18.3.2011

Postia Japanista

Tilasin päivä ennen maanjäristystä kaksi kirjaa Japanista. Sain ne tänään. Vaikka ajattelin, etten rupea huutelemaan niiden perään ihan heti. Tokko koskaan. Että varmasti kestää. Ja saa kestää. Joku oikeus ja kohtuus maailmassakin. Minun eloni ei kahteen kirjaan kaadu. Kirjojen toimittajan elosta en tiennyt.Japanin paketit eivät ole koskaan tulleet näin nopeasti. Outo juttu. Vielä oudompaa on se, että japaninkielisestä kirjasta löytyi silkkaa suomea. Kummastus suli hymyksi.

7 kommenttia:

 1. Tosi koskettava tapahtumaketju.. tuntemattomien ihmisten elämä ja kuolema maapallon toisella puolella tulee lähelle.. Mitä siinä kirjassa luki suomeksi?

  VastaaPoista
 2. Annaballa: Kirjassa on käytetty suomenkielistä tekstiä kuvausrekvisiittana. Yksi sivu tekstiä, joka alkaa "Hyvä lukija!". Teksti kurkistaa virkatusta laukusta, muutama rivi näkyy otsikon lisäksi. Toisella sivulla tekstiä näkyy enemmän, sen päälle on asteltu kukkasia. Tuosta sivusta ylin postauksen kuvani. Teksti vaikuttaa johdannolta, esipuheelta johonkin kirjaan. Jotenkin hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia noissa kirjoissa. Keskimmäisessä on hyvällä tavalla hassut vaatteet. Tuollaisia vois katsella vaikka kuinka. Ehkä munkin pitäis ruveta lueskelemaan suomenkielisten muotilehtien sijasta ulkomaankielisiä käsityö- ym. lehtiä. Siitä olis montakin etua. Ainakin estetiikka on niissä rempseämpää ja lempeämpää.

  VastaaPoista
 4. Oih, mikä sattuma!
  Lämpöisiä ajatuksia Japaniin.

  VastaaPoista
 5. Minna: Japanilaisten kirjojen estetiikka on kyllä omanlaisensa, tosin levinnyt muuallekkin; vaikuttaa suositulta. Minua kiusaa siinä oikeastaan vain mallien nuoruus, lapsia ovat. Japanilaisia lehtiä en ole tutkinut, mutta lehtikioskeistahan löytyy ainakin eurooppalaisia lehtiä hyvä valikoima. Tiedä sitten, tekevätkö kotimaisia lehtiä tai muotiblogeja autuaammiksi.:)

  Jasmiina: :)

  VastaaPoista
 6. Japanilaiset kirjat ovat kyllä supersöpöjä, mutta minuakin häiritsee joskus mallien lapsenomaisuus. Jasmiinan tavoin; lämpimiä ajatuksia Japaniin, toivottavasti asiat kääntyvät siellä parempaan. PS. edellisen postauksen villatakki on upea!

  VastaaPoista