12.3.2011

Astioiden väärinkäyttöä


On tullut koluttua kiitettävästi kaiken maailman kirpputorien nurkkia. Olen hamstrannut varsinkin astioita, tarkoituksenani kokeilla mitä niistä saa liiman kanssa aikaiseksi. Yllätyksekseni parittomat kahvikupit ja yksittäiset - jopa kolhiintuneet - lautaset ovat kovissa hinnoissa. Kysyntää näyttää olevan. Ilmeisesti uiskentelen aika tavalla massan mukana, koska kaikki se, mitä etsin, on jo ostettu tai hinnoiteltu käsittämättömän ylös. Minua tärppäsi vasta naapurikunnan puolella; sieltä sain hyvän kasan kahvikuppeja, lautasia ja jopa maljakon - alle kolmen euron yhteishintaan. Sillä hinnalla uskaltaa ryhtyä askartelukokeiluihin; meni syteen tai saveen.


Kerrosvati on koottu liimaamalla kolme lautasta, kahvikuppi ja yksi kantensa hukannut sokeriastia yhteen. Jos joku kauhistelee, että nyt se hullu on pilannut yhden Arabian Ali-lautasen kokeilullaan, niin ei hätää. Tuo keskimmäinen, sinivalkoinen Ali on pohjasta todella huonossa kunnossa. Rikki ja kolhuilla. Ihan sopivaa testiryhmää siis.


Ja arvatkaas mitä? Tämä touhu ei mennyt paskarteluksi. Tämä tulee käyttöön. Korujakohan siihen latoisi vai mitä?

24 kommenttia:

 1. Kekseliäs idea! Kyllähän tuossa kelpaa tarjoilla vaikka pikkuleivät tai karkit kun on kemujen aika. Tai hedelmävadiksi, omat hedelmät omaan kerrokseen (en nyt oikein hahmota tuota kokoa, mitä siihen oikeasti mahtuisi..) Koruille varmasti hyvä kans. Nam! Menee omaan idea-arkistoon!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana!
  Tuohon voisi laittaa koristeltuja muffineja tai vanhanajan pikkuleipiä tarjolle kahvipöytään. :)

  VastaaPoista
 3. Wau, upea idea!

  Kun olis energiaa, intoa ja silmää askarrella tuollaisia. Itsellä tulis (ehkä) käytettyä hiukan eri tyylisiä astioita, jolloin niille olis käyttöä kyllä ehdottomasti ja sopisivat meidän eri pari astioihin :D

  VastaaPoista
 4. vautsi, ihana idea! :) kyllä tuohon ihan mielellään pikkuleipiäkin laittaisi tarjolle.

  VastaaPoista
 5. Ensin pelästyin, että mitäs siellä nyt oikein touhuat, mutta toihan on hieno! Koruvati - sellainen tästä huushollista ainakin puuttuu...

  VastaaPoista
 6. Hei, tämähän on hieno! Laita leivoksia... pieniä, makeita, koreita.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Tää kiittää ideasta, jos vaikka joskus tekis samanmoisen.

  VastaaPoista
 8. Kaikille yhteisesti: Idea ei ole minun, vaan olen nähnyt liimaamalla koottuja ihanuuksia joissakin blogeissa ja askartelukirjoissa. Mutta kokemus oli sen verran kannustava ja toteutus helppoa, että uskallan suositella kaikille, jotka innostuivat. Käytin Biltemasta hankittua kaksoiskomponenttiliimaa ja hioin astoiden liittymäpintoja (kuppien reunat, lautasia en ruvennut naarmuttamaan) hiukan hiomapaperilla ennen liimausta.

  VastaaPoista
 9. Eihän tämä nyt mmitään väärinkäyttöä ole, oikeinkäyttöä! Tuohon ylimmäiseksi vielä pikkukahvikippo, johon vai laittaa pienimmät naposteltavat?

  VastaaPoista
 10. Zelda: Ei siinä ole kuin yksi vika: näitä on kiva tehdä. Voisi ruveta väsäämään ihan urakalla. Mutta monta tämmöistä - mihin ne mahtuvat?

  Soile: Mietin sitä, mutta se vaatisi oikein soman kahvikupin ja somaa minulla ei vielä ole. Katsellaan, sano lääkäri.

  VastaaPoista
 11. On kyllä niin totta että täkäläisillä kirppareilla on vanhojen astioiden hinnat huipussaan. Kontissa maksaa lasiastiat välillä enemmän kuin antiikkimessuilla... Joskus tekisi mieli mennä kysymään paikan hinnoitteluperiaatteista. No joo, riittää valitus. Mutta hieno kerrosvati tuli! :)

  VastaaPoista
 12. Jutta: En tiedä, maksaako joku ihan oikeasti sen hinnan, mitä pyydetään. Mutta näyttää siellä tavara vaihtuvankin. Laitoin saman antiikkimessuilla merkille; kirppuritorihinnoissa siellä oltiin.:)

  VastaaPoista
 13. Olet siis laajentanut luovuusreviiriàsi! Hieno homma. Onkos kesàllà pikkuleipàkutsut tiedossa?

  VastaaPoista
 14. Lissu: Jaa-a, laitetaanpa vinkki korvan taka. Kunnon kalaasit saattaisivat tarvita näyttävämmän tarjoiluastian, ainakin isomman. Ehtiihän tässä askarrella..

  VastaaPoista
 15. Ihan tositosi hieno!! Olen haaveillut samanmoisesta, mutta lasilautasten kera. Ihan ei ole vain tarpeeksi hyviä koossa. Nyt vain kunnon kekkerit pystyyn ja pöytäkoreaksi :)

  VastaaPoista
 16. Kaunista väärinkäyttöä :) Samoin ajatuksin olen minäkin lautasia ja laseja kirpparilla vilkuillut, mutta enpä ole vielä löytänyt sopivia yksilöitä. Ja oman tilansahan tuollaisen säilyttäminenkin vaatii. Ja totta tosiaan, kauniita astioita ei välttämättä enää irtoa kirppareiltakaan ihan halvalla, ''halvasta'' arabiasta on ihan turha haaveillakaan täällä päin.

  VastaaPoista
 17. Tämähän oli oiva idea.Hankin superliimaa pari viikkoa sitten, nyt voikin testata.

  VastaaPoista
 18. Hulppea! Eikös tuollaisesta kuuluisi tarjoilla sen seitsemän sortin pikkuleipiä ;)

  VastaaPoista
 19. Marenkeja ja macaroneja!

  Sain yhteyden tiedon valtatielle, joten kuulet minusta lähiaikoina. KIITOS!

  VastaaPoista
 20. Sini: Minäkin mietin lasitavaraa, mutta se on vielä kokeilematta. Tiedä jospa vielä joskus!

  Kirsikka: Tästä tuli tarkoituksella hiukan "matala", jotta astia mahtuisi moneen paikkaan. Nyt on ihan kaunis tuossa tasolla, tavaraa on alkanut jo kertyä lautasille.:)

  Jasmiina: Kiitos!

  pikkujutut: No niin, ei kun tehdas pystyyn!:D

  Emma: No niin kait pitäisi. Leivontahommiin, siis!

  WeirdRockStar: Macaronet olisivatkin ihania tuossa! Juu, osaiskohan niitä tehdä itse.. Ovat kaupassa aika arvokkaita..

  VastaaPoista
 21. Jos osaa tehdä marenkeja, osaa melko varmana tehdä macaroneja. Ne eivät kylläkään munattomia ole. Macaronet vain tarvitsevat mielen tyyneyttä valkuaisten ikäännyttämiseen.

  VastaaPoista
 22. WeirdRockStar: Mielen tyyneyttä? Kuulostaa ohjeen hankalimmalta osalta.:)

  VastaaPoista