26.2.2011

Asiaa blogista

Muuttolintunen, Lissu, myönsi blogissaan The Goergeus Blogger - pystin alueellisin termein ilmaistuna Oulun koulukunnalle, kuten hän meitä täällä Pohjolan valkoisessa kaupungissa asuvia yhteisnimellä nimittää. Kiitän Lissua kauniisti omasta puolestani ja olen varsin ilahtunut, sillä blogini on viime aikoina kärsinyt jonkinlaisesta vetämättömyyden taudista. Mukava, että joku siellä vielä jaksaa roikkua mukana. Kyseinen blogipalkinto on kuitenkin sikäli kiusallinen, että siihen näyttää liittyvän joukko asiallisia kysymyksiä, joihin ilmeisesti odotetaan asiallisia vastauksia. Yleensähän minä olen jollakin tapaa venkoillut näissä blogihaasteissa ja -palkinnoissa; tällä kertaa yritän poliittisesti tiukan korrektia linjaa.

Milloin aloitit blogisi?

- Ensimmäinen postaus taitaa olla huhtikuun lopusta 2009. Muistan kouhkanneeni myyrästä, joka oli lievästi sanottuna perso. Söi kukkasipulini ja kaupan päälle varret ja kukat niistä, jotka olivat sille asteelle ennättäneet kasvaa. Vieläkin kismittää.

Mikä sai sinut aloittamaan blogisi pidon?

- Olin äitiyslomalla ja taisin kaivata kipeästi jotakin kontaktia ulkopuoliseen maailmaan. Tuntui vain yhtenä aamuna, että nyt lähtee. Tai sitten halusin huutaa koko maailmalle siitä myyrästä. Olin toki seurannut blogeja - lähinnä neuleblogeja - jo jostain vuodesta 2006/2007 ja liittynyt Sannan tsemppaamana Ravelryynkin 2008. Kun oli sinne tottunut dokumentoimaan valmiit neuletyönsä, ei kynnys lähteä tekemään samaa blogin puolella ollut järin korkea. Ujostutti kyllä ihan kauheasti.


Mitä käsittelet blogissasi?

- Idea kait oli käsitellä kaikkea sitä, mitä täällä kotona valmistuu. Ompelua, virkkausta, neuleita, remonttia ja pihahommia. Sellaista kotona viihtyvän ihmisen hommaa. Omaa arkeani, niin kuin blogin nimikin sanoo.

Mikä tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

- Ei kait tässä ole mitään erityistä. Tärkeä se on tietysti itselleni; sen huomaa ainakin silloin, kun miettii bloginsa lopettamista. Tämä on vähän kuin hyvämuistinen kaveri, jonkinlainen päiväkirja elämästä tai ainakin joistakin sen osasista. Erityinen blogini tuntuu olevan myös teollisuudenhaaralle, jota voisi nimittää aikuisviihteeksi. Näiden kohta kahden vuoden aikana olen saanut aivan riittämiin mielenkiintoa siltä suunnalta. Jos joku on joskus miettinyt, miksi minun blogissani kommentointi on niin monen mutkan takana, niin siksi, että tarkistan mieluusti kommentit ja poistan asiattomat, etteivät ne revähdä silmillenne siellä kommenttiboksissa.


Miten haluaisit blogiasi muuttaa?

- Olen kokematon teknisten nippeleiden kanssa. Haluaisin osata tehdä kuvakollaaseja ja pelata kuvapuolen kanssa muutenkin paremmin. Haluaisin ylipäänsä oppia kuvaamaan. Varsinainen "pulma" lienee kuitenkin se, että usein tuntuu naurettavalta pitää blogia, jonka varsinainen idea on esitellä valmistuneita käsitöitä, kun niitä valmistuu niin hitaasti. Jos esittelisin vain valmista, ei tulisi montaa postausta vuodessa. Enkä taas aivan ymmärrä sellaisen "päiväkirjan" päälle. Ainakin tällä hetkellä aion jatkaa näillä samoilla eväillä ja toivoa suotuisia tuulia, jotta ehtisi paneutua niihin asioihin, joista olisi kiva täälläkin huudella.

Mukavaa viikonlopun jatkoa! Täällä meidän leveysasteilla se olisi vielä viikko ja sitten L-O-M-A. Jei!

12 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa lukea näitä taustatietoja sinunkin blogistasi. Olen muuten sitä mieltä, että erityisen blogistasi tekee etenkin hersyvä, sopivan sarkastinen tapasi raportoida niin arkea kuin käsityösaavutuksia. Täältä saa hyvin usein hymyn tai kunnon naurun mukaansa!

  Ajattelin muuten että sinä kaikista ihmisistä ymmärrät hyvin seuraavan ja sen karuuden: kuukauden vanhat Maeva-sukkani tai siis toinen niistä on pohjasta reiällä kahdesta kohtaa. Peltilankaa meikäläisellekin kiitos!

  VastaaPoista
 2. Merruli: Vo tuskaa ja kataluutta! Tuo on kamalinta, mitä neulojalle voi sattua. Maeva-sukissakin kun on varmasti ollut kunnon vääntäminen; ja niin kauniit! Minä lähden heti vaklaamaan blogiisi, että mistä langasta ne teitkään. Aijai, kun sattuu!

  VastaaPoista
 3. Merrulin tavoin tykkààn tavasta, jolla suollat tekstià niin, ettà usein tààllà vedet tippuu silmistà làppàrin pààlle (ja hyvà ettei nenàstàkin!) Kàsityòrintamallasi prosessisi ovat suorastaan kutkuttavia, ja sitten lopputulos kruunaa kaiken. Toivottavasti pikkuiset ovat olleet terveinà ja nythàn siippasi voi riisua pilkkihaalarin siellà ulkogrillin ààressà.

  VastaaPoista
 4. Kuten Merrulikin jo totesi, sinun blogistasi tekee erityisen juuri tuo ihanan omintakeinen tyyli kertoa asioista ja valoisa asenne. Ihailen :)

  VastaaPoista
 5. Erityisen blogistasi tekee nimenomaan sinun tapasi kirjoittaa. Vaikka kirjoittaisit aidanseipäistä, käyn tarkistamassa kaikki päivityksesi. Tota säätöhommaa olisi minustakin kiva oppia tekemään.

  VastaaPoista
 6. Lissu: Tiedätkös, niiden korvaputkien jälkeen täällä ollaan oltu terveinä. Nyt on kyllä putkellisella nuha, toivottavasti putket pysyvät. Ja plussan puolella ollaan, tänään grillataan ihan vaan farkuissa!:D

  AnniKainen: Valoisa asenne?:D Minusta tuntuu, että minulla kaikki tekeminen tapahtuu kauhean kaakatuksen ja nillityksen kanssa. Ikään kuin projektin valmistuminen ja siihen vaadittava draivi jotenkin tarvitsisivat luomisentuskan kaltaista messuamista, jotta mitään tapahtuisi. Mutta onkohan se sitten sitä valoisaa asennetta, että uskon, että joskus siellä tunnelin päässä pilkottaa valo? Ja runnon sitä kohti? Tätä pitää jäädä ihan miettimään..:)

  morso: Mistä me saataisiin kurssitus? Joku bloggaaja, joka osaa, voisi tehdä pari rautalankapostausta siitä, miten kuvien kanssa oikein pelataan.

  VastaaPoista
 7. Juu, minusta se sinun sinnikkyys ja asioitten läpi vienti on oikein hyvä, valoisa asenne :)

  VastaaPoista
 8. Kiva että pidät blogia, niin kuin nuot muutkin, tykkään kovasti tavastasi kirjoittaa. Ja nyt kun mainitsit tuon aikuisviihteen, niin saappaat nähdä mikä piikki sitten tänne tulee ;D

  Ensi viikko kaahataan hammasta purren ja sitten ollaan viikko kuin ellun kanat. voiskohan koko viikon olla yöpaidassa?

  VastaaPoista
 9. Minusta kiteytit asian hyvin kirjoittamalla: "Ei kait tässä ole mitään erityistä." Se juuri tekee blogistasi hauskan seurata, ainakin minun mielestäni. Kirjoitat arjesta, tavallisista asioista, niistä joihin käsityöntekijä törmää. Siksi on niin helppoa lukea ja sympata :)
  Omasta mielestäni blogin tulee olla juuri sitä: ihmisen "oma ääni" ja vapaa "tilityspaikka". Ei mikään esittelysivusto tai designfoorumi.

  VastaaPoista
 10. AnniKainen: Hyvä, kun selvensit.:D Täällä olisi jo kotiväki ruvennut ihmettelemään, kun en varsinaisesti ole täällä kotioloissa mikään pieni päivänpaiste..

  Soile: Arvaappa, mietinkö kieli keskellä suuta, mitä sanoja voi käyttää. Niitä p-alkuisia sanoja ei voinut ajatellakkaan. Täällä ei varmaan uskalla puhua jatkossa mistään munattomasta dieetistä/muna-allergiasta saatikka pääsiäisestä; muniahan siihenkin liittyy. Ajattelin, että tuo aikuisviihde olisi jotenkin mauton ja hajuton termi. Katsotaan miten käy?

  Joo ja se loma. Yöpaita kuulostaa tosi hyvältä. Työpaikalla riehuu vaan ihan überflunssa, kunpa välttyisin siltä. Lomaviikollahan se muutoin tulee. Koitetaan painaa vielä neljä päivää!

  Käsityönopettaja: Me taidetaan olla aika samoilla vesillä blogimieltymysten suhteen; tykätään ihmisen näköisistä blogeista. Kiva, jos pidät omaani sellaisena. Kyllä minä itseni täältä postausten välistä löydän nillittämästä.:)

  VastaaPoista
 11. Hyvää tulevaa lomaa!
  ... ajatella että se aikuisviihde tunkee lonkeroitaan sinne sinunkin seesteiseen blogiisi, ehtiviä veijareita!
  Mitä tulee tuohon " vain valmiiden töiden esittelyyn"- voi ankeutta! Eikö luterilaisempaa asennetta maailmankaikkeudesta löydy. Eikä siinäkään mitään vikaa ole, ellei se jumahda otsikkoon ainoana oikeana tienä ja totuutena loistoblogiin. Mielummin luen jokapäiväisiä hörinöitä ja fiilistelen messissä.
  TOivon että blogisi jatkuu ja kukoistaa vielä kauan! Tämä om mukava paikka käydä piipahtamassa.

  VastaaPoista
 12. WeirdRockStar: Kiitos, täällä kieli pitkällä odotellaan lomaa! Jokojokojoko? Ja kyllä; se ammattiryhmä on todella aikaansaapaa porukkaa; et usko, mikä sutina minun - ja ehkä monen muunkin - blogin kulisseissa käy.:D

  VastaaPoista