallisten lankojen sekoittaminen muutamaan ihanaan - toivoen jälkimmäisistä jotakin nostetta niille ensiksi mainituille - ei näytä automaattisesti takaavan pirskahtelevan yllätyksellistä jälkimakua. Ainakaan positiivisessa mielessä. Kyllä tämä on kuulkaa karvasta mantelia. Ja tällaiselle huonosti tappiota sietävälle ihmiselle aika hankala nielaistava. Tulee mieleen yksi etana, joka oli kerran upotettuna valkosipulivoihin. Tiukkaa teki senkin kanssa.

17 kommenttia:

 1. Jaa, minulle ei nyt aivan kirkastunut mikä tuossa oli huonosti :D Itselläni on tuollaisia saman näköisiä kukkasia norosta. Yleensä noro on ok, mutta ne kukat on ihan p:n värisiä... Minulla suurin syy lankojen marinoitumiseen on, etten uskalla käyttää kun saatan myöhemmin tarvita just johonkin...

  VastaaPoista
 2. ...siis mähän en tiedä mitä olet tekemässä, mutta mun silmiin nuo palaset näyttää varsin viehättäviltä! Värit sopii toisiinsa ja...ei, en mä keksi mikä on vialla??! Onko tää joku kompa? ;) Älä pura!
  Outi

  VastaaPoista
 3. Tuon kuvassa näkyvä työkö on purkutuomion alla? Älä, älä älä pura, se näyttää ihanalta! Pistä vaikka pariksi päiväksi kaappiin, unohda se hetkeksi ja katso sitten uudestaan, voi näyttää paremmalta sitten.

  Ajattelin tehdä saman isoäidinneliö- vauvanpeitonalun kanssa. Ajattelin käyttää siihen korissa kauan pyörineet ja hyörineet langanloput, mutta nyt kun olisi 1/4 paloista tehtynä, värit näyttävät valkoisista reunoistaan huolimatta liian rajuilta yhdessä. Plaah, turhauttavaa! :/

  VastaaPoista
 4. Nyt olet asian ytimessä: Jos langat ovat marinoituneet pussukoissa jo hyvän aikaa, niin joku syyhän siihen on!

  Lahjoitin/ myin viime viikolla lähemmäs pari kiloa marinoituja lankoja, ja voi että tuntui hyvältä. Enkä ole muuten koskaan oikein ymmärtänyt niiden jämälankatöiden päälle. Yleensä ne näytää enimmäkseen just siltä, että on pitänyt johonkin väkisin upottaa ne jämät.

  VastaaPoista
 5. mokkakissa: No sitähän täälläkin: kukkia norosta ja sama p-tauti näyttää vaivaavan. Voi ällötys, miten hankalan näköiseksi kokonaisuus on menossa. Vatvon nyt sitä, että tekisikö vaan menemään, kun noroilla joskus on se kumma taipumus, että lopussa kiitos kuitenkin seisoo, mutta en tiedä. On kyllä niin tunkkaista tavaraa. Ei tästä kyllä mitään kevät fiilistä tule!

  O: Ei ole kompa, ei. On vaan liikaa violettia ja hitunen punaista ja kummallinen kokonaisuus ja - voi hyvänen aika, että nyt onkin kaikkea!

  Maija: Meillä on aika samannäköinen ongelma; jos olisin marssinut kaupaan ja ostanut tähän projektiin just sen näköiset tai paremminkin väriset (langassa ei sinänsä ole vikaa) langat, täällä varmaan ilolaulut raikaisivat. Mutta nyt mietin vain että WTF. Marinointivinkkisi saattaa olla hyvä. Iskisivätköhän nuo sävyt paremmin syksyllä?

  Taina: Näin se on, ydintä tosiaan. Aika rasittavaa tosiaan miettiä jotain vuonna miekka ja kypärä hankittua lankaa, joka ei iske ei yhtään, että mitäpä siitä tekisi. Joskushan langoille löytyy käyttöä, mutta semmoiset epäilyttävät trendivärit tai muut kerän-parin innostukset, oivoi. Siis miksi mulla on VIOLETTI norokerä? Entäpä PUNAINEN? Jotenkin muistelen, että siitä langasta löytyy mulle mieluisampiakin sävyjä. Mitä mä olen miettinyt? Jotain kivaa raitasukkaako? Haloo!

  VastaaPoista
 6. Näyttää oikein hyvältä, tosin ehkä siltä syksyiseltä. Älä pura, marssi kauppaan ja osta keväisemmät värit, jätä tämä odottamaan syksyä..On näin tavan tallaajan silmin todella hieno.

  VastaaPoista
 7. Älä vaan pura!!!
  Just viikonloppuna ihastelin kaverin JÄMÄLANGOISTA raidoittamaa huivia. Hänkin tykkäsi lopputuloksesta mutta kertoi uskonpuutteen melkein saaneen vallan elefantin oksennuksen värisessä kohdassa. Sitähän siellä oli (sitä oksennusta)mutta näissä hommissa LOPPUTULOS ratkaisee ja se oli upea! Eli Uskoa ja Toivoa vaan kehiin!

  VastaaPoista
 8. pikkujutut: Minä sain semmoisen aatoksen. Jolla voisi peitellä tai piilottaa kurjimpia kohtia. Tiedä onnistuuko se, mutta sitä voisi yrittää.

  Tuija: Kuulostaa rohkaisevalta ja niinhän siinä usein käy. Se hyvä puoli tästä on, että olen palannut kesken olleiden neuleiden ääreen. Sain just hihan miltei valmiiksi. Jei!

  VastaaPoista
 9. Karvasta mantelia juu...sitä tämä nuelominen välillä on. Ja totta sekin, että syynsä on varastoon jääneillä langoilla. Mutta komppaan silti sitä syksyfiiliksen odottelua - laita syrjään puikko/ koukkukoon ja ohjeen kanssa pussiin, odottamaan parempia aikoja.

  VastaaPoista
 10. Mari: Huokaus. Niin kait se on tehtävä.

  VastaaPoista
 11. Minä en osaa sanoa, pitääkö purkaa vai ei... mutta sen tiedän, että välillä on ihan mystistä tuollaiset kaikki värien yhteen sulattamiset ja kun tulee se pakko-olotilakin joskus, että ei saa ostaa mitään uutta, että pitää yhdistää ne, mitä jo on.
  Ehkä noin just, että vähän lepoa, odottamaan vain uutta tulemista.

  Me mentiin varmaan eilen jostain sieltä teidän suunnilta ohi, ajattelin heti, että sinulla on nyt loma. Sitä tulin tänne kertomaan, että aivan hurjan ihanaa lomaa sinulle, tai siis rauhallista tai hurjaa, mutta kuitenkin sopivaa, ihanaa!!

  VastaaPoista
 12. himalainen: Kyllä varmaan olette menneet aika läheltä ohi; maata halkovat isommat moottoritiet karauttavat tuosta aika läheltä. Ja kyllä, lomalla ollaan. Juuri tuossa ajattelin, että miten autuasta on tämmöinen lepo. Ollut mukava päivä, lisää toivottavasti tulossa. Ja tuo käsityö: en minä pura. Tai siis purin jo osan, otan hankalat pois. toiset sen sanoivat: se on syksyn näköinen. Teen loppuun ja laian kaappiin odottamaan syksyä. Ja sehän se on se vika, kun pitäisi kaikki niin viisaasti käyttää tai kaupata tarvitsijoille. Että punaiselle langallekkin pitäisi joku ajatus keksiä. Leppoisaa astumista arkeen sinne. Olitkin jo laittanut pesukoneen päälle.:)

  VastaaPoista
 13. Hyvàà naistenpàivàà! Tààllà odotellaan, ettà kohta sinà tuot tuon tyòn nàytille - tuunattuna. Et vaan anna periksi, ET!

  VastaaPoista
 14. Lissu: Samoin sinulle! Juu, arvasit oikein. Olen purkanut osan ja tulossa on!

  VastaaPoista
 15. Minustakin näytti kivoilta. Itse olen uskollisesti käyttänyt kaikkia ylijäämiä isoäidinneliöihin ja koonnut sitten niistä pikkupikkuhiljaa yhä isompaa ja isompaa tilkkutäkkiä. Voihan siitä valmiina tulla mielenkiintoisen värinen...

  VastaaPoista
 16. Kiva idea tämä! Itsehän olen käyttänyt ylijäämälankoja isoäidinneliöihin ja koonnut niistä pikkuhiljaa yhä suurempaa suurempaa tilkkutäkkiä. Mielenkiintoisen värinen voi siitäkin valmiina tulla... ;)

  VastaaPoista
 17. Minttuliini: Mielenkiintoisen värinen, kyllä.:) Minä olen tosiaan jo purkanut niitä "mielenkiintoisimpia" kohtia pois. Yritän saada valmiiksi, ennen kuin into kokonaan katoaa keväisempiin hommiin.

  VastaaPoista