22.1.2011

Mikäs täällä odotellessa

Ei sitä ollut, sitä vihreää Nepal-nimistä lankaa. Hylly ammotti tyhjyyttään, eikä se siitä kummemmaksi muuttunut, vaikka sitä kolmissa naisin tuijotimme. Minä ja lankakaupan ihanat. Lupasivat lisää - tietysti, mutta eihän se auta. Hyvään vauhtiin edennyt neuletakki joutui pakkolevolle. Aloitin pipon. Jatkoin kesken ollutta sukkaa. Virkkasinkin. Mutta jotenkin ei nappaa. Odotellaan Nepalia, joka suussani meinaa väkisin kääntyä napalmiksi.


Ei täällä huonosti mene. Hyötykasviyhdistyksen paketista paljastui kesä. Neljä pussillista kompaktiin muotoon pakattua elämää; siemeniä. Valmiina heräämään, nousemaan mullasta, versomaan. Sitä(kin) kelpaa odotella. Ja jos oikein odottamisen makuun pääsen, niin kasvatan planeetan. Kävin kuuntelemassa Valtaojan Eskoa ja hän kertoi, että jos jättää viikkosiivouksen tekemättä kutakuinkin kymmeneksi miljoonaksi vuodeksi, pölypalloista ja kaikesta muusta sotkusta tiivistyy planeetta. Olisihan se jotain.


Aikani kuluksi virkkasin pannunalustekniikalla mukinalustan. Tuli kivan näköinen. Niin kivan, että päätin kokeilla, josko mukinalustasta tulisikin rintarossi. Mitäs sanotte? Onko se liian iso?

30 kommenttia:

 1. Siis rintarossiksi ehdottomasti -tuossa on särmää!
  Minustakin voisi tulla planeetan kasvattaja, hyvällä alulla jo monta pienoismaailmaa meidän nurkissa. Ilmeisesti tämä ihmisen taimettaminen vie sen verran energiaa, etten ole ihmeekseni vielä päässyt Hyötykasviyhdistyksen luettelua alkua pidemmälle. Perinteisesti pitäisi olla jo liian pitkä tilaus tehtynä.
  Toivottavasti Nepal varasto täydentyy pian ja pääset jatkamaan neuletakin parissa.

  VastaaPoista
 2. Merruli: No hyvä, alan itsekkin mieltyä rintarossi-aatoksiin.:) Minulla on varsin vaatimattoman kokoinen piha ja rajalliset mahdollisuuden taimikasvatukseen, siksi tilauskin oli pieni, mutta pitäähän sitä vähän kivaa järjestää. Oli muuten uskomattoman nopea toimitus ko. yhdistyksellä. Sellainen valonnopeus miltein!

  VastaaPoista
 3. Saa rintarossi olla näyttävä, ei ainakaan näissä kuvissa ole mielestäni liian iso. Mitäs sellaisilla minimaalisilla koruilla tekee, joita kukaan ei eds huomaa. ;)

  Voi kurjuutta sen vihreän suhteen, toivottavasti tulee pian. Mulla on luonnonväriseen alpakkaan tehty koetilkku, mutta lopullinen malli puuttuu. En vielä edes uskalla sitä etsiä (tai tehdä), kun siten on pakko ruveta heti neulomaan ja olkapää on edelleen kipeä. :(

  VastaaPoista
 4. morso: Mulla kanssa käsi kränää, olisin kipeästi hierojan tarpeessa. Olen ajatellut, että jospa se neuloessa veryisi.:) Aika tarkka pitää nykyään olla neulomisasentojen kanssa. Helposti rupeaa kolottamaan. Ikäkö se jo???

  VastaaPoista
 5. Hieno on, rossina siis:) Pahuksenmoista, kun joutuu pakkolevolle hyvässä vauhdissa olevan työn kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ei se rossi liian iso ole, kunhan ei ole liian painava. Sinulle sopivan näköinen.

  VastaaPoista
 7. Zelda: Sanoppa muuta! Kunhan ei nyt se kuuluisa draiwi ja inspiraatio katoaisi tuon neuleen suhteen. Uhkailivat, että voi mennä pitäänkin ennen kuin vihreää löytyy lisää. Pitää koittaa pitää virettä yllä jollakin konstilla!

  -sanna-: Kiitos. Todellakin voisi miettiä tuohon korun alle jotakin napakampipitoista vaatetta, jotta kestää korun painon.

  VastaaPoista
 8. Ei tosiaankaan oo iso. Kiva idea tuo, enpä ois ite keksiny. Värit soppelit ja silleen. EI muuta ku rintaan ja menox vaan!

  VastaaPoista
 9. Näppi: Niin se on tehtävä: baanalle!

  VastaaPoista
 10. Tosi hieno mukinalustarintarossi!! Sopis täydellisesti mun harmaaseen villakangastakkiin... Niin kivat värit että. Mitäs tilasit? Viime kesänä kasvattelin kaikkea hyödyllistä, mutta tänä kesänä tekis mieli kasvattaa vain pelkkää kaunista eli kukkia...

  VastaaPoista
 11. Ei ole. Päinvastoin, se on mainio juuri noin :)

  VastaaPoista
 12. Hyvä se on rintarossina! Sitä rupesin varsinaisesti kommentoimaan, että noista siemenpusseistasi muistui mieleen se maan alla oleva ruususi. Mitähän sille mahtaa kuulua...

  VastaaPoista
 13. Ei ole liian iso minun mielestäni. Mutta, jos koko häiritsee, niin kokeile kolmella =o).

  VastaaPoista
 14. entä jos olet uskoton kaupallesi... (ja tilaat puuttuvat kerät Tapion kaupasta? ) Hätä ei lue lakia, sano. Minulle kävi näet samoin, että lanka loppui kesken työn. Säälin lankalaatikoitani ja laitoin vain tilauksen Tapsalle, en sentään läjtenyt käymään... vaikka matka ei ole kuin vajaa 70km.

  VastaaPoista
 15. Se on hurmaava, ihan just mainio! Tehtailemaan ja myyntiin!

  VastaaPoista
 16. Sini: Minä tilasin aika vaatimattomat satsit, kun ikkunalautaa on rajallisesti. Tomaattia, kesäkurpitsaa ja sitten oli pakko tilata hajuhernettä. Vanhaa lajiketta; olen heikko kaikelle, missä sanotaan että "alkuperäinen lajike 1600-luvulta" tai sinne päin.:D

  AnniKainene: Rupesin jo suunnittelemaan jotakin vaatetta tuohon. Vaatii villakangasta, sopisi jotenkin noihin väreihin..

  Pikkusisko: Mietin ruusuani tässä eräänä päivänä. Olihan se kamalaa se hautaaminen.. Ei se voi olla hengissä. Kohta nähdään, jokunen kuukausi vielä. Nyt onneksi on tullut tuota lunta tämän vuoden puolella; aluksi näytti ettei kumpareen päälle kertynyt suojaavaa lunta ollenkaan.

  Hanna: Kannustuksesta rohkaistuneena olen ajatellut ottaa sen tuommoisena käyttöön. Kas, kun en ole järin pieni itsekkään.

  Mari: Enhän minä tajunnut tuommoista! Olet sinä eri kettu! Ei se enää onnistu, minä varasin Lumoavan Langan tulevasta Nepal-lastista itselleni semmoisen määrän vihreää, että varmasti riittää. Ja minä olen höperyydestäni huolimatta aika luotettava ihminen eli tällä mennään. Mutta koitanpas muistaa sen Tapion jatkossa.:D Kysyn kuitenkin, että mites nopea se Tapsa on?

  VastaaPoista
 17. Satu: Niinkö epäilet, että kävisi kaupaksi?:DDD

  VastaaPoista
 18. Cassu: Kiitos! Mulla tekisi mieli nyt sellaista ukkotyylistä villakangasliiviä tälle kaveriksi. Mistä kummasta tähän hätään?:)

  VastaaPoista
 19. Tapsa on joskus tosi nopea. Maanataisin he purkavat viikonlopun tilaukset, joten silloin ei kuuleman mukaan aina lähde, mutta jos muulloin aamusta tilaa, saatta paketti lähteä jo samana päivänä. Heillä kun ON siellä hyllyssä tavaraa... Mutta pitäähän sitä paikallista yrittäjää tukea!

  VastaaPoista
 20. Tuo on just passelin kokoinen, jos ei siis ole liian painava.

  Ja kyllä meidän kuitenkin kannattaa kannattaa oululaisia lankaliikkeitä. Jos ei kannateta, niin ei niitä pian ole täällä. ja sitten pitää tilata jostain Irlannista...

  VastaaPoista
 21. Ja vink vink - Oulussa Kärkkäinen myy myös Dropsin lankoja - mulla oottaa vihreä Nepal sitä oikeaa ohjetta :)

  VastaaPoista
 22. Isompi on parempi. Sopivan kokoinen rossi siis.

  VastaaPoista
 23. Mari: Tuopa on hyvä tietää! Joskus voi olla paniikkitilanne.:D

  Soile: Irlanti ei kuulosta hyvältä, ei.

  Leena: Viimeksi kun kävin Kärkkäisellä, siellä oli jäljellä kovin hankalan värisiä Dropsin lankoja. Sukkelammat olivat ehtineet ensin. Milloin sinä olit siellä? Ovatkohan he täydentäneet hyllyjä käyntini jälkeen..

  WeirdRockStar: Kiitos, tällä mennään.

  VastaaPoista
 24. Kaunis rintakoru eikä yhtää liian iso.

  Ja tuo Valtaoja-sitaatti oli hyvin lohdullinen :-) Eikun planeettoja kasvattamaan!

  VastaaPoista
 25. Tintin: Eikö vaan? Valtaojan Esko on kyllä ihana mies, vaikka viiksi- ja ennen kaikkea partamies onkin. Suorastaan hurmaava. Me ajateltiin jo mihen kanssa perustaa semmoinen testiryhmä. Meillä on yksi kohtuullisen kookas pölypallo, kasvatellaan sitä tovi..:)

  VastaaPoista
 26. Onpa hauska rintakoru! Sinulla on hyviä koruideoita. Tuollaisen voisin tehdä itsellekin, paitsi ettei meillä taida nyt olla pullonkorkkeja joiden päälle virkata... Käytit siis tähänkin pullonkorkkeja kuten siihen pannunalustaan? Mutta voisihan sitä kokeilla päällystää vaikka nappejakin, ja koota sitten niistä tuollaisen kukan.

  VastaaPoista
 27. Anna: Kyllä, idea on sama. Jokaisen pallukan sisällä on pullonkorkki. Sen voi korvata tietysti periaatteessa millä tahansa: napeilla, pahvista/kartongista leikatuilla ympyröillä ja pallukan sisään voi tunkea vaikkapa vanua. Rupeappa kehittelemään, jään seuraamaan mielenkiinnolla.:)

  VastaaPoista
 28. Päätän että tämä on rintarossi, eikä pannunalunen. Ehdottomasti tosi hieno rintarossi. Seuraavaksi voit ehkä virkata baskerin ja siitä tehdä sen pannunalusen, kuten kävi eräälle :)

  Miksei Valtaoja tule tänne meidän kylille puhumaan pölypalloista, haluaisin sen miehen tänne, istuisin niin mieluusti kuuntelemassa muitakin asioita.

  VastaaPoista
 29. himalainen: Sinulla pitää perustaa joku semmoinen seminaari. Saattaisi se Esko tulla muutenkin, jos sievästi pyytäisi. On ihan mahdottoman mukavantuntuinen ihminen. Ja puhuu viisaita. Suhtaudun pölypalloihinkin nyt suurella kunnioituksella.

  VastaaPoista