5.12.2010

Tuhkatkin pesästä

Edit. Kenenkään, joka on seesteisissä sunnuntaiaamun fiiliksissä, ei kannata lukea tätä. Luvassa on vain valitusta eikä sanaakaan adventista, joulusta tai mistään muustakaan mukavasta. Edes kuvia ei ole, koska minulla oli kiire vuodattaa sappeani jo ennen kuin aurinko suvaitsi nousta ja luoda otolliset olosuhteet valokuvaamiselle.

Siis: Pyydän anteeksi teiltä kaikilta, jotka olette tsempanneet minua käynnissä olevan Sytyck-kisan kuluessa. Antaneet vinkkejä, neuvoja ja auttaneet naista mäessä. Juhlineet kanssani jokaista valmistunutta sukkaparia. Enää ei taida uutta juhlittavaa tulla. Tuuli on kääntynyt pohjoiseen ja näyttää todella siltä, että sääennustajien lupaama kylmin talvi tuhanteen vuoteen on tulossa. Ainakin sukkarintamalle. Sukkaänkyrä on palannut pahempana kuin koskaan. Sukkamaratoonari on vihainen, kummissaan ja ennen kaikkea pettynyt. Ihanaisissa Kalajoki-sukissa on reikä. Itse asiassa reikiä. Alle kymmenen käyttökerran jälkeen. On hyvin vaikea motivoitua käyttämään aikaa minkään sellaisen neulomiseen, jolle ei löydy käyttöä. Joka ei kestä. Sekundaa on kaupat pullollaan, miksi tehdä sellaista lisää? Voi olla, että minulla on vain huonoa tuuria. Voi olla, että olen sukkien Tuhoojatar eikä jalassani kestä mikään. Mutta silti ottaa niin sanotusti kupoliin. Täällä on puikoilla Cookien Kai-Meit. Ymmärtänette, jos kerron, että siirrän työn sivuun. Ja kirjoitan joulupukille, etten haluakkaan niitä sukkablockkeja. Ne voi viivata Outin luettelosta yli.

Minulla olisi vielä yksi kysymys sukka-asioihin liittyen. Sitten en vaivaa teitä enää näissä asioissa, vaan jään ansaitulle sukattomalle vapaalle. Miten te käytätte neulottuja sukkianne? Missä te pidätte niitä? Lasivitriinissäkö? Laitanko minäkin jumalaiset uudet raitapolvarini kehyksiin seinälle, koska käyttöä ne tuskin kestävät? Mikä järki sukkien neulomisessa oikein on?

36 kommenttia:

 1. Voi harmistus sukkaepäonneasi.

  100 % villa ei ole kestävimmästä päästä sukkalankoja. Olen vuosien varrella saanut puhki vain kaksi paria sukkia ja molemmat ovat olleet 100 % villaa, toinen Jitterbugia ja toinen Socks That Rockia, kummatkin kestivät käyttöä toista vuotta. Kyseiset langat ovat selvästi sileämpiä ja tiukkakierteisempiä kuin käyttämäsi Pukkilu. Neulon sukkani tiukalla käsialalla (aina reilusti pienemmillä puikoilla kun neuvotaan ohjeessa tai vyötteessä). En käytä pelkästä villasta tehtyjä liian löysissä kengissä ja kaikkein pehmeimpiä sukkia (Casbah) pidän vain sohvalla istuessani. Pyrin tekemään kantapään takaosan vahvistettuna, joten sukat kuluvat puhki pohjasta. Uskon ja toivon, että muilla sukillasi on parempi kestävyys.

  VastaaPoista
 2. No voi pihkura, etten sanos. Olikohan se käyttämäsi lanka täyttä villaa? Ne ei nimittäin kestä niin hyvin kuin sekoitelangat. Just tänä aamuna ihmettelin kuinka on mahdollista, että ohuet 2,5 mm puikoilla neulotut kolme vuotta vanhat sukat on vielä ehjät. Eivätkä ole olleet vitriinissä vaan kovassa käytössä koko ajan. Ne on neulottu Step-langasta eli ainakin sitä uskaltaa suositella. Ja kyllä nuo Nalle ja Seiskaveikka sukatkin ovat kestäneet ja täällä puhuu sukkien suurkuluttaja.

  Ota nyt ihan rauhallisesti, pistä sukankutimet piiloon ja nauti sunnuntaista :)

  VastaaPoista
 3. En ole saanut omiani puhki... edes pelkkää villaa olevia, mutta haalistuvat kyllä kaikki, värit kuluvat tiehensä. Suurimman osan vuotta talsin crocsit ja villasukat (paljaissa jaloissa). Käytössä on Jitterbugia, Ilun tavallista sukkalankaa, socks that rock ja jotain muutakin taitaa olla kureyon sockia...
  Vaihtelen kyllä usein, en käytä samoja kahta päivää peräkkäin. Vitriini on kyllä hyvä ajatus...

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Ennenaikojaan rikkoontuvat sukat on inhottavia, kerrassaan kamalia. Vieläpä jos valmistuessaan olivat jotenkin erityiset. (Niinkuin nyt vaikkapa ensimmäiset kisasukat!)

  Mullahan on käsinneulotut villasukat jalassa kesät talvet, pääsääntöisesti ainoina sukkina. Silkkihansikkain niitä ei todellakaan käsitellä, eikä pehmoisilla kantapäillä hellitä. Suurimmat pettymykset on tähän mennessä olleet Noro Kureyon sock ja PukkIlu, kumpikin selvästi ennenaikojaan reikiintyneet. Sanomattakin selvää, että kummastakaan en enää sukkia meinaa tehdä. Sen sijaan esimerkiksi Regiaa ja Opalia on kaikessa tylsyydessään suorastaan pakko ylistää. Ne kuule kestää ja kestää. Rajuakin käyttöä.

  Pesen sukkani koneessa villapesuohjelmalla. Pesen sukat oikein päin, jotta kaikki se kulutusherkkiin paikkoihin kertyvä nöyhtä pysyy siellä. Kerran erehdyin kääntämään nurinpäin ja repimään ne "huopalevyt" pois kantapäästä ja päkiästä -> sukkahan oheni kriittisiltä kohdilta huomattavasti. Kauneushoitona ajelen sillointällöin pintapuolelta nypyt pois. Kenkäkäytössä kun niitä tuppaa tulemaan.

  Älä vielä luovuta!

  VastaaPoista
 5. Mä teen sukat rautalangasta.. ei vaan.. meillä käytetään kaikkia sukkia kaikkialla.. ja jos ne menee rikki ni sit ne menee rikki. Kuten hanna tuossa edellä sanoi, niin pelkkä villa ei ole järjettömän kestävää, se ihana tekokuitu tekee siitä kuitenkin sit sen tehokkaamman käyttöön. Mut hei... sukkia voi aina tehdä lisää jos ne hajoaa. Ei varmaan tarvia kertoa, et meillä ei kamalasti myöskään parsita.

  VastaaPoista
 6. Voi harmistus!
  Saat liittyä sukkasuhteissaan pettyneiden-klubiini!
  Olen tällä hetkellä tosi harmissani Norolle!
  Jos yhtään lohduttaa, niin sisu-lanka kestää. Siinä on ihan kiva harmaa sävy...

  ja ps. niitä on sellasia tumbbuplokkejakin :)

  VastaaPoista
 7. Moi vaan!

  Älä vaivu epätoivon suohon, vaan syytä lankaa. Minulla on kaapissa ihanaiset lettisukat, superkauniit ja Noron terapiaväreissä. Alle kymmenen kertaa ja puhki meni ja monesta suunnasta. Vieläkin ottaa kupoliin, vaikka teosta/käytöstä on aikaa jo reilusti. Neuloin hurmoksessa ja näin itseni kulkemassa kevein jaloin viljapeltojen kullassa, vaaleat pitkät letit molemmin puolin päätä heiluen, naapureille viehkosti vilkutellen. Ei ole lettejä, viljapeltoja, eikä ehjiä sukkia. Minä pitäisin kaikista mieluiten villasukkia talviaikaa ulkona ja sisällä, ilman alusukkia, mutta vissiin pitää nostaa jalat vitriiniin pyhän Noron viereen, kun siitä tehdyistä sukista edelleen jalkani haaveilee.
  Onneksi naapurit on ihania ja voin vähemmäkin viehkeästi heille vilkutella!
  Katriina

  VastaaPoista
 8. Tarkoitatko Noro-sukkia? No,oli lanka mikä hyvänsä, paskajuttu :(
  Aloitin tunikan neulomisen Noro Kureyon-langasta viime talvena. Jossain vaiheessa totesin sen paikoitellen niin ohueksi ja helposti katkeavaksi, että motivaatio jatkaa hävisi. Ja sitä myydään nimenomaan sukkalankana. Huolimatta ihanista väreistä, Norot jäävät hyllyyn minun osaltani.

  VastaaPoista
 9. Voi kurjuus. Juuri tuon takia en koskaan enää tee sukkia 100% villassa. Kunnon sukkalankaa sen olla pitää. Minun on hyvin vaikea uskoa, että minkäänlainen 100% villa kestää sukkana. Niille ainoa vaihtoehto on unisukat, joilla ei kävellä. Tekokuituvahvisteista sukkalankaa sen olla pitää. Sen opin kantapään kautta, kun 100% merinovillaiset Bayerische socks:ni kuluivat puhki. Tuli itku, mutta en lopettanut sukkien neulomista.

  Raitapolvarisihan on Silk Garden Sockia. Siinä on kovia kuituja sen verran paljon, että varmasti kestävät normaalia käyttöä. Mulla on omat raitapolvarit Kureyon Sockista valmistuneet 9/09, eikä reikiintymisestä ole tietoakaan, vaikka ovat olleet ahkerasti käytössä. Sinuna uskaltaisin kyllä käyttää raitapolvareita. :)

  VastaaPoista
 10. Komppaan edellistä kirjoittajaa, 100% villaan tulee reikiä helposti. Ainakin näin olen kuullut. Kuitenkin: mummini kertoi, että ennen aikaan kaikki sukat neulottiin 100% villasta ja tulihan niihin reikiä, mutta reiät parsittiin sitä mukaa kuin niitä ilmaantui. Joten parsit sukkasi ja pidät niitä vain kotisukkina, eikös?

  Minun epäonneni oli se, ettei jalat tykänneetkään nallesukista, kun niitä yksi päivä pidin. Sain hiertymiä ja kauniin neulekuviopainauman. Sniff.

  Ai niin. Kannattaisi muuten kysyä muilta puklusta sukkia tehneiltä miten sukat ovat kestäneet. Jos sinun olikin maanantaikappale.

  VastaaPoista
 11. Kaikille: Joo, mä hakkaan täällä päätäni mäntyyn ja lujasti. Tokihan minä tiesin, ettei 100% villa kestä, mutta sitä en tiedä, miksi sitten PukkIlusta rupesin. Oliko niin hurmos, oliko???

  Hanna: Olin tuota Casbahia ajatellut itselleni palkintolangaksi tästä turnauksesta, mutta en minä mitään sohvasukkia tarvitse, kun ei ole sohvaakaan. Kiitos vinkistä.

  AnniKainen: Kolme vuotta???? Minäkin ihmettelen ja kovasti.:)

  mokkakissa. Minä hädin tuskin olen uskaltanut pitää sukkiani. Raitapolvareita vasta kerran. Jumankeikka, että ärsyttää. Kait mä olen aivan jotenkin käsittämättömän raskas askeltaja. Pitänee tehdä sukat kuten tuossa alla joku vitsaili rautalangasta..

  Taina: Kyllä kuule syö naista. Ehkä tämä kisa menikin tähän asti turhan helposti. Olin eilen ostaa sukkakirjankin! En tiedä, mitä teen. Kait mun pitää opetella ainakin parsimaan. En tosiaankaan laita noita vielä pois. Argh!

  tikru: Voi ei. "Sukkia voi tehdä aina lisää, jos ne hajoaa". Jotenkin tämä ei nyt kauheasti lohduta, mutta ehkä se on hyvä merkki, että hymyilyttää kuitenkin. :)

  Liina: Oliko niin, että sulla ne Norot (kureyon?) pettivat noin kahden vuoden iässä??? Luin sen postauksesi ja mietin, kauankohan sukkasi aiemmin ovat kestäneet. Minusta kaksi vuotta sukalle on ihan seniili ikä.:D

  Katriina: Ihan tervepäiseltä vaikutat. Minä jo mietin, että toipuuko tästä. Jotenkin ei nyt nuo kaksimilliset kauheasti huutele tuolta hyllyn reunalta..:(

  villaruusu: Voi kauhea, ei, en tarkoita Noro-sukkia vaan PukkIlusta neulomiani Kalajoki-sukkia marraskuun alusta/lokakuun lopusta. Eli noin kuukauden ikäisistä sukista puhutaan. Luoja varjele, jos Noroni menevät rikki samaa tahtia. Mutta hei, ne on polvarit - mä teen niistä sitten säärystimet!

  Judiuni: Eli peiliin saa taas katsoa.. En uskalla luvata, että tässä lähipäivinä neulotaan, sen verran korpeaa.

  Emmanuelle: Oliko Nalle karkeaa vai miten niitä hiertymiä? Kurjaa kuitenkin. Kylläpä meitä nyt vastustaa!

  VastaaPoista
 12. Kuulosta pahalta ja ymmärrän sapetuksesi täysin. Myönnettäköön, että minulla on yhdet polvisukkapituiset äitin kutomat sievät villasukat, joita en raski käyttää kuin juhlapyhinä, kun pelkään niihin tulevan reikiä.

  VastaaPoista
 13. Olen hämmentyneenä seurannut huikeaa maratooniasi. Sinähän olet pyyhältänyt pitkää matkaa kuin Maantiekiitäjä. En väitä, että matkasi olisi ollut vaivatonta, vaikka siltä se on sivustaseuraajasta vaikuttanut. Tuntuu kuin tuosta noin vaan, lonkalta, ovat syntyneet sukat jos toisetkin. En ole pysynyt laskuissa.

  Minä käytän villasukkia lämminjalkaisena vain kylmimmillä säillä ulkona (tai taloissa, joissa on jäiset lattiat ;-)), ja silloin aina toisen sukan päällä. Napakalla käsialalla neulotut sukat ovat kestäneet hiihtovaellukset ja rivakat kävelylenkit, vaikka ovatkin pääasiassa Nallea ja vaikka astunkin vahvasti kantapäällä. Kun itse vielä joskus opettelen (ja olen päättänyt hurahtaa) villasukanneulojaksi, niin tulen täältä lukemaan kokemuksia muista kelvollisista langoista.

  Niin, se piti sanomani, että ole vain syystä ylpeä itsestäsi, äläkä pitkäksi aikaa vaivu sukanteko-epätoivoon, vaikka jotain lankaa alkaisitkin sukissa kartella. Sinun kanssasi ärhentelen kuitenkin tuollaisille (sukkalankoina myydyille) langoille, jotka eivät kestä tarkoituksensa mukaista käyttöä. Eihän kiristellä silti pitkään hampaita. Se se vasta olisi, jos joutuisi sukkien vuoksi hammaslääkäriin... ;-)
  Sari

  VastaaPoista
 14. Mä pidän neulomiani sukkia ja paljon. Jalassa. Jos teen 100% villasta, ne on pyhitetty unisukiksi ja niitä pidän vaan öisin. Muuten mun sukissa on aina vähintään sen 20% nylonia/muuta tekokuitua tuomassa vahviketta.

  Ja casbahista voi kyllä tehdä käyttösukat, mulla on just jalassa semmoiset! Näitä on käytetty paljon ja eivät oo menneet miksikään. Nyt otat jotain ihkua lankaa ja neulot hyvät käyttösukat itelles. Rohkeesti vaan. You go girl!

  VastaaPoista
 15. Voi kurjeedenmaksimaalisuus. Kyllä sua nyt koetellaan sukkauskossasi! Maailma on pullollaan ihania sukkalankoja, mutta kyllä se vaan niin on että mukana on ihan hyvä olla vähän nylonia tai muuta apuainetta.

  Oma kokemukseni mukaan kestoltaan paras sukkalanka on ollut SandnesGarnin Sisu. Se ei ole luksusta eikä maailman ihaninta. Mutta se on ohutta, siinä on paljon hyviä värejä, sitä on helppo saada, edullista ja ennen kaikkea: sitä ei saa kulutettua puhki. Vasta parin vuoden raivokkaan käytön jälkeen on kahdessa sukkaparissa kantapää hiutunut. Siinä vaiheessa olen kaivanut neulan ja langan esille ja silmukoinut silmukoiden päälle. Ja taas mennään useampi seuraava vuosi.

  Kokeile. Älä masennu. Ajattele vaikka sitä viehettä miehesi takin selkämyksessä :)

  VastaaPoista
 16. No voi harmi. Itse olen kuluttanut muutamalla käyttökerralla ainoastaan täydestä villasta neulotut sukat. Muut ovat kutakuinkin kestäneet. Ja pesen ne neljässäkympissä ihan normipyykin seassa. Ovat kestäneet. Tänä talvena olen kylläkin ostanut villasukkamme kaupasta, kun on tämä käsiasia ja kaikki.
  Mutta kyllä muakin korpeisi jos Kalajoet noin vain sanoisivat soronoo.

  VastaaPoista
 17. Sellainenkin tuli vielä mieleen, että huopuvasta villasta tehdyt sukat saa parsittua huovuttamalla. Eli siis parsinta (eikä tartte olla edes erityisen nätti) ja huovutus ihan hankaamalla tai neulahuovuttamalla. Valmiiksi käytetyistä näkee vielä hyvin ne kriittiset kohdat.

  VastaaPoista
 18. Voi harmi. Multa meni yhdet kotisukat ehkä kolmannella käyttökerralla rikki, kun ne tarttui kiinni johonkin. :( Mutta tiesin, ettei ne kesä kenkäkäyttöä, ja olinb aikonut vaan sipsutella sisällä. Nyt koitan kerätä inspiraatiota parsimiseen, kun mikään muu ei niissä ole vialla. Yleisesti ottan mun kantapäät on aina niin kovat ja karheat, että miltei aoina pidän ohuita puuvillasukkia villasukkien alla, sekin ehkä auttaa. Ja Novitan sukkalangat tuntuu mun jalkaan sen verran karheilta, että mieluummin pidän puuvillasukkia välissä senkin takia.

  Väistämättä tulee joku epäonninen pari aina vastaa, pidä pieni tauko ja jatka vahvistetuilla langoilla.

  Ja, ei, luoja paratkoon, mulla ei ole 29 tossuparia tekeillä. 2 paria sukkia olen vääntänyt nyt syksyllä. ;)

  VastaaPoista
 19. Voi itku, kyllä harmittaa moinen! Meillä sukat reikiintyy kipinäpeltien reunoista korkkaaviin nauloihin ja sekin ottaa päähän. Muuten kestäisi nallet ja seiskaveljet. Villaisia pidän tossujen kanssa ja soffalla. Jospa nyt olisi hyvä syy ostaa se sohva :D

  PS. Kalamies vieheineen :D :D

  VastaaPoista
 20. Otan osaa, tuolla tiellä on oltu mutta silti toivuttu tekemään lisää sukkia. Niin sekoitelangoista kuin täydestä villastakin. Jotkut kestää, jotkut ei ja parsimiseenkin tottuu :) Ei kun tulta päin.

  VastaaPoista
 21. Voi harmi :( 100 % villa ei ole kestävintä materiaalia sukiksi ja jos siitä neuloo sukat, niin neuletiheyden on hyvä olla kohtalaisen tiukka. Tiivis pinta kestää paremmin. Itselläni on useita vuosia vanhoja villasta neulottuja sukkia ja ovat kestäneet ihan hyvin käytössä. Mie tosin olen pyrkinyt neulomaan aika kohtalaisen tiukkaa, kun puhtaasta villasta olen tehnyt sukkia.

  Ehkä niiden luksuslankojen tilalta olisi hyvä kokeilla jotain ihan perussukkalankaa. Ne kestävät paremmin käytössä. Esimerkiksi Opal on edullinen ja hyvin käytössä kestävä. Ehkä pienempien puikkojen käyttäminenkin voisi olla kohdallaan, jos neulepinnasta tulee kovin löyhää.

  Villasukat ovat käyttöön tarkoitettuja ja ennen pitkää ne hajoaa. Jalkojen päällähän se ihminen liikkuessaan yleensä on ;D Parin käyttökerran jälkeen ei sukan kyllä pitäisi hajota. Se on huonoa sukkalankaa se.

  VastaaPoista
 22. Voi tämän minä ymmärrän niin sydänjuurissani asti. Ei ole täällä näkynyt sukkia joiden ikä ylittää ehjänä kaksi vuotta. Tai itseasiassa on yhdet äidin tekemät mysteeriraitasukat, joiden langasta ei ole tietoa. Normisukkia opetti pappani minut parsimaan ja nyt harkitsen josko viitsisin Monkey-sukkani terittää uudestaan (langassa oli keinokuituakin). Minulla kuluu kaikki sukat pahiten päkiän alta ja varpaista, luisevat on jalat, mutta eivät erityisen kovat iholtaan. Kovin hienotunteinen en myöskään ole sukilleni ollut, kaikki jotka mahtuvat joutuvat myös kenkiin välisukiksi. Onhan tässä se hyvä puoli, että saa koko ajan olla itsekkäästi neulomassa itselleen ihanista langoista uudenmallisia sukkia...
  Lankakauppiaani oli huovuttanut Noron Silk Garden sukkansa konepesulla ja kehui käyttäneensä niitä saapassukkina eli ehkä on liian aikaista heittää toivoa polvareiden kestävyydestä vielä sukkablokkien kanssa jorpakkoon.

  VastaaPoista
 23. Joo, vissiin tuo vuosia vanha perusnalle on jaloille niin karheaa, ettei ainakaan ilman totuttelua pysty kengissä pitämään ilman puuvillasukkia välissä. Kotikäytössä ei tunnu pahalle, joten olkoot kotisukkina sitten.

  VastaaPoista
 24. Tulin just kahden tunnin sauvakävelylenkiltä, nappasin jääkaapista skottiolusen ja avasin tietsikan. Siis, olen aivan järkytyksestä mykistynyt! Sukissa on JO NYT REIKÄ!?! Ei kyllä yhtään lisää intoa sukkien neulomiseen täällä Kuopiossakaan!!! Kun ISOLLA vaivalla tekee sukat, niin täytyyhän niiden ainakin kolme vuotta kestää. Hitto, mä vaihdan kyllä nyt lennosta suunnitelmaa ja kansantanssin ne tulevat banjosukat kyllä seiskaveikalla enkä sillä Regia Kaffe Fasset Hand-dye Effectillä. Näin on!! Olen nimittäin sata varma, että jos teen ne tosta Hand-dye Effectistä, niin reikä on varma nakki kuukauden sisällä. En varppina ota sitä riskiä!!!

  VastaaPoista
 25. Pikkusisko: Kaikenlaista vaivaa tulee sukkien neulomisesta. Ei mulla muiden neuleiden kohdalla tarvi arvuutella, että minkä takin kanssa niitä pidetään ja että voiko niiden kanssa istua vaan sohvalla. Ja uskaltaako ulos mennä ollenkaan. Auta armias!

  Sari: Maantiekiitäjä?:D Olo on kyllä enemmänkin Kelju K. Kojootin tai Tasmanian tuholaisen. Ei, en tiedä, mitä teen. Olen neulonut pelkästään sukkia lokakuusta ja ajatellut selättäväni sukka-asian. Niin ettei tarvi vinkua ja vikistä niiden kanssa. Ja sitten tulee tämmöinen; tuntuu ihan älyttömältä neuloa mitään mikä kestää viisi-kuusi käyttökertaa. En uskalla luvata, että nousen tästä enää lentoon ainakaan tämän projektin aikana.

  Tui: Voi Tui, että meni kurjaksi. Miten mä olin niin pöljä, etten ajatellut tuota lanka-asiaa loppuun asti. Kova on koulu sukanneulojallakin näemmä.

  Soile: Olen parsinut. Yksi reikä ja yksi hiutunut kohta korjattu. Monta reikää jäljellä. Sukkien pohjat ovat kauttaaltaan hiutuneet. Ärsyttää parsiminen ja silmukointi uusissa sukissa. Saatan minä vähän masentua. Vähäksi aikaa ainakin.

  WeirdRockStar: Kyllä ne melkolailla soronoo ovat. Pitäisi silmukoida uudestaan molemmat pohjat enkä ole ollenkaan varma, rupeanko siihen.

  VastaaPoista
 26. Taina: Kiitos vinkistä. Tosin yritin huovuttaa sukkia jo aiemmin niitä pestessäni, mutta ilmeisesti en tarpeeksi. Kunhan saan parsittua, yritän vielä paremmalla onnella. Sitten joskus.

  morso: Keneenköhän sinut sitten sotkin? Mammuttiin? Joku esitteli vasta 29 paria tossuja blogissaan.. Anteeksi, että niin säikäytin.:DDD

  Jasmiina: Tuli sohvalle ilmiselvä tarve. Enpä olisi uskonut, että sellaisetkin sukat tarvitaan, kun sohvallaistumissukat.:)

  VastaaPoista
 27. -sanna-: Pitänee pyytää pukilta semmoinen parsimissieni.:(

  Tess: Mulla on mielestäni ihan kelpo käsiala; ei liian löysä. Mietin, olisiko sukkapuikkojen kanssa meuhkatessa tullut kokemattomuuttaan välille liian löysää. Pienempi puikkokoko tai ne neliskanttiset puikot voisivat tietysti pelastaa, jos joskus asiaa jaksaa enempi vielä miettiä.

  Merruli: Nakkaan Norot heti koneeseen, jos tulee pienintäkään vihjettä hiutimisesta!

  Emmanuelle: Teen Kalajoki-sukistani kotisukat, jos saan ne pelastettua. Mutta just nyt en jaksa. olkoot vähän aikaa.

  Hanna: Niin se on, järki lähtee tämmöisellä sukanneulojalla, jos heti menee piloille. Pitäisi olla joku ihan mestarineuloja, että koko ajan pukkaisi uutta tulemaan, että olisi varaa tämmöiseen sukan kulutukseen.

  VastaaPoista
 28. Voi tyhmyys! Täälläkin on seurattu sinun taivaltasi sukkaneulonnan tiellä, niin on se nyt suuri vääryys että Kalajoki-sukat menevät heti hajoamaan!! Mä oon neulonut useimmiten seiskaveikasta, sen suuremmin asiaa ajattelematta, kun niitä on helposti saatavilla. Siinäkin on keinokuitua mukana, aika hyvin ovat kestäneet, osa saapassukkinakin. Mutta sellaiset ohuet, "hienostelu"-sukkalangat hajoavat melkeen heti käytössä. Kokovillaisesta ei ole kokemusta.

  Mutta heitä sukat nurkkaan tai johonkin ja neulo jotain ihan muuta, korvaukseksi tuosta vääryydestä. Jos siis haluat ees neuloa (toivottavasti). Syy ei ole sun vaan sukkalangan!!
  Outi

  VastaaPoista
 29. O: Kiitos kaima, nyt aluksi viilentelen myssyn alustaa. Katsotaan sitten, mille alan vai alanko millekkään.:)

  VastaaPoista
 30. Voi harmi! Niin suuri työ ja vähän iloa.

  Mullakin on villasukat lähes aina jalassa. Harvoin kyllä teen ihan 100%, vaan käytän yleensä vahvistettua. Mutta nyt ihan vasta sain ensimmäiset sukat rikki, ne olivat kyllä just 100% villaa. Mä käytän aika pientä puikkokokoa, silläkin saa kestoa lisättyä, kun neuloo tiivistä pintaa.

  VastaaPoista
 31. kaisa: Kiitos sinulle. Tosi paljon sympatiaa olen saanut ja viisaita vinkkejä. Huumoriksikin on osattu lyödä; jospa tämä tästä taas. Tuumailen tovin, annanko sukkien ja sytyckin osaltani olla tässä vai vieläkö tästä voi nousta.

  VastaaPoista
 32. Noi harmituksen harmitus, kautta hikisten varpaitteni..minulla kun ei sukat kulu sitten pitämälläkään. Yhdet vaan sain yks joulu ja loppiaisena jo piti laittaa vahvikkeet pohjiin?
  Se lanka oli 100% villaa ja angoraa.Niinpä olen ostanut aina sellaista jossa on villan tukena polyä ja akryylia.
  Elä nyt heitä puikkoja kaivoon, pie vaikka puikkotauko?

  VastaaPoista
 33. Voi herranen aika! Voin hyvin samaistua siihen kuupan kuumotuksen tunteeseen. Minulla ei ole muuta sanoa kuin Regia 4-fach. Eli "perus" Regia 50 g kerissä. Se kestää. Nyt on jalassa 5 vuotta sitten neulotut, töissä pitkää päivää tehneet ja pesukoneessa pestyt sukat jotka ovat muutamaa nyppyä vaille täudelliset. Ne kokovillaiset ovat kotona löntystelyä ja unisukkailua varten, ja usein teen niistä vähän löysät löntystelysukat.

  VastaaPoista
 34. Anna: En taida osata enää puikoitta olla, jotakin on jo pitänyt käsissä vähän pyöritellä. Vahongosta viisastuu, toivottavasti.:)

  Mari: Laitetaanpa Regia muistiin. Olen vähän täällä meidän kaupoissa katsellut noita saksalaisia sukkalankoja, mutta en ole löytänyt niitä, joita minulle on täällä mainostettu. Pitänee tehdä jonkin sortin nettitilaus, jahka täällä joskus vielä sukkalankaa tarvitaan.

  VastaaPoista
 35. Jos sullon jotenkin terävät kantapäät???

  Juu, semmosta se on sukka-asioissa. Välillä hajoo sitten taas ei. Yleensä rumat kestää kauan.

  VastaaPoista
 36. piilomaja: Joku vika mun jaloissa on oltava.. Teoriasi saattaa pitää paikkansa: sukat olivat turkasen sievät.

  VastaaPoista