9.1.2011

Nakkelee lunta


Sataa oikein isosti. Myräkkä, sanoo esikoinen. Ei haittaa. Minulla on alkanut kevätviiraus eikä se tunnu menevän pois. Jos saisi nuo mukulat jonnekkin päiväksi pariksi, siivoaisin koko talon. Laittaisin uuteen uskoon. Niin hurjat ovat aatokset. Ja kun se ei onnistu, olen aloitellut käsitöitä. On villatakki, jota neuloin keväthuumassani parikymmentä senttiä vikaan. On purettu. Ja mietitty, josko aloittaisi pari muuta. Tekisi mieli kokeilla, kun tuli semmoinen idea. Yksi sukkapari on kesken, mutta se ei nyt huutele. Ja sitten on se ompelukone. Mietin jo, pitäisikö antaa sille jokin nimi. Niin kuin Dottie Angelissa on se Miss Ethel. Josko se auttaisi lähentymisessä, kun voisi ikään kuin esittäytyä. Että päivää, Tyyne-neiti. Outi tässä. Karautettaisiinko yhdet verhot noin niin kuin aluksi? Suoraa vaan, ei muuta. Mutta pelko oli turha; täällä on jo kaksi ompelusta kesken ilman mitään kättelyjä ja tutunkauppoja.


Oliko niin, että vielä viime vuonna mottoni oli kesken oleva työ ensin loppuun, ennen kuin saa aloittaa uutta? Jos oli, se ei tunnu enää pätevän. Toivottavasti tämä viiraus kestää oikein pitkään. Taidan mennä ottamaan vielä hömpsyt vitamiinipullosta, sillä lisälatinkia tarvitaan. Huomenna koittaa paluu töihin ja sillä on ikävä taipumus ottaa energiasta osansa. Toisaalta kevät lähestyy.. Valon määrä saisi ainakin lisääntyä, kuten ompeluskuvastani näkyy. Turkasen myräkkä vei kaiken valon.

13 kommenttia:

 1. Turkasen myräkkä taisi siirtyä meiltä teille. Ei ole viipyilevää sorttia.
  Ehdotan, että teet juurikin sitä mitä silloinen vimma sanoo. Elämä on liian lyhyt turhaan rypistelyyn ja lopulta ne leijuvat veijaritkin näyttävät valmistuvan.
  Hyvää kevään odotusta vain.

  VastaaPoista
 2. Voi, sulla on jo esikoita! Tänä vuonna pitääkin olla ajoissa paikalla, ettei aina jää sitä ei oota.

  Mekkoon olisi leikattu kaavat. Nyt kerätään rohkeutta leikata kangas. Ja sitten pitäisi kait se ompelukonekin kaivaa esille. Kuulostaa hankalalta.

  VastaaPoista
 3. WeirdRockStar: Kiitos samoin sinulle. Kevään odotukseni saattaa vielä hyytyä hankeen, mutta nyt on hyvä meininki.:)

  Soile: Jep, ostin heti useampia, kun nämähän saa sitten keväällä kukkapenkkiin.. Pelkkää rahan säästöä ja riemumieltä koko esikot. Mekko? Sellaiseen en ole uskaltautunut. Kuten pimeästä kuvasta ehkä huomasit, sinun tilkkujahan täällä hurruutellaan.. Vihdoinkin!

  VastaaPoista
 4. Juu, nuot olivat aikas tutun näköisiä lappusia. Mietinkin että onko mun täkin tekele muuttanut sinne tikattavaksi. mutta ei sitten.

  VastaaPoista
 5. Soile: Ei ole sinun täkkiä täällä näkynyt. Minä vasta päällistä surruuttelen. Saas nähdä, riittääkö draivi tällä erää koko täkkiin.:)

  VastaaPoista
 6. Kevàtviirausta tààllàkin. Mukavaa. Kun katselen tuonne kàsitòihin pàin, siellà on ainakin VIISI keskeneràistà. Tàytyy olla aina jotain, joka sopii just kulloiseenkin viilikseen. Rentoa laskua sinne tyòmaailmaan. Niin se vastapuolikin aikoo...

  VastaaPoista
 7. Anna ihmeessä nimi! Personointi auttaa :). Mun koneella oli tylsästi nimi jo ostettaessa, se on Husqvarna Viking Romeo. Eikä se mikään Romeo oikeesti oo...

  Ja hei oo rauhassa niistä silmukkamerkeistä, ei meillä mitään sopimusta ollu, en minä mitään vielä odottanu :). Etsy on ihana paikka, varmasti ostit hyvät merkkiset sieltä.

  VastaaPoista
 8. Mie oon yrittäny kehitellä positiivisia lähestymistapoja ompelukoneeseen. Mulla nimittäin on ongelmia sillä saralla. Osaan ommella ihan hyvin perusjutut, mutta ompelukoneen itsensä kanssa tuntuu menevän sukset ristiin liian usein. Siksipä ei tule paljon ommeltua. Pitäis kai rohkaista itsensä.

  VastaaPoista
 9. Lissu: En ole osannut ajatella noin fiksusti, että olisi aina työ fiilisten mukaan. Mutta saattaa olla järkevä ja toimiva ratkaisu.:)

  Lotta: Kiva kun et närkästynyt.:) Ja mullakin on Viking. Mietin, että minkälainen viikinki-nimi se pitäisi olla..

  Tess: Olen joskus osanut ommella, mutta ote on pahasti lipsunut viime vuosina ja vähäinen ompelu näkyy pelottavalla tavalla jäljessä. Sitä vaatii itseltään entisen tasoista jälkeä, vaikka kyvyt eivät ole entisellä tasolla. Mulla on mun koneen kanssakkin vielä paljon selvitettävää, vaikka se on ollutkin minulla jo jokusen vuoden. Ja joo, enka ompelus on aika valmis ja ihan poskelleenhan se meni. Oliskohan tässä se syy, miksi mieluummin neulon..

  VastaaPoista
 10. Kevätkukkasilla kannattaa kyllä piristää itseään! Itse myös ajattelen monesti, miksi ihmeessä tehdä nyt käsitöitä loppuun asti ennen kuin uuden aloittaa... Positiivista työviikkoa!

  VastaaPoista
 11. Sini: Kiitos, positiivista energiaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 12. Voih, esikoita! Täytyykin muistaa ostaa!

  Mun uusi (jos yli 50-vuotiaasta voi sanoa uusi) kone on Beatrice. Singerillä ja saumurilla ei ole nimiä. Joillain on ja joillain ei - tai sitten ne eivät vain kerro.

  VastaaPoista
 13. Jasmiina: Niin se voi muuten ollakkin, kiitos hoksautuksesta. Ne esittelee itsensä eli sanovat nimensä, kunhan tilanne on otollinen. Minun pitää varmaan petrata ensin ompelurintamalla, että olisin sellaisen nimi-ilmoituksen arvoinen.:)

  VastaaPoista