19.12.2010

Alive and kicking

Luuliko joku, että nyt siitä päästiin? Että nyt se hiljeni? Vihdoin. Olen pahoillani, mutta täällä sitä taas ollaan. Ja heti lyön nokkani toisten asioihin. Ajattelin nimittäin ojentaa auttavan käteni kaikille mattimyöhäisille, jotka osaavat virkata ja näyttää, mitä minä olen täällä pyöräytellyt pukinkonttiin. Ihan kädenkäänteessä. Tuommoinen kaulakoru tulee yhdellä istumalla, härpäke ottaa pari iltaa. Härpäke on tuttua tavaraa: minulle jo kolmas samalla ohjeella. Kaulakoru on ideoitu lehtikuvan perusteella ja jos se ei tuosta kuvasta jollekin innokkaalle aukea, niin saatan saada aikaiseksi jonkinlaisen tutoriaalin aiheesta vielä ennen joulua.


Molemmat tuotokset on tarkoitettu joululahjoiksi. Kuvittelen, että lahjusten saajat eivät lue tätä blogia. Jos kuvitelmani on väärä, toivottavasti lahjottavat ymmärtävät näytellä yllättynyttä, sillä haluaisin pysytellä niin pitkään kuin mahdollista kaapissa tämän harrastukseni kanssa. Tai edes uskotella pysyväni. Piilossa on hyvä.
Ohje härpäkkeeseen löytyy lehdestä Inside Crochet. Vaadittava lehden numero on april/may issue 1 vuodelta 2009. Ja langat ovat Noroa. Tietysti. Härpäkkeeseen menee Noro Silk Gardenia hitusen yli kaksi kerää ja kaulakoru on Noro Kureyon Sock-lankaa. Koska vyötteet ovat jossain, sävyjä ei ole tähän hätään tarjolla. Niin että laittakaahan koukut viuhumaan, jos on nopean pikkulahjuksen tarvista.

17 kommenttia:

 1. Toi keskimmäisen kuvan koru on ihana! Tykkään kovasti. Täytyypä kopsata idea kevätpuolella ;o)

  VastaaPoista
 2. Mä oon kaivannut sua.

  Tuohon härpäkkeeseen mulla on ollut langat ehkä vuoden jemmassa, mutta kun en vaan saa aikaiseksi. Ehkä se on virkkaus, ei ole oikein mun lajia. Mutta kun malli on niin ihana.

  VastaaPoista
 3. Kiva härpäke. Ja nopea tehä! Matti tai Matilta Myöhäne..Kiva että hoksasit mitä se tämä blogien kirjoittaminen on..joskus on asiaa vaikka kuinka, ja sitten ei meinaa keksiä mitään? Mutta tämähän on ns. päiväkirjaa nääs!

  VastaaPoista
 4. Onko nämä nyt niitä (surullisen) kuuluisia irlantilaisia? Mulla ne on edelleenkin vain silmänilona. Aina välillä kehttelen niistä jottain mielelessäni, mutten sitten saa aikaiseksi. Tommonen kaulakoru voisi olla aikas kiva tähteistä. eka ilmeisesti tehdään ympyröitä jotka sitten yhdisteään toisiinsa toiselta laidalta, jees, aika helppo nakki olisi, jos toimeentuisi....

  VastaaPoista
 5. Molemmat koristavat kyllä kaulaa kivasti! Varsinkin tuo kaulakoru on mieleeni. Ehkä teen joskus sellaisen itselleni lahjaksi :)

  VastaaPoista
 6. Hanna: Kopsaa pois. Minäkin kopsasin. Se taisi olla joku Lantlivin numero.

  kaisa: Härpäke on helppo ja aika näyttävä valmiina. Että jos saisit aloitettua sen, niin se saattaisi valmistua hissuksiin melkein itsestään. Tähtönen päivässä - tyyliin.

  Anna: Juu, tulee nopsaan.:)

  Soile: Just noin se menee kuin ajattelit. Härpäke on ehtaa irlantilaista, kaulakorun Norot ovat muita peruja. Mullon korussa Kureyon Sockia ympyrät ja nauha niiden välillä Silk Gardenia.

  VastaaPoista
 7. virkattu lintu: Mulla on ihan samat suunnitelmat. Tämä testiversio tilattiin heti pois, joten itseltä puuttuu. Joulunpyhinä jos saisi aikaiseksi..

  VastaaPoista
 8. Aamulla kävin täällä kuikuilemassa ja aattelin, että horroksessa on kuten uhkaili, mutta ei onneksi sentään.

  Todella kivoja lahjaideoita. Pitäiskin kerätä joku semmonen toptenlista nopeatekoisista, mukavista lahjaideoista mattimyöhäisille. Nämä ovat ihan lista kamaa :)

  VastaaPoista
 9. Minàkin olen sinua kaipaillut! Ensin etsin katseellani kuvistasi hàrpàkettà, mutta sinun hàrpàke on kaulassa ja minun kàdessà! Mukavaa loman alkua.

  VastaaPoista
 10. AnniKainen: Kiirettä on ollut, horrostaminen on jäänyt valitettavan puolittaiseksi. Latasin viikonlopulle oikein kunnon joulusiivoukset ja -leipomiset ja mitään en ole saanut tehtyä. Lauantain juoksin kylillä jouluasioilla - jotka kyllä ne ovat sitten kaikki hanskassa - ja tänään olen istunut lapsi sylissä. Eli tautia taas. Ei ehdi edes horrostamaan, juutas sentään. Lapsi sylissä voi notkua kuitenkin koneella, joten sainpas edes postattua.:)

  Lissu: Mikäs härpäke siellä on kädessä? Onko mulla mennyt ohi jotain? Nimititkö sinä härpäkkeeksi niitä sormettomia kämmenenlämmittimiä? Onko se se? :D Ja kiitos, lomalle vasta keskiviikkona, mutta kohtahan se on.

  VastaaPoista
 11. Kaivannut olen minäkin! hyvä kun palasit, etkä ruvennut ihan vallan horrostamaan ;) Mä sain viimoset lahjat tänään pakettiin, ja neulomusten langanpäitähän siis pääteltiin pakettien teippaukseen asti...mutta nyt on viime hetken lahjatkin valmiita. Mutta kaulakoru on kiva idea seuraavaksi lahjaksi, joten laita vaan tutoriaalia tulemaan!

  VastaaPoista
 12. Tykkään härpäkkeestä ja korusta. Näyttävät lämpöisiltä ja pehmeiltä.
  Kahdelle vielä pitäisi hätäapu lahjat kietaista, mutta ei tällä tassulla. Ihan hienosti sain hyysittyä kaikkien lahjat ajoissa ja huomenna noukin pojan viimeisen ja oman kangaslähetyksen ( arvaa huvikses kuka on saanut täsmälääkkeen p-ksi menneille hermoradoille ) matkahuollosta. Vain ne kaksi kinkkista tyyppiä ovat jääneet ajatusten ulkopuolelle, ihan tietoisesti. Sukulaisiahan ei pystynyt valitsemaan...
  En kyllä virkkaa niille! Saavat jotain kylmää ja ostettua.

  VastaaPoista
 13. O: Laitan tulemaan, kunhan saan seuraavan korun alulle eli kuvamateriaalia aikaiseksi.:)

  WeirdRockStar: Onnea täsmälääkityksen johdosta, jospa se olisi oikein semmoista puraisevaa sorttia.Ja juu, ei kannata virkata tympeille tyypeille..:)

  VastaaPoista
 14. Saispas tuollaisen härpäkkeen lahjaksi. Nätti! Ootko ajoissa muuten lahjojen teossa ja/tai hankinnassa? Ajattelin antaa yhden keskeneräisenä siskolleni ja tehdä sen sitten joulupyhinä valmiiksi...

  VastaaPoista
 15. Härpättimet kunniaan! Ei ole elämää ilmankaan.

  VastaaPoista
 16. Joulutähden valoon
  metsä nukahtaa.
  Jokaiseen pieneen taloon
  joulu tulla saa.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 17. Sini: Sain hankittua loput lahjat lauantaina, nämä kuvien käsityöt valmistivat samaten viikonloppuna. Miehen lahja, kirja, odottaa postissa ja yhdelle kaverille luvattu virkkuu on vielä aloittamatta. Lupaus oli ikään kuin se lahja.:) Muuta jouluuni liittyvät asiat eivät ole näin hyvin vaiheessa.

  Jokke: Ne ovat ihan huippuja!

  Hepsi: Oi kiitos, Hepsi! Rauhallista joulua sinnullekkin!

  VastaaPoista