11.11.2010

Toinen pari

Marraskuu sataa lumena maahan. Hetki on kaunis juuri ennen kuin valot syttyvät. Pimeä tulee nopeasti. Se ehtii kotiovelle ennen minua. Minulla on uudet sukat. Ne ovat marraskuun väriset.

Malli: Aapeli by Suvi Heikkilä. Oli muuten eka mallini Ullasta. Sen verran uskalsin tehdä muutoksia, että minun Aapeleissani ei ole sileää suoraa kärjessä ja kantapäässä, vaan palmikkorivit jatkuvat sielläkin.
Puikot: 3,0 mm. Huomasin muuten, että suikkapuikkoihin alkaa tulla jonkinlainen tuntuma. Ei ärsyttänyt ollenkaan niin paljon kuin ensimmäisen kisasukkaparin kohdalla.
Lanka: Samaa paikallista mysteerilankaa, josta tein viiden lantapään sukkakranssini aiemmin syksyllä.
Sitä jäi vieläkin.
Onneksi olen nykyään niin kokenut sukan neuloja (vitsi, vitsi). Piti oikein laskea. Ennen tätä paria virallisesti seitsemän kantapäätä. Kaksi kärkeä. Luulin, että se on vähän. Mutta se onkin paljon. Pelkään nimittäin, että jos olisin neulonut tästä ohjeesta ensimmäistä sukkaani, kantapäässä olisi tullut tenkkapoo. Mutta nyt tyydyin vain kohottamaan kulmiani, että jaahas, ja neuloskelin menemään. Minä tiesin, miten kantapää tehdään. Ilman ohjeen apua. Siunattu kranssi. Muuten ohjeessa tai mallissa ei ole moittimista, päinvastoin. Ottaisin tällaiset myös pitkänä. Jos joku neuloisi.


Tämä on toinen kisaparini. Se tarkoittaa, että tavoitteeni on saavutettu. Se vähin. Minimi, joka kisan alussa tuntui maksimilta. Se, mitä asetin itselleni pakoksi, on täytetty ja tästä lähtien kaikki on ekstraa. Vapaaehtoista. Syntyykö silloin sukkaa? Omasta halusta?

14 kommenttia:

 1. Ehdotan, että kirjoitat kirjan. Olen vakavissani. Nuo tekstisi ensi rivit olivat häkellyttävän kauniita. Ja tämä ei ollut hetken oivallus, vaan olen miettinyt tätä jo pitkään. Sinulla on sana hallussa. Muistan aina, kuinka nauroin kippurassa, kun kerroit prinsessakruunun tärkkäämisestä tai muista arjessasi tapahtuneista kommelluksista. Suosittelen lämpimästi. Syty tällekin projektille! :)

  VastaaPoista
 2. No, nythän sitä sukkaa vasta rupeaakin pukkaa! Nämähän meni aika kivuttomasti- ainakin näin etäältä arvioituna
  Harmaa ja palmikko toimii aina ja hyvältä näyttää näissäkin!

  VastaaPoista
 3. Lisää sukkia vaan! ;) Niin minäkin aloin kuitenkin kirjoneuletta vääntää, vaikka onteloneuleen avulla keksinkin kiertää ongelman ja ajattelin pääseväni siitä. Itse asiassa se onkin sitten alkanut sujua. Hämmentävää kylläkin.

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat. :) Ihana kontrasti mattoon.

  Joskus vuosi sitten minustakin sukkien neulominen oli vaikeaa ja olin varma, etten koskaan osaisi. Kysyin mummilta ja mummi kertasi perusteet. Sitten ostin sukkakirjoja ja loppu onkin historiaa. Pitsit ja palmikot on käyty läpi. Nyt suurin harjoituskohde on kirjoneule. :)

  VastaaPoista
 5. Noilla sukilla on yksi parhaista nimistä ikinä! Jo sen takia kannatti tehdä :) Hienot on! Tee lisää niin minäkin rohkaistun kaivamaan sukkakutimen.

  VastaaPoista
 6. Siis, kun olet jo noin pro, niin sunhan on aivan pakko neuloo kolmannet!!! Ei kahta ilman kolmatta ;o)

  VastaaPoista
 7. Ooooo. Hienot. Mulla on lahjasukkaprojekti menossa. Purkua tiedossa liian ison ja löpöttävän akntapään takia... Kyllä se siitä. Tuskailit muuten sitä puikkojen vaihtumiskohtaa. Minäkin ennen. Viime aikoina olen lakannut murehtimasta sitä, ja kuin ihmeen kautta siihen ei enää jää mitään raitaa. Taitaa rutiini auttaa puikkojen käsittelyssäkin.

  VastaaPoista
 8. Hyvä outi! *taputtaa ja tekee aaltoja*

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa! Onnittelut mielettömästä suorituksesta! :D

  VastaaPoista
 10. Mindelii: Minulla oli joskus kirjan aihe. Väitöskirjan. Ei siitä mitään tullut; minulta taisi sittenkin puuttua asian vaatima intohimo tai sitten aika ei riittänyt siihen. Fiktiivisen romaanin tms kirjan kirjoittaminen tarvitsisi tarinan. Sellaista minulla ei ole. Esseisiin korkeintaan.:)

  Merruli: No kun lupasin, etten muuta neulo. Eli rupeanko vikkaamaan vai neulonko kolmannet sukat? Siinäpä pulma.

  Meflen: Sieltä piste sukille! Hämmentävää on tämä touhu täälläkin. Tsemppiä sinne!

  Emmanuelle: Toinen piste sukille! Jospa minullakin vielä riittäisi draivia opiskella lisää..:)

  Jonna: Hyvä malli oli ja nimi on huippu. oli yllättävän hankala löytää paksummalle langalle kirjoitettu ohje. Mulla ei vielä rohkeus riittänyt sooloiluun ja silmukkamäärien kanssa pelleilyyn. Kolmas piste sukille!

  Hanna: Neljäs piste! Tosi pro, joo todella!:DDD

  morso: Eli mitä enemmän sukkapuikkoja kilisyttää, sitä mukaan ongelmat ratkeaisivat kuin itsestään. Yritin tässä Aapelissa sijoittaa silmukat puikoille niin, että puikon eka silmukka olisi ollut aina nurja. Joku vinkkasi, että sekin voisi auttaa. En osaa sanoa, oliko siitä loppujen lopuksi apua.

  Tui: Kiitos!!! Otetaan aalto vastaan.:D

  Judiuni: Kiitos kiitos. Ehkei se ihan mieletön suoritus ollut, mutta mulla on nyt kahdet sukat. Jei!

  VastaaPoista
 11. Outi. Sä OOT sukanneuloja! Mahtavat sukat, lisää niitä.

  VastaaPoista
 12. kaisa: Kyllä täällä kolmas pari on puikoilla.:)

  VastaaPoista
 13. Aplodit sinulle! Hienot sukat olet tehnyt.

  VastaaPoista
 14. Nzqu: Kiitos! Kyllä täällä on taputeltu selkään ja aplodeerattu. Sentäs sukat!

  VastaaPoista