3.1.2011

Loppuraportti SYTYCK

Erikoisalan sairauskertomus

Tulosyy (syyskuu): Pahanlaatuinen sukkaänkyrä.

Anamneesi: Tulee sukka-ahdistuksen vuoksi. Kokematon sukanneuloja, saa aikaiseksi vuodessa enintään yhden parin. Parin valmistuminen vaatii valtavia henkisiä ponnistuksia. Ahdistunut tilanteessa, jossa sukkien neulominen jo ajatuksena on yhtä painajaista, mutta toisaalta neulottuja sukkia tekisi mieli. Ja tietysti myös tarvitsisi.

Status: Yleistila hyvä, auskultaatiot siistit. Tunnistaa tilanteensa, yhteistyökykyinen, vaikkakin erittäin epäluuloinen.

Suunnitelma: Aloitetaan Sytyck-hoito siedätyksenä. Lajina Quick-step, sukanneulonta. Asetetaan sukkaänkyrä kasvokkain kammonsa kanssa.


Kontrolli (tammikuu): On taistellut itselleen kolme paria istuvia, kauniita sukkia. Erittäin onnistuneet sukkamallivalinnat, lankojen kanssa vielä fiilaamista. Kaikki parit aktiivisessa käytössä. Kaksi niistä jopa parsittu. Oppinut senkin taidon. Lisäksi neulonut yhdet lastensukat sekä viidestä erilaisesta kantapäästä koostuvan sukkakranssin kuivaharjoitteluna ennen varsinaisen hoitokuurin käynnistymistä. Yksi hoidon aikana aloitettu sukkapari on kesken. Syyttää väsähtäneestä neulontavauhdistaan paitsi ankaraa niskajumia, myös tylsää sukkamallia. HOX. Syyttää sukkamallia, ei sukanneulontaa sinänsä. Muuta edistystä: sukanneulonta ei pelota, kammo on voitettu. Palkinnut itsensä eebenpuisilla uusilla sukkapuikoilla. Sukkaänkyrä on kesytetty kuin lobotomian läpikäynyt.

Jatkoseuranta: Syytä tarkkailuun myös jatkossa. Puhuu sekavia sukkapuikoista kokoa 1,5-1,75, pellin neulomisesta sekä saksalaisista työhevosista. Ainakin yksi polle on Opal ja toinen ehkä Regia. On selvästi parantunut alkuperäisestä vaivastaan, mutta näyttää saaneen jotakin muuta kolotusta tilalle. Houraa sodasta tuulimyllyjä ja helposti reikiintyviä sukkia vastaan. On kuulemma tappiolla, muttei aio olla koko ikäänsä. Vaikka Sytyck-hoito on ohi, sukanneulonta näyttää jatkuvan. Suositellaan jotakin rauhoittavaa tuleviin sukanneulonta ja -parsimishetkiin, esimerkiksi kamomillateetä. Mikäli vaivat pahenevat, tarkistettava jatkohoidon tarve.

27 kommenttia:

 1. Aivan mahtava kirjoitus1 En mä pysty kirjoittamaan mitään, kun naurattaa vaan...

  VastaaPoista
 2. ihan itse luin että tarkistettava pakkohoidon tarve. Mihinkähän pääsisi pakkohoitoon jossa saisi rauhassa neuloa sukkia kaikki päivät.

  VastaaPoista
 3. hillanen: Juu, kyllä minä olen hiukka ylpeä itsestäni tai noh, sukistani. Enpä olisi syksyllä uskonut, miten kätevästi se kaikki kuitenkin sujui. Mulla taitaa olla kilpailuviettiä..D

  Mammutti: Naurattaa? Ja näin vakavista asioista kysymys!:DDD

  Ziina: Sinäpä sen sanoit! Me tarvittais jotkut paperit, joilla todistettaisiin ettei meistä ole nyt just muuhun..:)

  VastaaPoista
 4. Ihanan outimainen yhteenveto. Se sun kantapääkranssi on tämän kisan paras tuotos!! =o)

  VastaaPoista
 5. Hanna: Paras? Mutta eihän sitä voi laittaa jalkaan? Aika reuhakas nilkkarengas siitä tulisi! Joo, kiva se on!

  VastaaPoista
 6. Tilanne vaikuttaa hyvältä. Todettava kuitenkin on, ettei kamomillatee sovi muuhun kuin ripulin hoitoon. Suositellaan jasmiiniteetä sijaan.

  VastaaPoista
 7. Solveig: Ripulin hoitoon? Tuossa lukee paketin kyljessä ihan varmasti, että rauhoittava. Ahaa, se rauhoittaa siis vaan vatsaa!Ei se haittaa, rauhoittava kuin rauhoittava. Sama asia.:DDD Mutta lupaan perustaa sitä jasmiiniakin.

  Samma: Mitäs tuohon sanoisi? :D

  VastaaPoista
 8. Aivan loistava suoritus! Ja olen samaa mieltä Hannan kanssa, kantapääkranssi oli paras!

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Kiitos kovasti, kyllä siitä siis selvittiin. Nyt en kisaa kyllä pitkään aikaan mitään.

  Taina: Siellä tietysti istuskellaan kotikoneela uusissa kisahousuissa?:)

  VastaaPoista
 10. Paras siksi, että olit niin innovatiivinen. Mahtavaa, kun ihminen keksii jotain ovelaa =o)!! Juu, ei kantapäärinkulaa jalkaan kannata vetää, mutta voishan sen yrittää rimpuilla kaulaan lämmittimeksi... tai koruksi masai-heimojen tapaan... ;oD

  VastaaPoista
 11. Onnittelut. Nyt pasaa kyllä sillä suunnalla paukutella henkseleitä oikein kunnolla. Ja kuten moni muu, tykkäsin siitä kantapääkranssista kovasti. :)

  VastaaPoista
 12. Onneksi olkoon - loisto suoritus. Kiitos kivasta kirjoituiksesta. Blogisi päivitykset ovat aina päivän ilon aihe.

  VastaaPoista
 13. Hehheh ja onnea! Loistava kisasuoritus sekä -raportti. :D

  VastaaPoista
 14. Hanna: Jos sen saisi kaulaan survottua ja siihen joku samettirusetti - iso tietysti - niin melkoinen kaulahärpäkehän siitä tulisi!:D

  morso: Kiitos!

  Merja: Kiitos!

  Tuija: Kiitos!

  VastaaPoista
 15. Erittäin perusteellinen ja selventävä epikriisi.
  Allekirjoittanut pärskäytti sylkeä nenään kohdassa... "Houraa sodasta tuulimyllyjä ja helposti reikiintyviä sukkia vastaan."
  Voi hyvän tähen...
  Kiitos tästä hupailusta!

  Ja hei, arvaa huvikses kuka oli juuri neulomassa! Dälälälallallaa!

  VastaaPoista
 16. WeirdRockStar: Täh? Neulomassa? Heti ekaksi tulee mieleen, onko kyseessä "laiton" neulominen vai sellainen, jolle tohtoritkin nyökyttelevät hyväksyvästi päätään? Meinaan kun sitä epikriisiä on kirjattu sielläkin päin.. Mutta mitäs takertumaan pikkuseikkoihin, pääasiahan on, että siellä on päästy irroittelemaan! Antaa mennä vaan! Minä lähetän kätöselle ekstratoivotuksia, jotta se kestäisi ja jaksaisi!:)

  VastaaPoista
 17. No ei kestäny ei.
  Ei niitä taikanappuloita pysty enää ihminen imuroimaan sisäänsä. Tuli niin raflaavia sivuoireita että päädyin pikapakettina ensiapuun.
  Mutta oli se hienoa niin kauan kuin kesti!
  Olin jo ihan unohtanut tuon tietyn, tyynen nitkuttelevan mielentilan. Silloin voi alkaa vaikka maailmanloppu ympärillä, mutta tässä taloudessa neulottiin.

  VastaaPoista
 18. WeirdRockStar: Voi hyvänen aika!! Olen iloinen, että neuloit, mutta harmissani kuntosi puolesta. Auttaneeko tuohon minkäänlainen lepo vai miten se käsi saadaan "työkuntoon"?

  VastaaPoista
 19. Ei sitä saa. Käsveskassa on hakupaperit työkyvyttömyseläkkeeseen.
  Sillä ei voi nostaa, siinä ei ole voimaa ja sillä pystyy tekemään hyvin vähäsen kerrallaan ja välillä pitää olla useita lepopäiviä. Kuntoutuksella se vain tulehtuu enemmän. Voi olla että sitä ehkä kokeillaan leikata uudestaan, mutta...

  VastaaPoista
 20. WeirdRockStar: Onpa murheellisia uutisia. En oikein tiedä, mitä sanoa. Nuori ja tekevä ihminen. Tiedän kyllä, ettet ole helposti lannistettavaa sorttia, enempikin semmoinen lady Gaga vai miten se oli. Mutta kurjaa silti. Hyvin tunnut kyllä ainakin ruudun tältä puolen tarkasteltuna siellä porskuttelevan, koetahan pärjäillä paperisotasi kanssa. Häntä pystyyn vaan!

  VastaaPoista
 21. huhhei, voitit taudin... siis itsesi! Aivan ihana kirjoitus. Juu, olen myöhässä, sillä nyt ovat extra-neulonnalliset aktiviteetit vieneet ajan.

  VastaaPoista
 22. Mari: Jep, näin kävi. Vanha totuus siitä, että kun tekee jotain tarpeksi paljon, niin se lakkaa närästämästä. Eihän sitä rakastua tarvitse, mutta kiva, ettei luullakseni tarvitse enää itkeäkkään jokaista sukankudelmaa. Kunhan hartiajumini helpottaa, neulon kesken olevan parin loppuun ja sitten teen kevään päälle jotkut ihan ekstrasukat. Pitää miettiä. Kirjoneuletta, ehkä? En muuten löydä sakslaisia työhevosia Oulusta yksivärisinä. Nettikauppoihin vissiin..

  VastaaPoista