1.3.2011

Juupas eipäs


Minulle on tullut ihan hirmuisen kauan Moda-lehti. Varmaan jo sieltä asti, kun se vielä oli Novita. Niitäkin vuosikertoja nimittäin löytyy. Se on kaiketi kummallinen asia, sillä en muista kauheasti neuloneeni, saatikka ommelleeni ko. lehdestä. Viime aikoina postin mukana on tupsahdellut numeroita, joissa ei ole ollut kerrassaan mitään. Olisi niin kiva saada kotiin postia; varsinkin mieluista sellaista, mutta jatkuvat pettymykset ottavat paitsi mielen myös lompakon päälle. Miksi maksaa tyhjästä? Nykyaika on tietysti lehtikustantajille haasteita täynnä. Vaatimustaso ja harrastajien tietämys asioista ovat nousseet, blogit, ulkomaiset lehdet ja kirjat ovat rynnineet markkinoille. En tiedä, noista edellä mainituistako asioista se johtuu. Se pettymyksen tunne. Että kaikki on jo nähty.


Moda-lehdelle on alkanut tässä taloudessa lähtölaskenta; todennäköisesti en enää jatka tilaustani. Ja kas kummaa, tänään minua odotti kotona yllätys. Vaikka ei tarvinnut tälläkään kertaa lähteä vetämään lippua salkoon ja jänisräikkiä hakemaan, niin kahvikupposen verran kului aikaa ihan mukavissa tunnelmissa. Uusimmassa numerossa on kaksi Outin näköistä mekkoa ja kaksi neuletta. Ja se on näinä päivinä paljon, se. Ei nimittäin ole natsannut viime aikoina Designers Knitting eikä Interweave Knits-lehtikään. Taitaa vaivata sama tauti niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin julkaisuja: hankalat asiakkaat. Tai sitten minussa on joku vialla. Taas.


Tuommoinen kuvissa näkyvä neule (Moda 2/2011) olisi aika makea tämmöiselle täti-ihmiselle. Älkää kuitenkaan kuvitelko, että laittaisin sen puikoille. Mulla on jo neljä työtä kesken. Kyllä, luitte oikein. Siinä porukassa se viides ei tietenkään enää paljoa painaisi, mutta annetaan nyt olla kuitenkin. Kaksipuolosilla noin iso vaate, huhhuh. Mutta kiva se olisi!

Miten se teillä muuten on; oletteko yhtä ynseitä vai hankitteko/tilaatteko säännöllisesti jotain käsityöalan lehteä? Minä en ole viime aikoina innostunut juuri muista kuin siitä virolaisesta Käsityö-lehdestä. Siinä on asennetta minun makuuni.

34 kommenttia:

 1. Itse olen tehnyt päätöksen, että en tilaa mitään. Jos löydän kaupasta irtonumerosta jonkun herkun, voin ostaa, mutta yleisesti luen kirjastossa ja siellä sitten vingutan värikopparilla ohjeen, jos joku kiva juttu löytyy. Sitten kotona ohje siististi mappiin :)

  VastaaPoista
 2. Samat tuntumat on täälläkin oikeastaan kaikista käsityölehdistä. Tilattuna tulee tällä hetkellä IK ja SK, ja pitkään tilasin Modaakin. Modassa vain kävi niin, että ompeluohjeet olivat numerosta toiseen samoja minimaalisilla muokkauksilla ja suurin osa neulemalleista oli jo julkaistu jossain Debbie Blissin omissa lehdissä. Ei siis mitään lisäarvoa läpyskän tilaamisessa.

  IK ei jaksa innostaa lehtenä, vaan yleensä kiinnostun sen malleista vasta nähdessäni toteutuksia Ravelryssä. SK:n tilasin tammikuussa puolivahingossa, ja nyt tekis mieli peruuttaa koko tilaus....

  Oikeastaan ainoa piristävä poikkeus pitkään aikaan käsityölehtirintamalla on ollut eestiläinen Käsityö-lehti. Irtonumeroina olen aina silloin tällöin ostellut, ja aina on ollut idearikkauta ja innostavia projekteja ja hyvin informatiivisia artikkeleita. Suosittelen tutustumaan.

  VastaaPoista
 3. Sufferiina: Minusta tuntuu, että systeemisi on aika järkevä. Minäkin olen kirjastossa tutkinut esim Ottobren numeroita, mutta tuollaista "kopiopankkia" en ole perustanut. Ehkäpä jatkossa.:)

  Vilma: Eestin lehti on tuttu ja vaikken ole siitäkään mitään tehnyt, olen hankkinut joka numeron. Siitä saa valtavasti ideoita; tai sitten siinä on jonkinlainen erilainen näkökulma/lähtökohta tekemiselle kuin mihin olen kotimaisissa lehdissä tottunut. Se viehättää valtavasti. Tuo on muuten aivan totta, mitä sanot IK:n malleista. Lehti on aika usein semmoinen "no ei ole mulle mitään" ja sitten on lentää selälleen, kun näkee toteutuksia Ravelryssä. Ihme homma.:)

  VastaaPoista
 4. On kyllä ihan samat fiilikset täälläkin. Minullekin tuli Moda (os. Novita) vuodesta 1997, mutta viime vuonna lopetin sen. DK on ollut varauksessa Akateemisessa, mutta lopetin senkin alkuvuodesta. Vielä tulee IK, mutta katsotaan kuinka kauan.
  Osa kyllästymistä johtuu varmaan siitä, että väistämättä lehdet toistavat itseään jonkun ajan päästä.
  Täytyy minunkin myöntää että virolainen Käsityö on perinnetietoisuudessaan viehättävä ja nimenomaan ideasampo. Ja täytyy kyllä myöntää, että jollain lailla pidän myös Verenasta, vaikka mitään siitä en koskaan neulokaan. Ehkä se on se Burda-nuoruus, joka siihen vaikuttaa...

  VastaaPoista
 5. Mulle tulee tilattuna IK, siitä on vielä ehkä vuoden verran tilausta jäljellä. DK on kestovarauksessa Akateemisella, eli melkein kuin tilaus kun aina se tulee sieltä haettua... En kyllä juuri ole niistä mitään neulonut, mutta jotenkin tykkään ihan vaan selaillakin niitä enemmän kuin niitä kotimaisia jotka mulle on tullut.

  Ne kotimaiset siis on Novita ja Moda, jotka molemmat olen vastikään perunut. Modasta tuli tänään viimeinen numero, enkä ole vielä ehtinyt siihen tutustua... Täytyi perua molemmat kun huomasin etten koskaan tee niistä mitään, eikä ne edes ole kovin inspiroivia tai muuten "kiva katsella" -lehtiä. Ja kun ohjeita on niin kamalan paljon lehdissä, kirjoissa, netistä puhumattakaan, niin ajattelin että säästö se on pienikin säästö kun tarvetta ei kyllä yhtään ole noille lehdille ;)

  VastaaPoista
 6. Nyt tulee tuo Moda ja tästä numerosta pidin, oli siis jopa pari mallia, jotka voisi laittaa puikoille. Tuota mekkoa ihastelin minäkin, mutta ei valmistuisi meikäläiseltä ikuna. Lapsen neuletakki, kolmiohuivi ja se Kidsilk Haze pitsipusero voisi mennä jonoon. Eestin lehti on tuttu irtonumeroista ja pidän etenkin niistä tausta-artikkeleista, miksi suomalaisista lehdistä saa turhaan hakea tekniikkaan tai tekijään kunnolla keskittyviä artikkeleita (poikkeuksena toki Taito-lehti)

  Itselläni Ravelry on karsinut käsityölehtien viehätystä, miksi maksaa kun ohjeita löytyy helpommin, halvemmalla ja monipuolisemmin.

  Toinen kysymys on että miksi kaikkien lehtien pitää ilmestyä noin viikon sisään? KUn on tilauksessa useampi aikakauslehti tipahtavat ne kaikki samalla viikolla ja sitten on kolme viikkoa niin, ettei ole mitään lukemista.

  VastaaPoista
 7. Ai Moda on siis joskus ollut Novita, hassua. Minulle tulee tällä hetkellä kolme käsityölehteä: Moda, Suuri Käsityö ja Novita. Modan ja Sk:n innostuin tilaamaan käsityömessuilla, kun oli ihan hyvät tarjoukset, Novita mulle on tullut jo pidemmän aikaa. Eniten olen tainnut innostua Novitasta, se on musta parantanut otettaan viime aikoina. Paljonhan noissa kaikissa lehdissä on ohjeita joista en innostu, mutta yleensä löydän joka numerosta jotain kivaakin. Olen vähän sellainen lehtihullu, luen yleensäkin paljon lehtiä, ja tykkään tilailla lyhyitä tarjouspätkiä. Kaikista mieluiten kerään kyllä vanhoja käsityölehtiä. Kirppisreissu on aina pelastettu jos niitä onnistun löytämään. Ulkomaalaisiakin käsityölehtiä selailen mielelläni, ja olen joskus ostellutkin, mutta en ole vielä jaksanut ruveta tekemään ohjeiden mukaan mitään.

  Ohjeista ei tosiaan ole nykyaikana pulaa, kun miettii mitä kaikkea netistäkin löytyy. Pitää vaan yrittää pitää pää kylmänä ja miettiä mitä tarvitsisi juuri sillä hetkellä ja mitä jaksaisi tehdä :)

  Tulipas pitkä sepustus, mutta oli niin mukava aihe.

  VastaaPoista
 8. -sanna-: Minullakin on DK varauksessa, mutta pari viimeistä numeroa on siitäkin lehdestä olleet makuuni aika mitäänsanomattomia. Verenaa, Debbie Blissiä, Sandraa ja muita tulee selattua hyllyssä, mutta harvoin ostan. KnitSceneä taitaa olla pari viimeistä numeroa hankittuna. Onhan se ymmärrettävää, ettei mikään lehti voi olla jatkuva ideasampo, vaikka se niin ihanaa olisikin. Onko Verenalla ja Burdalla jotain yhteistä taustallaan vai viittaatko vain lehtien kansallisuuteen?

  Paula: Eniten taitaa mullakin tulla nykyisin neulottua nettiohjeista ja sitten vanhoista varastoista; niissäkin olisi kylliksi loppuelämäksi. Uusien lehtien osto/tilaaminen on todellakin usein ainakin taloudellisesti kannattamatonta saatikka sitten niiden ideoiden puolesta.

  Merruli: Minäkin katsoin sitä pitsipuseroa ja lapsen neuletakkia.:) Ja tuo ongelma, että kaikki lehdet tulevat samalla viikolla, on todellinen. Minusta vaikuttaa, että se sama pulma pätee laajemminkin maailmaan. Taudit tulevat kerralla, kaikki haluamaasi suuntaan ajavat bussit menivät juuri (peräkkäin), kun lähtee menemään pieleen niin sitten menee kaikki. Mikähän siinä on?

  VastaaPoista
 9. virkattu lintu: Kun nyt mainitsit tuon Novitan, niin täytyy tunnustaa, että uusimman numeron ostin minäkin. Oikeassa olet, näyttäisi siltä, että siellä olisi jonkin verran kuunneltu yleisöä ja seurattu viime aikoina ns. aikaansa. Toivon kovasti, että kehitys jatkuisi. Meillä näyttää olevan samat vinkeet vanhojen lehtien kanssa. Sen sijaan tuo pään kylmänä pitäminen lehtihyllyillä ei aina kohdallani onnistu.:)

  VastaaPoista
 10. Mulle tuli jossain vaiheessa sekä Interweave Knits ja Vogue Knitting. Tulipa uutta Novitaakin varmaan pari vuotta. Sitten totesin että eipä noistakaan ole kauheasti neulottu ja lopetin kaikki. Vanhoja lehtiä on kyllä ihan kiva selailla ja tulee niistä joskus jotain neulottuakin, mutta rajansa kaikella, lehtien keräilylläkin.

  VastaaPoista
 11. Mulle tulee Suuri käsityö, ja on harkinnassa sen peruuttaminen. Pitkään aikaan en ole tehnyt yhtään mitään sieltä. Tyttären vanhojentassipuvun kaavat kaivoin kahdesta ikivanhasta lehdestä, yläosan ja alaosan erikseen. Välillä on jotain suht kivaakin, mutta koot meikäläiselle liian pieniä tai pitkiä (46, lyhyt tyyppi). Aina ei jaksa ruveta muokkaamaan.

  Modaa ostan joskus irtonumeroita, luulin vimeksi, että siellä olis sellainen kaava, mitä olen kauan kaivannut, mutta se osoittautui harhakuvitelmaksi. Ostin juuri itselleni jokatyypin kaavakirja kakkosen, tyttärellä on eka. Pitänee opetella hyödyntämään niitä tehokkaammin ompeluissa.

  VastaaPoista
 12. Niina: Olet niin oikeassa! Vanhojen lehtien selailu on parhautta! Lehtimaratoonissa, jos missä, ideat ja inspiraatio jylläävät. Mallit menevät sekaisin päässä ja lopputuloksena voi olla joku oivallus. On se synti ja häpeä, ettei sellaiseen ylellisyyteen ole nykyään oikein mahdollisuuksia.

  morso: Ooh, sitten ovat kirjat. Käsityökirjat. Ajattelin joskus, että jos kaikista edes yhden saisi tehtyä. Huokaus. Mutta ihanaa se on katsella niitäkin ja miettiä tulevien projektien jonoa päässään uusiksi kerta toisensa jälkeen.:) Miten tässä tulee nyt vähän sellainen lomafiilis? Että oispa kivaa touhua lomalla vähän plärätä painotuotteita?

  VastaaPoista
 13. Mä lopetin Modan pari vuotta sitten kun se oli minusta "tätimäinen". : ) SK tulee, mutta aika harvoin niistä mitään teen. Enemmän olen varmaan loppujen lopuksi ommellut Modan kaavoista.
  Samaa mieltä olen Käsityöstä, siinä lehdessä on sitä jotain!
  Irtonumeroiden ostelu on siksi mukavaa, että voi valita kuukausittain sen, joka eniten viehättää tai olla kokonaan ostamatta. Jälkimmäistä tapahtuu harvemmin..:)
  Ekaa kertaa muuten blogissasi ja heti kiinnosti!

  VastaaPoista
 14. Täällä vähän samanlaiset fiilikset. Virolainen Käsityö on tullut napattua mukaan muutaman kerran ja täytyy sanoa, että tykkään usein kovastikin sen ideoista. Osaavat irrotella oikein olan takaa ja myös heidän perinteiset ovat huimia.
  SK on siinä ja siinä, Novita oli pitkään aivan kauhea, nyt pientä piristymistä viime numerossa. Modassa ei aikoihin oikein mitään mitä olisi halunnut tehdä.
  Tavallaan sääli, mutta ulkolaisia lehtiä tulee hankittua; Rowania, Rebeccaa jne.
  Mielestäni blogien ja netin kautta löytyvät mallit ovat usein niin hyviä, että se vaikuttaa suoraan lehtien ostohaluihin.
  No huh, tulipa sepustettua, mielenkiintoinen aihe!

  VastaaPoista
 15. No sikäli kuin tiedän niin Burda julkaisee Verenaa. Siinä varmaan puree nostalgia (siis omassa päässä oleva nostalgia).

  VastaaPoista
 16. Ulkomaisia käsityölehtiä olen ostanut irtonumeroina ja kotimaisista postilaatikkoon kolahtaa Moda ja SK. Modan tilauksen lopettamista olen harkinnut pitkään eikä se eilen tullut uusin lehti sisältänyt minulle mitään... Pöh. Lehtiarkistoni on kunnioitusta herättävän kokoinen, että siellä kyllä on neulottavaa pitkäksi aikaa vaikken enää ikinä ostaisi uutta ohjetta tai lehteä :)

  VastaaPoista
 17. maijanmaja: Heipä hei, hauska tutustua! Olet varmaan jäljillä tuon tätimäisyyden suhteen. Kukapa sitä nyt haluaisi tätimäisyyttään erityisesti alleviivata.:) Joskus aikoinaan ompelin Modan kaavoilla, mutta ne olivat jotenkin tavattoman hankalia kokemuksia. Ehkä lannistuin liikaa, koska näistä uudemmista numeroista ihmiset ovat ommelleet ihan kivannäköisiä ja istuvia vaatteita. Tai sitten ne kaavat ovat vuosien saatossa kehittyneet; niitä on varmasti hyvinkin fiilattu, koska kieltämättä- kuten joku täällä jo sanoi - ne näyttävät vähän siltä, niin kuin samaa kaavaa kierrätettäisiin koko ajan.

  villiruusu: Rebecasta minäkin olen tykännyt, vaikka käytännön neulomukset ovat niistäkin vähissä. Se pitäisi oikeastaan saada lehtihyllylle napattavaksi, nytkään en ole edes muistanut, että voisi käydä nettisivuilta katsomassa onko lehti sen näköinen, että sen jaksaisi netistä tilata.

  -sanna-: Se Burda oli joskus kova sana. Senkin lehden arkistot ovat jokseenkin kattavat, vaikka olenkin harrastanut ompelulehtien osalta ankaraa karsintaa.:)

  Nasti: Alkaa tuntua, että käsityöharrastus alkaa vaatia monelta jo jonkinlaista arkistoalan pätevyyttä.:D Harmi, ettei uusin Moda iskenyt. Lähtölaskenta käynnissä siis sielläkin. Mutta eikös sulla ja mulla ja monella muullakin tämä lähestyvä kevätkausi muutenkin merkinnyt vähän sitä, etteivät kauden mallit ja lehdet oikein ota tulta? Että odotellaan lehtirintamalla sitä syksyä ja jos sittenkin vielä on "ei oo mulle mitään" olo, niin sitten pitää ihan oikeasti huolestua.

  VastaaPoista
 18. villaruusu: Hoo, näytän nimitelleeni sinua tuossa ylhäällä VILLIruusuksi. Asia kirkastui, kun kurkistin blogiisi. Siellä muuten tulollaan upeaa virkkausta!

  VastaaPoista
 19. Mulle ei tule tällä hetkellä yhen ainutta kässälehteä. Lehtiä vaivaa tällä hetkellä jokin tauti, jota on vähän vaikea määritellä. Jotenkin niissä kaikissa on niin samanlaisia vaatteita, niin neuleita kuin ompeluksiakin. Se "tämä on jo nähty" fiilis on jokaisessa. Vaatteet tehdään niin varman päälle ja keskivertomakuun että niistä puuttuu fiilis.

  Viron kässälehdessä suunnittelijat ovat muistaakseni kaikki virolaisia, ja mallit ovat monesti hyvinkin erikoisia keskivertomakuun verrattuna. Se tekee niistä mielenkiintoisia. Samalla mallit ammentavat polttoainenetta perinteistä, jolloin niihin tulee myös tarina, syvyys.

  Sitten jos kattoo esim. SK:n malleja, niin kuinka moni niistä on suomalainen? Musta SK:n kohdalla on vähän turha edes puhua suomalaisesta käsityölehdestä, niin moni malli on peräisin jostain muualta.

  Toisaalta mulla on nyt jonniinmoinen neuleuupumus, mikään ei kiinnosta, ei edes Ravelry.

  VastaaPoista
 20. Mä peruin vuodenvaihteessa loputkin lehteni eikä käsityölehtiä kanneta kotiin enää yhtäkään. Ja hyvä niin. Löydän niistä kuitenkin niin vähän toteutettavaa ja inspiraatiota saa "ilmaiseksi" netistäkin.

  VastaaPoista
 21. Mulle ei tule mitään käsityölehteä tilattuna, mutta irtonumeroita selaan Citarissa ja Prismassa. Jos löytyy joku kiva malli, niin sitten ostan sen lehden. Tykkään kans siitä eestiläisestä käsityölehdestä, koska eestiläisillä on ovelia juttuja. Suomalaiset käsityölehdet on niin tylsiä ja tavanomaisia.

  VastaaPoista
 22. En tilaa mitään.
  Mitä vermeisiin tulee, pää on täynnä malleja ja toteutan niitä fyysisten raamien puitteissa.
  Mutta Jeanne D´Arc Livingiä olen väijynyt aina tasaiseen tahtiin. Nyt täytyy löytää uudet väylät mistä sitä löytäisi sitten toisaalla. Ihan piankohta. Mutta Jeanne D´Arc on enempi sisustuksellinen julkaisu.

  VastaaPoista
 23. Villiruusu kuulostaisi aika hyvältä :) Kiva jos pidit näkemästäsi, vielä on muutama neliö tehtävä ennenkuin on valmista. Mutta hauskaa on ja se lienee homman ydin!

  VastaaPoista
 24. Soile: Jotenkin helpottaa, kun huomaa, miten samanlaiset fiilikset kaikilla tuntuu olevan. Mietin jo, mikä tauti minuun on iskenyt, kun mikään ei tunnu sytyttävän. Ei tosiaan niissä ulkomaisissakaan. Samanalaiseksi puuroksi on sohjoontunut kaikki. Mullakin on mennyt Ravelryn kanssa vehtaaminen aika vaatimattomaksi. Postit käyn kyllä katsomassa ja keskusteluryhmiä saatan lueskella, mutta enpä muista, milloin olisin ahneesti plärännyt siellä sivuja mallien ja toteustusideoiden toivossa. Toivottavasti tämä on väliaikaista: oma kyllästymiseni ja sinun neuleuupumuksesi. Sulla olikin kyllä sen kiekuran kanssa syksyllä ainakin sivusta katsottuna melkoinen voimanponnistus; saa siinä jo vähän uuvahtaakkin.

  Samma: Noin sen pitäisi mennä. Mulla vaan lehtihyllyllä usein tulee semmoinen ostamishalu; se on aika tärkeä rentoutumiskeino minulle, semmoinen lehti-nojatuoli-kahvikuppi-yhdistelmä. Vaikka olishan noita vanhojakin mitä vahdata. Uusilta saattaisivat tuntua - tai ainakin samanlaisilta kuin ne uudet.:)

  Hanna: Olishan se kiva saada jokin räväkkä kotimainen ja kotimaisin voimin toteutettu lehti. Vaan kuka sen riskin ottaisi?

  WeirdRockStar: Kyseinen lehti näyttää tulevan tänne meidän akateemiseen, minäkin olen siihen perehtynyt. Uusimmassa numerossa oli ihan hillittömän hienoja lastenhuoneita; täällä jo päässä raksuttaa. Ja just kannettiin miehen kanssa yhtä ruskeaa kaappia toisen ruskean viereen. Möllöttäkööt siinä nyt vierekkäin tummina ja antiikkiarvoaan täynnä. Saas nähdä, mitä niiden kanssa keksin vai keksinkö mitään. Sulla näytti siellä maalausurakka jatkuvan täydellä terällä.

  villaruusu: Hauskaa ja kivannäköistä - niillä pärjää jo aika pitkälle!

  VastaaPoista
 25. Juu ynseys vaivaa täällä... En jaksa aina edes katsoa tuota mikäsennimion? suuri käsityö tms. kaivoon vaan, varsinkin sen viimekertaisen Zimmermanin Surprise Baby-jakkujutun jälkeen. Vogueta tai mikäsenykyäänon? olen yrittänyt Stockmannilta useaan otteeseen aseella uhaten, mutta aina se on loppu... en jaksa. Luen teidän muiden blogeja, niistä mieli piristyy.

  VastaaPoista
 26. mokkakissa: Aseella uhaten? Eivätkä jätä sulle sivuun? Kylläpä siellä on uhkarohkeaa porukkaa!:D Joo, blogit on parhautta. Tekisi mieleni sellaista uusien blogien etsimispäivää - surffaisi vain läppäri sylissä niin kauan, että päässä jo humisisi. Tiedä mitä löytyisi.

  VastaaPoista
 27. Minä tilasin vuosi sitten SK:n ja Modan molemmat. Novitaa ostin varsinkin pari vuotta sitten paljon, mutta nyt ei kyllä sytytä välillä ollenkaan. Modakin on tosiaan vähän sellainen kahtiajakoinen: nyt on ollut tosi paljon numeroita, joissa ei varsinkaan ensiselaamisella ole mitään kivaa. Lisäksi vierastan Modan kaavoja, minusta ne ovat aikalailla sen mallisia kaikki läpeensä, että istuvat kyllä laihoille ja muodottomille, mutta eivät tällaisille, joilla ei ole mallin tikkuvartaloa. Sekin minua vierastuttaa, että Modassa on liki kaikki ompeluosaston jutut juhlavaatteita ja sitten arkivaatteet ovat oikein superARKIvaatteita, eli lököttäviä oloasuja, kuten uusimmassakin numerossa. :/ Minä ainakin kaipaisin eniten ihan tavallisia käyttövaatteita, en aina jotain viimeisimmän muodin mukaisia juhlahepeneitä!

  SK:sta tykkään paljon, tosin siinäkin on pari uusinta ollut vähän valjuja. Mutta siinä kuten monessa muussakin lehdessä olen huomannut sen, että useampi selauskerta yleensä nostaa esiin ihan eri lailla malleja. Osaksi omat tarpeet (ja makukin) muuttuvat koko ajan, ja siksi noin käy. Vaikka nyt on ollutkin mielenkiinnottomia numeroita, haluan silti jatkaa tilauksia, sillä jo muutaman vuoden perästä nykynumerot ovat niitä ihania vanhoja lehtiä (joita tosiaankin on kiva selata)! Minulla ei ole omaa lehtivarastoa vielä kertynyt, joten senkin takia tilaan noita. Äitilläni on valtava lehtivarasto (hänelle on tullut SK kai liki alusta asti) ja siellä pääsen selailutaivaiseen, mutta omakin olisi niin ihana! SK:tä pitemmän ajan seuranneena tulee muuten mieleen, että lehdellä oli todellinen alamaakausi 2000-luvun vaihteen tienoilla. Silloin lehdissä oli ihan hirveitä malleja eikä koskaan mitään toteuttamiskelpoista, ja äidillänikin oli tilaus katkolla silloin kauan. Nyt lehti on petraantunut taas ihan huimasti ja etenkin viime kesästä pari vuotta taaksepäin se oli aivan mahtava!

  Viron Käsityö-lehti on kyllä todellakin erilainen, lähestyy kaikkea niin eri näkökulmasta että sitä katsellessa tulee aina ilotulitusmainen sarja ahaa-elämyksiä ja ideoita! Mutta silti malleissa on jotain, joka hiukan aina tökkii, enkä ole siksi ostanut yhtään lehteä. Jotenkin malleista on aina puuttunut se käyttökelpoisuus omaan käyttööni. Mutta artikkeleita ihailen todellakin ja usein olen niiden takia meinannut lehden ostaa. Ehdottomasti artikkeleita saisi olla enemmän!

  VastaaPoista
 28. ... joo ja kuule reisille meni koko rojekti... &#½*tana sentäs!
  Avaudun myöhemmin mutta ?%&"¤#½ ja vähäsen %&+½§´* kuitiski.

  Ja täältä hevonkorvesta en löytänyt uusinta Jeannea. KATKERUUS! Lastenhuoneita?!? KATKERUUS!

  VastaaPoista
 29. Tähtitomu: SK on kyllä päälle päin pirteän näköinen; viiseimmimmän kansikin on minusta värikylläisyydessään houkuttava. Mutta olen koittanut olla karskina lehtihyllyllä ja ostaa vain sellaisia, joissa olisi enemmän kuin yksi toteutettava malli. Uusimmasta bongasin ne nappityynyt, mutta en silti ostanut. SK:n kaavavaattet ovat paremman näköisiä kuin Modassa; taitavat olla usein jotain hollantilaista (?) perua. Ompeluharrastukseni on kuitenkin ollut viime vuosina niin vähäistä, etten ole kaavojen takia lehtiä oikeastaan ostellut. En tajua, miten saisin potkua ompeluintooni! Viron lehdestä en ole toteuttanut mitään oikeastaan sen takia, koska monet ovat moittineet ohjeita suurpiirteisiksi. Olen ajatellut, että niihin pitää sitten oikein ajalla paneutua, kun into iskee. Mutta kyllä se pelkkä ispiraatiokin on tärkeää; siksi lehdet, lehtipinot ja - varastot ovat lähes elintärkeitä!:D

  WeirdRockStar: No jopas vastustaa! Latteuksiin mennäkseni: jospa kaikki näyttäisi yön jäljiltä paremmalta?:D Jos et Jeannea löydä ja tulee hätä, voin katsoa täältä onko hyllyssä vielä yhtään ja laitetaan posti kulkemaan. Just a word.

  VastaaPoista
 30. Sanainen noteerattu, kiitos.

  Kaappihan on vallan kuin marja. Eikä siihen mennyt kuin... 6 kerrosta eilisen illan aikana. Siitä tuli koruloota.

  VastaaPoista
 31. Mielenkiintoinen keskusteluaihe. Ja synnytti kyllä syvällistä pohdintaa ..

  Itselleni ei myöskään tule mitään käsityölehtiä. Ei niin, että olisin kranttu, ostan kyllä aina irtonumeroita jos joku kiinnostaa. Ehkä syynä on se, että olen enemmän kirjaihminen: ne ovat helpompia lueskella (sohvalla maatessa) ja näyttävät paremmilta kirjahyllyssä kuin epämääräiset lehtikasat ja -kotelot..

  VastaaPoista
 32. WeirdRockStar: Sitkeä sissi, se sinä olet.

  Käsityönopettaja: Jos nimierkkisi on myös ammattisi, voisi kuvitella, että hankittua tulee kaikenlaista - ihan luvalla, onhan se ns. ammattikirjallisuutta.:D

  VastaaPoista
 33. Tulee nää kotimaiset, ostan saksalaiset mitä saan käsiini, tilaan netistä Rebeccaa ja Phildarin lehtiä. Eniten toteutukseen/muunteluun pääsee Sandran mallit, Verena on valitettavasti Burdalle myynnin myötä menettänyt mallien käyttökelpoisuudessa.
  Haastavimpana ja mielenkiintoisimpana pidän kuitenkin japanilaisia lehtiä/kirjoja. Kieltä en yhtään osaa, mutta ohjeethan onkin piirroksin!
  Ei kun osaanhan, silmukkaa merkkaa kolmilaatikkoinen pikkulipasto! Virkkuuseenkin olen hurahtanut ihan eri malliin kuin ennen. Suosittelen neuleryytymiseen uusia haasteita japanialaisittain, Etsystä ja Yesasialta on helppo tilata. Japanin Amazonilla on kovat postimaksut, mutta nopein toimitus!

  VastaaPoista
 34. villamokka: Kiitos vinkeistä! Kovat aseet saattavat tosiaan olla tarpeen. Ja muistin samalla, että mullahan on yksi japanin kirja. Tilasin talvella etsystä kokeeksi, kun perustin paypalin ja pitihän sitä testata. kaivelenpa sen esiin!:)

  VastaaPoista