2.1.2011

Vuoden ensimmäinen

Olen ihastellut jo pitkään Liivian blogissa aina silloin tällöin vilahtavia lämmittimiä. Liivialla lienee sellaisia useampia, eri sävyissä. Minun teki mieleni harmaita ja löysin jemmoistani projektiin täydellisen väristä TeeTeen alpakkalankaa. Tykkään lopputuloksesta kovasti; kyllä näillä kelpaa.


Työ on virkattu 40 silmukalla putkena. Koukkukoko oli tässä 3,5. Loppua kohti vähensin silmukoita, koska en halunnut sormien kohdalle turhaa väljyyttä. Päättelykierroksella silmukoita oli 36. Peukkua varten tein sellaisen 8-9 silmukkaa leveän reiän. Valmiina lämmittimet näyttivät mielestäni ihan ritarin varusteilta. Tuli vähän semmoinen romanttinen olo. Kelpaisiko se puolustukseksi sille, että piti sitten vielä virkata kolme kukkasta ja läimäistä ne kiinni toiseen lämmittimeen. Siis vain toiseen; vasempaan, joka kuvissa näkyy. Oikea on ihan vaan harmaa minimalistiversio.

30 kommenttia:

 1. Kaunis! Tuo kukallinen siis, mutta varmasti se minimalistiversiokin. Minä olen myös ihastellut samaisessa blogissa samaisia lämmittimiä. Kiitos virkkausohjeista, jos vaikka tulisi jossain välissä kokeiltua :)

  VastaaPoista
 2. Hepsi: Kiitos Hepsi!

  Minna: Kunhan valokuvaaja ja valo ovat kotona yhtäaikaa, voisin yrittää saada vielä kuvaa molemmista lämmittimistä yhtäaikaa. Ajattelin, että molempien koristelu menee överiksi.:)

  VastaaPoista
 3. OIkein kauniit, ja noiden kukkien myötä naiselliset. Itse tein veljelleni tuollaiset perusharmaat joululahjaksi, ja nimitin ne "eleettömiksi", kun olivat niin simppelit! Taidankin tehdä itselleni samanlaiset, mutta ehkäpä raidalliset!

  VastaaPoista
 4. Ihanat ovat. Niissä on kieltämättä jotenkin sellainen keskiaikaisen romanttinen fiilis. Ja nuo viikset... hih, kaikkea ne miehet keksiikin kokeilla. Oikein hyvää vuotta 2011!

  VastaaPoista
 5. Elsa: Juu pikkuisen romantiikkaa ei haitanne. Ripsaus?

  Nonna: Soilella (Neulova Narttu) on hillittömän hienot neulotut raidalliset. Suosittelen lämpimästi raitojen kokeilemista!

  Miia: Kiitos, samaten onnellista alkanutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
 6. Ihanan herkkää. Mun pitäis värkätä yhdet lämmittimet kans, lankakin on hankittu jo kauan sitten valmiiksi.

  VastaaPoista
 7. Voi ihana!
  Ajatuskin kutittaa allekirjoittanutta, mutta lämpöisen pehmeiltä ne kyllä näyttävät.
  Harmaa on lämmin.

  VastaaPoista
 8. Tiina: Kiitos!

  Hanna: Kiitos!

  morso: Rupeat töihin vain ja pian on valmista!:)

  WeirdRockStar: Mulla ei iho kauheasti perusta siitä, mitä ylleni laitan, mikä tietysti on onni. Alpakka taitaa olla sellainen, joka monella kutittaa..:(

  Jaana: Kiitos!

  Satu: Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Pehmoisen näköistä jälkeä!

  VastaaPoista
 10. Koristukset kruunaavat kokonaisuuden! Vois siihen toiseenkin tehdä ihan vaan vähän jotain, vai voisko? Mä ehkä teen jos joskus jaksan tehdä tuollaiset. Nyt just tuli mieleen Virosta hamstraamani harmaa angoravillalanka, joka olis just täydellinen tuollaisiin :)

  VastaaPoista
 11. Voi mitkä herkulliset värit!

  VastaaPoista
 12. Jokke: Pehmoista onkin! Alpakka on aika ihanaa.:)

  helena: Jätin toisesta pois, kun pelkäsin, että menee liian äiteläksi. Toisaalta mietin, että voisi tehdä toiseen vaikka ranteeseen, josta näkyisi sitten vähän "huonommin". Mutta käytä Viron angorat tämmöisiin! Tulisi ihanat!

  juuli: Eikös? Herkullinen harmaa!:DDD

  VastaaPoista
 13. ovat viehättävät! Joskus se idea vain tulee ulos sellaisena kuin pitikin - ja työ neuvoo itse sen viimeisen silauksen. Nimim. uskollinen ohjeen noudattaja ;D

  VastaaPoista
 14. Hienot. Minäkin olen virkkaillut tuollaisia useammat. Ovat vaan menneet käyttöön sellaista tahtia, että kuviksi eivät ole ehtineet. Miehellä on harmaat, sanoo niitä ritarinhanskoiksi. Mut onhan se. Mun oma ritari ;)

  VastaaPoista
 15. Kauniit ovat ja varmaan myòs làmpòiset. Mukavia lomapàivià nàin uuden vuoden alkaessa. Ps. Olipa minulla taas hauskaa edellisen partasuun kohdalla!

  VastaaPoista
 16. Kauniit ovat ja pidän koristeluista kovasti, tuovat lisäpersoonaa. Kämmekkäät tumppujen alla on aika kätevät jos lähtee kameran kanssa ulkoilemaan, kunhan ei ihan arktista pakkasta ole. Virkattuja olen ihastellut vain muilla, mutta voisihan ottaa kevään tavoitteeksi koukunkin käyttämisen, aloittaisi vaikka sillä korulla ja jatkaisi viitoittamallasi virkkaustiellä...

  VastaaPoista
 17. Mari: Se on oikeastaan aika jännä juttu, miten työ joskus alkaa siinä edetessä elää, puhua, tuoda mielikuvia. Ja sitten pitää pikkuisen säätää.:)

  Jonna: Haluaiskohan munkin mies ritarihanskat.. Sillä hirvittää kaikki nämä mun villat, kun ihonsa on hiukka ronkeli. Näitä tekee tosiaan aika sukkelaan, lapsillakin voisi olla käyttöä tämmöisille.

  Lissu: Karvaisia terveisiä vaan sinnekkin!

  VastaaPoista
 18. Merruli: Käy kuule siellä Drops-lankojen nettisivuilla, osoite on jotain garnstudio.com tai sellaista. Siellä missä on läjittäin ilmaisia neule- ja virkkausohjeita. Siellä on aivan ihania virkkausjuttuja vauvoille; peittoja, leluja, vaatteita. Tempaise virkkausprojekti käyntiin. Se on helppoa, nopeaa ja syö jämälankoja erittäin tehokkaasti. Virkkaus on myös mielestäni lasten kanssa helpompaa, kun siinä on aina vaan se yksi silmukka koukulla. Työ on helpompi keskeyttää, kun lapsi sitä vaatii.

  VastaaPoista
 19. Kauniit kämmekkäät! Ihanat nuo koristeet, vaikka en yleensä romanttisista jutuista välitä. :)

  VastaaPoista
 20. ArualMaria: Kiitos! Sielläkin siis taiteillaan rajamaastossa.. että meneekö överiksi vaiko ei.:)

  VastaaPoista
 21. Ihanat lämmittimet, just sopivan romanttiset. Mäkin haluun jotkut tuommoset.

  Niin ja kiitos viiksimiehelle terveisistä.:) Paitsi että taitaa perua terveisensä kun sanon tämän: näyttivät pahasti amisviiksiltä, ja amisviiksien ihanuudesta en oikein tiiä...;)

  VastaaPoista
 22. Hilja: Rupeat virkkaamaan vaan, sulta syntyy! Eikä se peru terveisiä, se tykkää naisista, jotka uivat vähän vastavirtaan. Sillä on hyvä maku.;)

  VastaaPoista
 23. Vielä kymysysysys: Siis kiinteitä silmukoita, eikö, köh? Kohta aloitan :D

  VastaaPoista
 24. Helena: Jep. Pylväillä tulisi nopeampaa, mutta sitten saattaisi olla turhan harvat kämmekkäät.:) Mulle riitti se 40 ketjusilmukkaa aluksi, piilosilmukalla kiinni renkaaksi ja sitten 1 tai 2 ketjusilmukkaa alkuun ja kiinteitä loppuun asti. En virkannut omiani spiraalina vaan lopetin aina kierroksen kiinnittämällä silmukan siihen kierroksen ekaan silmukkaan piilosilmukalla. sitten taas yksi ketjusilmukka ja uusi kierros. Tsemiä ja tsemppiä!

  VastaaPoista