25.3.2011

happy happy joy joy

Kun en muutakaan keksinyt, virkkasin vanhoille puuhengareille vähän kevätmekkoja. Joutessani. Suurempia oivalluksia odotellessa. Saisivat pitää kiirettä; täällä alkaa olla tylsää.


Silitettävää näyttäisi olevan. Jos en muuta keksi. Ohje hengareihin löytyy täältä.

Edit. Unohtui mainita, että virkkasin kotoa löytyvistä aika ohkaisista puuvillalangoista koukulla 3,5. Jouduin tekemään 20 silmukkaa enemmän kuin Tif ohjeessaan neuvoo. Vaikka kaikissa hangareissa on sama 85 silmukkaa, noiden muodostuvien pylpyröiden (simpukoiden) määrä hengareissa vaihtelee. Sormipelillä mentiin. Silmukoita olisi voinut olla enemmänkin, jouduin hiukan taistelemaan saadakseni hengarit virkkuun sisään, mutta puuvillan venähtävän luonteen huomioonottaen tappelu saattoi kannattaa. Ja minun hengareissani ei ole nurja puoli päällä kuten ohjeessa.

24 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit niistä tuli! taidankin kaivella ohhjeen esille. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Nyt meni immeinen hiljaiseksi. Siis tuolla alla on niitä kamalia puurimahenkareita?
  Aivan käsittämättömän kauniita päällisiä! Virkkasitko ne ensin pussiin ja sitten tappelit henkarit sisään vai virkkasitko suoraan kapuloihin?
  Ehkä sittenkin treenaan vasenkätistä virkkausta...
  siis todella kauniita henkareita!

  VastaaPoista
 3. Voi että on kauniita, kerrassaan suloisia. Eihän noihin raaski ripustaa kuin ehkä sellaisen spagettiolkaimellisen topin tai mekkosen ;) Ja minimalismista viis, nuo virkkausjutut tuolla alempana on tosi kivat, paitaan vain kiinni. Hankin omaksi sen virkkauskirjan ja oli ihan kiva, täällä meidän kirjastossa ei ole juuri mitään uusia kivoja käsityökirjoja :(

  VastaaPoista
 4. Rva Pioni: Oli tosi nopea ja helppo ohje!

  WeirdRockStar: Ohje on kuvien alla ja löytyy myös Dottie Angel-blogin sivupalkista nimellä Happy Hangers. On ihan käsittämättömän helppo. Itse asiassa ajattelin sun kättäsi kun pistelin töihden jälkeen hujauksessa kolmannen hengarin kasaan. Että saattaisi onnistua. Ei ole pitkäaikainen rasitus. Ensin virkataan molemmille puolille tuommoiset "kylkiosat" ja sitten ne yhdistetään kiinteillä silmukoilla yhteen jollakin tehostevärillä. Hengari pistetään sisään viime tingoissa eli silloin kun vielä mahtuu. Loppu onkin hanurista. Eli kappaleiden kiinnitääminen tehostevärillä hengarin ollessa jo syntyvän "pussin" sisällä on homman tylsin kohta. Siinä saa vähän irvistää ja tarvinnee molempia handuja. Jos et sitten virkkaa niin isoa pussukkaa, että systeemi on löysä eikä tarvi kiristää työtä äärimmilleen - kuten minä jouduin - saadaksesi hengarin sisään.

  VastaaPoista
 5. Kirsikka: Joo ei näitä kaappiin raaski. Pitää kehitellä jotain pientä sievää niihin roikuskelemaan.:)

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän suloiset henkarit♥ ja kiitos kivasta linkistä :) Aurinkoista lauantaita sinulle!

  VastaaPoista
 7. todellakin happy happy joy joy! nätit ku mitkä. mutta mistäs tommosia henkareita sitten löytäis? eihän niitä oo missään.

  VastaaPoista
 8. Heidi: Auringonpaistetta ja kevätfiilistä myös sinulle!

  Soile: Sepä se. Ei mullakaan ole kuin nuo kolme. Pitäisi vinkata jollekkin kauppiaalle; saattaisi tulla yllätävä menekki.

  VastaaPoista
 9. Voi röhmylä. Oon tainnut heittää pois kaikki nuo vanhanaikaiset henkarit. Joudun siis vain kadehtimaan sinun omiasi.

  VastaaPoista
 10. No täällä on jo kaikki ylistyssanat sanottu mutta yhdynpä minäkin kuoroon; Suloisia!

  VastaaPoista
 11. Ellimelli: Voi röhmylä totisesti! Olisit voinut myydä ne. Mulla ainakin olisi kiinnostanut.:)

  AnniKainen: Kevättä rinnoissa täällä. Saapa nähdä, kauanko tällä pastellisella teemalla porskutellaan.:)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania! Mie oon joskus katsonut tuota ohjetta sillä silmällä, mutta eipä mulla enää ole tuollaisia henkareita. Laitoin joskus menemään, kun ei niiden päällä tahtonut pysyä mikään, kun olivat niin olemattomia. Jos kävis mummin henkareita koristelemassa keväällä :D

  VastaaPoista
 13. Hepsi: Kyllä ne ovat söötit!;)

  Tess: Sun mummullako on? Onnen myyrä olet!

  VastaaPoista
 14. Emma: Noihin ei ihan kehtaa virttynyttä trikoopaitaa ripustaa. Asettavat turhan kovia paineita garderoobille, peijakkaat!:)

  VastaaPoista
 15. Onpas suloiset henkarit! Nuo kaipaisivat jonkun henkäyksenohuen pitsiunelman ylleen tai jotain... ;)

  VastaaPoista
 16. Iinu: Pitää kaivautua vaatehuoneen uumeniin löytöretkille.:)

  VastaaPoista
 17. Kivasti tuunatut hengarit. Kannattaa siis tylsistyä välillä. Raaskiiko noihin nyt mitään enää laittaakkaan ;o)

  VastaaPoista
 18. Hanna: No joo, noin ne roikkuu tuolla näkösällä ihan ilman vaatteita. Eli siis alasti.:D

  VastaaPoista
 19. Oioioioi miten somat:) Viime kesänä löysin vintin kätköistä ison pussillisen tylsän puunvärisiä verhorenkaita, joissa roikkuu nipsutin. Paras ja ainoa anoppini oli arvannut, että vielä niille käyttöä tulee. Virkkasin erivärisillä puuvillalangoilla renkaat piiloon ja niistä tuli aivan ihania. Samalla sain kulutettua niitä pienenpieniä lankanyttyröitä, joita ei sielu anna periksi ihan vain pois heittää :)

  VastaaPoista
 20. Tindiska: Kuulostaapa herkulliselta ratkaisulta! Tässähän ihan rupeaa tekemään mieli sellaisia renkaita..:)

  VastaaPoista