10.3.2011

Oululaiset, hoi!


Kaikki te, jotka asutte Oulun seudulla ja joiden sydän pompahtaa ylimääräisen lyönnin aina, kun vastaan tulee vanhoja käsityölehtiä tai -kirjoja. Ihan vain ilmoitusluontoisena asiana vinkkaisin, että Limingantullin Prisman (Oulussa) takana olevalla kirpputorilla (realisointikeskus) on kokonainen pöytä täynnänsä vanhoja lehtiä. Siis kaikenlaisia. Mutta kun kaivatte, niin löytyy käsityölehtiä 30-, 50-, 60- ja 70-luvuilta. Ainakin. Irtonumeroita. Kokonaisia vuosikertoja. Kaikki muoviin pakattuina niin, että täytyy ostaa kansikuvan perusteella ja ristiä kädet. Toivoa parasta. Minä kaivoin sieltä tänään itselleni melkoisen kasan ja melkein itku pääsi, kun en voinut ottaa kuin murto-osan tarjonnasta mukaani. Kotona huomasin, että 50-luvun lehdet olivat tällä kertaa parhautta. Hakekaa hyvät ihmiset ne sieltä hyviin koteihin! Hus!

9 kommenttia:

 1. Uu, pitäisköhän pyörähtää...

  VastaaPoista
 2. kiitosta vinkistä! :) harvoin tulee realisointikeskuksessa käytyä, kun siellä on niin tunkkasta ja pimeää. mutta tänäänpä voisin, jos ehdin! :)

  VastaaPoista
 3. Kaikille: sehän on aika iso pulju, joten tarkempaan suunnistukseen voisi vielä antaa vinkkiä, että jahka sisälle pääsette, niin kääntykää heti kassan nurkalta kohti hallin perää menevää pitkää suoraa. Se pöytä tulee aika pian siihen vasemmalle kädelle; se ei ole niitä pieniä koloja keskellä hallia vaan semmoinen isompi "looshi" sivulla. Pidän peukkuja! Ne 50-luvun vuosikerrat jäivät vähän harmittamaan.:)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia tiedotuksesta! Minua ei tarvinnut kahta kertaa kehoittaa, käväisin jo ja kahmin mukaani minkä kerkesin. :) Oisin ottanut varmaan kaikki loput lehdet, jos rahaa olisi syytää menemään.

  Saanksmä tulla katseleen sunkin lehtiä? 50-lukua ei nimittäin ollut enää paljoa tarjolla... ;)

  VastaaPoista
 5. Kateus ei ketään kaunista, mutta kyllä sitä täällä on vähän ilmassa...

  VastaaPoista
 6. Meflen: Saat tietysti, mutta minäkin otin 50-lukua vain muutaman lehden, kun ne eivät ole yleensä iskeneet. Paitsi nyt niissä oli parhaat mallit, totta kait. Multa jäi sinne ainakin kaksi täyttä vuosikertaa jotain 50-luvun lehtinippua ja runsaasti irtonumeroita. Koitin kahmia kaikilta vuosikymmeniltä. Meidän pitää vertailla joskus.:)

  Kottby: No voi surkea!:)

  VastaaPoista
 7. Jahas, eli enää ei ole mitään jäljellä? Senkin rosmot!

  VastaaPoista
 8. Soile: Oisko noin? Eikö ole pirullista, kun ei voi tietää? Että jos vielä olisikin jotain jäljellä?:D

  VastaaPoista