26.12.2010

Ihan vaan pienet

Viimeisimmän sukkakatastrofini jälkeen meni hetki ennen kuin muistin, että hevosen selkään pitää nousta pian putoamisen jälkeen. Ettei ala pelottamaan. Neuloin siis sukat. Ihan vaan pienet, pienelle. Samalla ohjeella ja langalla kuin omat ihanaiset polvarini. En viitsinyt tehdä kiusaa päiväkodin tädeille, jotka pukevat ja survovat pikkujalkoja milloin toppahaalareihin, milloin kuravaatteisiin ja vaikka minkälaisiin kenkiin ja tein siksi lyhyet varret. Luullakseni sujuu helpommin ja nopeammin niin. Sukkien saajalta puhkaistiin tänään muuten molemmat korvat. Että sellainen joulu täällä on ollut. Hirvittävän kipeä.


Ja jos omista sukista sanoisi jotain, niin vaikka sen, että Kalajoet on parsittu. Aapelitkin. Ja raitapolvareiden pohjia tarkastelen myötäänsä. Kaiken varalta. Ja alkaa tuntua, että silmukointia voisi ruveta harrastamaan. Kaiken varalta. Pukki toi onneksi kahdet sukat. Sillä kait tässä pitää jo ruveta kallistumaan siihen kantaan, että olen - mitä sukkiin tulee - varsinainen The Destroyah. Oikea sukkien tuhoajien Ylipapitar tai jotain.

11 kommenttia:

 1. Somat ovat pienen sukat. Ehdotan tiukkaa kierretta, kevyesti muovipitoista lankaa ja lähes peltistä neuelepintaa. Ja onhan vahvikelankaakin olemassa. Tokko kuitenkaan olet sukkien tuhoaja ikuisesti.

  VastaaPoista
 2. sukathan ne ovat pienetkin, oi suuri sukkientuhoojatar.

  jos korva pitää puhkaista, niin sitä ennen se on TODELLA kipeä. nimimerkillä kokemuksen syvä rintaääni. muta se helpottaa sitten. tosin muistan vieläkin miltä se imurin ääni kulosti, kun ne möhnät imettiin korvasta pois...

  VastaaPoista
 3. Mari: Nyt pöljä kysyy. Siis tiukka kierre langassa vai mitä? Saako vahvikelankaa normilankakaupoista? Ja tuo peltipinta. Mulla on aika keskitason, jopa sinne tiukempaan suuntaan oleva käsiala. Peltiin pääsen kait vain pienentämällä puikkokokoa entisestään. Ja se on murheellinen asia. Snif.

  VastaaPoista
 4. Soile: Lapsi on ollut aivan käsittämättömän kipeä. Liikkuminenkin on sattunut. Tähän tulehdukseen vedetty jo 2 antilooppia, joista toinen oli kesken. Ei ollut vaihtoehtoja. Puhkottiin ensiapuna molemmat korvat. Puudutus, viilto ja nopea imurointi. Ei se kauaa kestänyt ja meillä on täällä taas aika riski tyttö. Ja kolmas antilooppikuuri.

  hillanen: Kiitos. Sukkien omistaja on hyvin viehättynyt sukkiin yleensä. Parhaimmillaan kantelee kuuttakin paria ja vaihtaa niitä lennosta toisiin.:) Niin että tarpeeseen tulivat.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat. Vahvikelanka jäi minuakin mietityttämään - mitä, mistä??? Peltisestä pinnasta tulivat mieleen anopin neulomat sukat. Eivät ole kärsineet, vaikka anoppi neuloo pelkästään novitoista. Minun neulomanani se on järestään nyppyyntynyt, muuttunut ihan kamalaksi. Mutta ei anopin neulomana.

  VastaaPoista
 6. Kummikakaralla on joku influenssan sukuinen tauti... ihan kipeä ja ollut jo koko joulun.
  Käytätkö muuten kenkiä? Ilman niitä sukat kuluu ulkona tosi nopeasti.

  VastaaPoista
 7. Juhuu! Ompa söpöt sukat! Varmaan ilahduttaa pikkupotilasta. Mie jo ehdin miettiä, että tuleekohan sieltä vielä joku yllätysnumero kumminkin, joku kunnon loppuspurtti maratoonarilta.

  Minua ihan kutkuttaa kun tuolla olis raitasukkia varten noroa kaapissa mutta ois tässä muuta puuhaa ensin.

  VastaaPoista
 8. Minna: Minullekkin anoppi neuloi viime jouluksi novitalaiset sukat. Kestivät hyvinä varmaan sellaiset 6-7 kuukautta, mikä minun maailmassani tarkoittaa ehdotonta ennätystä. Nytkin sain häneltä samanmoiset, joten luullakseni tässä taas kesäkeleille asti selvitään.:)

  mokkakissa: Just mietin tässä, että mikäköhän tauti se tässä meidänkin pienessä on vielä lisäksi. Aika kauhea tuo rää´än määrä on. Estää paranemisen korvissakin. Lääkäri nimitti sitä "epäedullisiksi olosuhteiksi", muttei sitä tarkemmin tutkittu. Ja ne kengät! Itse asiassa mun pitäisi varmaan ruveta kulkemaan ulkona sukkasillaan, koska sukat näyttävät menevän rikki nimenomaan saappaissa. Turskatti!:)

  villafani: Tunnet minut näemmä aika hyvin; suunnittelin nimittäin loppuspurttia, mutta tämä tautitilanne ja kaikki täällä taitavat estää suunnitelmani. Noroja täälläkin olisi, mutta mallit eivät oikein hahmotu mielessä. Että mille alkaisi?

  VastaaPoista
 9. Söpöt sukat!
  Pakko kommentoida tänne kommenttiasi Piilomajan mahatautiraporttiin. Nauru tuli kun luin viiksikärsimyksestäsi. Voi että!

  VastaaPoista
 10. Pirkko: Kiitos! Täällä ei naurata yhtään. Mulla on viiksimies, totta se on! Lupasi kyllä, että tämä on sellainen loppuvuoden viritys ja uusi vuosi aloitetaan viiksettömällä naamalla, mutta onhan tässä vielä monta päivää kestettävänä. Pitääkin ottaa oikein kuva mokomasta..

  VastaaPoista