8.12.2010

Missä on valo?

Joku oli kirjoittanut metsätaipaleen yksinäisen bussipysäkin kuuraiseen lasiseinämään kintaallaan isosti: Missä on valo? Minä huristin bussissa pysäkin ohitse ja mietin samaa. Vastahan se oli tässä.


Onkohan kintaallaankirjoittajallakin oma blogi? Valo ei riitä; ei viitsi kuvata, eikä jaksa oikein muutakaan. Eikä ole toisaalta mitään näytettävääkään. Saati edes kerrottavaa. Niin että lienee sama jäädä odottelemaan sitä valoa ja torkahdella siihen asti. Täytellä tyhjentynyttä takkia. Jos minusta ei kuulu, saatan olla horrostamassa. Yritän ainakin.

22 kommenttia:

 1. Niin on valo hukassa. Naapurin lintulaudalla oli paljon vierailijoita, olisin halunnut kuvata, mutta kun ei ole valoa, kaikki oli harmaata. Höh.

  VastaaPoista
 2. Vastaus. Valo on hautautunut lumeen, niin kuin kaikki muukin tässä maailmassa nykyään. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla... Ainakin on aika hiljaista.

  VastaaPoista
 3. Horrokseen tässä vaipuu vaikkei haluaisikaan!

  Piti miehelle lukea oikein ääneen tuo juttu sinun miehesi markettiseikkailusta. Täällä oltiin vähän naama vihreänä, kun ei olla itse hoksattu noin helppoa konstia "shoppailla".. ;oDD

  VastaaPoista
 4. Laiza: Minulla oikein kyllästyttää tuo kuvauspuoli. Kun ei ole järin kaksinen kuvaaja, ei oikein tahdo saada hämärissä mitään aikaiseksi sillä rintamalla. Vaikka näyttävätpä nuo paremmatkin kuvaajat valittelevan samaa. Mutta kohtahan se alkaa päivä pidentyä.:)

  mokkakissa: Niin, teillä on siellä kuulemma mukavasti lunta. Saisitte lähettää osan tänne pohjoiseen!:) Täällä ei nimittäin voi järin suurilla kinoksilla kehuskella.

  Pirjo-Riitta: Ei muuta kuin ukkokullalle viehettä niskapuolelle ja testiä pystyyn; jospa nappaisi!:D

  VastaaPoista
 5. Tuossa kuvassa on kyllä ihana valo. Vaikka kovasti kaipaankin kunnon valoa, niin rakastan silti talven matalalta paistavaa aurinkoa.

  VastaaPoista
 6. Ainakin tänään täällä paistoi aurinko muutaman tunnin niin kauniisti, että ihan harmitti olla töissä, kun olisi halunnut kuvaamaan...

  VastaaPoista
 7. Pyydä joulupukilta lahjaksi kirkasvalolamppu. Useammalla tutulla on sellainen, ja ovat sitä kovasti kehuneet. Tai käy ostamassa kevään/kesän sävyisiä lankoja ja rupea virkkaamaan vaikka iloisen väristä kesäkassia. Ja kimppu tulppaaneja tekee ihmeitä. Vai onkohan nämä ideat nyt liian "valoisia", kun joulukin on vielä juhlimatta...

  VastaaPoista
 8. Ymmärrän hyvin horrostamisen tarpeen. Koko syksy on puurrettu tauotta töissä, ja viikonloppuna lähden ajamaan valoa takaa Kauriin kääntöpiirille. Toivottvasti reissaaminen ei vielä loppujakin tuhkia pesästä.Nimittäin "talviuni" malli ei oisi huono vaihtoehto. Kyllä ihminen viikon verran sängyssä voi lorvia, ainakin alkuun.

  VastaaPoista
 9. kaisa: Ymmärrän kyllä talven tunnelman ja hämärän päälle, vähän vain ärsyttää täällä blogissa tämä kuvattomuus ja kotona tilanne, jossa kuvien ottaminen on lähes mahdotonta. Aika pieniä ovat probleemani, tiedän.:)

  Sini: Täällä ollaan nyt joulukuun puolella oltu pilvessä aika tehokkaasti. Marraskuussahan aurinko tuntui paistavan lähes koko ajan. Olisi pitänyt silloin kuvata vähän "varastoon".:)

  VastaaPoista
 10. Hanna: Hyviä ideoita kaikki. Kokeilen heti joulun jälkeen. Tulppaaneja on tosiaan jo kaupoissa!

  Mari. Kauriin kääntöpiirille! Oih! Hyvää matkaa! Kyllä se reissu antaa voimia. Se valo!

  VastaaPoista
 11. Tuttu tunne. Olisikin karhu, että voisi painua kokotalvennokosille :-)

  VastaaPoista
 12. Anna: Tänään paistoi aurinko päiväsaikaan, muttei siitä ollut sädettäkään jäljellä, kun pääsin kotiin. Ja kylmä! Kokotalvennokoset kuulostavat juuri tällä hetkellä oivallisilta.:)

  VastaaPoista
 13. Minun ongelma on ollut se, että aurinko, olen sitä mieltä että ihan vain minulle ilkkuakseen, on esillä juuri silloin kun istun autossa ajamassa ja kuvaus on mahdotonta.

  Ja väsyttää, mutta en saa unta.Kukun yöt päivät. Paluu suomiarkeen ottaa koville monen vuoden jälkeen.Kohta lähden karkuun :)

  VastaaPoista
 14. pikkujutut: Hyvänen aika! Suomiarki taitaa näytellä sinulle heti parhaita puoliaan. On lunta ja kylmää, aurinko kenkkuilee ja mitä lie muuta. Ota semmoinen karski asenne. Että siinäpä irvistelette; päivä alkaa kohta pitenemään ja kevät tulee. Kyllä sinä tästä voittajana selviät.:)

  VastaaPoista
 15. Ja tuosta horrostamisesta olen kyllä samaa mieltä, jäi sanomatta. Voisin horrostaa lokakuusta helmikuulle ainakin. Ostin viikko sitten sarastusvalolampun, kun sängystä nousu on ollut niin kamalan vaikeaa. Parhaimmillaan olen torkuttanut 1,5 tuntia! Tuo lamppu auttaa kyllä heräämiseen aamulla mutta ei se väsymystä poista.

  VastaaPoista
 16. kaisa: Meillä ei ole minkäänlaista kirkasvalolähdettä. Vitamiineja olen koittanut nappailla, mutta en huomaa minkäänlaista muutosta mihinkään suuntaan. Ne eivät auta edes heräämiseen. Eli jatketaan horrosta..

  VastaaPoista
 17. Eihän sulla Outi vaan ole raudan puute? Sekin aiheuttaa väsymystä. P.S. Otin kuvan siitä jouluhalkoreseptistä ja editoin postaukseen, kun en jaksanu kirjoittaa...

  VastaaPoista
 18. Hanna: Mulla on aika krooninen anemia. Hyvinä hetkinäkin ollaan naftisti yli sadan. Että aika horjuen käydään silloinkin, kun käydään riskisti.:) Olen yrittänyt nappailla rautaa ja vitamiineja nyt syksyn mittaan, kun edellisellä mittauskerralla ilmeni aika lailla onnettomia lukemia, mutten ole nyt muistanut tarkistaa, onko vaiva sama vai olisiko kehitystä tapahtunut.. Ja kurvaisempas oitis katsomaan ohjetta. Jos vaikka viikonlopulle herkkua!

  VastaaPoista
 19. Tànààn just totesin, ettà vuoristomajalla aurinkoa saa n 6 tuntia enemmàn, jos se yleensà suvaitsee paistaa. Jos ei, niin ainaskin valoisampaa kuin tààllà tànààn. Mutta reilun viikon kuluttua alkaa kevàt, minuutti minuutilta. Pikku hiljaa. Ihan muuten meinasi ruoka tarttua kurkkuun, kun voileipàà syòdessà luin tuon miehesi kauppareissun. Mitàhàn sità omaan takkiin tarttuisi???

  VastaaPoista
 20. Lissu: Minäkin laitoin merkille tuon tosiasian, että päivä rupeaa pian pitenemään. Ja luin uutisista, ettei siellä saapasmaassa raaskittu vieläkään luopua siitä herra B:sta. Niin että sama se on olla täällä pimeässä vähän aikaa, että jaksat taas seurata sen sedän vinkeitä koko kevään.:)

  VastaaPoista
 21. Valo syttyi elämääni, kun luin tuon kalamies-juttusi! Aivan ihana!

  Valoa päivääsi! Usko vaan, niin et sinä jaksa horrostaa pitkään! =)

  VastaaPoista
 22. Nonna: Pitää kertoa miehelle, että vielä se charmi puree vieraampiinkin naisiin.:) Ilahtuu kovasti!

  VastaaPoista