8.3.2011

Outi-Poutin pajassa

Lupasin lapsille, että tänään tutkitaan siemenpusseja ja laitetaan vihreätä tulemaan. Siitä se sitten lähti. Jonkinlainen lumivyöryefekti, jos nyt maaliskuussa lumivyöryistä viitsii enää paljon porista. Kurjia juttuja ne.


Laitoimme kasvamaan rucolaa, hernettä ja kauraa. Sotkua syntyi sen verran, että oli sama tehdä sitä vähän lisää. Hetket, jolloin esikoisella on minä haluan auttaa äitiä -olo kannattaa käyttää visusti hyväksi. Annoin lapselle rautakaupasta löytyneet istutustikut, pensselin ja maalia. Me mitään puunvärisiä käytetä.

Lapsen kyllästyttyä touhuun kasvatin kalustoa. Muistin syksyllä lähikaupan tädeiltä saamani kiikkerän omenalaatikon ja vasta hankkimani sabluunat. Hätistelin nuorison ja kissan jaloista loitommalle ja rupesin tutkimaan, miten sabluunoilla oikein ollaan.


Kannattaisi askarrella useammin. Touhu heilahti aika nopeasti ns. paskartelun puolelle. Koska itku ei auta, hoidin homman loppuun ja päätin kokeilla seuraavalla kerralla jotain muuta tapaa. Töpöttely-tyyliä ehkä. Epätasainen alusta ja sivellin eivät varsinaisesti olleet mikään match made in heaven.

Koska touhutessa tuli vähän sellainen olo, kuin kävisi sotaa jotain itseään suurempaa luonnonvoimaa vastaan, sabluunoin kylkeen 39 Sortavala.


Ensikertalaiselle sabluunan käyttäjälle laatikko välttää, mutta istutustikut kaipaavat selvästi tujauksen liitutaulumaalia. Koska maalia ei löytynyt kotoa mistään, sain vielä kaupan päälle hyvän syy lähteä kylille. Tiedä mitä sieltä löytyy.

12 kommenttia:

 1. Voi että, siellä ollaan jo niin keväisissä tunnelmissa. Meilläpä vihertää läpivuoden, nimittäin kissoille kasvatan vehnänorasta, muut kasvit ei täällä kasvakkaan.
  Oikein hyvää Naistenpäivää!

  VastaaPoista
 2. Mammutti: Minäkin olen vehnää Onnille syöttänyt, mutta täällä on ruvettu raskaasti viime aikoina oksentelmaan, joten otin pois. Lääkäri joskus sanoi, että vehnällä saattaa olla semmoinenkin vaikutus. Siis todella sisäpuhdistava.:D Ajattelin kokeilla kauraa, josko menisi paremmin. Saattaa tietenkin olla kissalla muutakin vikaa; tarkkaillaan tilannetta. Niin ja joo, hyvän naistenpäivää ja ainaisia kissanpäiviä sinne myös!

  VastaaPoista
 3. Mietin just tänään että miten taas teen taimien kanssa, meillä kun ei ole ikkunalautoja. Minne tökkään hankkimani maissinsiemenet ja avomaankurkt itämään? Tämä sama dilemma on toki ollut joka kevät...

  VastaaPoista
 4. Mun nmielestä sabloonat saa heilua, kun käsin tehdään!

  Mistä tulee 39 Sortavala -teksti?

  VastaaPoista
 5. Soile: Missä olet ennen pitänyt? Raahaa joku taso/pöytä ikkunan eteen istutusten ajaksi? On tämä vähän säälittävää touhua. Aivan innoissaan täällä heilutaan siemenien kanssa ja sitten varjoisilla paikoilla niistä tulee semmoisia honteloita, joilla ei ole elinmahdollisuuksia. Into vaihtuu pettymykseksi. Silti joka kevät into uus!

  eilen tänään huomenna: Ongelmana oli pinnan epäatasaisuus. Kun ohuella siveltimellä koetin maalia sabluunaan, sivellin koukkasi aika usein sabluunan alle ja homma meni suttuiseksi. Ja teksti? Ihmiset tekevät upeita sabluunajuttuja, mutta tekstit ovat usein jotain Paris, pommes ja brasserie - osastoa. Ei niissä mitään vikaa ole, ranska on ihana kieli, mutta teki mieli suomea. Ajattelin ensin, että Sortavalan Sähkö. Sortavalassa olisi sellaista vintage-henkeä, kun sitä Sortavalaa ei Suomella ole vähään aikaan ollut. Mutta kun touhu meni taisteluksi, tuli mieleen talvisota. Siksi 39. Koko vuosi siihen eteen olisi vetänyt tekstin liian sivuun toisesta reunasta. Harmitti, että olin ehtinyt jo Sortavalalla aloittaa, Mainila 1939 olisi sopinut tunnelmiin paremmin.:D

  VastaaPoista
 6. Oi Sortavala, rakastan sitä kaupunkia!!! Oikein hyvin sopii tällaiseen laatikkoon. Teksti on juuri sopivan utuinen, ei saa olla liian siisti.

  VastaaPoista
 7. Ihana Sortavala-laatikko:D
  Asuessani aikoinaan entisessä Neuvostoliitossa ostin paikallisesta kaupasta punaiset sukset, joiden kärjessä lukee isoilla kirjaimilla KARJALA. Enää niitä ei voi käyttää, monot ovat kadonneet eikä semmoisia monoja enää valmisteta jotka niihin siteisiin sopisivat. Sukset ovat silti visusti tallessa, joku päivä laitan ne seinälle, on ne niin hienot!

  VastaaPoista
 8. Ellimelli: Minä en ole käynyt Sortavalassa, mutta sen nimi viehättää. Liekö jotain nostalgiaa? Neuvostoliitossa ehdin kyllä käydä parikin kertaa.

  Tindiska: Asuit Neuvostoliitossa? Se kuulostaa nykyään niin kaukaiselta, eksoottiselta.:) Suksesi ovat varmasti upeat - ehdottomasti seinälle!

  VastaaPoista
 9. Eikö ole outoa että Neuvostoliitto kuulostaa niin äärettömän kaukaiselta - vaikka Venäjä on ollut olemassa vasta parikymmentä vuotta! Ehdimme perheen kanssa kokea molemmat; asuimme Moskovassa juuri vallankumouksen ajan eli muutimme Neuvostoliittoon ja palasimme Venäjältä:)

  VastaaPoista
 10. Tindiska: Aah, Venäjä ja vallankumoukset. Minä tunsin kerran yhden vanhan naisen, joka oli asunut Pietarissa vuonna 1917. Olipahan rouvalla juttuja!

  VastaaPoista
 11. Viherpeukaloiden syyhyäminen on alkanut täälläkin suunnalla. Täytyy vain ruveta toimimaan, ettei käy niin kuin monena vuonna aiemmin, että yrttien esikasvatus on vähän niin kuin lipsahtanut liian myöhäiseksi.

  VastaaPoista
 12. Kultsin kämppä: Tuo lipsahduksen vaara tosiaan vaanii, pitää olla tarkkana.:) Kannattaisi varmaan laittaa minullakin kalenteriin ihan ylös, kun joka kuukaudelle oli jotain kylvettävää. Ja pussin kyljessä lukee vielä niinkin tarkasti kuin "kolmas maaliskuun viikko". Apua, jos meneekin neljännelle viikolle!:D

  VastaaPoista