27.11.2010

XXXL


Tulipa tehtyä mekkonen. Ehkäpä siitä olisi saanut paremman ohuemmalla, kauniimmin laskeutuvalla kankaalla. Nämä Tildat, joita käytin, ovat tähän malliin turhan jäykkää tavaraa. Näköjään. Ohjeen täytyy olla Gudrun Sjödenin käsialaa, vaikka ohjekirja väittääkin toista. Sjödenin vaatteissa on aivan oma mitoituksensa. XS on XL. Kapea malli on neljän hengen teltta. Niin ainakin niissä vaatteissa, mitä minä olen häneltä tilannut. Ja tämä yksveen uusi läninki on aivan samanlainen. Leveyttä riittää. Malli on sellainen. Ja aivan niin kuin Gudrunin vaatteissa, jotain kivaa tässäkin on.

Malli: Taaperon mekko kirjasta Ompele kaunista lapselle. 25 helppotekoista vaatetta 0-5 vuotiaille. Tekijä Emma Hardy 2009.
Kankaat: Tilda

6 kommenttia:

 1. Voi herttaisuutta sentäs! Voin hyvin kuvitella tuon pienen tytön päällä.
  Itse asiassa... viime kesänä pidin useasti täyspitkää pillowcase- kolttua itsekin. Todistin, että tosiaan laskeutuvuus on kova sana.
  Mutta edelleen, täydellisen herttainen mekko tuo Tildalainen.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin myös tehdä jotain yhdelle pienelle tyttöselle, mutten yhtään muista mikä on iso tai pieni, paljon tai vähän. Musta taitais tulla Gudrun.
  Mekko on kyllä tosi kaunis, tykkään noiden kankaiden yhdistelmästä, väreistä ja kuvioista. Ihana.

  VastaaPoista
 3. se näyttää kyllä söpöltä. pienten lasten vaatteita muuten kaavoitetaan todella monesti aivan älyttömän leveiksi ja samalla lyhyiksi. jospa se käytössä ja pesussa pehmenisi?

  VastaaPoista
 4. WeirdRockStar: Herttainen on. Eikä väljyys haittaisi, jos kangas laskeutuisi paremmin. Nyt se jää hieman "pököttömään" selkäpuolelta. Ajattelin vielä jotain aplikaatiota helmaan, jahka saan jonkin ajatuksen. Tai taskua. Mutta tuolla voi jo lähteä päiväkotiin tonttulakin kanssa huomisaamuna.

  himalainen: Väljissä vaatteissa on se hyvä puoli, että niissä on hyvä olla ja liikkumisvaraa riittää. Jos vaate on liian väljä, ei se ole enää mukava eikä turvallinen. Se joskus unohtuu niissä "kasvunvaraa"-jutuissa. Kyllä mekko käyttöön menee, mutta joudun paria asiaa vielä miettimään. Kankaista minäkin tykkään. Halusin jotain jouluista; muita punaisia kankaita mulla ei juuri olekkaan. Tilkkuja vaan.

  Soile: Olen huomannut saman mitoituspuolella. Ehkä siinä on se, että lasten kropat saman mittaisillakin ovat niin kovin erilaiset. Vaikka mulla on kaksi tyttöä, esikoiselta jääneeistä vaatteista ei ole ollut kuopukselle pitkäaikaista iloa, koska hän on vantteraa tekoa ja esikoinen taas puolestaan sellaista spagettinauhaa. Sovitus olisi lastenvaatepuolella tärkeää, mutta se taas ei ole lasten lempipuuhaa.:)Tähän mekkoon korjasin pituuden. Olisi kannattanut jättää ehkä vähän ylipitkäksi, kun tuota leveyttäkin piisaa. Kyllä tällä mennään.

  VastaaPoista
 5. Hosuli: Kiitos! Tuo keltakuvioinen on minullekkin mieleen kovasti.

  VastaaPoista