14.2.2011

Rotestilaulu


se se vaan on sillä lailla
että tässäki hommassa
sitä on paljon mälsää
ei sitä osaa edes perusmatematiikkaa enää
vaikka kirjat on luettu ja kouluja käyty ja hyvin
sitä luulee olevansa vaikka mitä
vaikka ei oo ku yks hemmetinmoinen sössö vaan
jakaa nyt 66 silmukkaa neljälle puikolle niin
että jokaisella on 22
ja sitte ihmettelee kun sukasta tulee aika leveä
että lapiolle lämmitin, juu

ja tällä neulojalla on niin huono näkö
ettei se erota silmukkaa kohta toisesta
hulluutta yrittää mitään ohuella langalla ja kakkosen puikoilla
että onko järkeä neuloa sitten pitsiä sukkaan
niin tiukkaan kun kykenee
ei puikko mahdu tekemään kavennuksia, ei onnistu ssk ei k2tog
paitsi hitaasti irvistelemällä
ja sitte vielä huomaa neuloneensa lapiolle

että ei tarttis tulla sukkien ihan silmille hyppimään

PS. Originaali Rotestilaulu täällä. Enkä ottanut kuvia sukista, koska joo, purin varteen asti ja nyt tarttee taas hiukka lepoa kaikista sukkiin liittyvistä asioista. Jokohan se mun vihreä Nepal kohta tulisi...

27 kommenttia:

 1. Joo, rotestilaulu lähtis täältäkin. Aihe vain toinen.

  En mäkään kyllä ymmärrä, miten se luetun ymmärtäminen on toisinaan niin tavattoman vaikeaa. Mäkin etsin yhdestä neuleohjeesta errataa ympäri nettiä pari iltaa, mutta huomasin sitten, että errataa oli omassa päässä...

  VastaaPoista
 2. Kyllä se kohta tulee, tänään kävin ja huomiselle odotellaan.

  Vaihda ne kakspuoloset ja vaikka kolmipuolosiin? Ihan hienot sukat tulee numeroakin paksummalla langalla, usko vaan. Ei tartte sitten protesti-lauluja kirjoitella ja verenpainetta nostaa.

  VastaaPoista
 3. Solveig: En tiedä, onko vika monitehojen puutteessa vai päässä, mutta joka kierroksella saan eri silmukkaluvun. Ja kun vähentelin kantapään jälkeen silmukoita, en jatkanut 66:n silmukkaan vaan rupesin posttelemaan suoraa jo 88:sta. Kyllä pitää olla pöljä! Tsemppiä sinne! Laitetaanko väsymyksen piikkiin tämä..?

  Soile: Mulla on ne kakkoset sen takia kun yritän nyt neuloa niin tiukkaa sukkaan kuin pystyn. Ettei kato niitä reikiä. Kyllä pitää vissiin ne monitehot hommata..

  VastaaPoista
 4. Nepalia kolmosen puikoilla? Tulee varmasti tiiviit sukat. Ota vaan paksumpaa lankaa. Ja osta kaupasta ohuemmat sukat. Ei tämä saa olla tervanjuontia tämä homma!

  VastaaPoista
 5. Meillä on jo vitsi mun kakkosella jakaminen. Koko syksyn tein tosi noloja kakkosmokia, vaikeemmat laskut kyl täsmäs...
  Mut tänään tahdon toivottaa Sinulle: Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 6. Siellä on ihan selvästi aihetta rotestilauluun :)

  Saako kysyä mikä tai mistä se sinun sukkaohje on? Meille nimittäin tuli kirjastoon suomalainen versio Cookie A:n Sock Innovation kirjasta eli Suloisimmat sukat. Kirjassa oli tosi paljon käännösvirheitä ja sitten kun tuli korjauslista, siinäkin oli tulkinnanvaraisia vinkkejä. Kustantaja veti kirjan markkinoilta ja hyvä niin. En ymmärrä miten tuollainen käännös on ylipäätään päässyt läpi. Kustantaja lähetti uuden käännöksen ja se vaikutti paremmalta mutta jotenkin meni usko siihen kirjaan. Harmi kun se on niin hyvä muuten. No ehkä se englanninkielinen versio toimii.

  Minäkin neulon nyt yhtä kaarroketakkia ja jos teen yläosan ohjeen mukaan, siitä tulee valtava. Siis uskonpuute vaivaa täälläkin.

  VastaaPoista
 7. No mulla on nyt monitehot ja kyllä kannatti: ei säre päätä, ei tipu silmukat. Hengitä syvään ja laske kymmeneen, kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 8. Noita päiviä on itse kullakin :-)

  VastaaPoista
 9. Tulee, tulee se kohta! Se Nepal. Sillä vain on ollut ongelmia, lähettäjä ei ollut muistanut pistää postiin, ja vasta kun hätisteltiin, siellä hoksattiin, että ai, se pitää lähettääkin kun on kerta luvattu ja maksu saatu...

  VastaaPoista
 10. Joskus on vaan niin, että mikään ei onnistu! Silloin pitää nostaa jalat pöydälle ja olla vaan. Hetken päästä, ehkäpä seuraava päivänä, homma luistaa jo paremmin!

  Hurjan ohutta lankaa sulla kyllä... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. kaisa: Kyllä minä aion neuloa nämä sukat, ei puhettakaan mistään muusta. On vain alusta lähtien ollut kaikenlaista säätöä ja tylsyyttä, ja nyt sitten kun yritän neuloa tosi tiukalla käsialalla, niinmeinaa mennä hankalaksi niin näön kuin tuon pitsikohdankin kanssa. Lanka on niin tiukalla, etten meinaa saada enää silmukkaa nostetuksi puikolle. Onneksi pitsissä ei ole kuin 15 silmukkaa tuo leveys eikä silmukoiden yhteen neulomisiakaan ole koko rivillä, muuten lähtisi järki.

  Mammutti: Mulla on tullut niin törkeitä mokia, etten tajua. Piti tosiaan vähennellä kantapään jälkeen silmukoita 66:n asti; meikä lopetti jo 88:n jälkeen, hohhoikaa. Aikas leveät sukat! Ja mä olen sentäs lukenut matematiikkaa yliopistossakin!:DDD

  AnniKainen: Neulon kyseisestä kirjasta (lontoota se kieli) Kai-Mei-sukkia Cascaden Heritagesta. Errataa on siihenkin, mutta minusta näyttää että tässä mun painoksessa virheet olisivat korjatut. Eli vikaa vain ja ainoastaan minussa - valitettavasti.

  -sanna-: No jos sinäkin jo lakkasit taistelemasta monitehoja vastaan, niin kait minäkin voisin luovuttaa. Pitäisi vain saada rahaa; eikös ne ole kamalan kalliita semmoiset?

  Kottby: Niin on, mutta periksi ei anneta. Ei, vaikka sukat valmistuisivat vasta jouluksi tai eläkeikään mennessä, mutta valmistuvat ne.

  Meflen: Haa! Teitin firmasta tulikin just tekstiviestiä, että nyt ois! Pitää ruveta palauttelemaan mieliin, että mitä mulla olikaan siitä oikein tekeillä.:D Toisaalta nyt olisi kyllä hyvä raivo päällänsä tässä sukka-asiassa..

  Nonna: Jos joskus aion neuloa tämmöisellä 2,0 puikkokoolla mitään lapasta, pipoa tai myssyä isompaan, niin saa tilata piipaa-auton. Kiitos tsempistä!

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä! On niin tuttu tunne...

  VastaaPoista
 13. " että ei tarttis tulla sukkien ihan silmille hyppimään" No eipä; niskuroijat viedään saunan taakse ja . . . puretaan. Tsemppivä!

  VastaaPoista
 14. Olis kyllä ollut aihetta rotestilauluun täälläkin, ja tasan samasta aiheesta. Mulla oli 16 silmukkaa 3 1/2 puikoilla ja kantapäätä lapiolle tulossa! Kaksi kertaa meni purkuun kun kiilakavennukset olis loppuneet ehkä noin 5 senttiä varpaiden jälkeen. Kolmas kerta sitten onnistui, joku roti sentään...

  VastaaPoista
 15. Katri: Kiitos, kyllä täällä ehkä edetään, mutta h-i-t-a-a-s-t-i.

  Mari: Purettu on. Voi juutas, että otti hermoon, kun tämmöinen henkäyksen ohut lanka on kuitenkin aika hidas neulottava. Ja on jo aloitettukkin ja koitetaan nyt jakaa se 66 silmukkaa vähän fiksummin neljälle puikolle.

  helena: Voi surkia! Mulla loppu tosiaan kiilakavennukset aika pian, kun en vähentänyt silmukoita sinne minne piti. Sitten ihmetelein, että kun kuvissa Kai-Mein pitsikuvio yltää muilla varpaisiin ja minulla se kurvasi jalkapöydän yli aika pian kantapään jälkeen. Ja se leveys - voi mahoton! Oikeastaan nyt jo naurattaa. Miten mä en nähnyt sitä heti? Pospttelin vaan menemään ja kiristelin silmukoita.:DDD

  VastaaPoista
 16. Siis ihana rotestilaulu! Olen kokenut silmukoiden luonnissa ihan samaa, lapiolle sukkaa aloittanut ja sitten purkanut. Olisinpa osannut rotestilaulun laulaa, niin ei olisi harmittanut alusta aloittaa...

  VastaaPoista
 17. anja: Aina se auttaa, kun täällä vähän purnaa ja nillittää. Sen jälkeen voi sitten taas jatkaa - purkamista vaikka.:)

  VastaaPoista
 18. Hih! Joskus on juu niin vaikea ymmärtää, mitä ohjeessa oikeesti lukee. =)

  VastaaPoista
 19. Hepsi: Niin se näemmä on. tai sitten sitä on olevinaan niin viisas, että mennä posottaa vaan. Ja metsäänhän se menee!

  VastaaPoista
 20. Jospas kokeilisit pellistà hitsata tiiviin tiiviit sukat. Tààllà vàhàn naureskellaan ihan tavallisen Nallen ja kolmosen puikkojen, ihan tavallista sukkaa tikutellessa. Mutta eipà sitten synnykààn moisia rotestilauluja. Heh!!

  VastaaPoista
 21. Lissu: Sitä täälläkin ihmeteltiin välissä, että miksi, oi miksi en ruvennut neulomaan paksukaista nimeltä Nalle. Mutta sitten muistin, että onhan minulla niitä. Anoppi neuloo Nallesta sukkia ja ainakin hänen käsialallaan niistä tulee aika pian hillitöntä nyppymerta. Auttaisikohan tiukempi käsiala niissäkin? Tiukkaa nimittäin neulotaan täällä; tavoitteena neuloa peltiä.:D

  VastaaPoista
 22. Mulla oli myös puikot ristissä ja silmukat kateissa eilen, joten päätin heti aamusta kantaa kaikki lankani koreissa pihalle tuulettumaan - pakkasta on -30 astetta, oppivatpahan olemaan:D

  VastaaPoista
 23. Tindiska: No vaan siellähän ne on rajut otteet!:D

  VastaaPoista
 24. Lainasin kyseisen kirjan suomenkielisenä kirjastosta. Siinähän on hienoja kimurantteja malleja. Mietin yhden kokeilemista, kun sukkalankoja on tullut koottua. Mutta jos tuo rupiaakin hyppimään silmille... Voin hyvin kuvitella. Ja mietityttää tuo mitä Annikainen sanoi.

  VastaaPoista
 25. luminen: Sitä on tietysti kiusallista tunnustaa, mutta saattaappi olla niin, että suurin syy ongelmiini on se, etten ole halunnut hankkia moniteholaseja. Huonosti näkyy. Ja kun tiukkaa yritän neuloa (kun sukkaa kuulemma tiukasti neulotaan), niin ei meinaa nähdä, missä se puikon mentävä tila tiukassa silmukassa oikein on. Ja muutakin pöljäilyä tietysti on tullut tehtyä. Niin, se suomennos. Siinä on virheitä, niin ne väittävät. Taidat löytää Ravelrystä Suomalaisten neulojien ryhmästä oikein oman ketjun aiheelle. Sieltä kannattaa katsoa, olisivatko muut neulojat jo päivittäneet sinne korjauksia tai muuta tietoa mallista, josta ajattelit aloittaa. Ja Interveawen sivuilla on englanninkielisen version errataa. Hyvällä tsägällä löydät sieltä sivun-pari englanninkielistä ohjetta suomenkielisen ohjeen tueksi. Siellä näkyy tosiaan koko sivu, jossa virheitä on. Ei muuta kuin yrittämään!

  VastaaPoista
 26. Toissapäivänä kävin monitehot tilaamassa. Että siinä jamassa ollaan täälläkin.

  VastaaPoista
 27. Pikkusisko: Noinko ovat asiat siellä sinullakin? (syvä huokaus) Viimeksi eilen minulle ylistettiin moniteholasien iloja ja kateellisena kuuntelin. Tarvitsen paljon ohennuksia ja kaikenlaista kierosilmäisten fiilausta linsseihin, se on aika iso rahareikä. Kait se on joku säästöpossu perustettava; tämä siristely taitaa tietää vain ryppyjä.:) Annahan sitten kommenttia, onko hyvät lasit! Monitehopostaus!

  VastaaPoista